zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePresident De Nederlandsche Bank bezoekt Suriname

President De Nederlandsche Bank bezoekt Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De president van De Nederlandsche Bank (DNB) Klaas Knot, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Suriname.

De reis staat in het teken van een goede samenwerking tussen de centrale banken en heeft als doel om kennis te nemen van de economische ontwikkelingen in Suriname en om meer te horen en te zien over de doorwerking van het slavernijverleden, meldt de bank.

De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) is de centrale bank van Nederland. De Bank is in 1814 opgericht door koning Willem I en heeft het Nederlandse monopolie op de uitgifte van bankbiljetten. De Nederlandse Staat is sinds 1948 enig aandeelhouder van de nv.

Knot heeft de directie en medewerkers van de Centrale Bank van Suriname gesproken om het belang van een goede samenwerking tussen centrale banken te benadrukken. Met president Santokhi heeft hij de economische situatie in Suriname besproken. Ook heeft hij de Nederlandse ambassadeur ontmoet. In Torarica heeft Knot een speech voor een breed publiek gegeven over ‘De centrale bank: midden in de samenleving’.

Daarnaast heeft hij het Elisabeth Samsonhuis bezocht, de voormalige woning van deze bijzondere, vrije, zwarte vrouw (1715-1771). Het historische pand wordt gerenoveerd zodat het kan worden opengesteld voor educatie en bewustwording over het slavernijverleden. DNB heeft hier eenmalig een bijdrage aan geleverd (*). Op de residentie van de ambassade is hij in gesprek gegaan met nazaten van tot slaaf gemaakten.

DNB bood op 1 juli 2022 excuses aan voor het eigen slavernijverleden, nadat uit onafhankelijk historisch onderzoek bleek dat vroegere bestuurders betrokken zijn geweest bij slavernij.  

Samen met het Cultuurfonds heeft DNB een speciaal fonds opgericht. Het fonds richt zich op lokale initiatieven van nazaten van tot slaaf gemaakten die bijdragen aan de verbetering van hun leefomstandigheden.

(*) DNB heeft eenmalig geld vrijgemaakt voor een aantal grotere projecten die bijdragen aan het bewustzijn over het slavernijverleden, waaronder de renovatie van het eerder genoemde Elisabeth Samsonhuis in Suriname en het Tula Museum op Curaçao.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Als de Centrale bank daar was vrasg ik me af als new surfin er ook was?? Onze inkomsten van Staatsolie verdwijnen toch naar die rekening. Waarom vraagt niemand die Roemer of hij inzage hft op de Staatsinkomsten??
    Ik hoop dat hij dit bespreekt met de nederlandse man.
    Komt er nog meer op de corrupte gasten van Su.


    Maak melding
  2. AI famiri, er worden allerlei waanideeën door de Hille/ billen likkers van de druga baas gelanceerd!!!! dat Knot voor bla bla torie is in Sur. Volgens deze mensen is een blanke al bij voorhand een slechterik als ie Sur. komt bezoeken!!!!!
    Als Bauta & Co. Suriname niet hadden uitgebuit/ verkracht!!!!, was het goed gegaan met Suriname.
    Is er een verschil tussen Bauta & Co. en de plantage-eigenaars uit het verleden? Qua kleur misschien, maar ze hebben dezelfde werkwijze gehanteerd, nl Suriname kapot maken!!!!! ten eigen bate! En natuurlijk doet VHP min of meer hetzelfde!
    Niets voor niets hebben wijzen steeds erop gehamerd: De Revolutie vreet zijn eigen kinderen op! en in Suriname was het hoewel een surrogaat Revolutie, maar is wel geslaagd in zijn intentie om Surinamers op te offeren aan de god van Bauta & Co.

    Gado de wi fesi mang!


    Maak melding
  3. De gelden uit het fonds worden in delen overgemaakt, idem dito het resterende ontwikkelingsgeld.
    Onmiddellijk stopzetting mocht er in 2025, een criminele organisatie de macht overnemen.
    Het zit em in de kleine lettertjes!


    Maak melding
  4. Door wie is Waterkant op de vingers getikt? Ze hebben nl diverse reacties zomaar verwijderd.
    Blijkbaar vinden sommigen het niet fijn dat Klaas Knot – de Bilderberger, WEF-ambtenaar en CBDC voorbereider – als zodanig ook vermeld wordt.
    Zo zie je maar dat geen enkele website echt onafhankelijk is.
    Maar dat wisten wij al lang toch?


    Maak melding
  5. Of er is nieuwe beleid of strengere uitvoering van bestaand beleid.
    Maar tot nu toe was Waterkant redelijk vrij. Laten ze aub niet worden zoals nu.nl, AD, Telegraaf, Volkskrant die alles wat afwijkt van de regeringsstandpunten, als desinformatie betitelt.
    De Belgen controleren overigens de meeste van deze kranten.
    Waterkant hoort bij EtnoMedia. Ik vond weinig over EtnoMedia op google. Wel wat dingen in Spaans en Japans waar ik niks aan heb.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES