zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameCoalitie betreurt uittreden NPS, maar respecteert besluit

Coalitie betreurt uittreden NPS, maar respecteert besluit

-

Does Travel - naar Suriname

De voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS) Gregory Rusland heeft vandaag in een ontmoeting met president Chandrikapersad Santokhi kenbaar gemaakt dat de NPS de samenwerking in coalitieverband beëindigt. De coalitie betreurt dit uittreden, maar respecteert het besluit.

De president sprak zijn waardering uit voor de jarenlange samenwerking en hoopt dat op constructieve wijze de samenwerking wordt voortgezet.

De behandeling van de staatsbegroting zal normaal voortgang vinden, waarbij wordt gerekend op de medewerking van elke Surinamer en de vertegenwoordiging in De Nationale Assemblée.

De komende dagen zal er overleg plaatsvinden met de relevante Surinaamse politieke en maatschappelijke actoren over de ontstane situatie en op basis daarvan wordt het vervolgtraject ingezet.

De groene partij kan zich niet terugvinden in de samenwerking binnen de coalitie. Rusland liet op een vandaag gehouden persconferentie weten dat de huidige situatie ongekend is. De NPS had bij de verkiezingen in 2020 3 zetels behaald in Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. KROKODILLEN TRANEN VAN DE EX COALITIEGENOTEN ABOP EN VHP

  BIBIS MINISTER IS IN Zijn SAS en vanaf het prille begin wilde de ABOP de NPS er niet bij hebben dus soortoe we betreur, djie mi wan bigi brick yere.


  gemodereerd
 2. Etnel komt als moeder van Scrappy voor in dit stuk.De zoon stal de tiende koe en Etnel was er oneens dat de eigenaar aangifte deed.Ze voerde zodanig oppositie dat uiteindelijk leidde tot uittreden van de NPS uit de regering.


  gemodereerd
 3. Gelijk heeft de NPS vooral als je bedenkt dat ze zo lang de @#$% van de blaaskaakpartij de ABOP hebben moeten slikken terwijl ze, absoluut gezien, meer stemmen hebben.gekregen dan die windbuilen. De NPS had al eerder uit de coalitie moeten stappen en wanneer de kieswet bij de volgende verkiezingen veranderd is, kan de NPS weer meedoen in een coalitie met de VHP, denk ik tenminste.


  gemodereerd
 4. wij en vele Surinamers zullen het respecteren dat de vhp ook uit de coalitie stapt , want vhp laat er een regering komen van de abob–pl–ndp– nps , dan kunnen die malloten vooral de ndp en de abob hun eigen rotzooi opruimen , en de pl en de nps zullen na 9 maanden ook weer vertrekken , echt een goede combinatie de ndp en de abob om Suriname naar het einde te brengen en dat china het gaat inlijven


  gemodereerd
 5. @WAT, alsjeblieft, laat dat niet gebeuren. Dan is Suriname stuurloos en wordt het Haïti II. Lulletje Rozenwater moest de navelstreng al lang moeten doorknippen, maar goed, liever te laat dan nooit.


  gemodereerd
 6. Etnel heeft bobo Jantje toch zover gekregen.
  NPS is geen oplossing voor Suriname.
  Ze hebben altijd verkeerde beslissingen genomen.
  Etnel kan weer vis gaan verkopen op/onder de Surinaamse baka wojo.


  gemodereerd
 7. De NPS maakt hier weer dezelfde fout als in 1975 !

  Etnel en Plein hebben de NPS verscheurd door de wijze woorden van Venetiaan niet ten harte te nemen.

  Volk van Suriname,
  laten we heel goed kijken wie er allemaal als eerste worden opgeroepen om te staken en wie er constant lopen te klagen.
  Welk deel van de bevolking is dat ?
  Is dat het deel van de bevolking die Suriname tot ontwikkeling kan brengen ?
  De filmpjes op social media laten het niveau van de klagers duidelijk zien.

  Surinamers hebben een groot gebrek aan DISCIPLINE !
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 8. Het is overduidelijk dat de nps-politici vastgeroest zit aan het middeleeuwse ‘tjee-potie’, gedachte goed. Ze staan niet open voor verandering. Het volk moet dom, kwetsbaar en afhankelijk worden gehouden. Alles moet de overheid betalen.

  Die marrons gaan jullie mores leren. Altijd onderdrukt, denk je dat ze hun ‘verworvenheden’ gaan opgeven. Ook die inheemsen komen plots uit hun holen. Die kale ingie president die ze zo adoreren, heeft helemaal niets voor ze gedaan, ja toch vids.
  Verder al die groeperingen die voor het eerst in hun leven eisen kunnen stellen, das nieuw.

  Scenario;
  Het beste jongetje vd klas en het slechtste jongetje vd klas hebben nog wat in te lossen bij hun eigen achterban en slim suri. Eerst de ‘pleister’ en hechtingen eruit, en ja dat doet zeer. Hoe groter de tegenwerking hoe langer het duurt.

  Surrender and go with the flow!


  gemodereerd
 9. NPS heeft gelijk er is geen vertrouwen meer dat het beter zou gaan in het land.
  Het land is onbestuurbaar al jaren. Het land is al jaren failliet en die politici vullen alleen maar
  hun zak en hebben geen visie. Ook de NDP moet zich schuldig voelen want ze hebben een puinhoop achtergelaten en willen weer het land gaan besturen. Zo gaat het in Suriname het volk wordt gebruikt en weet het ook niet meer. Volk van Suriname ik hoop dat jullie nu inzien wie de bedriegers en rovers zijn in Suriname. Jullie worden omgekocht met voedsel pakketten.


  gemodereerd
 10. Liever te laat dan nooit. NPS kon nooit een vuist maken in de coalitie.
  Rusland is en blijft een kont sluiper. Deze Rusland had al 10 jaar geleden af moeten treden als voorzitter, hij heeft totaal niets toegevoegd aan beleidsombuiging en verjonging binnen de NPS. De NPS is een geluidloze dood gestorven.
  Hopelijk kunnen jonge intellectuelen de NPS nieuw leven geven.


  gemodereerd
 11. Brunswijk: ABOP stapt niet uit de coalitie
  De reden hiervan is:
  Bravo probeert president te worden of in ieder geval vieze president te blijven zodat hij al zijn duistere zaakjes kan voorzetten samen met de VHP en PL want samen vormen ze de bende van 3.


  gemodereerd
 12. lachwekkend dat menigen denken dat wie dan ook van de gevestigde partijen het land kan redden
  al die partijen zijn juist degene die het land de afgrond aan het intrappen zijn
  vhp nps ndp abop pl zijn juist het grootste probleem van suriname
  want geen enkele partij is er voor suriname of zijn bevolking
  het zijn allemaal zelf verrijkers en het boeit hun niet hoe het land eindigt
  de bevolking moet zich eens realiseren dat geen van deze partijen het land kan redden
  een jonge nieuwe partij kan en zal het alleen maar beter kunnen doen
  het geleende geld van imf wordt rechtstreeks teruggehaald bij de bevolking en niet bij de staat
  want de staat steekt het allemaal zelf in onzin gedoe en in hun eigen zak
  hoeveel reisjes heeft santokhi gemaakt in 3 jaar? en wat heeft dat opgeleverd?
  warom wordt er niet verdiend aan goud en hout concessies?
  waarom is er geen export? zodat de koers behouden of verlaagd kan worden?
  de hele regering bestaat uit inhalige kabouters die alleen aan hunzelf denken
  en het gross van de bevolking is te dom om dat te zien vanwege eigen belang en krabu mentaliteit


  gemodereerd
 13. Het is niet de schuld van de VHP dat bij de verkiezingen van 25 Mei 2020 de nps 3 zetels in Paramaribo heeft gehaald.

  etnel, nps heeft geen enkele recht om haar frustraties van 3 zetels op de VHP af te reageren. Laat de nps haar eigen problemen gaan oplossen. Het is nu te laat en afgelopen met de nps, want er zal veel moeten gebeuren dat de VHP de nps in de toekomst nog een kans gaan geven om samen mee te werken. Bovendien zal dat ook niet gebeuren, want de nps is bezig haar laatste zuurstof uit te blazen. Bij de volgende verkiezingen van 25 Mei 2025 mag de nps blij zijn als ze 1 zetel halen. Wie zou zo’n partij dan in haar coalitie willen hebben?

  De nps heeft haar uiterste houdbaarheidsdatum bereikt, a keba. Yanda nanga nps, de engel de nyan prey nps, sa mokos nanga den, nanga hemel serafi, nps san moksi nanga den.


  gemodereerd
 14. @jacobus, klopt. Rusland is een zeer zwakke leider die door etnel( Simons noemde haar viswijf op de markt) uit de coalitie is gestapt. vanaf de oppositie roepen is makkelijker dan zelf met oplossingen komen. Voorbeeld: Rusland zou met een plan komen over de huizenbouw in Suriname van de President.
  Niets van terecht gekomen. Onderwijs is blijven steken in de vorige eeuw net als de minister.
  NPS is gevlucht uit de zinkende schip. Een belofte verbreekt je niet. Samen uit samen thuis.


  gemodereerd
 15. De nps zou zichzelf al lang geleden hebben moeten opheffen vanwege de verantwoordelijkheid van een onvoorbereide onafhankelijkheid en het toestaan van de staatsgreep.


  gemodereerd
 16. Een kikker is al uit het wagentje gesprongen, nu de rest nog. Maar eerst nog krokodillen tranen huilen.
  Eerste kikker NPS geeft als reden op, dat de andere partijen bleven vasthouden aan een lijn die volgens kikker NPS ‘niet realistisch’ is.

  In deze coalitie kon kikker NPS onvoldoende voor de kansarme mensen betekenen. We hebben het gesprek na gesprek, voorstel na voorstel, geprobeerd, maar kregen helaas geen ruimte. Daarom trekken we deze conclusie.

  Mag ik een lelijke opmerking maken: gezien de deplorabele economie van Suriname blijken onze ‘geweldige ‘ Hindoestaanse broeders en zusters, ondanks hun grote woorden, bij het aantreden, toch niet beter te zijn dan de ‘anderen’ in onze samenleving. Ze kunnen het ook niet beter doen/maken. Waar is de batterij deskundigen met dito plannen???? O neeeeee, het ís dé Abop (dé ander) die verantwoordelijk is voor het niet willen slagen. Abop op haar beurt, O neeeee, het is de regering (lees VHP) die schuldig is aan deze chaos.

  In onze dna zit een blablablabla mentaliteit, veel praten maar niks doen. Ma mi lobi a kondre, elders is het relatief ook niet beter, het blijft mensenwerk. Jip en Janneke


  gemodereerd
 17. Over de ware beweegredenen tot deze voor de NPS “wijze stap”, kunnen wij alleen maar gissen, feit is dat de NPS binnen de coalitie hetzelfde betekende als thans de PL bij ABOP en met het verlaten van de coalitie misschien juist meer voordeel zal hebben dan verliezen. Time will tell. Voor ons, het volk, kan dat een worst wezen. En over PL gesproken, die doet er goed aan van ABOP te blijven parasiteren, want bij de volgende verkiezingen krijgt die partij die nooit slaapt en ook nooit iets doet, echt maar 2 stemmen: van paeh zelf en boyke…


  gemodereerd
 18. paarse pony , is jou vriend ddb niet de hoofdschuldige die deze chaos heeft gebracht , en jij beschermd die zak , en jij zit Hindoestanen door het slijk te halen , nou jij beterweter , maar jij verraad je zelf : in ons dna zit blablabla blablabla , echt paars van 2010-2020 was het toch steeds bla bla bla bla bla bla bla enz.


  gemodereerd
 19. Filia , wat WAT bedoelt is dat de vhp naar de pijpen van de abob danst , maar de vhp krijgt overal de schuld van , omdat zij de grootste partij zijn , maar de vhp moet zich niet blind staren op de abob , want binnen de abob is er ook rumoer , en vandaag of morgen gooien zij de handdoek in de ring en dan is het einde van de vhp coalitie met de abob-pl , we zijn geen waarzeggers , maar alles duid erop , je hoort de abob ook steeds morren in het dna en bij hun bijeenkomsten vallen ze openlijk de vhp aan , en ze zijn echt al bezig met verkiezingen , die bee zei laatst de abob gaat voor 30 zetels , maar bee weet ook wel dat het moeilijk zal worden , dus ze zullen de ndp met 2 zetels en bep met een zetel vragen om mee te doen , en dat bedoelt WAT , een regering die niet naar het buitenland kan gaan , alleen maar naar schurkenstaten , het einde van de republiek Suriname


  gemodereerd
 20. Lachwekkend is dat jij @doewop denkt dat een kleine partij in staat is om de kar te trekken.

  Je woont in Holland toch, denk je dat BBP, de boerenpartij de regering over kan nemen, of Bij1, of een Ja21, of FvD, etc.
  Nee, zo werkt het niet, sterker nog het gros vd suri kleintjes bestaat uit ex-leden vd grote partijen. En het allerbelangrijkste, ze hebben geen ervaren en kundige leden.
  Bijvoorbeeld mister botox mag zoveel ingezonden brieven indienen, maar in principe is hij een simpele bakker.
  Da1891, zit zolang in de politiek maar nooit uitgekozen, ondanks hun wetenschappelijk bureau. Doe is besmet, etc etc.

  Denk nou eens een keer goed na.


  gemodereerd
 21. Het is geen lelijke opmerking maar domme racistische @pony.

  Voor het gemak zijn jullie de afgelopen 2 jr effe vergeten toen de wereld stilstond. Ondanks de precaire financiële situatie heeft suri het dankzij deze regering gered. Die kleine ondernemers zijn het maandelijkse noodfonds vergeten en die ambtenaren cashten met 3 vingers in hun neus. Aliens lossen wel de miljarden schuldenlast af. Steek je kop maar in het zand.

  En dan dit;
  jullie suri’s zijn zo belangrijk dat de diaspora zichzelf moet vergeten en domweg de boel moet achtergelaten en vooral veel doekoe moet meenemen. Want jullie president heeft beloofd.

  Waarom?
  Voor een volk dat lijd aan een totale verstandsverbijstering en kortsluiting in hun bovenkamer heeft, en die van meer voorzieningen geniet, dan wij ooit in ons leven hebben ontvangen.
  Plus de enkele die de sprong waagt, wordt met de grond gelijk gemaakt. Pure evil!

  Voor een onbetrouwbaar volk die het afgelopen decennia bewust koos voor een moordenaar en drugsdealer, diezelfde persoon, voor wie het grootste deel is verkast.
  Zijn ze nu wel te vertrouwen dan.

  Het venijn en de afgunst spat ervan af.
  Enige wat boeit is onze familie. Want als zij het goed hebben kunnen wij verder. De rest zal ons jeuken, Boeije!


  gemodereerd
 22. Esmeralda, Esmeralda, het staat er toch echt, ‘mag ik een ‘domme’ opmerking maken’, er staat niet mag ik een domme racistische opmerking maken, kun je weer niet goed lezen, zeker weer gehinderd door jouw clowneske gedrag. Ben ik daarom racistisch, héhé. (Wist effe niet dat je ook knappe ‘racistische’ opmerkingen kunt maken)

  Geen enkele oprechte Surinamer zit te wachten op geld van de diaspora die zij zelf, jij incluis, niet hebben en ook niet kunnen geven. De pres heeft het op persoonlijke titel beloofd, waarin ik niet ben meegegaan, dus klets niet in de ruimte.

  ‘Steek je kop maar in het zand’@@
  Dat doen volgens mij eerder de diaspora’s dan de achterblijvers, zij doen alsof zij het in Nederland goed hebben, ik hoor anders andere verhalen.

  Esmeralda, alleen zij met goede bedoelingen zijn gewenst, de anderen , zoals prenobe, de zakkenvullers (zakkenwassers) niet.

  Het venijn kan kloppen, maar afgunstig zijn op de steuntrekkers en ‘profiteurs’ van door anderen opgebouwd land is sterk misplaatst, effe dimmen. Ik durf zelf te wedden dat mijn vuurtje (sterker) hoger brand dan die van de meesten van jullie in Nederland.

  Je reacties, (lees gedrochten) lees ik graag met een korreltje zout, satirisch bedoelt.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES