dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMaatregelen tegen agent die politie spullen leende aan TikToker

Maatregelen tegen agent die politie spullen leende aan TikToker

-

Does Travel - naar Suriname

De man die gisteren werd aangehouden omdat hij zich in TikTok filmpjes voordoet als politieman, werd kort daarna weer vrijgelaten. Woordvoerder Milton Kensmil van het Korps Politie Suriname zegt vandaag in gesprek met D-TV dat er juridisch gezien niet voldoende reden was om hem nog langer vast te houden.

Het nemen van dit besluit ligt volgens hem niet bij de Surinaamse politie, maar bij het Openbaar Ministerie. Die zag geen reden om hem langer vast te houden, omdat hij zich niet schuldig zou hebben gemaakt aan een strafbaar feit.

Kensmil noemde als voorbeeld personen die in een toneelstuk politiekleding aanhebben, die ook geen strafbaar feit begaan met dit uniform aan.

Voor dit moment is daarom besloten om hem te laten gaan, met de nadruk op ‘voor dit moment’. Kensmil gaf verder aan dat er wel opgetreden zal worden op het moment dat er bewijs is dat hij zich met die kleding aan wel schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.

De woordvoerder gaf verder ook aan dat de aangehouden man Rohiet S. werkzaam is bij een beveiligingsbedrijf. In die hoedanigheid heeft hij de beschikking over bepaalde attributen, die hij heeft gebruikt in de filmpjes die hij maakte voor TikTok.

Het gebruik van die attributen is geen probleem als zodanig zegt de woordvoerder. Wat wel een probleem is, is het gebruik van politie attributen in de filmpjes. S. zou bij zijn aanhouding hebben verklaard dat hij de spullen zou hebben geleend van een politiefunctionaris.

Volgens Kensmil zullen er wel maatregelen genomen worden tegen deze politieman en zal hij strafrechtelijk vervolgd worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Politie uniform, pistool en attributen die in bruikleen zijn aan politie functionarissen, om hun beroep naar behoren te kunnen uitoefenen behoren toe aan de staat of te wel ministerie van Justitie. Zij zijn in dienstverband dat overeengekomen met hun werkgever. Ook geldt dit voor hun dat het persoonsgebonden is en dient nimmer aan derden ter bruikleen beschikbaar te worden gesteld. Gebeurd dit toch dan ben je volgens de wet in overtreding van je ambtelijke bevoegdheden en staat een zware sanctie hierop. Ook voor de burgers geldt dat zij nooit namaak politie uniformen in het openbaar moeten dragen. Om de simpel redenen dat het conflicterend is met de politie ambt daar er geen onderscheidt meer kan worden gemaakt.
    Ik zou zeggen, minister gooi deze politie functionaris eruit voor het laakbaar handelen. Dit past niet in het beroepsformule.


    Maak melding
  2. En welke straf zal worden opgelegd aan de politieambtenaar ? Waarschijnlijk een “ernstige waarschuwing”. En daarmee is de kous af. B.S.
    Hoe je het wendt of keert de man heeft zich voorgedaan als politieman (compleet in uniform). Maakt helemaal niet uit of hij die geleend had of niet. En het betrof ook geen toneelstuk.
    Ga maar na wat in de USA de straf is voor dit feit. Shame, shame, shame.


    Maak melding
  3. Deze man wil graag politieman worden, geef hem de kans en laat hij de opleiding volgen, misschien wordt het wat. Want niet een ieder wil politie of militiar zijn.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES