zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameDiana Pokie: "Politici moeten zich niet als goden gedragen"

Diana Pokie: “Politici moeten zich niet als goden gedragen”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens NPS’er Diana Pokie wordt het tijd dat politici in Suriname zich gaan gedragen als dienaars van het volk.

“En niet als een God. Want daarop lijkt het. We moeten als politici weten dat we dienaars zijn van het volk. Je moet je niet opstellen als God of Godin van het volk. Daarom keur ik het altijd af, te mi go na Tapsei me teigi den tak: ‘jullie hoeven me geen pangi te geven. Want mi kon djaso nanga wan doel en me boodschap moet duidelijk overkomen’. Over rode lopers heen voel ik me niet gemakkelijk. Dat moeten we wegwerken”, zei de politica in het programma To The Point.

Volgens Pokie is het de realiteit dat mensen bewust afhankelijk gemaakt worden en zwaar worden onderdrukt. “Want wat je niet in die drie jaren kon doen, kan je wel in dat ene jaar voor de verkiezing. En door de situatie trappen de mensen erin”, aldus de NPS’er.

Volgens de oud-parlementariër en oud-minister focussen politici, wanneer ze eenmaal in de regering zitten, zich alleen maar aan het ‘pamperen van burgers’.

“We willen ze politiek zodanig afhankelijk maken dat ze geen enkele andere weg of richting op kunnen. Dat moeten we proberen te veranderen. Ook moet men stoppen met het politiseren van alles in het land. Voor een makkelijke vergunning die een ondernemer moet verlengen, moet hij dan ergens hangen? Nee. We moeten weten als politici dat we dienaars zijn van het volk. We moeten onze instituten versterken en het stukje politiek eruit halen. Want doordat onze instituten verzwakt zijn, neks ne waka”, aldus Pokie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Mevrouw Diana Pokie ik heb je niks horen zeggen over MOIWANA.
    Het zijn toch ook je eigen mensen.

    Nogmaals als je de verkiezing wilt winnen dan moeten de moordenaars van moiwana opgespoord en berechten worden.
    Mi moiwana mooi baka.
    Gif mi hoop moiwana.


    Maak melding
  2. Pokie wil dat Surinaamse politici zich in de toekomst niet meer als goden gaan gedragen. Als Pokie wil dat strontvliegen in de toekomst geen stront meer eten, heeft zij een grotere kans dat die wens van haar wel in vervulling gaat. Tot nu toe veranderden alle Surinaamse politici (inclusief Pokie, die haar pensioen dat meteen na haar aftreden ingaat, niet zal laten liggen) en vooral zij, die het tot palementsvoorzitter, vice-president of president hebben geschopt, in een god. Van omhoog gevallen leeghoofden als DiDiBri en koning Lonny, die altijd gedacht hadden
    niets anders dan ‘bitoloog’ of bankrover te worden, is te verwachten dat ze zich als een god gingen gedragen op het moment dat ze op een van posten terecht kwamen, maar zelfs Santokhi verplaatst zich sinds hij president is geworden in een colonne autos met loeiende sirenes en hij gaf zichzelf ook het hoogste salaris van alle presidenten van de Caricom. Als hieruit niet blijkt dat Surinaamse politici zichzelf als gepriveligieerde goden zien, weet ik het ook niet meer.


    Maak melding
  3. Mevrouw Pokie, u heeft het gelijk volkomen aan uw zijde. Een positieve blik, een opbouwende houding integriteit en dienend leiderschap. Dat is de enige weg naar bestendigheid. Ik wens u heel veel sterkte in uw queeste; door ‘het woud van overmatig testosteron!’ Succes!

    @Dèjà vu na Dèjà vu, ‘one thing at the time.’ “Eerst de fundering en daarna het huis!”

    Tan bun


    Maak melding
  4. “Want wat je niet in die drie jaren kon doen, kan je wel in dat ene jaar voor de verkiezing. En door de situatie trappen de mensen erin”, aldus de NPS’er.
    “Volgens de oud-parlementariër en oud-minister focussen politici, wanneer ze eenmaal in de regering zitten, zich alleen maar aan het ‘pamperen van burgers’”
    “We moeten onze instituten versterken en het stukje politiek eruit halen. Want doordat onze instituten verzwakt zijn, neks ne waka”, aldus Pokie.”
    ============================

    Populistische verkiezingsretoriek.
    Als er sprake was van een normale en gezonde economie in Suriname zou ik mij er iets bij kunnen voorstellen. Niet in dit geval waarvan mevrouw Pokie zou moet weten dat het land 40 jaar lang geterroriseerd is door een voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer.
    Het zijn overigens de burgers zelf die door dreigen met stakingen en sabotage proberen af te dwingen dat ze gepamperd worden. Het overgrote deel van het volk vraagt zich niet af wat ze voor het land kunnen doen, maar wel wat het land voor hun kan doen.
    Onder welke steen heeft deze mevrouw gelegen, toen 40 jaar lang de instituten waar ze het over heeft, uitgehold werden door o.a. onkundige en criminele werknemers daar te plaatsen…
    Ook zij is nu zelf bezig zich als een god te profileren met dit soort populistische prietpraat.
    Het is niet te hopen dat Pokie denkt dat zij alleen Suriname verder uit de chaos en ellende kan halen…..het belangrijkste voorwerk is overigens al gedaan door de Hindoestaanse President.


    Maak melding
  5. Besmet!
    Je durft zeg!
    Je bent ontslagen vanwege corruptie en toch stap je doodleuk, alsof er niets aan de hand is op het politieke podium.

    Wie op jou stemt kiest alweer voor rommel


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES