zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurGrote kerstboom in Saramacca ontstoken

Grote kerstboom in Saramacca ontstoken

-

Does Travel - naar Suriname

Op het plein voor het commissariaat van Saramacca te Groningen is donderdagavond de grote kerstboom ontstoken door districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga en Henk Warsodikromo, directeur-eigenaar van Superior Tank And Pipe Group N.V. in Suriname.

De dc bedankte de directeur voor het feit dat het district nu al enkele jaren een eigen kerstboom en versierd monumentenplein heeft in december. Burgers hoeven hierdoor niet per se naar de stad, maar kunnen in het district genieten van de kerstsfeer.

Warsodikromo zei dat hij zich eraan heeft gecommitteerd aan de samenleving van Saramacca om elk eind van het jaar het plein voor het commissariaat te versieren en te voorzien van een kerstboom.

Na korte toespraken werd de kerstboom ontstoken. Ook ging een woord van dank uit naar Ramon Djawalapersad van Roeli’s Lighting en Decor, die ook wat versieringsmateriaal beschikbaar heeft gesteld om het geheel mogelijk te maken.

De kerstboom staat er tot en met 2 januari 2024.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Mooi dat Sar’ca iets leuks hft.
    Van par’bo is dit jaar niet gezet want julio Bikharie hft al genoeg projekten gehad.
    Het baanzand op ht plein zorgt er nog steeds voor dat het gras niet groeit.
    Er is niet een kerstsfeer. Dankzij de leiding van het land. 3 jaar en zelfs dat is ons ontnomen.


    gemodereerd
  2. Geforceerd wordt de bevolking gedrild om kerst als hun eigen feest te zien. Komt ook omdat m.n. in Groningen heel veel Hindoestanen zijn bekeerd tot het Christendom.
    De Padre’s strooien met geld om de kerstening snel te voltooien want dat is het streven van Rome en van de gezamenlijke Kerken.
    De domme Hindoes verkopen hun ziel voor een appel en een ei en aanvaarden een God die duidelijk in het Oude Testament zegt dat Zijn Volk de Israëlieten zijn en niet de Indiërs, Afrikanen of Europeanen. Maar sommigen willen per sé tot het christelijke clubje behoren terwijl ze dondersgoed weten dat de christelijke hemel voor hen gesloten zal zijn omdat zij niet tot het volk behoren van de God van Israël. Hoe dom kun je zijn!


    Maak melding
  3. Bekeren is verre van liefde. Het is haat. Haat dat die ander bestaat en ook nog een eigen idee heeft over wie en wat God is en hoe te aanbidden en dienen.


    Maak melding
  4. Het staat in de grondwet: Vrijheid van godsdienst.
    Deze figuren als @ Jaic snappen het niet.
    Geloof is niet ras gebonden ano 2023.
    Laat de mensen in hun waarde.
    Daarom ontstaan er oorlogen.


    Maak melding
  5. Arlet, je snapt er echt niks van. Ik merk dat de hersenspoeling bij jou goed erin is geslagen.
    Oorlogen onstaan omdat men geen respect heeft voor de godsdienst van een ander en die ander derhalve moet gaan bekeren.
    Zowel in de bijbel als in de koran staat dat het de plicht van een christen/moslim is om iemand van een andere godsdienst te bekeren. Als dat niet tot wrevel en oorlog leidt, wat dan wel?
    Als je mij komt bekeren, jouw verhaaltje verkopen dat jouw godsdienst, god en geschrift de enige ware is, moet ik dat lijdzaam accepteren en meewerken? Ik dacht het niet!
    Als je als christen of moslim werkelijk om iemand geeft, dan help je hem zonder iets terug te vragen. Maar wat de christenen en de moslims terugvragen is de ziel van die persoon. Vandaar dat het zieltjeswinnerij heet. En zeer afkeurenswaardig is. Snap je het nu?


    Maak melding
  6. Pfffff
    Hou dat arogante gelul voor jezelf.
    Je hoeft me niks uit te leggen. Je bemoeit met dingen die niets aangaan.
    De tijd van zieltjes winnen is voorbij.
    En als mensen ervoor kiezen om moslim of wat dan ook te worden is dat hun goed recht.


    Maak melding
  7. Jaichand de bijbel is verteld inderdaad vanuit de geschiedenis van van God’s gekozen volk en het gaat over zijn volk dat ongehoorzaam is door niet de wetten te volgen en daarom steeds in verschillende ballingschappen terecht komt. Maar wel apart dat de geschiedenis van de wereld daar ook bij verteld wordt. De eerste koningen en koninkrijken wat terug te vinden is in encyclopedie’s zijn erin beschreven ook het indus gebied waar later India is ontstaan. Er moet eerst een geschiedenis zijn voordat er over geschreven kan worden. Dus de bijbel moest wel later komen en dat maakt dat de Thora, Tenach en de evangelieën zich onderscheidt van andere heilige boeken.


    Maak melding
  8. Arlet,

    Jouw struisvogelpolitiek maakt echt geen indruk. Ben je echt zo wereldvreemd dat je denkt dat zieltjeswinnerij iets uit het verleden is? Ja, dat ben je. Dus vertel ik je dat. Of je het leuk vindt of niet. Er is geen verstandige mens op de wereld die vrijwillig zal kiezen om moslim of christen te worden na het lezen van de bijbel, de koran en m.n. de Bhagvad Gita. Alle grote figuren in de wereld, zoals Socrates, Einstein, Abraham Lincoln, Oppenheimer – kozen voor de Bhagvad Gita. Omdat wat daarin staat, volstrekt zinnig, logisch en verheffend is. Itt boekjes waarin anderen verketterd worden.

    @Hans oh,

    De bijbel zegt dat de Aarde plat is en dat de mens slechts 6.000 jaar oud is. De Indiase beschaving rept over duizenden miljarden jaren, in de vorm van Yuga’s, Manvantars e.d. Dat schepping, bestaan en voltooiing oneindige cycli zijn, uit God ontspringen en oneindig zijn omdat God Zelf oneindig is.
    Dit soort gedachten ga je niet vinden in de bijbel en de koran, omdat het daar gaat over één bepaalde volk dat erg zondig was en daarom verkozen was om geleid te worden. Die God van deze stam had alleen het welzijn van dit volkje voor ogen en had een hekel aan andere volken en spoorde hun vernietiging aan. Lees het maar na in dit boekje.
    Bijbel en koran zijn menshatende boeken en hebben figuren als Hitler voortgebracht. Figuren die meenden dat zij uitverkoren waren en alle anderen hun slaaf moesten zijn of erger nog, ongedierte waren.
    Leer aub de geschiedenis van jouw eigen boekje en clubje. Dan zul je de keuze van Socrates, Einstein e.d. begrijpen en waarderen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES