dinsdag, mei 14, 2024
HomeNieuws uit SurinameGregory Rusland: "Dit volk is geen dom volk"

Gregory Rusland: “Dit volk is geen dom volk”

-

Does Travel - naar Suriname

Het was op 15 februari jongstleden precies een jaar terug dat de Nationale Partij Suriname (NPS) de knoop doorhakte en uit de regeercoalitie stapte.

“Een goed besluit, het juiste besluit en op het juiste moment. Als we nu de balans opmaken, dan moeten we zeggen dat we ons in deze constellatie goed voelen in de plek waar we zijn. En dat is in de oppositie waarbij we de regering kritisch begeleiden. Als er zaken zijn die goed zijn, dan zeggen we het. Als er zaken zijn die niet goed zijn, dan zullen we dat ook zeggen. Ik heb begrepen dat de voorzitter van de VHP heeft gezegd dat die boot lichter is geworden, dus hij kan sneller varen”, benadrukt NPS-voorzitter Gregory Rusland.

Volgens de politicus spelen er voldoende issues op dit moment waarop de Surinaamse regering antwoord zal moeten geven.

In de resterende maanden naar de verkiezingen toe, verwacht de NPS-leider dat de VHP, ABOP en PL er alles aan zullen doen om in een goed plaatje te komen bij de kiezers.

“We zien steeds dat wanneer de verkiezingen naderen, dat er maatregelen worden getroffen en acties worden ondernomen om de gunst van de kiezer te winnen. Zodat ze kunnen stemmen op de regeringspartijen. Dus ik verwacht dat er over een paar maanden waarschijnlijk flink gestrooid zal worden. We zullen denken dat we in een feeststemming zijn. Er zullen allerlei maatregelen komen om die pinarie waarin de mensen op dit moment zitten ogenschijnlijk te verlichten richting mei 2025.

Dat heb ik ook gezien toen meneer Bouterse in 2015 met heel veel fanfare de verkiezingen is ingegaan en direct de verkiezingen van 2015, toen de mensen 26 zetels hadden gewonnen, er gezegd werd dat we in een precaire situatie zitten en moni kba. Men begon toen die grote leningen te nemen, waardoor we vandaag de dag in een heel slechte positie nog steeds zijn als samenleving. Maar we zien dat dit volk toch geen dom volk is. A volk leri uit den ervaring san unu abi fu den afgelopen yari”, aldus de NPS’er.

Rusland ontkent verder dat de groene partij destabiliserend bezig zou zijn om de VHP, ABOP, PL regering het verder regeren moeilijk te maken.

“De NPS is de oudste partij die nu actief is in Suriname en is principieel tegen het handelen tegen wet en recht. Dan begrijpt u dat wij absoluut niet zullen meewerken aan welke ten val brenging onder andere omstandigheden dan democratische methoden. De NPS is ook niet op de hoogte van acties die daartoe moeten leiden. Overigens, er zijn maar 14 maanden te gaan, dus als de regering de handdoek in de ring gooit, moet zij de verkiezingen voorbereiden. En dan ben je bijna tegen mei 2025. Dus laat die regering zijn zaken door uitvoeren. Maar als er op een ondemocratische manier zaken afspelen, dan zal men wel van ons horen”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

24 REACTIES
  1. Wel wel wel… keer op keer heeft het merendeels van het “ slimme volk” gestemd cq gekozen voor rover. veelvuldig moordenaar tevens drugsdealer bouta… zie het resultaat…
    Bobo Rusland heeft gelijk dat het volk NIET dom is… Soso lafoe.

    Waarom loopt een ezel maar met 1 bult op zijn kop rond terwijl merendeels van het “ slimme “ volk steeds met meerdere bulten rondloopt


    Maak melding
  2. De trucjes waren niet anders dan toen NPS voor het te zeggen had. Jullie deden hetzelfde. Dus de pot verwijt de ketel. Succes met je campagne voor 2025. Inderdaad het volk is echt niet dom.


    Maak melding
  3. Look who is talking….!
    Deze man is leider van een politieke partij die het langst de regeermachtvin handen heeft gehad. De NPS heeft niets gedaan voor m.n. de Afrosurinamers.Zij hebben de doelgroep gebruikt om eigen belangen veilig te stellen.Vervolgens vormden zij samen met VHP en andere partijen meerdere kartels. Bij het laatste kartel ging het helemaal niet lekker voor de NPS. Hun brood werd niet goed belegd door VHP en Abop.Zij kwamen er bekaaid van af.Dit was een dolksteek in de rug van de NPS. Maar deze dolksteek neemt de NPS voor lief. Na de verkiezingen gaan zij hand in hand met de VHP en Abop het opnieuw weer proberen.De NPS heeft geleerd van haar fouten met de VHP en Abop.Ze gaan opnieuw met deze partijen samenwerken, maar dan op basis van duidelijke afspraken.De woorden die Rusland, Etnel e.a. verkondigen is allemaal podium taal.Dat is taal gebruikt in toespraken van politici tijdens verkiezingscampagnes, waarin vooral veel beloften worden gedaan, die later meestal niet waargemaakt kunnen worden. Denk maar aan het begin van de regering VHP, Abop, NPS, PL. Zij hebben de stemmers gemanipuleerd.


    Maak melding
  4. Loosert!

    Je hebt de nps tot op het bot gesloopt en vernield (dubbelop) alleen maar om je eigen misplaatste ego te strelen.

    Ook de jarenlange nps-leden die het verval met lede ogen aanzien, en die discutabele personen toelaten zijn schuldig.
    Strax worden jullie overgeslagen voor dit gespuis. Eigen schuld!


    Maak melding
  5. Doe jezelf een lol rob.
    De huidige coalitie heeft de kiezers gemanipuleerd, hoe dan? Die mensen hebben een eigen wil en vooral een grote mond dus hoe..

    Daarentegen heeft de ndp aantoonbaar duizenden omgekocht.
    Dat is het verschil.

    Voordeel vd twijfel, het ging zo slecht in suri, dat duizenden bereid zijn geweest om in ruil voor een spookbaan te stemmen op de ndp.

    Helaas heeft de ndp toch verloren. Dwz die mensen hebben niet op ze gestemd, daarom krijgen ze v mij het voordeel vd twijfel, omdat ze alsnog slim hebben gestemd.


    Maak melding
  6. Men begon toen die grote leningen te nemen, waardoor we vandaag de dag in een heel slechte positie nog steeds zijn als samenleving.
    ==========================
    Greg geeft zelf toe wat de start positie is geweest van de huidige regering en toch heeft zijn partij ze in de steek gelaten. Wat zou hij doen als hij nu president was, het volk en ons land in de steek laten, ach ja dat heeft hij nu ook al gedaan, dus ga schuilen i.p.v. praatjes te verkopen om zetels te behalen komend verkiezing.


    Maak melding
  7. @esmerald, over manipulatie gesproken? Ik hoef alleen maar te verwijzen naar de speeches van Santoki en de presentaties die diverse VHP kopstukken hebben gehouden over de economie. Denk maar over de lege staatskas en vele leningen. De super VHP zou binnen 200 dagen de Surinasmse economie op de rails krijgen.Een grote manipulatie is het verhaal over de staatsschuld en de leningen.Toen Bouterse overnam had hij de staatsschuld van de vorige regering overgenomen.De schuld die.de VHP overnam was een cumulatieve schuld.Het bedrag bestond o.a: uit n+n-n+n-n. Met andere woorden de vorige regering nam de schuld van haar voorganger. Het beleid van de vorige regering werd voortgezet om leningen af te lossen en er kwamen nieuwe leningen bij. Toen Santokhi van Bouterse overnam was de schuld ruim 2 miljard USD.Heden na bijna 3,5 jaar regering Santokhi is de staatsschuld gestegen naar 4 miljard USD.Alleen de schuld aan Openheimer heeft Santokhi laten oplopen van 500 mln USD naar 880 mln USD. Het is een grof schandaal dat men deze lening heeft laten oplopen. De regering Santokhi meent het echt niet met het volk van Suriname.Bin hen draait alles om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor friends & family. Opvallend dat de kwestie rond PanAm real estate op dit forum met opzet wordt achtergehouden.


    Maak melding
  8. Ik kan wat honing gebruiken dus ben ik verder gaan lezen om erachter te komen wat voor honing deze niet domme bijenvolk maakt.
    Teleurgesteld kwam ik er achter dat het niet om een bijenvolk ging.
    Nu probeer ik achter te komen over welk volk hij het heeft.


    Maak melding
  9. Hoe dan ook..
    Als een schip aan het zinken is spring je niet als eerste eruit. We springen samen of we verzuipen samen. Anders zal het gegrift worden als verraad. En dat is precies wat met coalitie genoot gebeurt is. We kunnen ABOP van alles verwijten behalve verraad. Wie zijn partner in moeilijke periode verlaat is een lafaard. Ook als je uitelkaar gaat blijf in de buurt om bij te springen vooral wanneer kinderen in het spel betrokken is.


    Maak melding
  10. Beste Robg,

    Destijds toen Santokhi het stokje overnam was de buitenlandse schuld tussen de 2.5 en 3 miljard us dollars. Dus niet de boel bagatelliseren, blijf bij de les!
    De schuld is opgelopen door de rente en als de huidige regering Lasard niet in arm had genomen, was de schuld nog vele malen hoger. Dat weet je zelf ook wel.
    Ik begrijp heel goed dat je teleurgesteld en verbitterd bent dat jou geweldige partij en leider niet meer aan het bewind is, maar probeer toch met je kennis en visie een zinvolle bijdrage te leveren aan de discussies die te maken hebben met de ontwikkeling en welvaart van ons geboorteland.
    A wise man once said, if you can’t defeat your enemy, you must join him!
    Ik ben het zelf ook niet altijd eens met de gang van zaken,
    in het land, maar geef wel zonder aanhanger te zijn van een partij wel mijn mening.
    Ik kijk daarbij wel welke partij de kennis en capaciteit in huis heeft om het land verder te helpen.
    Verbitterdheid gaat over in verzuring, en dat stadium ben jij gepasseerd.


    Maak melding
  11. Ach rob,
    Die is nieuw; een speech is manipulatie!
    Als het goed is heeft de pres een speech-writer, doet hij het zelf dan is hij
    Toff(met hoofdletter).

    Wat hadden jullie gedacht, dat deze regering jullie troep alweer zou opruimen, nope. Heel slim om een deal te sluiten.
    Plus iedereen die het heeft over 200 dgn, spoort niet. Trek af die wereld pandemie.

    Over die pan-am deal kan ik kort zijn, klokkenluiders worden altijd opgesloten en in dit geval 💯.
    Hoe komt die werkeloze bouta-aanhanger aan die info, hij is geen ambtenaar. Info is verstrekt door ndp’ers die onmiddellijk ontslagen moeten worden.
    Welke staatsschuld hebben jullie overgenomen, het was eerder een goed gevulde staatskas v miljarden.

    Mocht de ndp winnen, dan is het meer dan terecht dat jullie zelf de leningen aflossen. Hopend voor jullie dat de schuldeisers even coulant blijven. Jullie staan immers bekend als wanbetalers.


    Maak melding
  12. Het opgepompte of opgepimpte anthousiasme van de VHP aanhang is grenzeloos of hilarisch. Jullie wekken de de indruk alsof de totale bevolking van Suriname aan de zijlijn staat te juichen voor het beleid van Santokhi.Jullie leven net als bisschop Choenie in een andere wereld realiteit die ver weg staat van de gewone man of vrouw die wegkwijnt van de armoede.Mensen kunnen de vaste lasten voor water, gas en licht, internet, verzekeringen, enz. niet meer betalen. Denken jullie dat de mensen blij zijn omdat ze in armoede moeten leven?


    Maak melding
  13. De Laffe NPS heeft zijn ware aard weer, ja alweer, getoond en de kant gekozen van politieke criminelen.

    Het feit dat de NPS zich heeft terug getrokken uit de regering en verder ook nog bereid is om een samenwerking aan te gaan met de Nationale Dagoes geeft al aan dat de NPS geen principes kent !

    Als wij nu alles op een rijtje zetten dan is het heel duidelijk hoe topcrimineel Bouterse aan de macht is gekomen en altijd beschermd werd door politiek Suriname !

    Volk van Suriname,
    het is tijd voor een evaluatie !
    Het is tijd voor bezinning !
    Welke keuzes hebben wij straks ?
    DA’91 komt maar niet uit zijn ei ! En veel meer betere alternatieven zijn er niet.

    De verkiezingen van 2025 worden misschien wel de belangrijkste ooit !

    Make up your mind.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  14. De nps wordt hier van alle kanten uitgescholden. Maar 25 mei 2025 zullen we dan zien wat het volk wil hebben. Dan hoop ik dat velen hierboven hun braaksel moeten inslikken.


    Maak melding
  15. De heer Rusland zegt dat het Surinaamse volk geen dom volk is. Het is waar dat het niet voor het hele Surinaamse volk geldt. Er wonen ook slimme en verstandige mensen in Suriname. Maar helaas ook veel opportunisten. Als een meerderheid van het volk in 2010 en 2015 kiest voor de populistische NDP, een partij met personen die vanaf 1980 het land hebben vernietigd en dood en verderf hebben gezaaid, dan kun je niet in algemene zin zeggen dat dit volk niet dom is. De feiten laten het tegendeel zien. Misschien is dom ook niet het juiste woord. Het is een volk dat in meerderheid niet verder denkt en kijkt dan de dag van morgen. Rusland zegt dat zijn partij uit de coalitie is gestapt en voegt eraan toe dat als er zaken zijn die goed zijn, de NPS dat zegt. Als er zaken zijn die niet goed zijn, dan zegt de NPS dat ook. De heer Rusland kan die houding ook aannemen als coalitiepartner. Daar hoef je niet voor in de oppositie te gaan. Wat Rusland zegt, geeft de bekrompenheid van de Surinaamse politiek weer. Blijkbaar is zijn politieke opvatting dat een coalitiepartner een kritiekloze ja-knikker moet zijn. Misschien dus toch voor een deel een dom volk.


    Maak melding
  16. Arme wannabe econoom, probeer eerst het onderstaande riedeltje op te lossen alvorens je hier nonsens komt verkondigen. Pas dan kunnen wij verder in discussie…..

    De economie zag er eind 2020 als volgt uit:
    – Een negatieve bbp-groei van 16%;
    – Een overheidstekort van 13,2% van het bbp;
    – Een inflatie van boven de 60%;
    – Een schuldpositie van 148% van het bbp tegen eind 2020;
    – Een betalingsachterstand van US$ 270 miljoen aan het buitenland;
    – Een parallelkoers die 130% hoger was dan de officiële wisselkoers van SRD 7,53 per US-dollar;
    – Bruikbare internationale reserves daalden scherp naar USD 118 miljoen (0,7 maanden import) in 2020.
    – Een kasreserveschandaal dat moeilijk te bevatten is.
    Het bovenstaande is het beeld van een bankroet land. Niks meer of minder. Voorwaar, geen kleine en eenvoudige opgave om het getij pijnloos te keren.

    Het jaar 2023 eindigen wij, na bijkans drie jaar van herstelmaatregelen, met een economie waarbij:
    – Een bbp-groei van 2,1% – 2,5% wordt verwacht;
    – De overheid een tekort van minder dan 1% van het bbp zal realiseren;
    – De jaareinde inflatie onder de 34% (weliswaar nog relatief hoog) (in 2022: 54,6%) zal komen te liggen;
    – De betalingsbalans wordt afgesloten met een overschot op de lopende rekening;
    – De wisselkoers relatief stabiel is (en bovendien geünificeerd);
    – De overheidsschuld, vanwege zeer moeizame schuldherstructurering, niet meer als een molensteen zal hangen rond de hals van onze economie.


    Maak melding
  17. Nu de NPS de coalitie heeft verlaten heeft het dus ook geen bijdrage geleverd aan de hervormingen en aan de wederopbouw !

    Het Succes van het herstel is dus alleen te danken aan de partij die een herstelprogramma heeft en aan de partners die het steunen en meewerken aan de wederopbouw.

    De NPS heeft door er uit te stappen alleen zijn arrogantie, egoïsme en hebzucht bewezen. ABOP-PL is dan toch collegialer dan de NPS.

    We zullen in 2025 zien welke Surinamers kiezen voor vooruitgang en welke voor pur bruku wer bruku.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES