zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameOKB ontvangt Franse ambassadeur voor kennismakingsbezoek

OKB ontvangt Franse ambassadeur voor kennismakingsbezoek

-

Does Travel - naar Suriname

Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft de Franse ambassadeur in Suriname, Nicolas de Lacoste, onlangs ontvangen voor een kennismakingsbezoek. Bij de gelegenheid waren aan de zijde van het OKB aanwezig de voorzitter Samseerali Sheikh Alibaks en de leden Anne Marel-Linger en Paul Lank.

“Het OKB houdt toezicht op de algemene, vrije en geheime verkiezingen en stelt de uitslag van de verkiezingen voor de samenleving bindend vast.Het OKB is steeds actief in de electorale processen zowel nationaal als internationaal. Daarbij is het belangrijk dat de relaties met actoren worden versterkt”, stelt voorzitter Sheikh-Alibaks.

Ambassadeur De Lacoste gaf aan in meerdere landen als diplomaat te hebben gediend en dat verkiezingen een van zijn passies zijn. Hij gaf aan geïnteresseerd te zijn in de wijze hoe de verkiezingen in Suriname worden gehouden.

De ambassadeur informeerde ook over eventuele uitdagingen bij de verkiezingen in Suriname. Voorts gaf hij aan geïnteresseerd in hoeveel tijd de uitslag van de verkiezingen dient te worden vastgesteld en bekendgemaakt. De diplomaat werd door de OKB delegatie ingelicht over de aangehaalde vragen. Voorts werden mogelijke samenwerkingsverbanden besproken.

OKB-Voorzitter Sheikh-Alibaks gaf aan dat Suriname nationaal en internationaal een goede naam heeft als het gaat om de organisatie van verkiezingen. Het hoog houden daarvan is van eminent belang voor ons allen. Samenwerking en goede communicatie zijn daarbij van groot belang. In dit kader is het bezoek van de Franse ambassadeur belangrijk geweest en worden er in de komende tijd meer van dergelijke bezoeken afgelegd.

Het OKB blijft in aanloop naar de algemene verkiezingen van 2025 de pre-electorale activiteiten en ontwikkelingen nauwgezet volgen, besluit voorzitter Sheikh Alibaks.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Een duidelijk signaal en een goed initiatief van de Franse zaakgelatigde. Laat het maar goed doordringen tot de leider Orange Movement. Ik vrees een mega fraude mega fraude gepleegd door deze notoire oplichters, bedriegers, corruptelingen,enz. Oil en Gas laatvmensen tot alles in staat zijn. Ik vrees zelf moordaanslagen. De verdenkingen tegen hen komen niet zomaar uit de lucht vallen. Oe moes de na ai .Er is in Suriname geen onpartijdige O.M. en Rechterlijke Macht. De Orange Movement heeft het hele systeem gecorrumpeerd


    Maak melding
  2. RobG is de waard en zoals hij zelf is vertrouwt hij zijn gasten.
    Btw, is het gebruikelijk dat een willekeurige ambassadeur zomaar komt binnenvallen bij de verkiezingsorganisator van een land? Of gebeurt dat alleen met landen die niet zo veel voorstellen?


    Maak melding
  3. @Pasquinel, de Franse regering volgt alle ontwikkelingen in Suriname op de voet. Zij weten dat een kartel van corruptelingen nu aan de macht zijn in Surinsme. Ze weten dat Santokhi aan de macht in Suriname eil blijven. Die Santokhi van jou ziet graag dat er in Suriname digitaal wordt gestemd. Hij deed al de suggestie in die richting. Hij verwees toen naar Indiase deskundigheid. Now way…Modi kwam ook door fraude aan de macht. Hij wist door fraude de Congrespartij te verslaan.De Fransen hebben thans meer dan nu ook ooit last door het beleid van Santokhi.


    Maak melding
  4. RobG, het OKB is vooral een internationaal controle-orgaan, die er op toeziet dat verkiezingen wereldwijd, eerlijk verlopen. Suriname is dus geen uitzondering op deze regel…


    Maak melding
  5. RobG,

    Ben jij persoonlijk soms benadeeld door de huidige Surinaamse regering?
    Of zijn jouw privileges die je genoot onder de vorige regering ingetrokken?


    Maak melding
  6. Wij willen eerlijke verkiezingen dus buitenland vragen EXTRA op te letten.
    Mensen jullie moeten kijken of jullie op de lijsten staan, kijk ook vr de ouderen. Iedereen moet gaan stemmen. Ding rover moesoe gwe


    Maak melding
  7. Sinds deze regering heeft suri stevige contacten met Frans Guyana, onderdeel v Frankrijk. Bijv grenscontrole etc.

    Suri heeft geen uitleveringsverdrag met Nederland, maar Frankrijk, dus ook FG heeft wel een uitleveringsverdrag met Nederland, stukje EU.
    Heel goed dat de ambassadeur mee kijkt.


    Maak melding
  8. De Franse ambassadeur heeft persoonlijke belangstelling voor verkiezingen en de voorbereiding ervan, zegt hij.
    Moet men persoonlijke belangstelling accommoderen?
    Dit is nou hoe een land onder druk komt te staan van het buitenland wanneer het steeds gaat bedelen om hulp en leningen.
    De mensen moeten leren roeien met de riemen die er zijn en niet op een grotere voet willen leven dan het land aan kan.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES