zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieNieuwe Stichting Afro Group of Business organiseert 'Meet and Greet'

Nieuwe Stichting Afro Group of Business organiseert ‘Meet and Greet’

-

Does Travel - naar Suriname

Op 12 januari 2024 is de Stichting Afro Group of Business, (AGOB) opgericht. Na een periode van intensieve voorbereiding vindt op zondag 28 januari de officiële proclamatie plaats van deze stichting.

De stichting wil werken aan het op gang brengen van een bewustwordingsproces bij alle Surinamers, in het bijzonder bij de afro Surinaamse gemeenschap, met als doel het versterken van het afro ondernemerschap ten behoeve van de economische ontwikkeling van Suriname.

Andere doelstellingen zijn het bundelen van Afro ondernemers uit verschillende sectoren ter bevordering van een betere onderlinge samenwerking, het stimuleren van maatschappelijke verantwoord ondernemerschap onder de Afro ondernemers in alle sectoren, met behoud van biodiversiteit en goed afvalbeheer en het uitwisselen van – en het vergroten van de kennis onder de Afro ondernemers ter verbetering van de productie en het inkomen van deze ondernemers in specifieke sectoren.

Dit wil het bestuur doen middels het initiëren, ondersteunen en realiseren van projecten cq organiseren van activiteiten op sociaal-economisch en sociaal-maatschappelijk gebied; w.o educatie, kunst, cultuur, talenontwikkeling en informatieve uitwisseling, maar meer nog door het stimuleren van vooral het samenwerken.

Tijdens de Meet and Greet op de dag van de officiële proclamatie, wil de stichting enkele presentaties houden en de toekomst plannen toelichten:

Datum: Zondag 28 januari
Plaats: Lien & Wim
Adres : Verlengde Gemenelandsweg nummer 200
Tijd : 17.00 – 21:00 uur
inloop: 16.30 uur

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Geen ene mallemoer gedaan voor dit land. Nooit een cent in Suriname geïnvesteerd en nu willen ze d.w.z de Afro uit Afrika via allerlei Stichtingen dit land leegroven. Sorry, maar laat landen die in Suriname van het begin af aan vertrouwen hebben gehad, zoals de VAE, Turkije, India, USA, Nederland, Frankrijk maar van de grote taart komen snoepen. Bij die Afrikaners gaat het alleen maar om pakken pakken en meer niet. Deze stichting heeft Suriname niet nodig.


    Maak melding
  2. @(Red.) “… maar meer nog door het stimuleren van vooral het samenwerken…”

    Is het dan niet handiger àlle bevolkingsgroepen in dit project te betrekken?
    *
    @Papa Jantje uit Livorno 25 januari 2024 Bij 12:40
    “…Bij die Afrikaners gaat het alleen maar om pakken pakken en meer niet. Deze stichting heeft Suriname niet nodig.”

    Papa Jantje.
    Bent u ook niet de man, die ‘PJUL’ als alias heeft en (zogenaamd) tegen racisme en discriminatie is?
    Correct me if i’m wrong!


    Maak melding
  3. Goede opzet dar de Afro Surinamers nu gaan beseffen dat ze niet op anti, anti groen, sociale zaken, nieuwe Chinezen, Haïtianen, diaspora Surineds, Nederlanders, Amerikanen, Cubanen, Brazilianen, praatjes/luchtkastelen van ndp gaan wachten, maar nu zelf gaan beseffen dat ze door ondernemen ze valuta heel rijk kunnen worden.

    Mogelijkheden zat in het land, ze moeten ophouden met dat hanggedrag en kijken wat derden doen, praatjes hebben over derden, enz.

    Triest dat er in het centrum van Paramaribo op 1 hand geteld kan worden om familienamen van Afro-Surinamers op gevels van gebouwen te zien.

    Ze vinden hosselen op trottoirs meer dan voldoende. Groot denken, een plan van aanpak maken en dit in de praktijk waar te maken en groot willen worden kunnen ze niet.

    Staken, demonstreren, meer geld willen daar zijn ze wereldkampioen in.

    Zie hoe ze zijn blijven steken om voor een meester te werken en blij zijn met een grote mislukking die zich boss/mas(r)a noemen. Ja masa!
    Hoe zou dat toch komen?


    Maak melding
  4. De surinaamse economie moet snel versterkt worden deze zwarten moeten niet met hun zwarte afkomst en zwarte lul lullen en ..met bigi gogo….. bezig zijn. Deze gasten gaan yarabaka koebie verjaardag vieren zeker. Als Usa trump als president gaat krijgen nou dan krijg suriname het moeilijk want heel veel amerikanen willen trump en geen contact en steun geven aan andere landen zoals biden dit wil en amerikanen willen ook niet gaan vechten in rusland voor eu en navo amerikanen kiezen massaal voor trump. Suriname moet zelfstandig en slim zijn, niet slapen die trump is rijke ouwe gek met kopi kopi.


    Maak melding
  5. De zwaarten zeiden, de koe-lies domineren. Dat was aanleiding voor Venetiaan om Chinezen naar Suriname te halen.
    Nu gaan de zwaarten domineren. Moet Santokhi Indiërs halen?


    Maak melding
  6. @Bhanumati 25 januari 2024 Bij 20:39
    “De zwaarten zeiden, de koe-lies domineren. Dat was aanleiding voor Venetiaan om Chinezen naar Suriname te halen. Nu gaan de zwaarten domineren. Moet Santokhi Indiërs halen?”

    Bhanumati,
    U kletst echt naar uw ‘verstand!’ En ik mag aannemen dat u met ‘zwaarten’, ‘zwarten’ bedoeld?

    De zwarten waren van meet af aan dominanter aanwezig dan hindoestanen, aangezien zij de ’tot slaafgemaakten’ waren, die hun bloed hebben gegeven (of liever gezegd verspild is door de overheersers) voor wat nu de ‘republiek Suriname’ heet. De hindoestanen hebben aanvankelijk helemaal niets gegeven, maar gekregen; loon naar arbeid. De ’tot slaafgemaakten’ kregen de zweep, waarmee ruggen tot ‘reepjes’ werden geslagen!

    Als u zich ook maar enigzins Surinamer voelt en echt betrokken zou zijn, dan zou u geïnformeerd moeten zijn met wat de ‘werkelijke’ geschiedenis van Suriname is! Toen de ’tot slaafgemaakten’ (zwarten dus) het zat waren om slechts als werktuig te dienen voor de slavenhandelaren en in opstand kwamen, was er behoefte aan arbeidskrachten en dat werden dus de Indiërs (die later bouwland kregen die eigenlijk de zwarten toekwam), Javanen en Chinezen. Iedereen die dus na de ’tot slaafgemaakten’ (afgezien van de inheemse bevolking) aan land kwamen in Suriname, waren contractarbeiders die min of meer functioneerden op het bloed en de lijken van de ’tot slaafgemaakten.’


    Maak melding
  7. Toussaint

    De contractarbeiders hebben harder gewerkt dan de slaven en ook in erbarmelijke toestanden.
    De creolen hebben de volledige administratie van Suriname in handen gekregen en heel veel zijn goed opgeleid. Hen gegeven door de kolonisten. Dus het is niet zo dat ze niks gekregen hebben. De Marrons hebben grote hoeveelheden grond gekregen met autonomie. Haast een staat binnen de staat.
    Hindoestanen hebben kleine stukjes land gehad, vaak niet eens geschikt voor landbouw.
    Hindoestanen hadden dus geen keus dan via landbouw en handel een betere leven op te bouwen. De creolen hadden alle keus. Zij waren de zwarte blanken geworden. En gedroegen zich ook zo en nog steeds. Niettemin had Venetiaan – zelf een product van de bevoorrechte positie – het nodig gevonden de kleinhandel van de Hindoestanen te breken door gesubsidieerde Chinezen naar Suriname te halen.
    De Surinaamse creool en marron heeft m.n. één motivatie: de Hindoestaan mag het niet beter doen en hebben dan zij. Gebeurt dat toch, dan worden de rovers erop afgestuurd.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES