vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk gaat niet bemoeien in ruzie tussen fractieleider Kanapé en president Santokhi

Brunswijk gaat niet bemoeien in ruzie tussen fractieleider Kanapé en president Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident tevens ABOP-leider Ronnie Brunswijk zegt niet te zullen bemoeien met de manier waarop ABOP-fractieleider Obed Kanapé afgelopen maandag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) heeft uitgehaald naar de manier waarop president Chan Santokhi omgaat met ministers uit de geel-zwarte partij.

“Ik ben de regering. Parlement is parlement. Hij vertegenwoordigt het volk daar. Maar één ding vind ik niet leuk: wanneer die VHP-parlementariërs afgeven op ABOP-ministeries, op die en dat, dan hoor ik niemand. Maar wanneer een ABOP-parlementariër een keertje iets zegt, dan a sani pori.

Maar ik bemoei niet hoor. Ik ga me niet mengen met wat parlementaire zaken betreft. Dan moet je wezen bij meneer Kanape of Bee”, zei de tweede man van het land woensdag voor aanvang van de Raad van Ministers (RvM)-vergadering.

Brunswijk benadrukte dat hij vicepresident is van Suriname en niet zal ingaan op partijzaken. Dit in tegenstelling tot voorgaande keren waar hij vaker over de positie van de ABOP heeft gesproken.

Hij verwees de aanwezige journalisten naar parlementsvoorzitter Marinus Bee, die ook secretaris is van de ABOP. “Dan moet u de partijsecretaris vragen. Hij zit ook in het parlement daar”, aldus de vp.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Maar Lonny mie boi, die abop mensen van je zijn niet capabel….
    Effe googlen naar dat laatste woord ja?


    gemodereerd
  2. Hoop dat na de volgende verkiezingen volgens de nieuwe stelsel dat ze weinig zullen halen.
    En Lonny wordt ook nog verhoord door de Nederlandse Justitie.
    En bordo wordt door Lonny verborgen gehouden, Zegt genoeg over deze gasten.


    Maak melding
  3. Dit soort mensen en partijen als de ABOP en ook de NDP zetten SURINAME te schande nationaal / internationaal,door hun bosgedrag hebben zij dat niet eens door….Welkom in Suriname,het land met het nieuwe NORMAAL/MORAAL.


    Maak melding
  4. Ik ben ook geen fan van de ABOP. Maar heb wel stiekem genoten van de speech van Kanape. Was erg confronterend voor onze Pres.. Hahaaaaa…

    Dat krijg je ervan als je met 2 maten meet..


    Maak melding
  5. Ja Konsensi, het was erg confronterend voor de Pres, eindelijk iemand met “weinig” scholing die hem op zijn plaats zette voor de hele kamer.

    Boesskowtoe 23 november 2023 Bij 17:40
    Maar Lonny mie boi, die abop mensen van je zijn niet capabel….
    Effe googlen naar dat laatste woord ja@@
    Dat zegt een socioloog (welke soort?) vanaf een afstand van 9000 km. En weer zal hij zeggen geen oranje held te zijn. Als socioloog heeft hij niet in de gaten dat hij zich een mening (beoordeling) veroorlooft die naar partijdigheid riekt inzake een ruzie tussen twee exponenten van twee politieke partijen. Leuk hôr een socioloog die met twee maten meet (en niet objectief is) Jip en Janneke

    “Sociologie is de wetenschap van het sociale, maar daar weet je nog niet veel mee natuurlijk. Sociologie is de wetenschappelijke studie van de maatschappij en haar interne verhoudingen, processen en structuren. Centraal staat het menselijk gedrag en de patronen en mechanismen die zich daar in uiten (maatschappelijke normen, rolpatronen, …). De opdracht van de socioloog is deze regelmatigheden in het sociale leven te beschrijven met behulp van wetenschappelijke methoden en technieken en er een verklaring voor te bieden”. Wat heeft het “capabel” zijn of niet van het individu mee te maken, kan een socioloog dit meten of klets hij gewoon uit zijn nek, Pony denkt het laatste.


    Maak melding
  6. BRAVO is de schuldige in deze ,maar hij is een struisvogel,hij en BOUTA hebben SURINAME vernietigd,terwijl de leeghoofden onder het volk bij elk wisje wasje schelden op CHAN.


    Maak melding
  7. Brunswijk doet alsof hij geen ruggengraat bezit. In werkelijkheid staat hij achter Obed Kanape.Hij komt er echter niet openlijk voor uit.Net als Satokhi laat hij niet het achterste van zijn tong zien. Hiermee zet hij Santokhi en de VHP op een verkeerd been. Laten we openlijk toegven dat Obed Kanape een masterpiece heeft geleverd. Hij heeft Chandrikapersad Santokhi op de grilplaat gelegd. Het ongeschoold VHP kader stond er verbouwereerd.Dit keer konden zij Obed niet de mond snoeren.


    Maak melding
  8. de paarse ratten konsensi , pony en die lul robg zijn droevig , hun afgod en tevens de grootste massamoordenaar en ook de grootste leugenaar van suriname ddb gaat wegrotten in de cel , mensen wij gaan feest vieren en de paarse ratten zullen elkaar uitmoorden , he he gelukkig , nu kan suriname uit het dal kruipen


    gemodereerd
  9. Wij knokken onderling de tent
    uit. Nu de politieke verhouding in Holland radicaal aan het veranderen is het zaak dat we elkaar ondersteunen. Geen tijd verspillen aan onderlinge hari trusu. We moeten onze krachten bundelen


    Maak melding
  10. Dit ga je krijgen Chan volgens het gezegde: Wie met kinderen naar bed gaat zal door hen worden bepist. De parlementsleden van ABOP zijn kinderen dus dit is de uitkomst. Waar was Kanapè of wat deed hij voordat hij parlementariër werd. Kanapè ga de geschiedenis na hoevelen voor jou waren en zo tekeer gingen waar zijn ze nu


    Maak melding
  11. Ik geef brunsie groot gelijk. Hij wil geen ruzie met de president santoki. Stadscreolen vooral zwarten in suriname en ook buiten suriname ook in nl zelfs vereren hun zwarte lul alleen maar ronnie vereert zijn boscultuur niets mis mee. Ik las ook over politiek in nl de kiezers hebben massaal gekozen maar in nl, maar gemeenschappen maken allang elkaar het erg moeilijk, dit is niet van gisteren ik maak het al veel langer mee. Het leven in nl moeilijk maken en alles verhinderen was al langer zo en nu op het hoogste niveau maar het gebeurt bij semi overheid politie, woningcorporaties etc heel veel en heel lang want dat zijn werkarmen van overheid. Dat wilders heeft gewonnen komt niet als een verrassing bij mij wel verbazing dat het zo snel is gebeurt.


    Maak melding
  12. Van Google steek je veel meer op dan jip en janneke.
    Zo kom je meer te weten hoe een maatschappij en samenleving werkt en welke factoren daarbij een rol spelen. Kortom, je word wat wijzer en gaat minder onzin uitkraaien…..


    Maak melding
  13. “Wie met kinderen naar bed gaat zal door hen worden bepist.”?

    Surinaamse odo? Nog nooit van gehoord, kan je misschien ook de Nederlandse betekenis hiervan plaatsen?


    Maak melding
  14. Boesskowtoe 24 november 2023 Bij 14:25
    Van Google steek je veel meer op dan jip en janneke.
    Zo kom je meer te weten hoe een maatschappij en samenleving werkt en welke factoren daarbij een rol spelen. Kortom, je word wat wijzer en gaat minder onzin uitkraaien…..
    En dat zegt een socioloog, met kennis over maatschappij enzo, grappig hôr. Boes dit heb ik net van Google. Je bent dus ook nog een Nederlandse wappie, een ontkenner van de Wetenschap.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES