zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameBreeveld: "Nog grotere schande als hoger beroep ook eindigt in voordeel Van...

Breeveld: “Nog grotere schande als hoger beroep ook eindigt in voordeel Van den Bergh”

-

Does Travel - naar Suriname

Oud-parlementariër Carl Breeveld adviseert president Chan Santokhi om niet in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak van de Rechtbank Rotterdam afgelopen week tegen Gerard van den Bergh en Invest-International B.V., auteur en uitgever van het boek ‘Corruptie op het hoogste niveau?’ met als ondertitel ‘Zakendoen in Suriname’.

Het verder procederen in deze case zou volgens Breeveld alleen maar meer schande en schade voor het staatshoofd kunnen opleveren.

“Dit is damage voor de president dat de rechtbank deze uitspraak doet. Ik zou hem adviseren om gewoon te stoppen om door te gaan op deze weg, want deze weg is heilloos. En het wordt een nog grotere schande als in hoger beroep weer de zaak wordt toegewezen in voordeel van meneer Van den Bergh. En dat is voor ons land niet goed. Want het is al vervelend als een president in het ongelijk wordt gesteld door een rechtbank in Nederland”, zei Breeveld in ABC-Actueel.

Dat de president onlangs in De Nationale Assemblee een beroep op de nationalistische gevoelens van de Surinaamse burger deed, heeft volgens Breeveld weinig in het voordeel van het staatshoofd gewerkt vanwege het feit dat er in de praktijk is gebleken dat steeds verschillende corruptiegevallen na elkaar volgen. Hierdoor krijgen critici de ruimte om tegen hem te zijn.

“Omdat jij dingen niet aanpakt en nu wil je wel dat mensen een nationale houding aan de dag zouden moeten leggen naar jouw toe. Dus als jij goed beleid hebt, integer bestuur uitvoert en laat zien dat good governance de basis is van waaruit wij functioneren, dan zullen mensen veel meer en makkelijker achter jouw staan. We zien hoeveel schandalen er zijn die niet worden aangepakt”, benadrukt de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Deze rechters in Nederland ga je jammergenoeg geen opdracht kunnen geven om een geschil in jouw voordeel te doen beslechten.

    In Nederland maak je geen indruk omdat je president bent.

    Meneer de president met Dictatoriale trekken in Suriname: Ga maar in hoger beroep yere en dan hoop ik dat het Gerechtshof korte metten met jou maakt.

    Het Surinaamse volk wacht op jou in 2025 voor de finale afrekening.

    Weg met de VHP/ABOP-PL en de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ de NDP.


    Maak melding
  2. Belangrijke punten slaan de zogenaamde critici over !

    Zo heeft Van den Bergh wijzigingen aangebracht waardoor het probleem een ander beeld / invalshoek heeft gekregen !

    Wel bij de les blijven.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  3. Inderdaad, die berg kent de wet daar, dus heeft hij gauw de kaft vh boek aangepast, vóórdat de zaak werd behandeld door de rechter. Dan valt er inderdaad niets te berechten.

    Bovendien is er nadrukkelijk en expliciet vermeld dat de link met de suri-pres ontbreekt.
    Het gaat om het imago v Suriname.

    Breeveld dit noemen ze op een zeer lafhartige wijze proberen te scoren.
    Je Les nog niet geleerd!


    Maak melding
  4. OMG. Hou je bezig met het land regeren en corruptie aanpakken ipv van wat iemand schrijft.
    Je heb de Surinaamse manier en de rest van de wereld. Men vergeet hoge bomen vangen vee wind.
    Als de president naam wil maken dan moet die laten zien dat die er is om corruptie aan te pakken.
    Dan maakt het niet uit wat ander schrijven. Geen woorden maar daden.


    Maak melding
  5. Grotere schande ; Franse krant brengt cocaïnevluchten naar Suriname in beeld
    18 april 2023
    Bordo
    De journalisten van Le Monde stellen vast dat Suriname ‘een narcostaat’ is. Rond onder meer oud-president Bouterse en vice-president Ronnie Brunswijk is een crimineel netwerk gebouwd dat de importen van de drugsvluchten mogelijk maakt. Ook Joël Martinus “Bordo”, een nauw contact van Brunswijk, wordt genoemd. Bordo is in Frankrijk veroordeeld voor het leiden van een netwerk van cocaïnesmokkelaars die vanuit Frans-Guyana naar Parijs vliegen.

    Op de vluchten van Suriname naar Amsterdam is de controle zeer streng, waardoor smokkelaars voor de luchtroute kiezen voor Frans Guyana.

    Bolletjesslikkers
    Frankrijk heeft een probleem met cocaïnesmokkel vanuit Frans Guayana. Dat Franse gebiedsdeel heeft een grens van ruim 500 kilometer lang met het oosten van Suriname.

    Er is een dagelijkse vlucht van Cayenne naar vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Bolletjesslikkers uit Suriname steken de grensrivier de Marowijne over en reizen per taxi vanuit St. Laurent naar de luchthaven. Voor een kilo cocaïne krijgen de koeriers een bedrag tot 1.500 euro betaald. Veel worden er gepakt. Ze krijgen in Frans Guyana doorgaans enkele jaren celstraf.

    De smokkelaars zorgen ervoor dat er per vlucht meerdere bolletjesslikkers reizen zodat het risico is gespreid. De controle op vliegveld Félix-Éboué is niet toereikend om iedereen te controleren. Soms gaan er wel 50 bolletjesslikkers mee op een vlucht naar Parijs.


    Maak melding
  6. Als Santhoki het slim speelt, dan draait hij de situatie om en ‘plaatst’ hij zichzelf (aangezien hij niet beschuldigd wordt van corruptie in het boek) als ‘crimefighter’ op de voorpagina van het boek. Dat is eervoller, dan windmolens bevechten…Successs…!


    Maak melding
  7. Heeft iemand het vonnis gelezen!!! Niks schande, als Chan in hoger beroep gaat begint het spel echt.
    Het Kort Geding was maar voor een snelle oplossing.


    Maak melding
  8. Chan moet zich schamen. Sowieso is het te gek voor woorden dat van den Bergh, tot dit punt is gekomen. Men heeft zelfs getracht de man te liquideren. De feiten liegen er niet om..!

    Als president van Suriname zou een andere benadering hem meer hebben gesierd. Chan staat voor gek door zijn gedrag en ik als Surinamer , weiger om in deze, solidariteit te tonen….


    Maak melding
  9. Schande!? Waarom schande als iemand voor z’n rechten opkomt? Zou wel schande zijn als je niet voor je rechten opkomt, Carl zou dit beter moeten weten. Doet er niet toe wat de uitspraak van de rechter is, niet geschoten is altijd mis. Kijk maar hoe jij reageert als een ieder je foto anyware gebruikt. De president geeft het juiste voorbeeld om aan te vechten door wet en recht.


    Maak melding
  10. I.p.v. de drugshandel in Sur aan te pakjen, de criminaliteit. Voordat de zaak in hoger beroep gaat (met die zwakke advocaat van hem) is dat boek al miljarden keren gedeeld online.
    Ga Pan Am onderzoeken. Nu moet de burger extra komen betalen voor electriciteit.
    De meest waardeloze regering die Sur ooit gekend hft


    Maak melding
  11. Debby toch.
    Ik garandeer je dit: als de NDP in 2025 aan de macht komt, gaan ze ook minstens zo zwaar bezuinigen. Doen ze dat niet, dan neemt een ander land (China of Brazilië) Suriname over. Dwz dat het beleid dan door dit land zal worden bepaald. En zij gaan echt geen subsidies geven aan de bevolking.


    Maak melding
  12. Krobia, deze regering bezuinigd niet. Ze stelen en liegen, bedriegen en reizen.
    Dubai, India, heel wat zinloze reizen van pres, regeringsfiguren, Bibis minister en vrienden en hum familie’s. Waar zijn al de gelden van Staatsolie en de multi nationals. Al de boeven die ze zomaar miljoenen geven. Het volk buiten ze uit. Nr een gelul over boek. Deze pres hft Sur al genoeg schande gegeven


    Maak melding
  13. Walgelijke hypocriete gedoe!
    Weet u wat echt erg en ten hemel schreiend is? Mensen die bij de eerste, de beste gelegenheid staan te filmen met hun mobieltje! Of het nu een vreselijk ongeluk of een ramp betreft, het maakt de sensatiezuchtigen geen moer uit of ze daarmee de privébelangen van een ander schaden! En niemand die eerst toestemming vraagt…!


    Maak melding
  14. Chan zit vast te knarsetanden omdat hij maar al te graag in hoger beroep wil gaan terwijl velen hem aanraden dat achterwege te laten.Die man zit in een lastig dillema. Wordt het procederen ook voir Chan een nationale sport?


    Maak melding
  15. [robje g-debby] en franco ,konsensi , jaichand de lovers van de enige massamoordenaar van suriname , en dat hun lover zelfs vrouwen en kinderen in Moiwanna heeft vermoord vinden ze prachtig hun lover de massamoordenaar is hun god
    jullie zullen nu wel knarsetanden het jachtseizoen gaat straks beginnen, soon


    Maak melding
  16. @god wat een reactie? Waarom zoveel heisa om deze van den berg in witte mensen hun ogen zijn bruine altijd crimineel zelfs presidenten denk ik, waar om maakt pres.santoki zich zo erg druk. Nederland is de grootste drugsland in en uitvoer ter wereld niemand maakt zich druk om. De rechters in nl en bij de overheid zijn waardeloos hun zijn vet netals de ambtenaren bij de overheid in nl hun hebben zeer dikke vette huid enz hun verwarmen hun lichaam met hun eigen dikke vette lichaam en hebben nergens last van zelfs totaal geen verwarming hebben hun nodig wij surinamers hebben stress en koud de vette monsters niet dus heisa niet maken maar relax beter.


    Maak melding
  17. Sang>>> ook Carl breeveld weer aan het profileren> waarschijnlijk ruikt ie een kans bij de ndp nu die lafbek is ondergedoken. wordt erg spannend bnn de ndp: panki; abrahms; silos; simons; adhina; we zagen bouvie eventjes 🙂 🙂 Die oosie vertrekt naar Nl om zijn pensoien en bijstand op te halen las ik op social 🙂 > wrschl om t-shirts te bestellen 🙂 🙂
    Bij de Doe lusten ze hem sinds 2016 niet meer>> gevecht stutgart en later alfaisi na ‘uitverkoop voor een paar dollars en vliegreis 🙂 🙂


    Maak melding
  18. Breeveld: “Nog grotere schande
    ========================

    Een grotere schande is dat mijn reactie door een rancuneuze medewerker van WTK die zich voordoet als moderator is verwijdert.
    Het was een goede reactie waar verder niet mis mee was.
    oorzaak en gevolg hé…..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES