zaterdag, april 27, 2024
HomeUitgelichtVIDEO: Vrouw met 130 giftige kikkers in koffer aangehouden

VIDEO: Vrouw met 130 giftige kikkers in koffer aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

De autoriteiten in Colombia hebben maandag een 37-jarige Braziliaanse vrouw op de luchthaven van Bogota aangehouden met 130 giftige kikkers in haar koffer.

De reiziger vervoerde de kleurrijke harlekijngifkikkers (oophaga histrionica) in filmrollen terwijl ze naar São Paulo reisde met een tussenstop in Panama.

De vrouw beweerde dat een lokale gemeenschap ze als een geschenk had gegeven, zei Adriana Soto, minister van Milieu van Bogota, in een video die met de media werd gedeeld.

Harlekijnkikkers zijn giftig, zijn minder dan vijf centimeter groot en leven in vochtige bossen langs de Pacifische kust tussen Ecuador en Colombia, maar ook in andere landen in Midden- en Zuid-Amerika, zoals Suriname.

“Deze bedreigde diersoort is gewild op de internationale markten”, zegt politiecommandant Juan Carlos Arevalo van Bogota, eraan toevoegend dat particuliere verzamelaars voor elk exemplaar tot wel 1.000 dollar kunnen betalen.

In Colombia – een van de landen met de grootste biodiversiteit ter wereld – komt dierenhandel veel voor, vooral in amfibieën, kleine zoogdieren en delen van zeedieren, zoals die van haaien.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Heeft suri ook giftige kikkers?
    Ik bedoel echte kikkers, niet die op wkn.

    Zou er wel raad mee weten in een ‘koba’ ka-de-kra en een ‘kan’ kasirie.


    Maak melding
  2. met 130 exemplaren van een bedreigde diersoort zou het misschien mogelijk zijn om met een goed fokprogramma en uitzettingsbeleid de populatie aanzienlijk te vergroten. geluk bij een ongeluk!

    @Esmerald: “maar ook in andere landen in Midden- en Zuid-Amerika, zoals Suriname.”


    Maak melding
  3. @ Esmerald … of suri ook giftige kikkers heeft? Jazeker: de echte hebben 4 poten, maar er zijn ook heel veel die 2 poten hebben. Nog een verschil: die op 2 poten hebben meestal een dikke kont en 4 kinnen, z.a. J. van D-S.


    Maak melding
  4. De bekendste gifkikker die in Suriname voorkomt is de Okopipi, de blauwe gifkikker, Dendrobates azureus”.
    Je kan deze kikkers in gevsngenschap kweken, maar als ze een bepaalde mierensoort, die in het bos voorkomt, niet eten, hebben deze kikkers geen gif in hun lijf.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES