vrijdag, mei 10, 2024
HomeNieuws uit SurinameVan Dijk-Silos: "Als Bouterse in gevangenis overlijdt zullen NDP en volk Santokhi...

Van Dijk-Silos: “Als Bouterse in gevangenis overlijdt zullen NDP en volk Santokhi politiek afmaken in 2025”

-

Does Travel - naar Suriname

Er is volgens de jurist en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos best wel mogelijk dat indien de 78-jarige Desi Bouterse geen gratie krijgt en hierdoor in de gevangenis wordt geplaatst, hij daar kan komen te overlijden. In zo een geval zal het electoraat in Suriname volgens haar zwaar afrekenen met president Chan Santokhi en zijn partij de VHP.

“NDP plus de rest van het volk gaat je veroordelen. En dan heb je maar 3 zetels in 2025. Met wat ik heb gezien aan liefde van de massa van zaterdag, het gaat zich uitspreiden. Hij wordt een martelaar als hij komt te overlijden. Dan heb je hem niet doodgemaakt. Hij leeft nog in Suriname in de geest van eenieder. Die mensen, wij die gaan stemmen in 2025, gaan Santokhi politiek afmaken. De partij althans”, zei de jurist in het programma Bakana Tori.

President Santokhi heeft al gezegd dat hij bij een gratieverzoek zich zal houden aan het advies van het Surinaamse Hof van Justitie.

Van Dijk-Silos stelt dat in deze case ook vicepresident Ronnie Brunswijk een belangrijke rol kan gaan vervullen. Zo kan bij afwezigheid van president Santokhi dan vp Brunswijk waarnemen als president. Zij meent dat Brunswijk in die hoedanigheid wel het gratieverzoek van Bouterse kan goedkeuren.

Overigens grapte Bouterse nog in juli dat hij zal aankloppen bij de koning van Suriname. Als reactie hierop zei Santokhi een week later dat bij zijn eventuele afwezigheid, het niet kan dat Brunswijk in de functie van waarnemend president de gratie aan Bouterse kan verlenen.

“De wet geeft duidelijk aan dat het de president is en ik denk dat zo een zwaarwichtige issue niet door een waarnemer beslist kan worden”, aldus de president toen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

52 REACTIES
  1. Wat een woordgebruik.
    “Ze gaan de pres afmaken”

    Dit moet een zogenaamde prof advocaat voorstellen, tsjonge jonge jonge.
    Een schande voor de Orde van advocaten!
    Kan iemand haar niet tot orde roepen, want ze gedraagt zich als een ongeleid projectiel.

    Het domme paarse volk wordt van alle kanten gevoed met rommel door deze wazige zender. Dagelijks het één na het ander vaag theaterstuk.
    Wat een armoe!


    Maak melding
  2. angst en terreur zaaien. 22 juli 1997.. bouterse graanoogst en een andere politici op reis naar brazilie. enkele dagen later vond de andere politici zijn dood in de zwembad. het nieuws kwam hard aan. ik zat ook in de vliegtuig. dat was 26 jaar geleden. die politici hoort niet bij de groep van 8 december 1982…. hoeveel mensen zijn op deze manier opgeruimd in Suriname. mevrouw dijk-silos moet meer zorgen gaan maken om deze mensen, en hoeveel smeergeld heeft ze ontvangen om angst te gaan zaaien??? De amerikaanse ambassade houd iedereen in de gaten, dus 1 telefoon en er komt een trb 3 man made vlieg schip om de boel in orde te maken. onzichbaar voor radar en plotseling zichbaar en na zijn bombardement net zo vlug weer verdwenen en niet meer zichtbaar voor het oog. in 1992 boven belgie voor een ufo uitgemaakt!! hij bestaat echt.. met een snelheid van mach 17 kan hij verdwijnen en niks kan hem tegenhouden… zoek het maar op youtube!!! in het midden-oosten ingezet door de amerikanen en is een wapen dat niet tot de standaard uitrusting hoort. zo gaan ze te werk…santoki heeft dus kontacten met de linkse rakkers in amerika…peace silos en maak liever openbaar hoeveel geld op je rekening is gestort…


    Maak melding
  3. De domme drama queen weet van gekkigheid niet meer wat ze moet verzinnen. Echt triest dat ze zo diep gezonken is. Misschien moet ze hem om en om met die andere free riders een portie komen brengen.
    Dit soort verhalen die zij uitkraamt zijn werkelijk te zot voor woorden. Niveau 12-jarige.


    Maak melding
  4. Suriname kent 51 zetels. N D P heeft 16 zetels. Theoretisch staan zestien eenenvijftigste deel (16/51 ste deel) achter meneer D D B.
    Dus volgens mevrouw de drs. ( heerkatie ) hebben de vijfendertig eenenvijftigste deel ( 35/51 ste deel ) van de stemmers pech.
    Ik vraag me af als in Suriname nog steeds de minderheid bepaalt.
    Ik hoop niet voor Suriname dat we nog in de tijd leven dat je als mulo jongen decaan van de universiteit kan worden omdat die oezïe op je schouders alle antwoorden kennen.


    Maak melding
  5. Leri ne pur dong dit geldt voor velen in Su. Onbegrijpelijk dat deze jonge dame op deze wijze andere beïnvloed. Helaas gaan anderen met haar geruisloos mee alsof Marie Levens wederom gelijk krijgt, vierdejaars min-nivo


    Maak melding
  6. Wat Santokhi ook beslist met betrekking tot het lot van de massamoordenaar, een deel.van het Surinaamse volk zal hem.dat niet.in dank afnemen; als hij DiDiBri geen gratie geeft zal het deel van het volk met bedenkelijke normen en waarden, tegen hem.stemmen. Wanneer Santokhi de moordenaar gratie geeft, zal.het deel van het volk met hoogstaande normen en waarden Santokhi ook zeker willen afstraffen door tegen hem.te stemmen. Als ik Santokhi.was geweest, had ik de moordenaar daarom geen gratie gegeven. Het is te hopen dat het goede het van he kwade wint en dat Didibri, net als elke moordenaar in Suriname gewoon.in de cel belandt.


    Maak melding
  7. Ze moeten hem gewoon opsluiten. De VHP krijgt daardoor meer stemmen. Desnoods met hulp van de vn,usa en eu. om de orde te handhaven tot een bepaalde tijd.

    Miss obesilos maakt zich meer zorgen om een seriemoordenaar dan om zijn slachtoffers.


    Maak melding
  8. Beste mevrouw,
    Wees niet bezorgd bouterse, zal niet in zijn rug geschoten worden.

    Hij zal ook niet bungelend aan het licht armatuur, aangetroffen worden.
    Mevrouw, je weet misschien wel hoe “dood ” ruikt, maar niet hoe moord ruikt.

    Vraag het aan bouterse.


    Maak melding
  9. En Boesskowtoe zegt, bij geen gratie verlenen, zal de VHP veel meer stemmen krijgen in 2025!
    Het volk wilt dat er gerechtigheid plaatsvindt.
    Hij moet boeten voor zijn daden. Kilos zegt alleen onzin.
    No Mercy for a murderer!


    Maak melding
  10. Deze vette t…/v.. en dochter ook opsluiten samen met de massa moordenaar. Ze hebben het land Suriname helemaal leeg gerooft. Oh tante sidonia moet deze opa in Santo Boma gaan verzorgen.


    Maak melding
  11. Van Dijk-Silos: “Als Bouterse in gevangenis overlijdt zullen NDP en volk Santokhi politiek afmaken in 2025”
    Er is volgens de jurist en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos best wel mogelijk dat indien de 78-jarige Desi Bouterse geen gratie krijgt en hierdoor in de gevangenis wordt geplaatst, hij daar kan komen te overlijden. In zo een geval zal het electoraat in Suriname volgens haar zwaar afrekenen met president Chan Santokhi en zijn partij de VHP.
    ======================================

    Tjé een grotere Bull$hit als deze stelling heb ik nog niet eerder gehoord. Mevrouw Sillos is hier bewust bezig het volk op te naaien. Ze hoort als jurist beter te weten, wij hebben het hier niet meer over vrijheid van meningsuiting.
    De President mag van mij nu maar staat van beleg afkondigen. Dit soort mensen zijn met hun uitspraken inmiddels een gevaar voor de samenleving aan het worden. Ze geven met hun uitspraken ook aan het rechtssysteem niet te respecteren. en dat voor een jurist? Geldt overigens ook voor Kort lontje en die grappenmaker die naar de Koning van Suriname wil gaan voor zijn gratie.
    Oppakken die handel en laten vervolgen voor opruien van het volk.
    Wat een ongedierte bij elkaar…..
    Terwijl Bouterse er grappen van zijn veroordeling maakt komen deze juristen met dit soort ongepaste zaken aankakken. Geen van deze personen hebben respect voor het recht in Suriname en nog minder voor het volk.

    Santokhi alsjeblief zeg, nu nog je rug recht houden en dan maar voor 3 en desnoods voor nul zetels gaan de volgende verkiezing. Je zal de Surinamers overal ter wereld een bijzondere dienst bewijzen dat de rechtsorde in Suriname weer herstelt is. Moet je dan zien hoe jij “Chandrikapersad Santokhi” in de geschiedenisboeken van Suriname zal worden beschreven….de grootste staatsman ooit die Suriname heeft gekend.
    Over die abani hoef jij je verder niet druk te maken, hij zal altijd in de geest blijven voortleven van het volk als de moordenaar van 15 rechtgeaarde burgers van Suriname en de beul en slachter van Moiwana.


    Maak melding
  12. Deze sweer todo is radeloos en redeloos. Eeerst was het kerst en God en nu is het al een verkapte bedreiging richting Santoki richting de komende verkiezingen. Ik ben bang dat sweer todo een vorm van beginnende dementie heeft. Waar ddb ook krepeert hij is en zal als meervoudige moordenaar gaan. Reeds nu zijn er al voormalige aanhangers van ddb die het licht hebben gezien


    Maak melding
  13. @RobG, het is ironisch dat de inspanningen van de regering om het land uit het diepe dal te halen keer op keer in een kwaad daglicht wordt geplaatst, juist door degenen die verantwoordelijk zijn voor het probleem. Daar hoor ik je niet over. Oud Pres Venetiaan heeft 15 jaar gedaan om het land weer op te bouwen. Of ben je dat vergeten soms.


    Maak melding
  14. Miss piggy doet alsof ze blind is omdat ze weet hoeveel bouta en ndp gestolen heeft van het land en daarvoor worden ze niet berecht. Hoop dat bouta echt “op de vlucht” doodgeschoten wordt want door zijn coup/muiterij/ndp is het land achteruit gegaan en dat weten mensen onder 50jaar niet


    Maak melding
  15. Dora maakt zich voor niets zorgen.De pikin ingi boi gaat niet in de gevangenis.Als ze hem komen halen,pleegt hij zelfmoord.Hij heeft altijd verkondigd dat hij niet,nooit,nunca in de gevangenis gestopt gaat worden.Hij zou trouwens nooit in de rechtszaal verschijnen.


    Maak melding
  16. De hypocrisie en corrupt, crimineel denken druipt er vanaf bij dit paarse moddervette frauduleuze monster. 20 jaar bajes voor massamoord, dead or alive, wen er maar aan.


    Maak melding
  17. @nath, alles wat jij zegt klopt als een bus, en is ook de waarheid!

    en inderdaad de wreedheid hoe hij een officier heeft afgemaakt mag nooit en te nimmer worden beloond met een gratie. Rambocus confronteerde die moordenaar dat hij wel een officier was en dat kon die moordenaar niet hebben, waarop na een woordenwisseling rambocus hem in het gezicht heeft gespuugd, hierna heeft die moordenaar rambocus persoonlijk afgeschoten en zijn geslachtsdelen laten amputeren en in zijn mond gestopt!!!!

    en dan vragen om gratie, HELL NO


    Maak melding
  18. Zo een laffe hond als Bouterse verdient ook als een hond gedood te worden. Laat hem lekker wegrotten in de Santa Bomo jail en zijn stront uit zijn bek komend.


    Maak melding
  19. RobG 27 december 2023 Bij 11:49
    Al het tuig dat nu commentaar levert woont hoog en droog op droog op drie-hoog-achter in de Schilderswijk, Rotterdam, Amsterdam enz. Ze genieten van Nederlandse sociale uitkeringen terwijl het volk van Suriname in diepe ellende de feestdagen mag beleven.De mensen in Suriname zitten in de puree door het beleid van Santokhi en zijn zogenaamde dream team. Bouterse heeft het land goede diensten bewezen. De VHP regering denkt met leugen en bedrog het volk in haar spoor te krijgen.Dit terwijl zijn minister van buitenlandse zaken Albert Ramdin de wereld rondreist om overal geld te lenen. Bouterse was transparant met zijn leningen.
    ================================

    Weer zo’n leugen om het volk een rad voor de ogen te draaien. Ik zou wel eens willen weten wat voor goede diensten Bouterse het land zo heeft bewezen. Ten eerste was het nergens voor nodig om die ordinaire staatsgreep te voeren. Het land hoefde niet gedekoloniseerd te worden en hebben die bakra’s Suriname gewoon cadeau gegeven aan een stel hersenloze ongeschikte idioten. Het is juist het beleid van je afgod Bouterse die het land in chaos en ellende heeft gestort door als een maniak geld tegen woeker rentes te lenen en door te graaien in de staatskas en de leningen voor eigen persoonlijk geluk te gebruiken. Met als hoogte punt in zijn carrière de mishandeling en moord op onschuldige burgers in december 1982 en november 1986 te Moiwana. Hoezo goede dingen gedaan voor Suriname?

    Btw, puur voor je eigen info, ik woon niet zoals jij veronderstelt en zoals jij je eigen soort beschrijft “hoog en droog op droog op drie-hoog-achter in de Schilderswijk, Rotterdam, Amsterdam”, maar in een lekker rustig dorpje ergens in Noord-Holland.
    Dat je aan een ernstige vorm van delirium lijdt moet er niet toe lijden dat je anderen hier op WTK van je eigen geestelijke verwardheid gaat beschuldigen.


    Maak melding
  20. Beste landgenoten,

    zie wat voor denkwijze deze jurist en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos heeft ! Lees goed de beredeneringen en de argumenten.

    De kwaliteit van het kader von das Bouta kampf is hiermee bevestigd !

    De overtreffende trap is dus:
    dom – dommer – domst – boutist

    Hiermee is verder ook bewezen waarom corruptie en criminaliteit zo hardnekkig is gevestigd in politiek Suriname. 40 jaar onder invloed van paarse profeten heeft Suriname compleet verloederd !

    Beste landgenoten,
    zie en beoordeel zelf welke politieke organisatie het verschil durft te maken.
    Zie zelf dat geen enkel ander partij afstand durft te nemen van politieke criminelen.
    Zie zelf welk partij werkt aan een duurzaam beter Suriname terwijl alle andere partijen op dezelfde wijze als de afgelopen 40 jaren verder gaan.

    Indien het zo uitkomt wat deze “jurist en oud-minister Jennifer van Dijk-Silos” e.a. beweren dan is 1 ding duidelijk dat Surinamers gewoonweg niet beter willen.

    Er was ooit gezegd “liever arm onder Bouta dan rijk onder Santokhi”. Als dit de mentaliteit van de Surinamer blijft dan heeft Julian With gelijk en zal het nooit goed komen met Suriname, niet door de regering maar door het achterlijke volk !

    Make up your mind.
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  21. RobG, weet precies waarover hij praat.
    Hij spreekt in zijn geval, de waarheid.
    Want hij is zelf een steun trekker in Nederland, die heel de dag, onzin op straat hoeken, met de andere junks uitkraait.
    Hij wil zo graag met vakantie, mah ah noh mang pai ah ticket


    Maak melding
  22. Wat een onzin komt er uit deze steeds meer verwarder uitziende Silos. Deze dame maakt zich schuldig aan opruiing of het zit haar erg dwars dat ze niet meer stiekem langs kan gaan bij Opa lover Desi om dat ouwe spul op te krikken. Deze dame maakt zich meer zorgen dan Ingrid. Ingrid is zelf muisstil.


    Maak melding
  23. ” …
    Hij wordt een martelaar als hij komt te overlijden. Dan heb je hem niet doodgemaakt. Hij leeft nog in Suriname in de geest van eenieder.
    … ”

    Wat voor een ka is dit !

    Vele Surinamers zijn dankzij deze klootviool geëmigreerd !
    Alle oprechte Surinamers willen hem liever dumpen in de Etna.

    Voor wie wordt hij een martelaar ?
    Voor dat ongedierte van zijn eigen onkruid dyarie !

    Bullshit Bouta is de vloek van onze Suriname !

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    Maak melding
  24. Kan de Natuur nu al een hartattack laten krijgen?
    Zijn nieren zijn al naar de Filistijnen!
    Hij kan ook naar Cuba vluchten, maar wellicht hij met Boefdraad verenigd kan worden!


    Maak melding
  25. Silos (Red.): “Hij leeft nog in Suriname in de geest van eenieder.”

    Leugens hebben vele gezichten.
    De waarheid heeft er maar één, mevrouw Silos.
    U projecteert vanachter uw bureau, allerlei hersenspinselen in de vorm van boude generalisaties op een heel volk. Voordat u verder allerlei ‘geesten’ oproept, die u niet zult kunnen bezweren, kan ik u verzekeren dat Bouterse leeft in de geest van zijn aanhangers, maar in de ogen van zijn tegenstanders is hij al geruime tijd, ‘politiek dood’ verklaard!

    Sterven zullen we uiteindelijk allemaal. De ene in vrijheid en de ander in het gevang.
    Als Bouterse tijdens zijn detentie komt te overlijden, dan is dat zijn lot! Ik hoor u met geen woord de nabestaanden benoemen, die al geruime tijd ‘levenslang’ hebben.

    Is ons motto niet:
    ‘Justitia’ – ‘Pietas’ – ‘Fides’, oftewel: Gerechtigheid – Vroomheid – (Ver)trouw(en)?

    Of leven we daadwerkelijk in een ‘bananenrepubliek’, waarbij ‘Gerechtigheid’ voor sommigen anders gedefinieerd mag worden?


    Maak melding
  26. @koos /@savaku,
    Jullie zijn net als Chandrika en zijn dream team van de wc pot gerukt. Het gaat totaal fout in Suriname maar jullie vinden het goed wat Chan doet.Waarom……? Op de schaal van 0 tot met 10 scoort jullie regering van Santokhi een dikke zero.
    Gebrek aan inzichten in de materie is schering en inslag bij jullie dream team.Het zou wijs zijn als Santokhi zich samen met jullie laat nakijken aan de Cultuurtuinlaan. Jullie blijven de grootste mislukking steunen omdat hij bedorven is.


    Maak melding
  27. Ze heeft gelijk er waren heel veel mensen ook observers vd tegenpartij in ocer aanwezig.

    Een hele leuke observatie vd west;
    ‘De mindset vd ndp, Ongeloof, ontkenning, woede, teleurstelling.’
    271223.

    Mie lafoe yére!
    Geniet ze!


    Maak melding
  28. RobG 27 december 2023 Bij 17:35
    =========================

    Wij zijn van de pot gerukt, jij bent in die vieze wc pot terecht gekomen die je afgod voor je gereed heeft gemaakt. Alleen in jou eigen gebrekkige inzichten heeft Santokhi het slechter dan jou stelende en verwoestende afgod gedaan.
    Mi boi, als er één is die zich goed moet laten onderzoeken dan ben jij het wel, je zit in een hele ernstige toestand van geestelijke verwardheid. Ik vraag me heel zorgelijk af over welke materie je het zo hebt, want als je dat al niet kan uitleggen dan kan je er ook geen inzichten over hebben.


    Maak melding
  29. Aai robg,
    Wij zijn vd schilderswijk, 3 hoog bestaat daar niet is koop.

    Erg leuke buurt hoor, namens Fatimah en Achmed, Henk en Ingrid, Sjantel en Eusjene nodigen wij jou uit op onze owroe jarie baka-dina party, om gezellig carbids af te schieten.
    Natuurlijk eerst vuurtje stoken. Arie, Aroen en Mohamed koken, dusss het wordt erg gezellig 😋😘

    Je ziet het vanzelf als je aankomt rijden.


    Maak melding
  30. Deze vetklep moet haar achterlijke kop dichthouden. Kan Chan haar niet opsluiten voor valse stemmingmakerij. Is ze Bouta zijn prive-hoer? Ze doe altijd van dit soort achterlijke uitspraken, heeft ze last van alzheimer dat ze al vergeten is wat deze veroordeelde moordenaar op zijn geweten heeft.


    Maak melding
  31. Kunnen we niet bij de kringloop gaan zeken naar wat afgedankte Kermisknuffel piemels en deze opsturen naar sweertodo en ddb? Sweertoddo is ban dat ze dat onderdeel van ddb zal moeten missen als hij de lik in verdwijnt. En ddb is bang dat hij nooit meer een losse piemel in zn handen krijgt om mee te knuffelen . Ik wil de overtocht best betalen hoor pa Santo Boma


    Maak melding
  32. Toen de God van de Dood zijn knechten stuurde om Adjamiel te halen en te brengen naar de helse sferen, werd deze zo bang dat hij om zijn zoon, van wie hij zielsveel hield, begon te roepen.
    Narayan, Narayan, Narayan, riep Adjamiel uit alle macht.
    Terstond stuurde Heer Vishnu zijn secondanten naar Adjamiel, om hem mee te nemen naar de hemel.
    Er ontstond een dispuut tussen de secondanten van Yamdev – de God van de Dood – en Lord of the Universe, Heer Hari Vishnu Narayan.
    Aangezien Heer Vishnu de Schepper van Yamdev is, werd besloten dat Adjamiel naar de hemel moest gaan, naar Vaikunth, de Hemelse Sferen van Heer Vishnu.
    Wat was het argument daarvoor?
    Hoewel Adjamiel een zondaar was, had hij – weliswaar onbewust, maar toch – in zijn laatste momenten de heilige naam van Heer Vishnu Narayan Vasudev Hari genoemd.
    Al wie in zijn laatste moment de naam van de Heer uitspreekt of in gedachten heeft, zal voorzeker naar de Hemelse Sferen van Heer Vishnu gaan. Dat is de belofte van de Heer.
    Dus….. Bouterse maakt nog een kans als hij devoot wordt van Heer Vishnu en dag en nacht diens Naam bezingt.
    In de Kali Yuga is de naam van de Heer de allermakkelijkste weg naar verlossing.
    Een verstandig mens doet er goed aan zijn hele leven de naam van Heer Hari Vishnu Narayan Ram Krishna Vasudev op zijn tong te hebben opdat in zijn laatste uur, zijn tong en geest automatisch de Naam van de Heer chanten.
    Voor Bouterse en alle zondaars en natuurlijk voor alle mensen is er dus grote hoop.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES