zondag, mei 12, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBisschop Choennie: "Geen fijn gevoel dat het land niet in staat is...

Bisschop Choennie: “Geen fijn gevoel dat het land niet in staat is de wet voor iedereen gelijk toe te passen”

-

Does Travel - naar Suriname

Bisschop Karel Choennie stelt dat mensen in Suriname kennelijk ervoor kiezen om hun oren en ogen te sluiten. Vandaar dat het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) met haar oproep (onder) iedereen eraan heeft willen herinneren dat wij in een democratische rechtstaat leven waar niemand boven de wet staat.

“De oproep is dat wij met zijn allen ervoor moeten zorgen dat wij die rechtstaat kunnen beleven. En het is niet alleen in het geval van 8 december. Er zijn ook verdachten die zich onttrekken, waaronder meneer Bordo en meneer Hoefdraad. Het geeft dus geen fijn gevoel dat het land niet in staat is de wet voor iedereen gelijk toe te passen”, zei Bisschop in een radio-interview op CaribaFM.

Er is onlangs veel commotie ontstaan na de verklaring van het CCK en de IRIS. Zo zei diplomaat en voormalig Hoofd Protocol op het Kabinet van de president van Suriname, ambassadeur Rose-Ann Franklin, dat ze voornemens is om bisschop Karel Choennie hierom ‘aan te klagen’ bij Paus Franciscus in Vaticaanstad.

Jurist, oud-advocaat en oud-justitieminister Jennifer van Dijk-Silos zei eerder deze maand dat ze zich eraan stoort dat de bezorgdheid van het CCK en de IRIS wordt verbonden aan de vonnissen van de voortvluchtige ex-president Desi Bouterse en zijn voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel.

Choennie stelt dat hij de informatie waarover hij beschikte ook heeft doorgestuurd naar de Surinaamse president, voorzitter van De Nationale Assemblee, procureur-generaal en de president van het Hof van Justitie.

“Ik heb het doorgegeven en wat zij ermee doen hangt van hun af”, stelt de geestelijke.

Volgens de Bisschop is het niet correct dat niemand nog steeds weet waar de veroordeelde Desi Bouterse en de verdachten Gillmore Hoefdraad en Joel ‘Bordo’ Martinus zich bevinden.

“En zoveel belastinggeld gaat naar een inlichtingendienst, maar de inlichtingendienst weet niet waar deze mensen, die of verdacht zijn of veroordeeld zijn, zich bevinden. Iedereen in Suriname vraagt zich af hoe met de moderne technieken. Eén van de verdachten geeft via de telefoon opdracht om zijn bureau op te ruimen (Bordo, red.), maar de recherche kan daar niet achter komen. Ik vind dit voor de vervolging heel zwak”, aldus de bisschop.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

19 REACTIES
  1. die debby en die jaichand zijn zonen van de duivel ddb , bisschop choennie zegt precies wat moet gebeuren , maar waarom worden die laffe honden niet opgespoord omdat het OM het HOF en de inlichtingdiensten nog onder de moordenaar ddb vallen , als die laffehond ddb en zijn mede moordenaars 20 februari worden vrijgesproken dan is het duidelijk , maar dan breekt hier de hel los , dan gaan het volk deze moordenaars pakken en ook de paarse OM en het paarse HOF


    Maak melding
  2. Ik had wel een gezegd om 75% in de diaspora te nemen om het land te leiden.
    Ik had wel een gezegd dat de hele top van Suriname trainingen moet volgen. ( regering, politie, zelfs het bedrijfsleven enz. voort).
    Ik had wel eens gezegd dat in het land der blinden een oog koning is.
    Nu zien we weer eens pijnlijk waarom; een mevrouw wilde een brief schrijven naar de paus in plaats van onderzoeken wat zich af heeft gespeeld.
    Suriname is een land in ontwikkeling dus hun niveau schommelt tussen 5 en 7 van onze school rapport.
    Dus als iemand met iets komt dat boven hun niveau is, is het bijvoorbaat fout.
    Zou het niet beter zijn als we deskundige halen uit de diaspora en hun het werk laten doen en wij ons als stagiaire gedragen en het werk leren en wanneer we op niveau 9 zitten het werk overnemen.
    Natuurlijk gaat dat niet gebeuren want de man en vrouw die zich meneer en mevrouw al heel lang laten roepen van wege het feit dat ze denken dat ze die titel ( mevrouw of meneer) te denken hebben aan hun drs of mr zijnde (denk ook aan titel van hun werk voorman, baas B ga zo maar door) en vergeten dat ik van wege mijn leeftijd ook meneer ben.
    Dus er zal niets veranderen want zij gaan niet in de leer gaan bij anderen die zij dan meneer en mevrouw gaan moeten roepen.
    Het kan opgelost worden als men door heeft dat wij allemaal mevrouw en meneer zijn en elkaar nodig hebben.
    All Hens on deck.
    I love you God.


    Maak melding
  3. Kijk eerst waar het grote probleem ligt.
    De president deugd niet. Heeft bloed aan zijn handen. Hof van Justitie is zo corrupt als de thyphus. Vp op opsporingslijst. Internationaal aanhoudingsbevel.
    Hof geeft een veroordeelde moordenaar een week de tijd om te vluchten. En vervolgens de handen wassen in onschuld. Een stelletje landverraders in de moddergraad.


    Maak melding
  4. ‘Bouterse gaat niet in de gevangenis, in geheim afspraken gemaakt’ woensdag 23 augustus 2023

    GFC NIEUWSREDACTIE- In een toekomstige juridische ontwikkeling zou een potentieel vonnis van de rechterlijke macht erop kunnen wijzen dat de voormalige legerleider en president van Suriname, Desi Bouterse, gevangengezet moet worden.
    Echter zal een dergelijk besluit niet worden uitgevoerd, beweert althans Suriname- analist Pinas
    Desi Bouterse, betrokken bij het 8-decemberstrafproces, zal volgens hem geen enkele dag in een Surinaamse gevangenis doorbrengen. Dat zegt hij in een recent gesprek met GFC.

    Hij suggereert dat er zeer overtuigende indicaties zijn dat er op hoog regeringsniveau vertrouwelijke afspraken zijn gemaakt waarbij Bouterse een bepaalde mate van immuniteit zal genieten.


    Maak melding
  5. Pinas heeft gelijk, zie ook toen het Leonsberg akkoord, politiek-suriname mag van de militaire macht het land overnemen maar bouta geniet imuniteit en mag hem niet vervolgen/opsluiten en velen weten dat niet. Zoiets was er ook een akkoord tussen brunswijk en bouta, men mag elkaar niet dwarsbomen. Dus al weet men waar boefdraad/bordo/bouta mt zn lijfwacht zich bevinden, ze zullen nooit opgepakt worden, bet your life on it.


    Maak melding
  6. Deze tactiek gebruiken de ndp-ers al van af het begin van deze regering.
    Wat ze doen is dit, ze zoeken een persoon uit en dan gaan ze met z’n alle deze persoon aanvallen.
    Dat hebben ze geprobeerd bij een aantal ministers, en nu vallen ze als een stel wilde honden deze bisschop aan.
    Waar blijft de zogenaamde vrijheid van meningsuiting. Wat de pers zo predikt .
    Als je een boek schrijft met onwetendheden. Dan is het wel vrijheid van meningsuiting.
    Waarom schrijft deze mevrouwtje geen brief rechtstreeks aan God.kan ze ook gelijk vragen Pé Bouta dé en Pé ala din moni dé, Fu din arme volk.
    Deze mensen zijn alle maar bezig om het land tegen te werken.


    Maak melding
  7. Sabaku 15 februari 2024 Bij 11:38
    Bakabana nonsens, je ziet waar de de grootste weerstand vandaan komt. Als de geruchten niet op waarheid berusten hoeft men er verder ook geen drama van te maken. Kerkelijke leiders spreken zich dwars door de geschiedenis wel vaker uit over sociale misstanden binnen een samenleving.
    Wie zegt dat bisschop Karel Choennie niet eerst aan Santokhi heeft gerapporteerd, waren ze erbij?
    En wie zegt dat de bisschop niet uit voorzorg en de liefde voor het land en volk zich heeft uitgesproken? Dat is niet iets wat is voorbehouden aan de hypocriete fascisten van de NDP.
    Deze nep ambassadrice heeft het net als de rest van de NDP over Liefde, liefde, liefde en natievorming en uiteindelijk doen ze elke keer weer het tegenovergestelde. Pure populistische prietpraat om het volk weer voor zich te winnen. Het volk is nog steeds niet vergeten dat de chaos en ellende is veroorzaakt door die zogenaamde 40 jaar “revolutie”.
    ====================================

    De bisschop heeft helemaal niets verkeerds gezegd, zie mijn eerdere opmerking hier boven. Het zijn die fascisten van de NDP en de narcisten die er meteen bovenop springen om er een punt van te maken.
    Nog steeds een poging wagen de zelfbenoemde AK47 “wannabe revolutionair”, die nu helaas een veroordeelde voortvluchtige massamoordenaar en drugsdealer is te verdedigen…


    Maak melding
  8. Dat zou geen reden mogen zijn want we zijn met Suriname en voornamelijk Surinamers bezig waar dan ook ter wereld. Als het politiek gelieerd is, is wat anders, want daar lijkt het eerder op. In Suriname eet iedereen bij elkaar alleen op social media heeft men zogenaamd haat. Ga straks maar op straat kijken hoe Surinamers met elkaar chillen. Mensen die in een bubbel leven zien dat natuurlijk niet. Er is geen reden om haat te verspreiden je kan liever naar oplossingen zoeken want op de lange termijn gaat iedereen er baat bij hebben.


    Maak melding
  9. Wat Bisschop Choennie zegt, klopt helemaal. Het is duidelijk dat de opsporing van boefdraad, bordo en didibrie, geen prioriteit heeft.
    Dieven en rovers worden uiteindelijk na maanden opsporing opgepakt en ingesloten, eerstgenoemden zijn al jaren spoorloos. Er zit dus wel degelijk een wc lucht aan.

    Btw, waarom wordt er geen hulp gevraagt aan het buitenland?
    Frankrijk, Amerika of Nederland kunnen zo een drone beschikbaarstellen.
    Didibrie houdt zich schuil in zijn gebied in Coesewijne.
    Je kunt daar alleen per boot of helicopter komen. In beide gevallen zien ze je al op km afstand al aankomen.


    Maak melding
  10. Hans Oh 16 februari 2024 Bij 22:13
    Dat zou geen reden mogen zijn want we zijn met Suriname en voornamelijk Surinamers bezig waar dan ook ter wereld. Als het politiek gelieerd is, is wat anders, want daar lijkt het eerder op. In Suriname eet iedereen bij elkaar alleen op social media heeft men zogenaamd haat. Ga straks maar op straat kijken hoe Surinamers met elkaar chillen. Mensen die in een bubbel leven zien dat natuurlijk niet. Er is geen reden om haat te verspreiden je kan liever naar oplossingen zoeken want op de lange termijn gaat iedereen er baat bij hebben.@@
    Ze leven niet in een bubbel, geef het kind een naam, man, ze leven in ptata kondre, dus laat de zeikerds lekker zeiken, het lucht op.😜😂🤣


    Maak melding
  11. Soso dyarusu altijd dat denigrerende geouwehoer over Surinamers die in ptata wonen en de orange helden. Als jezelf nog nooit iets hebt gepresteerd zal het ook nooit iets worden in je leven, respect yourself and get a life…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES