dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit SurinameROS na vertrek Bordo geconfronteerd met schuld van 100.000 SRD per maand...

ROS na vertrek Bordo geconfronteerd met schuld van 100.000 SRD per maand voor inrichting NIS

-

Does Travel - naar Suriname

In de kwestie rondom de ontruiming van het Nationaal Indoor Stadion (NIS), heeft minister Gracia Emanuel vandaag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering aangegeven dat het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) aan een maandelijkse schuld van 100.000 SRD is gebonden door een overeenkomst die getekend is door de toenmalige voorzitter van het stichtingsbestuur van het NIS, Delcano Misiedjan, met het bedrijf ‘Dompu Trowe’ voor de inrichting van NIS.

Deze overeenkomst is pas ontdekt na vertrek van de voortvluchtige Joël ‘Bordo’ Martinus als directeur.

“Ik heb duidelijk aangegeven niet mee te zullen werken, want het is geen overeenkomst met het ministerie van ROS. De toenmalige directeur heeft niet alleen aan de leiding van ROS, maar aan de totale samenleving toen bekendgemaakt dat de inrichting uit zijn eigen zak is gebeurd. Ook de comptabele regels zijn niet gevolgd, want we hebben geen aanbesteding gezien en hoe het komt dat er een overeenkomst is aangegaan met Dompu Trowe. Dus we kunnen niet overgaan tot het betalen van 100.000 SRD elke maand aan een bedrijf”, zei de bewindsvrouw.

Zij benadrukte dat ROS geen enkele achterstallige schulden moest betalen aan het bedrijf, omdat het ministerie nimmer een overeenkomst met voornoemd bedrijf heeft getekend. Aangezien deze kwestie al een tijdje gaande was, besloot Emanuel om de persoonlijke zaken weer af te geven aan Dompu Trowe, zodat er in PPP-verband kon worden overgaan om het NIS weer in te richten.

Maar terwijl dit besluit vorig week woensdag is genomen, werd zij tot haar verbazing afgelopen weekend opgeschrikt met het nieuws over de ontruiming en vernieling. Zij gaf toen terstond opdracht aan de waarnemend directeur van het NIS om aangifte te doen. De plaats is nu ook beveiligd. “Want wat afgelopen zaterdag is gebeurd, is niet door tussenkomst van deze minister. Het gaat dus niet om achterstallige betaling van ROS aan een bedrijf”, aldus de bewindsvrouw.

Martinus die nationaal en internationaal opgespoord wordt, heeft eerder een verklaring geplaatst op zijn Facebookpagina: “Ik heb alle kosten voor het renoveren van Anthony Nesty Sporthal (NIS) uit eigen middelen voorgeschoten. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft zich helaas niet gehouden aan de gemaakte afspraken, met de ontruiming in opdracht van mijn persoon als gevolg”.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. maffe bordo hond , jij bent nog erger dan brunswijk , en hoeveel mensen hebt jij vermoord , jij bent geen surinamer , maar een hond die bevangen is met hondsdolheid , die worden afgemaakt wat die verspreiden ziekten net als p….. ratten


    Maak melding
  2. Komt ervan als ROS geen jaarverslag inlevert. Dit is het gevolg.

    Dompu Trowe nv is van die voortvluchtige. Ik zie alleen zijn foto’s op fakebook.

    Inrichten doe je eenmalig en onderhoud regelmatig. Pure oplichting dit.


    Maak melding
  3. “Dompu Trowe” ; “Naki Poeroe” : “Boriemang NV “; “peggy NV” ‘abraham & children nv ” ; “Djotemang NV” enz. allemaal “bedrijven” die sinds 2010 actief zijn in SU en honderden miljoenen hebben weggemaakt.
    Jammer dat ons politie app. en belastingdienst nog in ‘kinderschoenen’ staat waardoor niks opgemerkt wordt en dat de huidige politici te schijterig zijn om op te treden.
    De “nieuwe dieven”(nps/ndp/bep ; waarschijnlijk onder de naam: NPK3(negre party (K)combinatie) zijn al aan het warm lopen om “over te nemen” en het stelen nieuw leven in te blazen >>>als je de “ouwe doos mag geloven.


    Maak melding
  4. Gerard van den Bergh:
    Mijn ondernemersverhaal is momenteel een groot item in de Surinaamse media en markeert een opmerkelijke afwijking van het beeld dat zowel de Nederlandse als Surinaamse overheid graag schetst.
    Zelfs na een moordaanslag op mijn leven weigerde de (Nederlandse) ambassade hulp te bieden bij het afdwingen van namen die hier mee te maken hebben.

    Zaken doen in Suriname is dealen met fraude en corruptie.
    Van den Bergh vult aan: “Ik weet dat de Nederlandse overheid op de hoogte is van de corruptie, maar dit bewust heeft verzwegen, onder andere tijdens de meest recente handelsdelegatie.”
    Van den Bergh schrijft dat het succes van zakendoen in Suriname niet alleen afhangt van een persoonlijk netwerk, maar ook van politieke bescherming.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES