zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomieWisselkoersen flink gedaald in Suriname

Wisselkoersen flink gedaald in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De koers van zowel de Amerikaanse dollar als de euro is de afgelopen dagen flink gedaald in Suriname. Bij zowel de banken als cambio’s is er een lagere notering te merken. 

De cambiokoers voor de aankoop van USD bedroeg vrijdag tussen de SRD 34 en 34,50 en werd tussen de SRD 35,20 en 35,50 verkocht. De euro werd tussen de SRD 35,50 en 36,20 opgekocht en tussen de SRD 36,70 en SRD 37 verkocht.

De koers bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) voor de US-dollar bedroeg vrijdag SRD 35,010 voor aankoop en SRD 35,616 voor verkoop. De euro aankoop was gesteld op SRD 36,508 en verkoop SRD 37,226.

De verwachting is dat de koersen de komende dagen zullen blijven dalen. De daling komt onder andere doordat de vraag naar vreemde valuta momenteel kleiner is dan het aanbod.

Vele Surinaamse handelaren nemen nog een afwachtende houding aan en kijken uit naar de koersontwikkeling van de komende week.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. BIG UP CHAN

    ALLEEN DE PRIJZEN VAN ALLES IS SCHRIKBAREND EN DAALT NOOIT ZONIET EEN 50 SRD CENT OF 1 SRD.

    AAN ALLE TOERISTEN:
    WISSEL GEEN EURO TEGEN DEZE KOERS. KOOP ALLEEN BROODNODIGE DINGEN. WANT PRIJZEN IN WINELS ZIJN EVENHOOG ALS TOEN DE KOERS 41 SRD VOOR 1 EURO WAS.

    MENSEN OVERDRIJVEN OOK MET PRIJZEN OP STRAAT VOOR ALLES. VAN EEN APPEL /GROENTE TOT EEN KOE.

    DUS NO WISSEL EN NO BAI NEKS.

    AAN ALLE SURINAMERS HOU JE SRD BINNEN. METSEL JE BUNDEL SRD IN EEN WC POT. WACHT TOT NA 3 MAANDEN DAN DALEN DE PRIJZEN MISSCHIEN.

    PRIJZEN GAAN ZELF ZAKKEN ALS NIEMAND IETS KOOPT.


    Maak melding
  2. “…
    Vele Surinaamse handelaren nemen nog een afwachtende houding aan en kijken uit naar de koersontwikkeling van de komende week.
    …”

    Over het hart op de juiste plek gesproken !

    Beste landgenoten,

    als wij zelf onze eigen munt meer gaan waarderen dan zal onze nationale economie beter bloeien.

    Vele Surinamers hebben een bigie bek maar kennen alleen de Euro en de Amerikan Dalla.

    Laten wij vreemde valuta bij de bank droppen en laten wij binnen onze grenzen met onze eigen munt handelen.

    Tja go. Set kong !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  3. Het moet niet zo zijn doordat de vraag naar valuta klein is de koers aan het dalen is.
    Het moet liggen aan onze goud reserve, om onze munteenheid sterk te maken.


    Maak melding
  4. @Lesley, jouw Chan en zijn pseudo deskundigen hebben niets bijzonders gedaan.Laat dit maar goed tot je doordringen. De situatie is en blijft structureel wankel. De vraag naar dollars en Euro’s is laag omdat importeurs mogelijk via een andere weg aan vreemde valuta kunnen komen.Denk bijvoorbeeld aan de niet transparante geldhandel.

    Daarnaast moeten we aannemen dat de vraag naar vreemde valuta gedaald is omdat importeurs minder inkopen. De koopkracht, de vraag naar goederen van de consumenten is nog meer gedaald.Handelaren zitten langer met voorraden opgescheept. De omloopsnelheid van geïmporteerde goederen is afgenomen.

    De prijzen in de winkels laten echter geen dalende trend zien omdat Santokhi en zijn deskundigen er niet in zijn geslaagd om het structureel tekort op de betalingsbalans weg te werken.Je zou ook verwachten dat een daling van de koers een stijging van inkopen vanuit het buitenland zouden laten zien.Immers door een lage koers wordt het voor buitenlanders aantrekkelijk om meer Surinaamse grondstoffen en goederen uit Suriname te kopen.


    Maak melding
  5. @Lesley
    Ben het deels met je eens. Echter, de praktijk leert dat sommigen nog steeds elke dag weer klagen, maar niet bereid zijn hun bestedingspatroon aan te passen. Merk dat aan de Jozef Isrealstraat een handelaar z’n fruit liever dumpt, dan dat hij de prijzen verlaagt. Evenzo valt op dat een partij melk die eerder voor boven de 80 srd was geprijsd, nu voor 45,50 wordt aangeboden (Tourtonnelaan, vervaldatum nadert !).


    Maak melding
  6. Koers omlaag??? APFFFFFT wat hebben wij eraan dan. Om de 4 dagen worden de prijzen aangepast in d supermarkten. De val vn d NPS regering was te wijten aan grondbeleid n chantage vanuit ht kamp vn PL. De val vn deze huidige regering gaat t wijten zijn aan ht prijsbeleid.
    Overnight worden de importeurs n winkeliers rijker n rijkwr over de ruggen vn dit getergde arme volk en niemand doet wat eraan. EZ moet keihed optreden door n aantal winkels t sluiten vr tenminste n week n hun verguningen in t trekken zonder pardon. Dit kan n mag niet zo verder gaan. Het volk pinaart en deels is ondervoed met alle gevolgen van dien. Dit volk is compleet aan hun lot overgelaten. Chan mie beng bigup joe al die tijd mr nownow mie ai hate joe no ka. Sodemieter op nanga joe beleid nanga koersdaling terwijl de prijzen vn eerste levensbehoften mr blijven stijgen..HET VOLK PINAART PAPPA DOE WAN K BOENG SANI NOW.


    Maak melding
  7. De oorzaak is zeker geen vraag en aanbod kwestie in Suriname. Ze houden alleen de onwetende mensen voor de gek die natuurlijk niet snappen dat de dollar ten op zichte van de euro verder aan het dalen is. Sinds eind december is het begonnen. Dus helemaal niks om voor te juichen, want alles wordt duurder in de winkels. Jullie worden allemaal zonder vaseline gepakt en achteraf zwaar uitgelachen.


    Maak melding
  8. De koers daalt volgens nieuwsberichten bij cambio’s en banken, maar op het veld dus wat prijzen aangaat is daar niets van te merken🤔‼️ maar let op, gelijk de koers weer een stijgende trend zal aannemen, zullen alle prijzen weer aangepast worden😡😡‼️


    Maak melding
  9. De benzine prijs is omhoogvgegaa, dat lees je nooit. Deze pediode krijgen mensen uit ned hun pensioen en hun aow. Die moeten verkopen tegen lage koers. De bevolking hft geen eten, ze kunnen niet eens $10 om te sparen om te gaan reizen


    Maak melding
  10. Volg het patroon vanaf 2019, los van alle economische termen en maatregelen enzo. Feit is dat deze daling precies past in het patroon, straks gaat het weer “los”. Iedereen in paniek. Landgenoten met euro wachten rustig af, het is geen “moetje” zoals men wil doen geloven. Denk je dat de “aasgieren” slapen, hou op hôr.
    Toekomstige vakantiegangers gaan straks massaal valuta kopen.


    Maak melding
  11. Wat een klaagvolk, het is nooit goed. Hebben de meeste van niet srd.2500 ontvangen als zijnde koopkracht versterking,
    of is het al opgegaan aan feesten?
    Jullie leven niet in een verzorgingsstaat, de lasten van 10 jaar wanbewind rusten op de schouder van elke Surinamer.
    Immers, als je schulden maakt, moet je die ook terugbetalen.
    Ik weet dat ik niet populair hier ben, maar dingen moeten gezegd worden.


    Maak melding
  12. Chan geeft al drie jaar koopkrachtversterking en financiële bijstand, tijdelijk, aan mensen die geen vast inkomen hebben. Natuurlijk gaan ze weer klagen als het geld op is, want dan hebben ze nog steeds niks. Wat ontbreekt er………
    Chan wordt er ook gek van.


    Maak melding
  13. Maar dit was toch ook de bedoeling, dat er met hulp van het IMF een programma werd afgewerkt om de onbezonnen schuldenberg van de vorige regering proberen terug te dringen, de valuta koersen te stabiliseren en de subsidie op allerlei nonsens terug te brengen naar normale standaarden?
    Kortom om de instituten van de economie weer op poten te zetten en uit de chaos en ellende van de vorige criminelen te geraken?
    En als kerst op de taart krijgt een deel van van het volk om de zoveel tijd koopkrachtversterking en een ander deel ongekende hele hoge salaris indexeringen die nergens ter wereld worden gegeven voor het niets doen.
    En als jullie als volk vinden in een impasse te zijn geraakt en dit niet willen moeten jullie gewoon weer op de NDP stemmen in 2025.
    Srananman lobi pina…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES