dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameSiebrano Pique: "75% Surinaamse politiek bestaat uit corruptelingen"

Siebrano Pique: “75% Surinaamse politiek bestaat uit corruptelingen”

-

Does Travel - naar Suriname

Volgens activist Siebrano Pique bestaat 75% van de politiek in Suriname uit corruptelingen. Vandaar dat hij op dit moment geen plannen heeft om zelf ook de politieke arena te betreden.

“Ik heb voor nu geen politieke ambities. Vooral a verkiezing disi. Wiens wan partij ben wan gebruik mi gi a politiek. Mi de eerlijk dat mi no ready gi a politiek ete. Die kleine 25% is niet opgewassen tegen hen. Ik zou me dan bevinden in die 25% en dan zou ik alleen maar een stem hebben, meki bari. A sem sani san mi e du now. Dan blijf ik liever hier waar ik ben. Ik ben geen lid van geen ene partij in Suriname. Ik ben gewoon Surinamer”, zei de activist in het programma Bakana Tori.

Pique stelt op dit moment geen enkele politieke partij te ondersteunen. Ook niet de NDP, die partij op wie hij voor het laatst nog heeft gestemd.

Hij heeft vooral geen goed woord over de huidige regeringsconstellatie van Suriname. Volgens hem hebben de huidige regeerders nauwelijks gewerkt en zitten zij alleen maar te pronken met projecten die tijdens de regeerperiode van de NDP zijn geïnitieerd.

“Als de NDP een 5 krijgt, dan krijgen deze mannen geen cijfer. Als je ze een 1 geeft, dan lieg je als de president. Ifi i no wroko srefsrefi tap a blaadje, juffrouw ne gi neks. Deze mannen hebben niet gewerkt. Want me si dat den man e feeste nanga den project fu NDP, den man e kot borsu kot lenti. Maar na NDP project. Ik bevoordeel de NDP niet, maar ik spreek de waarheid”, aldus Pique.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Hij heeft ook zo’n lege, psychopatische blik in z’n ogen, alsof hij zojuist z’n buurman (of iets dergelijks) van het leven beroofd heeft en in stukken gesneden heeft. Deze blik is vaker te zien bij meedogenloze killers…


    Maak melding
  2. Deze man is té lelijk om politicus of parlementariër te worden. Hij geeft af op de huidige regering die loopt te pronken met ndp projecten. Sodemieter op griezel. Je bent dan niet corrupt, zoals je zelf zegt, maar wel een grote leugenaar en bedrieger dat je geen partij hebt. Geloof je jezelf wel?


    Maak melding
  3. Kan deze man zijn tijd niet beter besteden door de bewoners van Para te bundelen dat zij op de plantages aan landbouw en Veeteelt doen. Had hij vanaf het aantreden van deze Regering elke keer dat hij live ging of een interview afstond gebruikt om aan landbouw te doen in Para was hij nu zeker groot exporteur. Pique pe yu bin de die NDP bin pratie bigi gron in Para. Para yu no man tyarie tot ontwikkeling dan na Sranan yu denki yu sabi fa a moes ontwikkel.


    Maak melding
  4. Dus volgens hem is het naaien & graaien, het feesten en beesten van de NDP werken?
    Met een dergelijk verwrongen beeld van de realiteit is het begrijpelijk dat SU nooit ergens komt!


    Maak melding
  5. Kan deze man zijn tijd niet beter besteden door de bewoners van Para te bundelen dat zij op de plantages aan landbouw en Veeteelt doen. Had hij vanaf het aantreden van deze Regering elke keer dat hij live ging of een interview afstond gebruikt om aan landbouw te doen in Para was hij nu zeker groot exporteur. Pique pe yu bin de die NDP bin pratie bigi gron in Para. Para yu no man tyarie tot ontwikkeling dan na Sranan yu denki yu sabi fa a moes ontwikkel. De projecten zijn door NDP geïnitieerd wie zorg voor de uitvoering en aflossing. Bai twintig waigi tap afbetaling is 1 de aflossing op tijd doen is 2.Dus als je niet betaald en ik los de schuld af dan sam psa na yu waigi.


    Maak melding
  6. Iederéén dat 2 voeten heeft wil in de politiek in Su, niet om politiek te
    bedrijven, maar om dicht bij de honingpot te komen! Met of zonder
    verstand!

    sari tori

    Jacko


    Maak melding
  7. Deze man heeft problemen met het verlies van de NDP. zijn baas is nergens te vinden en hij ziet de bui van 2025 al hangen. Hij speelt nu paniek voetbal.
    Maar mensen pas op wanneer de vos zijn passie spreekt.


    Maak melding
  8. @JZwartmans
    “Iedereen dat 2 voeten wil in de politiek in su”.

    Jacko what a bout iemand met een derde been dan?? Hoe kom die met mijn derde been in die honingpot???vraag van een moe geboren Surinamer.


    Maak melding
  9. Vanaf de veroordeelde moordenaar/drugsdealer/bankrover Bouta/Brunsi president/VP zijn geworden in Suriname,denkt iedere gek en crimineel dat het voor hun ook mogelijk is.


    Maak melding
  10. “Hij heeft vooral geen goed woord over de huidige regeringsconstellatie van Suriname. Volgens hem hebben de huidige regeerders nauwelijks gewerkt en zitten zij alleen maar te pronken met projecten die tijdens de regeerperiode van de NDP zijn geïnitieerd.”
    ===========================================

    Als je al niet wil snappen dat de huidige regering nog steeds bezig is het land uit de chaos en ellende te halen waarin de vorige criminele bende het land in heeft doen belanden…..
    Ik kan mij niet voorstellen dat deze man nog een podium krijgt om zoveel nonsens te verkondigen.


    Maak melding
  11. Alla regering sang sdong geniet foe a njangpatoe,dus oeng libi mi ,a tjing mang e poti ding lelekoe drape ,ma sang a tjieng mang e kisi geen moer wie niet werkt zal bedelen zoniet stelen of roven


    Maak melding
  12. @ Deja vu na Deja vu (23 02 00:45)

    Hoi yé kirie mi dja mang, zo kan het ook: zonder elkaar in de haren te vliegen!
    De boog kan niet gespannen te blijven. Wan oplossing dé altijd, ma mi no sabi sang
    yo du nanga a derde bigi futu yéré!

    Jacko


    Maak melding
  13. @Debby is één van de grootste fans en aanbidders van deze luilak Sibo de babbelaar. Pique vermoeit de Surinamer reeds jaren met zijn gezwets, hij komt nooit met een wapenfeit, iets wat hij heeft gerealiseerd of waar hij met eigen inzet aan werkt om het te realiseren. Als kapper streelt hij alleen maar mannen hoofden, that’s all. Vraag hem of hij bereid is zijn handen in de modder te steken om gewassen te planten, niet eens cassave of nappi. Veels te lui.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES