zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSurinaamse Militaire School rond drie cursussen succesvol af

Surinaamse Militaire School rond drie cursussen succesvol af

-

Does Travel - naar Suriname

“Je moet elke dag je grenzen verleggen, dan zul je zeker verder groeien in je leven”, zei minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie tijdens de certificaatuitreiking aan onderofficieren die hebben deelgenomen aan drie cursussen in Suriname. Deze plechtigheid vond plaats op donderdag 22 februari in de Multifunctionele zaal van het ministerie van Defensie.

Mathoera spreekt van een mijlpaal binnen het Defensieapparaat. Volgens haar draagt het voortdurend bijscholen van de onderofficieren bij aan het verdere functioneren van het ministerie. Aan de manschappen is de ruimte geboden zich te onderscheiden door hun leiderschap, professionaliteit en toewijding. “Dit certificaat werd uitgereikt als blijk van waardering voor hun bijdrage aan de organisatie en het bevorderen van een veilige samenleving”, gaf de minister verder aan. Het certificaat is een symbolische beloning voor hun harde werk en toewijding aan de krijgsmacht.

De Surinaamse Militaire School (SMS) heeft drie cursussen afgerond in ongeveer 4 maanden tijd. Een daarvan is de Sergeant-Majoor cursus met 37 geslaagden. Instituut voor Defensie Opleidingen (IDO)-commandant, Justus Hew-A-Kee zegt dat het doel van deze cursus was om onderofficieren hun kennis op zowel militair, sociaal en maatschappelijk gebied aan te scherpen. “De Sergeant-Majoor heeft een belangrijke rol in onze organisatie. Niet alleen als rechterhand van de commandant, maar vervult ook de rol van vader/moeder voor personen van de afdeling”, aldus commandant Hew-A-Kee.

Daarnaast zijn er dertien geslaagden voor de Onderofficiers Vorming. “Deze vorming was voor personen die de rang van sergeant al hebben, maar de opleiding daarvoor nog niet hadden gevolgd”, merkte de IDO-commandant op.

Verder heeft de Militaire School de cursus Exercitie Instructeur aan zeven brandweerlieden met succes verzorgd. Zij hebben kennis opgedaan op het gebied van Instructie Bekwaamheid, Exercitie en Eerbewijzen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Waarom moet er altijd benoemd worden in wat voor zaal of accomedatie zulke dingen worden uitgevoerd?
    In geen enkel ander land boiii.
    Ik schaam me voor me land.
    Zelfde met die paar politie autos van fernandes…… is niks geweldigs maar juist een normaal iets dat de politie autos heeft. Maar in su moet het weer met een plechtigheid en toespraak. Un giem wang break yere. Blij dat ik al 24jaar daar weg ben want na soso sjing mi bo sjing gi a kondre nanga a beleidt. Soso in sranang, nergens anders doet met zo achterlijk. Ai na mi taki, keisristrati praas osso kweki mi. Kasabaholo gro mi en dat nooit mi sa vergiti. Maar a fas fa sranang e draai now….. schande


    gemodereerd
  2. Wanneer sur.in oorlog komt dan zullen we zien wie als vrijwilliger vertrek .al dezezullen zeggen dat ze ziek zien want ze zullen geen lef hebben.een mooie uniform ,dat wel maar het woord bij de daad zetten is weer iets anders,kijk naar guyana grote mond naar sur.over hun trigi gebied oke.kijk nu hoe ze in hun broek it doen ha ha guyana is nu heeeel klein geworden.venuzuela heeft even gebrultt of papa america stuurt een oude oorlog schip.ik zou maar uitkijken guyana want rusland steunt Venezuela, 1 bom en guyana is verdwenen dus guyana mondje toe en wees liefvoor sur. Dus geen grond meer stelen anders wetk he voor Venezuela


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES