zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOri keurt gedrag spijbelende en flirtende scholieren af: "Dat kan niet"

Ori keurt gedrag spijbelende en flirtende scholieren af: “Dat kan niet”

-

Does Travel - naar Suriname

Minister Henry Ori van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MINOWC) heeft woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering gereageerd op de klachten die politiebureaus binnen Regio Midden Suriname ontvangen over leerlingen die in de ochtenduren spijbelen om te gaan flirten.

“Dat kan niet. We moeten met die schoolleiders gaan praten wat er daar precies gebeurt. Want als kinderen in de schooltijd niet op school zijn is dat wel merkwaardig”, benadrukte de bewindsman.

De minister ging ook in op de kwestie van seksuele voorlichting en bewustwording bij Surinaamse jongeren. Volgens hem zijn er bepaalde vakken opgenomen in het curriculum waarmee gefocust wordt op de seksuele voorlichting bij kinderen. Daarnaast houdt Stichting Lobi als extra de voorlichtingsdagen voor leerlingen.

“We moeten dat gaan opvoeren, want het is een gezondheidsissue in samenhang met het onderwijs. De bewustwording, dat je in deze tijd erg voorzichtig moet zijn bij seksuele omgang met (meerdere) partners. Dat vraag extra aandacht van die samenleving. Die zorgen zijn ook met mij gedeeld vanuit het ministerie, dat er vanuit het veld informatie komt. Je hoort ook heel veel gekke dingen”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Je kan voorlichting geven wat je wilt.
    de minister heeft niet in de gaten dat hij en zijn regering het voorbeeld moeten geven.
    zo lang er op zijn niveau gestolen en gelogen wordt heeft de jeugd geen zin om naar school te gaan.
    waarom met ik naar school gaan ik wordt liever door mn schatje genaaid dan door de regering.
    al ga ik naar school wroko no deh plus a ne pai.


    Maak melding
  2. Dit gedrag van de jeugd, is het rechtstreekse gevolg van de teruggang van normen en waarden in het land.
    Niet alleen binnen het gezin, maar op alle niveau’s in de samenleving is het merkbaar.
    In de politiek maken ze elkaar uit voor homo’s, ze komen bij dna vergaderingen niet opdagen, werken niet aan de opsporing van een meervoudige moordenaar, idem voor bordo en boefdraad.
    Laatstgenoemde is al 3 jaar zoek.
    Just a failed, corrupted state!
    Lang leve de vrijheid van meningsuiting!


    Maak melding
  3. Ik heb jullie gewaarschuwd, ik heb aangeboden dit probleem te komen aan pakken, wie niet horen wil zal niet voelen
    Kijk, luister, als ik de meisjes heb bijgebracht hoe ze zich moeten gedragen zal dit voor bij gaan.
    Die jongens zullen dan hun heil ergens anders gaan zoeken. Ik bedoel niet per se bij somo pineux en Ad. Hin
    Ik bied me niet meer aan.
    Als men gebruik van mijn diensten wil maken weten ze me te vinden

    Hoogachtend
    Kolonel Oemdede


    Maak melding
  4. Als zelfs de minister van onderwijs het verschil tussen flirten en vrijen niet weet, is het wel HEEEEL ERG GESTELD met de seksuele voorlichting in Suriname.


    Maak melding
  5. Dit probleem speelt omdat kinderen vaak naar huis worden gestuurd, omdat: leerkracht die ziek (lees: te lui om te werken) is, of oproep van de bond om in actie te gaan (velen zitten te wachten op de opdracht), of of of. Leerkrachten hebben altijd een reden om niet te komen opdagen en als de leerlingen weggestuurd worden, heeft niemand zicht op hun gedrag en van de ouders kan je ook niets verwachten.


    Maak melding
  6. Dit probleem speelt, omdat de kinderen in een benepen en achterhaalde opvoedmethode geharnast zijn. Ze proberen zich met desperate middelen, zich van het (o.a., Rooms-katholieke) keurslijf te ontdoen die wij hen aangemeten hebben. Waren wij vroeger zoveel beter?

    Als men een kind in de verleiding wil brengen, dan moet men het vooral verbieden en het liefst op een autoritaire, dwingende toon! Kinderen staan tegenwoordig aan zoveel meer verleidingen bloot, dan vroeger, toen er niet zo een overdaad aan (a)sociale media was en wat het met zich meebrengt.!

    Het ene kind is het andere niet. Ouders moeten meer tijd nemen om hun kinderen goed voor te lichten. Met name, wat betreft de beelden die zij op hun mobiele telefoon op kunnen roepen of waar zij elders te vroeg mee geconfronteerd worden. Ze moeten vooral onderricht worden op een dusdanige wijze, dat men benadrukt dat de beelden die zij, bv., in sexfilms te zien, niets te maken hebben met een liefdevolle (sexuele) relatie. Maar dan moet men als ouder eerst zelf hun mobieltje terzijde leggen…


    Maak melding
  7. Het probleem is dat mensen ( lees vrouwen, dus de moeders van deze kinderen) die geen enkele verantwoordelijkheid kennen aan kinderen beginnen. Ik kan me niet voorstellen dat je je in deze moderne tijd laat bezwangeren door een of andere sukkel.
    De kinderen starten met 10-0 achterstand in een samenleving die aan het verharden is. Ze doen wat ze thuis zien, dat is hun normaal en the cycle continues. Ja, ik geef de vrouwen net ietsje meer de schuld, omdat je zolang er geen sprake is geweest van misbruik, zeker de helft van de kerels in dit land kunt vermijden. Als je standaarden niet al te hoog zijn, krijg je dit


    Maak melding
  8. De kinderen hebben gelijk. Ze willen natuurlijk de feitjes die ze voorgeschoteld krijgen in de seksuele voorlichtingslessen zelf checken en in de praktijk zien. Ze zijn immers nieuwsgieriger gemaakt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES