zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidBakkerij gesloten vanwege onhygiënische situatie

Bakkerij gesloten vanwege onhygiënische situatie

-

Does Travel - naar Suriname

Districtscommissaris (dc) Shafiek Goelaman van Wanica-Zuidoost heeft vrijdag bakkerij Thani aan de Poerwodadiweg onmiddellijk laten sluiten nadat bij controle een onhygiënische situatie in de zaak is aangetroffen.

De bakkerij werd door de bestuursdienst van Lelydorp binnengevallen en gecontroleerd. Na overleg met de dc over de situatie in de zaak werd die meteen gesloten.

Volgens Goelaman mag de volksgezondheid nooit in gevaar worden gebracht. Sluiten van ondernemingen houdt volgens de dc niet in dat hij een ondernemersonvriendelijk beleid voert. “Het is meer een eyeopener voor ondernemers om zich te houden aan de voorwaarden zoals vervat in hun vergunning”, zegt de burgervader.

De ondernemer heeft de ruimte om alle misstanden in orde te maken. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
  1. Heel veel Surinaamse eetgelegenheden, Chinese, Javaanse, Hindustaanse, Creool, Marron, ea voldoen niet aan de regels van netheid- en gezonheidsvoorschriften in dd keuken.

    Voedsel vewaren, voedsel bereiden, kruiden, vervallen producten, niet goed schoon gemaakte fornuizen of waar het voedsel op wordt bereid.

    Dit heeft ook te maken met hoe de etniciteiten zelf in elkaar zitten.

    Smerige keukens, slecht geventileerd, stinken, niet dagelijks met de juiste middelen op de juiste wijze schoongemaakt. Vaak niet schoongemaakt. Vieze handdoeken, enz.

    Ze weten vaak niet hoe alles op de juiste wijze moet gebeuren.

    Ongedierten, kakkerlakken, muizen veel aanwezig zijn.

    De eigenaren, koks, ea in de keuken geen aandacht aanbesteden.

    Zo zijn de manieren van eetgelegenheden in Suriname.

    Het is daarom beter gewoon thuis je eigen eten te bereiden en te eten.

    Het beste is zelf de kok uit te nodigen om bij jouw thuis in de keuken te komen koken/ te komen bereiden.Alles zelf in te kopen. Maar vele mensen kunnen dat niet doen, ook in de hele wereld.

    Wat rest is in restaurants, afhaalzaken, enz eten te kopen of te gaan eten. Broodjeszaken, bamizaken, Bami- en Telozaken, Pitjelzaken, Roti- en Barazaken, Pom, Pastei, Moksi Alesizaken, Kwakzaken, Gron Nyanzaken, Wildvleeszaken, Peprewatra en Pingozaken, enz

    Wat de boer/ kok niet kent, lust hij niet.


    Maak melding
  2. Soms heb ik trek in iets anders maar voor mijn eigen veiligheid/gezondheid graai ik liever in mijn eigen tuin naar groente en koop ik vlees bij de slachterij ,voor t gemak weet ik wat ik eet .Want dit komt wel vaker voor die slordigheid.


    Maak melding
  3. Denk je dat die chinezen met de hoge huurprijzen mensen gaan nemen om schoon te maken??
    Beetje bij beetje zie je zoveel zaken sluiten.
    Ook kledingzaken. Meer werkloosheid.
    Ons land is vr 90% nr de klote.
    Maar de mensen die de controle uitoefenen maken deel uit van een smerige regering.


    Maak melding
  4. Debby, als de regering de restaurants keurt, heb je kritiek. Als de regering de restaurants niet keurt heb je nog meer kritiek. Waarom maak je geen rubber stempel met KRITIEK OP DE HUIDIGE REGERING en gebruik je dat als je kommentaar bij elk onderwerp in de toekomst, dat zal je een heleboel tijd en moeite besparen.


    Maak melding
  5. Kennissen van mij hebben in de jaren ’90 hun HoReCa-diploma behaald in Nederland, het heette toen, ‘Algemene Ondernemers- Vaardigheden (AOV). Het bestond uit 3 hoofdvakken:
    – Drankenkennis;
    – Warenkennis en
    – Keukentheorie, waar ‘Hygiëne’ een vanzelfsprekend onderdeel van was.
    Niet lang daarna was dit diploma niet leidend meer om een HoReCa-onderneming op te starten en werd alleen ‘Sociale Hygiëne’ verplicht gesteld. Het zou gezien de onverschilligheid, waarmee men tegenwoordig met voeding omgaat in Suriname, geen overbodige luxe zijn, om dit ten alle tijden te verplichten. Men zou dit na twee waarschuwingen ongedaan kunnen maken en kunnen eisen dat dit certificaat (of diploma) opnieuw behaald moet worden. Het is maar een idee…

    Cheers!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES