zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurParlementariërs: "Salaris STVS-personeel deze maand niet gegarandeerd"

Parlementariërs: “Salaris STVS-personeel deze maand niet gegarandeerd”

-

Does Travel - naar Suriname

De salarissen van de personeelsleden bij de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) zijn volgens ABOP-parlementariër Miquella Soemar – Huur deze maand niet gegarandeerd. Tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling dinsdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA), voerde de parlementariër aan dat door gebrek aan middelen het realisatiecijfer voor de staatszender in het jaar 2023 op nul procent is gebleven. Het bedrijf kan nauwelijks het hoofd boven water houden.

“Het bedrag toen op de begroting was 14 miljoen SRD voor het betalen van lonen en salarissen en het bekostigen van operationele kosten, waaronder aanpak van het dak en terrein van de staatszender. De toestand van de STVS is meerdere malen met de president en vicepresident besproken. Ondanks zoveel inspanningen vanuit het kabinet van de vicepresident om middelen vrij te krijgen, zijn zaken uitgebleven”, zei Huur.

Zij benadrukte dat de STVS ook voldaan heeft aan de verantwoordingsplicht bij Financiën door meerdere malen alle nodige documenten te overleggen. Echter zonder positief resultaat.

ABOP-parlementariër Edgar Sampie merkte op over reçu’s van de STVS te beschikken waaruit duidelijk blijkt dat de regering geen enkele cent heeft overgemaakt in het eerste, tweede en derde kwartaal van 2023. Ook hij stelde dat het personeel bij de staatzender tot nu toe niet verzekerd is van de salarissen deze maand.

“Het is een kwalijke zaak en behoeft dringende aanpak van de regering. Was de vicepresident niet ingekomen, dan had STVS over het dienstjaar 2023 het personeel niet kunnen betalen”, aldus Sampie.

Hij deed een beroep op de regering om dringend naar deze kwestie te kijken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Waarom moet de staat een eigen stiin hebben; verkopen aan een ondernemer>>waarom hebben de andere zenders in het land dit( 💰geld) probleeem niet> weet men wel WAT het probleem is?Advies: veilen of een goed geschoolde kracht daar plaatsen.(zoon v brunsie is dir daar tich)


    gemodereerd
  2. Als jullie ht van kijkgeld moesten doen was STVS allang opgedoekt.
    VP hft hoop goud, laat hij jullie 2024 nog betalen. Enig zit nog daar?? Met Dijksteel erbij???


    Maak melding
  3. Wat is het nut nog van deze zender ? Indien nodig gecontroleerd failliet laten gaan. Overheids moet niet meer investeren in een bodemloze put. De ravage van de paarse roversbende is anno 2024 nog steeds voelbaar.


    Maak melding
  4. “Het is een kwalijke zaak en behoeft dringende aanpak van de regering. Was de vicepresident niet ingekomen, dan had STVS over het dienstjaar 2023 het personeel niet kunnen betalen”,
    ============================

    Links om of recht om, is dit een kwalijke zaak. De Staat moet gewoon haar verplichtingen voldoen. Ik kan mij niet voorstellen dat de VP een heel jaar aan salarissen uit eigen zak heeft moeten betalen, of berust dit gewoon op leugen en stemmingmakerij????
    Wel bij de les blijven jongens……………


    Maak melding
  5. leny , dit hebben we al tig maal aangegeven , maar santokhi wil ze behouden , kijk naar de slm , 3 jaar lang heeft santokhi er geld in gepompt en nog hebben ze meer dan 100 miljoen US Dollar schuld , en die directeur van de slm geeft foute cijfers , want het gaat niet goed met de slm


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES