zondag, mei 5, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBehandeling Kort Geding tegen Van den Bergh in Nederland op 21 februari

Behandeling Kort Geding tegen Van den Bergh in Nederland op 21 februari

-

Does Travel - naar Suriname

in de zaak waarbij de Nederlandse ondernemer Gerard van den Bergh in Nederland vorige maand gesommeerd werd om iedere verhandeling van zijn boek over corruptie en zakendoen in Suriname -met daarop de foto van de Surinaamse president Santokhi- te staken, wordt op woensdag 21 februari het Kort Geding behandeld.

Dat heeft de ondernemer vrijdag bevestigd tegenover de redactie van Waterkant.Net. De behandeling van het Kort Geding vindt die dag plaats om 10.00u bij de Rechtbank Rotterdam aan het Wilhelminaplein.

Van den Bergh en de uitgever werden in een brief gewezen op inbreuk op het portretrecht van de president, door de wijze waarop de foto van Santokhi op de omslag en op pagina 12 is gebruikt. Met de koppen ‘Corruptie op het hoogste niveau’ en ‘de hoofdrolspelers’, wordt de indruk gewekt dat de president corrupt zou zijn of zou meewerken aan corruptie.

Die beschuldiging is volgens de advocaat van Santokhi zeer kwalijk en evident onjuist. Voor die beschuldiging bestaat ook geen enkele grondslag in de feiten. Opmerkelijk is volgens de advocaat dat Santokhi in het boek zelf niet wordt beschuldigd. Sterker nog, in het boek stelt Van den Bergh juist dat Santokhi corruptie met alle mogelijke middelen tracht te bestrijden.

“Dit maakt het gebruik van zijn portret in voornoemde context extra kwalijk. Door zijn portret op deze wijze te gebruiken wordt cliënt op zeer ernstige en schadelijke wijze in zijn eer en goede naam en goede reputatie aangetast”, zegt de advocaat die een sommatie met acht punten naar hem toestuurde.

Omdat Van den Bergh niet binnen de gestelde termijn had gereageerd en ook had aangegeven dat hij de cover niet zal veranderen, is er een Kort Geding aanhangig gemaakt tegen hem.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. domme van de bergh , je had een foto van bouterse moeten plaatsen , dan was je een held geweest , maar je zoekt zelf het probleem op , en nu blijkt dat je hier in Suriname ook dom bezig bent geweest , wees blij dat je nu in holland bent , maar het geeft garantie of je vrij gepleit wordt


    Maak melding
  2. Laat deze oplichter samen met zijn vrouw Asha Badal de lening die hij van Kirpalani kreeg van ruim 1 miljoen US beginnen af te betalen en laat Van den Bergh ook vertellen waarom hij van Curacao naar Suriname vertrok. Op Curacao kon hij wegens zijn faillissement geen lening krijgen. Hier heeft deze crimineel op slinkse wijze zijn zakken gevuld om daarna op de vlucht te gaan.


    Maak melding
  3. “…
    Opmerkelijk is volgens de advocaat dat Santokhi in het boek zelf niet wordt beschuldigd. Sterker nog, in het boek stelt Van den Bergh juist dat Santokhi corruptie met alle mogelijke middelen tracht te bestrijden.
    …”

    Indien Van den Bergh verstandig is dan biedt hij zijn excuses aan voor zijn domme actie !

    Dit probleem kan heel eenvoudig en diplomatiek worden opgelost.

    Van den Bergh zou een maatschappelijk verantwoorde ondernemer kunnen worden als hij zijn corrupte gedachten weet te veranderen en zijn hart op de juiste plek zet.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  4. @ WAT 10 februari 2024 Bij 03:53
    “domme van de bergh , je had een foto van bouterse moeten plaatsen , dan was je een held geweest , maar je zoekt zelf het probleem op , en nu blijkt dat je hier in Suriname ook dom bezig bent geweest , wees blij dat je nu in holland bent , maar het geeft garantie of je vrij gepleit wordt”

    WAT,
    Ik heb nu aardig WÀT reacties van u onder de loep genomen en u doet mij denken aan een dominee uit mijn jeugd (als ik over mijn jeugd praat dan heb ik het over ruim 50 jaar geleden) die door het leven ging als een (zogenaamde) man van God, maar zich op zondagen in de kerk manifesteerde als een ‘duivelsprediker’, die alles wat ook maar enigszins afweek van zijn eigen standpunten, verketterde en/of vervloekte dat ‘de honden er geen brood van lustten.’ Op den duur was het niet beperkt tot de kerk – waar naar mijns inziens barmhartigheid en saamhorigheid, enz. gepredikt dient te worden – maar waren de ‘donderpreken’ een allerdaagse ‘bezigheid’ geworden.

    Ondertussen zijn we ruim 50 jaar verder en zó weinig is er, wat dat betreft, veranderd!
    *
    “Als er een gans terechtstaat,
    moet er geen vos in de jury zitten.”

    THOMAS FULLER


    Maak melding
  5. Ieder mens dat terechtstaat, zou in ieder rechtssysteem, waar ook ter wereld, onschuldig moeten zijn totdat het tegendeel bewezen is.

    Van den Bergh schrijft, “dat het succes van zakendoen in Suriname niet alleen afhangt van een persoonlijk netwerk, maar ook van politieke bescherming. Hij wijst op het feit dat wet- en regelgeving in Suriname ondergeschikt zijn aan de grillen van politici. Zelfs de hoogste man in het land blijkt niet in staat ambtenaren en kapitaalkrachtige figuren te dwingen om zich aan wetten en regels te houden.”

    In ‘Zakendoen in Suriname – Corruptie op het hoogste niveau’ doet ondernemer Gerard van den Bergh zijn verhaal over zakendoen in Suriname. Hij wil hiermee een eerlijk debat starten over de werkelijke uitdagingen waar ondernemers in het land mee worden geconfronteerd.

    Tan bun


    Maak melding
  6. Frappant dat hij in Su eistdat verkopers de boeken uit schappen moeten halen en dat ze alle boeken die zijn verkocht terug moeten halen, terwijl hij dit in NL niet eist. 😁😁😁


    Maak melding
  7. @Andre 10 februari 2024 Bij 10:55
    “Frappant dat hij in Su eist dat verkopers de boeken uit schappen moeten halen en dat ze alle boeken die zijn verkocht terug moeten halen, terwijl hij dit in NL niet eist. 😁😁😁”

    Andre,
    Omdat hij verdomde goed weet, dat hij daar ‘bakzeil halen’ zal!

    Tan bun


    Maak melding
  8. welke reputatie? welke goede naam?
    die dikke is een oplichter en een staatsgeld vreter samen met zijn wijf en familie
    of is iedereen al vergeten dat hij vroeger iemand in zijn achterhoofd heeft geschoten?


    Maak melding
  9. @istieweer 10 februari 2024 Bij 12:30
    ,,..dat hij vroeger iemand in zijn achterhoofd heeft geschoten?”

    Klinkt als een typisch (istieweer-)Telegraaf-bericht uit Nederland, waar de nodige achtergronden vaak ontbreken. Als het waar is, dan is dit absoluut niet goed te keuren en evengoed kan ik mij omstandigheden voorstellen, waarbij bepaalde types nooit ergens een goed woord voor over hebben en alles afzeiken of aan de lopende band de bloed onder je nagels proberen te halen met bv., aantijgingen, racisme, ordinaire scheldpartijen, valse beschuldigingen, ’ten-hemel-schreiende’ insinuaties, je vrouw ‘voor alles en nog wat’ uitmaken, enz., enz. Je weet wel, die notoire azijnzeikers! Die types van, nooit goed of goed genoeg!

    Ik kan mij goed voorstellen dat men soms een waas voor de ogen krijgt, wat de stoppen doen doorslaan! Niet goed te keuren, maar ik kan mij daar iets bij indenken. Vrolijke dag verder!


    Maak melding
  10. Ik mis hier het “altijd glasheldere” commentaar van onze WANNABE intellectueel…..de immer hysterische en altijd etterende…….!!!…😂😂😂😂😂….vul de naam maar zelf in…😂😂😂…….


    Maak melding
  11. Van den Bergh kan meer boeken verkopen wanneer hij het beestje bij de naam noemt.

    Schrijf eens over Bouterse en zijn bende, de verkregen vergunningen, etc.

    Van de Bergh weet meer te vertellen over de periode 2010 – 2020.

    Nu willen en kunnen Surinamers wel lezen.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  12. Chan houd zich bezig met zichzelf, zolang hijzelf als redder van Suriname word neergezet is het prima. Iedere vorm van kritiek op zichzelf en zijn regering, word op allerlei manieren bestreden. Dit riekt naar dictatuur.


    Maak melding
  13. En wat denken jullie bij de heer van den Berg te halen. Ik denk niets. Deze man heeft de boel afgebakend door zichzelf opzettelijk onder curatele te stellen. Tot en met 2028 valt niets te halen en daarna? Verjaard.
    En als jullie moeilijk doen wordt de curatele-termijn gewoon verlengd. Dat gaat de advocaat van Santokhi niet aan Chan vertellen want die wil vangen. Gedenk: Nederlanders zijn de uitvinders van constructies, Surinamers komen pas kijken. Mijn verhaal over het gerotzooi met onroerend goed in Suriname met gebruikmaking van de diensten van notarissen en het gerommel met machtigingen komt nog.


    Maak melding
  14. @Para Express 10 februari 2024 Bij 18:52
    “Van den Bergh kan meer boeken verkopen wanneer hij het beestje bij de naam noemt.
    Schrijf eens over Bouterse en zijn bende, de verkregen vergunningen, etc.
    Van de Bergh weet meer te vertellen over de periode 2010 – 2020.”

    Para Express,
    Over die periode is er zoveel gezegd en geschreven. Het is gewoon een kwestie van de juiste bronnen raadplegen. Er zijn zoveel ‘boekenkasten’ waar men in ‘rommelen’ kan en zoveel meer wegen, die naar Rome leiden…


    Maak melding
  15. @Para Express 11 februari 2024 Bij 15:04
    @ Toussaint 11 februari 2024 Bij 12:29
    “Het gaat om de periode 2010-2020. Toen hij begon met ” ” zaken ” ” doen in Suriname.”

    Para Express,
    Wie weet, dat als het ‘balletje ècht gaat rollen’, wat er voor ‘lijken er allemaal nog uit de kast komen.’
    En daar komen we misschien nog achter, als we het recht zijn beloop laten.

    Tan bun


    Maak melding
  16. Dus deze man had vrij spel onder bouterse
    vervolgens wordt het hem te heet onder de voeten, wordt hij aangepakt en vlucht hij🏃🏿‍♀️🏃🏿‍♀️👩🏿‍🦼👩🏿‍🦼. Dit kennen we en herkennen we, hihihih, je weet toch je weet toch🐎🐎🐎🐎hihihih
    Dan haalt hij een walgelijke streek uit, de foto pontificaal op de cover
    en om te voorkomen dat hij behoorlijke schade vergoeding zal moeten betalen en zal moeten bloeden in het openbaar schrijft hij NIETS negatief over de president.
    dan ben je zoals we gewend zijn van een bepaalde groep, ja duh ndp natuurlijk, een walgelijke go een worong

    Het feit dat er zoveel over gepraat wordt en geschreven wordt geeft al aan dat hij dit had kunnen weten, erger dit natuurlijk wist. Walgelijk


    Maak melding
  17. Santokhi doet zich toch ook voor als Hindoe terwijl hij een christen is? Dan krijgt hij eenzelfde soort behandeling. Alleen, als het hem overkomt, vindt hij het niet leuk. Maar zelf de Hindoestanen voor de gek houden vindt hij prima.


    Maak melding
  18. @Mor 11 februari 2024 Bij 18:35
    “…je weet toch je weet toch🐎🐎🐎🐎hihihih…”

    “…Het feit dat er zoveel over gepraat wordt en geschreven wordt geeft al aan dat hij dit had kunnen weten, erger dit natuurlijk wist. Walgelijk”

    Mo(pperaa)r,
    Wel tijdig uw medicijnen blijven innemen, hè…!


    Maak melding
  19. Het was de politie commissaris Eijck die in november 2023 nog stelde tijdens de protesten toen, dat er geen vergunning nodig was. elke keer wanneer de politie protesteert of deelneemt aan protesten, weten ze te vertellen dat er geen vergunning nodig is. Wanneer de politie niet meedoet aan een protest, dan komt de politie met het verhaal dat er wel een vergunning nodig is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES