zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVan Dijk-Silos: 'Oproep CCK en IRIS veroorzaakt onnodige angst in Suriname'

Van Dijk-Silos: ‘Oproep CCK en IRIS veroorzaakt onnodige angst in Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

Jurist, oud-advocaat en oud-justitieminister Jennifer van Dijk-Silos stoort zich eraan dat de bezorgdheid van het Comité Christelijke Kerken (CCK) en de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) wordt verbonden aan de vonnissen van de voortvluchtige ex-president Desi Bouterse en zijn voormalige lijfwacht Iwan Dijksteel.

Zij vraagt zich af of veroordeelden niet meer een weg mogen nemen, als ze een redelijk vermoeden hebben dat er iets niet goed is gegaan met hun vonnis. Want, beweert zij, het recht zou hun deze middelen wel bieden.

“En dat is zeer suggestief en tendentieus. Het is waarschijnlijk te veel geworden na de vlucht, want niemand praat meer erover en iedereen wacht op justitie om te kijken wat ze gaat doen. Het vonnis is absoluut en niemand betwijfelt dat. Maar mogen veroordeelden niet meer een weg nemen als ze redelijk vermoeden hebben dat er iets niet goed is gegaan met dat vonnis? Het recht biedt je die middelen. Mogen die middelen niet meer gebruikt worden?”, vroeg de jurist zich af tegenover D-TV.

De oud-minister stelt dat er onnodig angst in Suriname wordt aangejaagd door de recente oproep van de voorzitters Karel Choennie van CCK en Robbert Bipat van IRIS (onder).

Het CCK en IRIS roepen de samenleving op om het hoofd koel te houden en te blijven handelen in overeenstemming met wet en recht. Er zouden volgens het CCK en de IRIS stappen worden ondernomen om deze regering ten val te brengen. Verder dringen de twee religieuze organisaties erop aan dat een ieder zich neerlegt aan het vonnis van het Hof van Justitie op 20 december 2023.

“Dan komt een bisschop met zo een bericht zonder voorbeelden, zonder concreet te zijn. Ik roep een ieder op om het hoofd kalm te houden. Kijk wat er gebeurt in samenleving en kijk of het klopt. Want ik merk niets ervan. Ik vraag me af welke sprookjes de bisschop heeft verkondigd. Bovendien vind ik zo een dergelijk bericht een bisschop onwaardig. Dat bericht is zo suggestief dat ik ook suggestief begin te worden”, aldus de jurist.

Volgens Van Dijk-Silos moesten de twee religieuze leiders deze informatie juist bij het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) hebben ingediend om zo geen djugudjugu in het land te brengen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Van dik silo, als juriste hoor je te weten dat als een veroordeelde het niet eens is met een vonnis, hij/zij in hoger beroep kan gaan. In het geval van de moordenaar, zijn zaak liep al 41 jaar en hij kon na de definitieve uitspraak van het hof niet verder procederen en heeft daarom als een laffe hond de benen genomen.


    Maak melding
  2. Aha famiri, ik vraag me af, hoeveel deze mevrouw gecasht heeft om dit bericht de wereld in te helpen. Zodat haar z (h)ero bauta vrij mag rondlopen. Overigens vermoed ik dat de huidige president weet waar bauta uithangt.

    Gado de wi fesi mang


    Maak melding
  3. Choennie en Bipat waarschuwen de samenleving niet voor een paar kamperende padvinders achter Zanderij of voor een theekransje gevormd door bejaarde dames in huize Margriet. Niet de reputatie en waarschuwing van IRIS/Bipat en CCK/Choennie zorgen voor paniek maar de reputatie van de twee loslopende COUPPLEGERS en MASSAMOORDENAARS Bouterse en Dijksteel kunnen zorgen voor paniek, angst en djugudjugu in de samenleving.


    Maak melding
  4. Yo Big mommy ga lekker met pensioen.je wil graag weer minister worden als NPD aan de macht komt he?
    Voor veroordeelde criminelen opkomen is erg LAAG van je!!


    Maak melding
  5. Je snode plannen zijn geëvalueerd en in kaart gebracht mevrouw Silos. Het gaat jou nooit meer lukken een politieke functie uit te oefenen. Jouw dochter is mede verantwoordelijk voor de onrust door deel uit te maken van het team van advocaten dat tegen de uitspraak met valse argumenten te bestrijden. Er is voor jou geen politieke functie meer maar wel een van Sumo worstelaar. Je voldoet aan het profiel bovendien ben je ook nog eens oerlelijk.


    Maak melding
  6. – Het wordt oorlog, aldus Panka
    – Er zijn meer mensen die op mij lijken, aldus de mijnheer met een kort lontje (overigens één ex-collega van Mw. “Maron geboefte”.

    En nu ligt het plotseling wederom aan anderen. Tijd om alle berichten komende van leden van een criminele organisatie onmiddellijk in de papierversnipperaar te plaatsen. Misleidend, misdadig en tijdverspilling.

    Weg met deze ndp geboefte.


    Maak melding
  7. De bisschop was vorige week nog in Nederland voor het verzorgen van een lezing. Daarnaast heeft de bisschop gesprekken gevoerd met Gerard Spong, Romeo Hoost en Ludwig van Mulier. Zie daar de beïnvloeding die continu wordt uitgeoefend op de bisdchop. Met name Romeo Hoost is bijna altijd aanwezig bij activiteiten in Nederland waar de bisschop in participeert. Deze figuren hebben het tot een levenswerk van gemaakt om Bouterse te pakken. Het is een politiek spel. De brief doet daarom heel veel vragen reizen over welke scenario achter de brief schuilgaat. Het beleid van de regering Santokhi destabiliseert de Surinaamse samenleving. Men zoekt naar schuldigen om aan te wijzen. De bisschop had ook andere issues die in de samenleving spelen kunnen aankaarten.


    Maak melding
  8. Boesskowtoe 👍🏼.
    Ik zou graag willen weten wat deze “van dik silo” van het kwestie MOIWANA…!!!
    De ndp zwijgen in alle talen over de slachtpartij in MOIWANA.
    Als je de ndp monddood wilt hebben dan moet je moiwana ter spraken brengen.


    Maak melding
  9. De inlichtingendienst, veiligheidsdienst moeten hun werk doen en het leger moet paraat zijn. De opperbevelhebber vh leger, top mannen vh leger, het leger moeten paraat zijn en als ze het bevel gekregen hebben vd opperbevelhebber moet dit door het leger grondig worden afgemaakt.

    Dat rotzooi en onrust in de republiek Suriname en onder de Surinamers heeft veel te lang geduurd. Ook de talkimannen en -vrouwen moeten weten wat hen te wachten staan.

    Zie:
    – sadam Hoessein,
    – bin laden,

    Het is de enige en juiste manier hoe legers met dit soort mislukkingen om gaan.


    Maak melding
  10. Donder op dikke vette kikker. Wie denk je dat je bent? Hersenloze duivelsaanhanger. Veroordeelde gevluchtte massamoordenaar beschermen? Stik in je eigen vet, kolos.


    Maak melding
  11. Als we van Dijk Silos zo horen praten en het feit er bij halen dat zij tijdens de paarse periode minister v JusPol was dan moet toch wel duidelijk zijn waarom Hoefdraad, Bordo en Bouterse tijdig getipt zijn en ongehinderd konden vluchten.
    Het moet toch wel duidelijk zijn waarom Hoefdraad niet internationaal gezocht wordt.
    Het moet nu toch wel duidelijk zijn dat leden binnen het OM smerig en corrupt zijn.

    Volk van Suriname, luister goed wat deze paarse profeet predikt. Wat verdedigt zij ?

    1 + 1 = ?
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. Deze vrouw is selectief bezig. Eerst was het Boefdraad, die voor de Ellende in Suriname heeft gezorgd, Nu zijn het Choenie en Bipat. De vraag rijst: Wie is de volgende?
    En Bouterse, de Surinaamse balling en Engel heeft niets gedaan.hij wordt met het kleed der liefde omgeven door van Dijk-Silos. In haar ogen heeft hij geen mensen standrechtelijk gedood. Neen, hij is ten onrechte veroordeeld. En omdat hij ten onrechte is veroordeeld had hij het recht om te Boutersen oftewel de benen te nemen. Aldus een jurist, die meer hoort te weten over wet en recht dan ik. Volgens mij had je een liefdesrelatie met Bouterse. Alleen geliefden verdedigen elkaar door dik en dun.
    En nu ik toch bezig ben de volgende vraag aan jou als ex hoofd van het kiesbureau. Je hebt de stukken intussen vernietigd, maar je vergeet dat de data geregistreerd zijn. Waarom keur je de verkiezingsuitslag 2015 van Suriname goed als overduidelijk gebleken is dat in Para veel meer stemmen zijn uitgebracht dan het aantal stemgerechtigden. Je hebt Bouterse gematst. Weer een vermoeden en bevestiging van een liefdesaffaire tussen jullie.


    Maak melding
  13. robje g , jij houdt van die zeug kilos , en deze liggen op het rooster van een gierkelder , toepasselijk hé , ken jij en kilos een beer , een mannetjes varken noemen ze een beer , nou dit is een monster en en krachtig sol niet met hem


    Maak melding
  14. Er wordt geen enkel angst gezaaid jullie hebben gewoon een probleem dat de gemeenschap zeer alert is. By the way: Te sneki bit yu 1980 1982 en 1990 dan te 2024 yu sjie wan worong dan a Sranang Volk ne frede maar ai soet faya gie a worong. Kan me niet voorstellen dat er op Alles en danook Alles wat gezegd wordt de NDPERS de pers opzoeken om te klagen. Gebruiken jullie je tijd om uit te zoeken hoe jullie tenminste 10zetels kunnen halen want met dit gedrag behalen jullie niet eens 6 geloof me. Abrahams als voorzitter hebben jullie 3 zetels. Jullie kunnen maar een ding en dat is plunderen plunderen plunderen.. Sparen voor jullie nageslacht kunnen jullie heel goed maar voor het nageslacht van het Volk niet.


    Maak melding
  15. Wat een dikke varken. Zij moest in de rolstoel, toen ze minister was, want kon 100 meter lopen. Allen domme idioten in Suriname. Fail state. Achterlijke personen in Suriname. Ze weten alles hoe het moet. Allen corrupte figuren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES