dinsdag, april 30, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePakittow wijst op poging tot politieke uitschakeling met strafeis van 400 dagen

Pakittow wijst op poging tot politieke uitschakeling met strafeis van 400 dagen

-

Does Travel - naar Suriname

Activist en politicus Stephano ‘Pakittow’ Biervliet stelt dat men erop uit is om hem politiek uit te schakelen. Vandaar dat hij strafrechtelijk is vervolgd voor de gebeurtenissen van 17 februari 2023 en daarvoor nu een celstraf van 400 dagen riskeert.

Ook zijn fans en supporters zijn bezorgd. Die hebben hem via sociale media laten weten dat er hiermee een poging wordt gewaagd om hem uit te schakelen, omdat hij als politieke concurrent een grote kans maakt om binnen te komen.

“Ze zijn bang voor nieuw politiek. Het is duidelijk. Wan tra man e dyompo tap podium san na 80 yari. San yo go du tap 80 yari? Wat voor inzichten heb je? Je hebt je niet eens ontwikkeld in de nieuwe tijd”, zei de activist, die ook topper is van de politieke partij PRO, in het programma ABC Actueel.

Hij stelt ondanks zo een strafeis nog steeds geloof te blijven hebben in de rechter, die naar zijn zeggen heel neutraal is in zijn werkwijze en ook een neutrale uitspraak zal doen.

De PRO-topper uitte verder ook zijn bezorgdheid over de manier waarop onder andere ook de gebeurtenissen van 17 februari 2023 zijn gebruikt om mensen, voornamelijk activisten, af te schrikken van het uiten van hun democratisch recht door protestacties te organiseren.

“Ik kan mij niet indenken dat men in een democratisch land bang is om zijn mond open te maken tegen een man die denkt dat hij God is. En dan heb ik het over de president van Suriname. Als je het aan mij vraagt, dan vind ik hem een verrader, een leugenaar. Ik ben activist, want je bent het of je bent het niet. Je strijd voor je land of je strijd niet voor je land”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

39 REACTIES
  1. (Red.) “Ik kan mij niet indenken dat men in een democratisch land bang is om zijn mond open te maken tegen een man die denkt dat hij God is. En dan heb ik het over de president van Suriname. Als je het aan mij vraagt, dan vind ik hem een verrader, een leugenaar. Ik ben activist, want je bent het of je bent het niet. Je strijd voor je land of je strijd niet voor je land”, aldus de politicus.

    In het democratische rechtstaat Amerika, kan men zelfs president worden als men in de gevangenis belandt. ,”God works in mysterious ways…”


    Maak melding
  2. Ga ook onderduiken net als je hoofdsponsor ; je tories waren al lang uitgelekt; je plan is mislukt…in feite is zijn ze soepel…poging doodslag(inrijden/opdracht geven daartoe op orde bewaarders(Pol/Mil); ze hadden je mars moeten openschieten 🙂 🙂


    Maak melding
  3. Verontwaardigd over wat eigenlijk ?
    Met geen woord wordt gerept over de schade die op 17 februari 2023 aan winkels en ondernemers door zijn aanhang is toegebracht. Typisch het gedrag van een autoritair achterlijke onderontwikkelde baboen baba. Ga je diep schamen met je zogenaamde activist gedoe. Ga je handen uit je mouwen steken en probeer eens te zweten met arbeid ipv te zwaaien met de Surinaamse vlag. Zo een trotse Surinamer ben je niet oproerkraaier. Ga heen waar je thuis hoort. Extremist. God had al lang met je afgerekend en daarom is ZE Santokhi niet God. Enge vent.


    Maak melding
  4. De groep in santo boma begint aardig interessant te worden.
    Achter de tralies heb je politie agenten, gevangenbewaarders. Het wachten is op Baas de pres en Bordo en een econoom boefdraad. Natuurlijk de criminelen die goed zijn voor de oppositie
    Het wachten was nu op een activist.
    God doet geen half werk.


    Maak melding
  5. Zie je niet dat die judas voorzitter van PRO jullie hft verkocht. Vertrouw bepaalde figuren nooit. Domme Hofwijks stond als ezel dagelijks op plein.


    Maak melding
  6. C van Samson wilde dat mensen met een strafblad niet in de regering mogen.
    Zo te zien mag iedereen.
    De bijbel heeft het over Kinderen van God en kinderen van de duivel, ik hoop dat alleen kinderen van God in de regering mogen.


    Maak melding
  7. Alleen in Suriname geven ze een andere interpretatie van het Strafrecht.Het OM lijkt wel een verlengstuk van de VHP.Is maar afwachten hoe de Rechters hierover zullen oordelen.


    Maak melding
  8. die bierfliet is een leugenaar , en domme de president heeft jou niet voor het gerecht gesleept , dus domme iemand zij hier al 400 dagen is veel te weinig , klopt het moet toch zeker 4 jaar zijn , en bierfliet er zijn getuigen gehoord dat jij wel op 17 februari 2023 de demonstranten op riep om chaos te maken , domme en wat jij uitgevoerd hebt heeft niets met politiek te maken , domme jij hebt straks een strafblad , nou domme geen politiek voor jou , en dat hebt jij aan je zelf te danken , en domme pro zal geen een zetel halen met de verkiezingen , nou dan ben je al politiek uitgeschakeld , het volk en de ondernemers die op 17 februari schade aan hun bedrijf en lichamelijke schade hebben opgelopen lusten jou wel rauw , nogmaals 400 dagen zitten is schandalig , door jou toe doen zijn ook ondernemers moeten stoppen met hun winkel , we en velen hopen dat ze jou in de bak eens flink boelen


    Maak melding
  9. Pakkitow, wordt nu aangepakt door de corrupte vrienden van Santokhi. Het was toch deze Pakittow die zo erg tegen Bouterse was.Hij adviseerde de mensen om slim te stemmen tegen de NDP regering. Santokhi was zijn grote vriend. Ze hebben hem gewoon gebruikt. Hoe geloofwaardig moeten we Pakkitow nog nemen?


    Maak melding
  10. @RobG 7 februari 2024 Bij 00:52
    Santokhi was zijn grote vriend. Ze hebben hem gewoon gebruikt. Hoe geloofwaardig moeten we Pakkitow nog nemen?

    Ja RobG, in Suriname is het soms maar net, hoe de wind waait.


    Maak melding
  11. robje g , jij valt door de mand nepper
    RobG 7 februari 2024 Bij 00:52
    Pakkitow, wordt nu aangepakt door de corrupte vrienden van Santokhi. Het was toch deze Pakittow die zo erg tegen Bouterse was.Hij adviseerde de mensen om slim te stemmen tegen de NDP regering. Santokhi was zijn grote vriend. Ze hebben hem gewoon gebruikt. Hoe geloofwaardig moeten we Pakkitow nog nemen?

    robje g Hoe geloofwaardig moeten we Pakkitow nog nemen?

    robje g Hoe geloofwaardig moeten we Pakkitow nog nemen?

    robje g , jij hebt jou vriend bierfliet verraden , jou baas de voorvluchtige massamoordenaar ddb die als een laffe hond gevlucht is daar houd jij van hé

    robje g , jou baas de voorvluchtige massamoordenaar ddb die als een laffe hond gevlucht is daar houd jij van hé

    robje g , jou baas de voorvluchtige massamoordenaar ddb die als een laffe hond gevlucht is daar houd jij van hé


    Maak melding
  12. Dat de media zulke lieden zich ineens als politicus bestempeld en een politieke partij dit soort lieden binnen haald, maakt het land een echte bakba kondre! In su is armoede troef.


    Maak melding
  13. @Boesskowtoe 7 februari 2024 Bij 07:52
    “Dat de media zulke lieden zich ineens als politicus bestempeld en een politieke partij dit soort lieden binnen haald, maakt het land een echte bakba kondre! In su is armoede troef.”

    Boesskowtoe,
    Het valt me op, dat als sommige Surinamers hun eigen verantwoordelijkheid vaak niet durven te nemen, men geneigd is de schuld aan andere mogendheden te geven. Alles en iedereen is dan verderfelijk, behalve zij zelf.

    Mag ik u eraan herinneren dat een aanzienlijk deel van de Surinaamse bevolking, een volksmoordenaar – na de regering Venetiaan – tot twee termijnen aantoe hebben verkozen om nog eens ’10 jaar NDP-afbraakpolitiek’ ten uitvoer te brengen. Ondanks dat hij zijn wapenbroeder om het leven gebracht heeft, militairen die een andere mening toegedaan waren met een nekschot in het bos deed belanden, volksmilities als ‘wilde honden’ loslaten om hun eigen volk te intimideren, alle tegengeluiden genadeloos de kop indrukken, persoonlijke brieven censureren en als al die wandaden nog niet genoeg waren; werden er journalisten, advocaten, vakbondsmensen, etc..op de meest beestachtige wijze gemarteld, afgeschoten en hun lijken vervolgens gemutileerd…..o ja, en die ‘frusttratie-oorlog’ tegen de inwoners van Moiwana (wat eigenlijk geen oorlog mag heten, maar een ware afslachting!). Werd de ‘slachter van Suriname’, niet als politicus bestempeld?

    Is de allerhoogste tijd niet aangebroken en die vingerwijzende bakra-gelul (ik zeg liever (p)tata, want ‘ba-kra’ zou suggeren dat ze ‘baas van mijn ziel’ zijn) achter ons te laten, de ‘handen in eigen boezem te steken’ en iedereen gelijkwaardig behandelen? Het is maar een suggestie…

    Tan bun


    Maak melding
  14. Activist en politicus Stephano ‘Pakittow’ Biervliet stelt dat men erop uit is om hem politiek uit te schakelen. Vandaar dat hij strafrechtelijk is vervolgd voor de gebeurtenissen van 17 februari 2023 en daarvoor nu een celstraf van 400 dagen riskeert.
    “Ik kan mij niet indenken dat men in een democratisch land bang is om zijn mond open te maken tegen een man die denkt dat hij God is.
    =============================

    Er is behoorlijk wat fout gegaan op 17 februari in Paramaribo. Het is dan typisch Surinaams om een ander de schuld te geven van je eigen daden. Ik zou zeggen neem je verantwoordelijkheid meneer Pakittow…


    Maak melding
  15. Goh, zelfs je ondervoorzitter, miss advocaat, vertegenwoordigt je niet.

    De strafeis is belachelijk. Dit was een na-aper van de usa, waar mensen 10 jr kregen voor de bestorming en waar men nog steeds bezig is om de schuldigen voor het gerecht te slepen.

    Moeten er eerst dooien vallen.

    Jullie straffen zijn een kopie van de koloniale tijd. Intussen zijn de straffen in Nederland vertienvoudigd.
    Doe er wat aan!


    Maak melding
  16. @Toussaint: wat probeer je mij precies duidelijk te maken??
    Die hele inleiding is voor mij blabla, je verteld mij niets nieuws.
    Kun je misschien aangeven welke opleiding deze pakitow heeft genoten dat ie ineens bestempeld wordt als politicus??
    Dat gezegd hebbende, heb ik z’n waarde niet vermindert en mag jij dat bakra of ptata gelul vinden.
    Het zal me een worst wezen wat jij daarvan vind.


    Maak melding
  17. Pony 7 februari 2024 Bij 00:26
    Deze vent had ook zijn heil kunnen zoeken in Nederland!!

    Vorig jaar heeft hij inderdaad zijn vakantie in Nederland doorgebracht. Kosten van vliegticket en bijkomende kosten werden door een groep Afro Surinamers o.a. Glenn Godfried, die zijn racistische prietpraat niet onder stoelen of banken steekt, betaald. Deze activist is dus een parasiet die zogenaamd opkomt voor de belangen van Surinamers maar in werkelijkheid parasiteert. Mensen hebben het nog steeds niet door.


    Maak melding
  18. “Wij hebben het samen gepresteerd. Wij zijn samen in staat om ons land uit deze malaise te halen. Gezamenlijk kijken wij ernaar uit om te werken aan een duurzaam, stabiel en gezond land. Een Suriname waar wij allen in harmonie leven met elkaar en samenwerken aan ons welzijn en welvaart.”

    Dit waren de (wijze) woorden van president Chandrikapersad Santokhi, toen hij met diverse overheidsfunctionarissen, notabelen, genodigden en het personeel van zijn kabinet het jaar afsloot.

    Gelukkig leest hij niet dagelijks al die ‘harmonieuze” reacties op waterkant.net.


    Maak melding
  19. @toussaint: ik heb niet meer de leeftijd dat ik geloof in sprookjesverhalen, jij blijkbaar wel!
    Surinaamse politici zijn de grootste leugenaars ter wereld en zijn zeer laag geschoold.
    Daarnaast, geef mij een voorbeeld van een land zonder eenheid die wel tot ontwikkeling is gekomen??


    Maak melding
  20. @ Boesskowtoe 7 februari 2024 Bij 13:38
    @toussaint: ,,…geef mij een voorbeeld van een land zonder eenheid die wel tot ontwikkeling is gekomen??”

    De ‘Verenigde’ Staten van Amerika.
    Met ‘omlaag trappen’ en ‘omhoog likken’, kan je blijkbaar ver komen. Niet mijn ding, maar het kan. Suriname heeft meer gemeen met Amerika dan je denkt, afgezien van het inwonersaantal, het arbeidsethos en de, bijna-aan-alles-gelieerde dollar. ‘Eenheid’ is trouwens niet hetzelfde als ‘uniformiteit.’

    “Het is de verbeelding, die de mens aanspoort
    tot het verwezenlijken, van zijn/haar dromen en fantasieën.”
    (!) En met ‘verbeelding’, bedoel ik hier niet het Surinaamse ‘verberde.’)


    Maak melding
  21. @Toussaint: omlaag trappen en omhoog likken is ook niet mijn ding.
    En Amerika is Geen land waarin ik zou willen wonen of leven.
    It’s just not my cup of tea
    Zeker gezien haar geschiedenis.
    Even terug naar Su. Het land wordt naar de verdoemenis gebracht door etnische verdeeldheid, criminaliteit, corruptie en falend (overheids) beleid.
    Mijn droom om ooit van mijn pensioen te kunnen genieten in mijn geboorteland, is door bovengenoemde factoren in rook opgegaan.
    De liefde voor het land is omgeslagen van bittersweet naar bitter zuur.
    En dan te bedenken dat eea niet door die bakra, maar door onze eigen mensen veroorzaakt is.
    Als klap op de vuurpijl, laten ze een moordenaar die 42 jaar geprocedeerd heeft lopen, zonder beleid te maken om hem op te sporen (geldt ook voor boefdraad en bordo)
    Kortom, Suriname is a failed state!


    Maak melding
  22. @ Boesskowtoe 7 februari 2024 Bij 15:03
    “@Toussaint: omlaag trappen en omhoog likken is ook niet mijn ding.
    En Amerika is Geen land waarin ik zou willen wonen of leven…”
    “…De liefde voor het land is omgeslagen van bittersweet naar bitter zuur…”

    Beste Boesskowtoe,
    Ik leef ook al wat langer dan vandaag en ben van dezelfde generatie als president Santokhi.
    Wat ik geleerd en ervaren heb, is dat bitterheid tot nog meer verbittering leidt. Ik heb in eerdere reacties geschreven, dat een beschaving alleen kan functioneren als verschillende meningen naast elkaar bestaan (agree, to disagree). Amerika is tot op de bodem verrot, maar zelfs in de rottigste rottigheid kunnen er goede dingen voortkomen. De ‘vrijheid’ van Afro-Amerikanen is niet ‘van een leien dakje gegaan’, maar is gepaard gegaan met lynchpartijen, excessief geweld, racisme. politiegeweld. etc…

    Ze hebben niet opgegeven, maar bleven strijden voor hun mensenrecht en maakten vervolgens, optimaal gebruik van hun burgerrechten, die zij grotendeels zelf afgedwongen hebben. Hun (onze) voorvechters: Dr. Martin Luther King jr., Malcolm (X) Little, Muhammad Ali, Angela Davis, James Baldwin, Stirling Brown, Alice Childress, Nina Simone, enz, enz, enz…Deze mensen hebben een tijd meegemaakt, die vergelijkbaar was met de situatie in Z-Afrika (Mandèla) tijdens het (Hollandse) Apartheidsbewind. Zij hebben de weg voor de generaties na hen, geplaveid met hun bloed, zweet en tranen. Wat de zwarte man in Amerika heeft moeten doorstaan, is niet te vergeklijken met wat wij de afgelopen 60 à 70 jaar hebben meegemaakt.

    Wat wij van onze Afro-Amerikaanse broeders kunnen/moeten leren is dat wij niet dezelfde valkuilen voor elkander moeten graven of elkaar hetzelfde aandoen, als wat de witte man ons aangedaan heeft. Wij moeten niet altijd onvoorwaardelijk leiders volgen, maar blijven nadenken, want wat vandaag je president is, kan morgen je beul wezen. “De gelegenheid creëert (het beest) de dief.” We moeten de verschillen in elkaars doen en denken accepteren (tot op zekere hoogte uiteraard) en de overeenkomsten benadrukken. En zeker geen eigen rechter gaan spelen, want daar komt alleen nòg meer ellende van! Dus laten we elkaar niet ontmoedigen, maar ‘empoweren!’ ‘Failure, is not an option!’ En daarom blijf ik geloven in: “Freedom, Liberty and Justice…for ALL!!!

    Tan bun


    Maak melding
  23. Beste Toussaint: wijs advies🙏
    Ik begrijp helemaal wat je schrijft.
    We zijn dus ook nog van dezelfde generatie.
    A wise man once said, if you can’t defeat your enemy, you must join him.

    Keep the spirit alive 👍


    Maak melding
  24. @Toussaint 7 februari 2024 Bij 16:11
    @Boesskowtoe 7 februari 2024 Bij 15:03

    Correctie: “…Wat wij van onze Afro-Amerikaanse broeders en zusters kunnen/moeten leren…”


    Maak melding
  25. @Boesskowtoe 7 februari 2024 Bij 16:58
    “…A wise man once said, if you can’t defeat your enemy, you must join him…”

    Ay Boesskowtoe,
    Nog even dit. Ik ben ervan overtuigd, dat als jij en Pakittow (bv.) respectvol tegenover (of naast, whatever) elkaar zouden zitten en een zinnig gesprek zouden hebben – en je hoeft het niet overal mee eens te zijn – en openstaan voor elkaars uiteenlopende meningen zonder elkaar voortdurend proberen te overtuigen (bekeren), dan zouden jullie daar veel meer mee winnen, dan rechtlijnig elkaar blijven verketteren. Jullie zouden zelfs vrienden kunnen zijn. Hoeft niet, maar het zou kunnen.

    Mijn (echte) vrienden zijn geen mensen die mij napraten, maar zijn mensen die waar nodig, mij welgemeend op mijn fouten wijzen. Daar heb ik meer aan, dan mensen die om alles lachen of mee eens zijn met wat ik doe of zeg en ondertussen achter mijn rug om van alles bekokstoven. Ik heb me ook verdiept in de filosofie van Socrates (niets hoogdravends) en zijn mooiste uitspraak (vind ik) was: “Ik ben de wijste man die er is, want ik weet één ding en dat is, dat ik niets weet.” Dat is gebaseerd op het feit, dat hij vond dat ieder zinnige conversatie die men had of kon hebben met een ander, een verrijking was en vaak leidde tot nieuwe inzichten, m.a.w. “niemand heeft de wijsheid in pacht!’

    Tan bun


    Maak melding
  26. Persoonlijk denk ik, net als Pakittow dat de rechter hem de gevangenisstraf van 400 dagen niet zal opleggen. Maar als ik me mocht vergissen, wil ik Pakittow aanraden om gewoon onder te duiken. Het opsporings- en vervolgensapparaat in Suriname is, met name voor personen met een klein beetje politieke invloed, zo lek als een mandje.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES