woensdag, mei 15, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSharman: "Verschrikkelijk dat je in je eigen land niet veilig bent in...

Sharman: “Verschrikkelijk dat je in je eigen land niet veilig bent in je eigen huis”

-

Does Travel - naar Suriname

DNA-vicevoorzitter Dew Sharman vindt dat de regering er alles aan moet doen om het gevoel van veiligheid terug te brengen in Suriname.

“Criminaliteit hier, criminaliteit daar. Beroving hier, beroving daar. Er lijkt maar geen einde hieraan te komen. Als u sommige Surinaamse dagbladen openslaat, dan is er bijna geen ander nieuws dan nieuws over de criminaliteit. Wie waar beroofd is en op welke wijze. Mensen worden op klaarlichte dag beroofd, terwijl ze nog televisie aan het kijken zijn.

U begrijpt dat dit zorgwekkend is, maar nog zorgwekkender is dat de samenleving het gevoel heeft dat er geen beleid wordt losgelaten om dat te gaan indammen. Mensen durven nu niet meer over straat te gaan. En dat is verschrikkelijk. Dat je in je eigen land niet veilig bent in je eigen huis”, aldus Sharman dinsdag in De Nationale Assemblee.

Sharman deed wederom een beroep op voorzitter Marinus Bee om zijn invloed aan te wenden. Ook op de regering en met name Justitieminister Kenneth Amoksi werd een beroep gedaan om er alles aan te doen om het gevoel van veiligheid terug te brengen bij de samenleving.

De VHP’er benadrukte ‘heel desperate’ te zijn geworden met de veiligheidssituatie in Suriname. Ook is hij bezorgd dat de Surinaamse Politiebond (SPB) zich opmaakt om samen met de C-47, COL, ziekenhuis- en overige veiligheidsbonden te gaan staken.

“U begrijpt dat natuurlijk criminelen daar een boodschap aan ontlenen en de zaken uit haar voegen zullen geraken”, zei Sharman.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

22 REACTIES
  1. Politie staken? In deze tijd waar alles wat de klok slaat roven is? Kort geding aanspannen. Staken moet verboden worden. Geldt ook voor verplegend personeel en de veiligheidsmensen.


    Maak melding
  2. Komt door het wanbeleid van jouw regering. Waar is Gayadin zn grote snuit nu?? Onder Bouterse voelde ik mij 100x veiliger.
    Wat moeten de bonden doen met de leden die door jullie uitgezogen worden???


    gemodereerd
  3. Beste lezers; ik word er ziek van om het nieuws van Suriname te lezen. Zullen we de schuld op anderen schuiven of werkelijk geloven dat we met z`n allen hebben gefaald. Niet verstandige mensen denken dat de problemen nu pas ontstaan zijn en verstandige mensen weten dat het eerst een groei proces heeft door staan. Wij zitten met de gebakkenperen dus wij moeten iets drastisch aan doen. Btw alcohol heel hoog maken zodat men minder drinkt, alcohol in je brain laat je domme dingen doen, op je werk en prive. ( jatten, verkrachten en niet goed concentreren op je werk ) We moeten kinderen beter opvoeden. We hebben gefaald met regeringen kiezen dus zou ik zeggen laat voor minstens 75% mensen uit de diaspora het voor ons komen oplossen. Maakt niets uit wie het voor ons doet, als we er maar beter van worden met z`n allen. We wilden de voetballers uit de diaspora ook niet hebben maar nu zijn we blij met ze want nooit eerder was Suriname zo ver gekomen met voetballen. Als maar 2 of 3 mensen uit de diaspora komen werken in de regering dan weten we al wat er gebeurt. Ze worden onderdruk gezet om te doen wat de meerderheid wilt. Wie heeft nu een grote mond? denk aan oppositie, denk aan medisch en check het verleden, o, ja en denk aan over night Surinamer geworden. 75% goede mensen uit de diaspora. Ik heb star nieuws gelezen vandaag. ( drugs )


    Maak melding
  4. Je kunt flink heffen voor wat? Als ze willen zuipen,gokken, drugs gebruiken en bordelen bezoek, wie gaat je tegen houden, terwijl er geen fatsoenlijk bordje eten voor de kinderen aanwezig is.
    Een mens verander je niet met stuk A4 beleid papiertje.


    Maak melding
  5. @michel ik heb jouw reactie gelezen, maar Diaspora is niet de oplossing hoor. Alle ouderen diaspora dood in nl. De diaspora in nl van nu hebben allemaal gemengd met andere rassen zich vermengd in nl zelfs in mijn familie allemaal andere rassen, suriname leeft in een droomwereld. Suriname Let wel op want veel nieuws in suriname. Prositutie ook veel in suriname, maar ook in nl vrouwen geboren in nl en oerhollandse bloed vrouwen zeer geil en mengen zich gek met vooral zwarte en creolen staan gebukt met hun dikke vette grote blote hol onder een boom in parken of naast geparkeerde auto of gewoon op de stoep zoeken alleen buitenlandse mannen en vrouwen zelfs ik word lastig gevallen door die hoeren voor seks. Ook De agenten in nl overdag rot racistische agenten maar in de nacht supergeile dragqueens met seky jurken aan en op zoek naar seks in clubs. In nl kijkt niemand er naar, maar mij valt het wel op, maar suriname zet direct op nieuws suriname heeft strenge fatsoennormen maar helaas het helpt niet.


    Maak melding
  6. Ik ken veel diaspora die suriname willen helpen vooruit komen maar doen een stapje terug. Ze zeggen ik wil mijn geld en tijd niet besteden aan mensen die alles gratis willen en niet willen werken. Suriname kan alleen vooruit komen als iedereen wil/gaat werken. Er zijn bepaalde bevolkingsgroep die niet willen werken en andere mensen oproepen om te gaan staken ipv ze gaan oproepen om harder te gaan werken zodat ze niet afhankelijk zijn aan een ander. En de luilakken geven gehoor ook aan deze oproep. Bah slechte mentaliteit.


    Maak melding
  7. Zie onderstaand bericht.
    De rovers hebben gebruik gemaakt van een Toyota Vitz (Grijs).
    Deze grijze Toyota Vitz is eerder al 7 keer gebruikt bij overvallen.

    De Politie kan nog steeds niet achterhalen van wie deze grijze Vitz is.

    Staken kunnen we wel. Een dag lekker niks hoeven te doen.
    Stelletje…………….

    Bron: Starnieuw:Man beroofd door vijf gewapende mannen
    06 Nov, 11:30
    foto

    H.S. is vanochtend vroeg aan de Wilhelminastraat beroofd door vijf mannen. De criminelen waren gewapend met houwers en een kapmes.

    H.S., monteur van beroep, is beroofd van zijn bescheiden waaronder sleutels, paspoort en autopapieren en SRD 7.000.

    Het slachtoffer verklaarde dat hij aan de Wilhelminastraat stond toen de mannen hem overvielen. De vijf zaten een in grijze Toyota Vitz. Het slachtoffer heeft geen letsels opgelopen.


    Maak melding
  8. Blijkbaar vind Moks-Aleisi het niet zijn taak om de stijgende criminaliteit aan te pakken. Hij zou zich als min. van JusPol diep moeten schamen aangezien handhaving van orde en veiligheid in de samenleving zijn verantwoording is. Hij is echter incapabel om gericht beleid te maken en heeft een pop die hem onzichtbaar maakt (is op tapse gemaakt)
    Alle rovers en criminelen hebben vrijspel en slaan elke dag weer hun slag, bij jou thuis of op straat.


    Maak melding
  9. Dew Sharman wat een slappeling ben je toch!
    Je bent van VHP en je president is een VHP’r en gaat aan de DNA voorzitter vragen om zijn invloed te wenden voor het oplossen van de criminaliteit vraagstuk. Dan ben je hypocriet en ongeloofwaardig.
    Waarom stap je zelf niet bij de president binnen in de functie van vice dna voorzitter en spreekt hem aan om zijn verantwoordelijkheid te nemen in de hoedanigheid van president om de bevolking te beschermen. Ook in zijn politieke uitspraken heeft hij de burgers beloofd, dat wanneer hij president zal worden de veiligheid van de burgers op de eerste plaats zou komen. Maar juist het tegenovergestelde is waar.


    Maak melding
  10. Beste lezers; om te beginnen diaspora is niet alleen in Nederland. Er zijn Surinamers in Nederland met de nodige opleiding en internationale ervaring die zich verenigd hebben en aangeven dat ze Suriname gratis willen helpen en dat ze zelf de onkosten betalen. Ze hebben zich officieel bekend gemaakt bij de regering van Suriname. Dat de Surinaamse regering geen gebruik van maakt blijft een raadsel voor mij. Al heel lang praat men met Suriname hier over en men zei dat Suriname aangaf dat ze de nodige mensen hier in Suriname hebben. De organisatie gaf aan dat ze een kaartenbak met namen van mensen hebben dus als men iemand nodig heeft, geef maar een belletje. ( in dacht dat mevrouw Roline die in wan people gespeelt heeft mee belast was/is ) De naam van die andere organisatie die gratis wilt werken voor Suriname is me ontgaan maar allicht zijn er mensen die op dit net komen bekend met die organisatie. Maar wat jammer is, is dat Suriname geen gebruik van maakt terwijl ze achteruit hollen.


    Maak melding
  11. Het word nu echt tijd om door heel Surinaame een ( Aagle Eye Camera`s ) op alle straten te plaatsen zodat men terug kan zien wie en welke persoon is geweest voor de incident gebeuren.

    Want de cameras kosten tegenwoordig geen drol meer vooral een HD of 4K cameras is betaalbaar.


    Maak melding
  12. @faya mang: waarom adviseer je niet om rechtstreeks vragen te stellen aan Moks-Aleisie die de verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid draagt?
    Jullie dokken allemaal voor de tekortkomingen van deze niksnut en wijzen allemaal naar Chan…
    Ik word doodziek van jullie hypocriticiteit.


    Maak melding
  13. Hallo Sandra,

    Het valt mij maar ik denk ook anderen hier op, dat jouw reacties vrijwel altijd weer vervallen over het onderwerp “SEKS”…..hoewel de onderwerpen meestal een totaal andere context hebben, heb jij het steeds weer over SEKS EN/OF PROSTITUTIE in jouw comments….

    Vraag derhalve:
    Kom je persoonlijk wat dit laatste betreft, het e.a…..TE KORT..?…..ondanks het feit dat je in Rotterdam woont..?…normaliter staat niemand in die stad langere tijd “droog” tenzij je natuurlijk ook DEBBY zou heten…😂😂😂…….


    gemodereerd
  14. “DNA-vicevoorzitter Dew Sharman vindt dat de regering er alles aan moet doen om het gevoel van veiligheid terug te brengen in Suriname.”
    ==============================================
    De chaos en ellende is helaas terug te herleiden naar 25 februari 1980.
    Thuis in mijn ouderlijk huis kenden wij toen nog geen dievenijzer. Na de zogenaamde “revo” coup zijn de echte problemen echt begonnen. Helaas is er nog niemand voor verantwoordelijk gesteld.


    Maak melding
  15. Nog nooit is de criminaliteit in Suriname zo schrikbarend hoog geweest als nu. De heer Sharman moet als lid van de grootste coalitiepartij er werk van maken dat de president actie onderneemt. De criminelen hebben op dit moment vrijspel, want Amoksie ligt in zijn hangmat te dutten en de president durft niet om deze minister naar huis te sturen.


    gemodereerd
  16. De president gaat in kerken bidden ipv shaanti yagyas en havans te laten verrichten. Zoals al duizenden jaren lang werd gedaan. Hij komt uit die traditie maar heeft zijn z… voor een appel en een ei verkocht aan Harald Paltoe.


    Maak melding
  17. president faalt
    dna faalt
    om faalt
    het hele domme achterlijke land met zijn inwoners falen
    allemaal een grote bek en wijzen naar anderen terwijl ze allemaal onderdeel zijn van het probleem
    hoe kan het dat er zoveel mensen voor het land “werken” en is het zo dramatisch gesteld met het land?
    sinds oudsher werd de surinamer gekenmerkt als zijnde lui
    dit is gewoon een feit die elke keer weer terug komt
    het is gewoon waar
    geen mentaliteit, geen karakter, geen verantwoordelijkheid, en al helemaal geen inzet voor wat dan ook tenzij het roven is


    gemodereerd
  18. @xavier de viese honde lul jij, jij altijd bezig met je gestoorde knetter gekke reacties op wkn. Word gigolo asehol met je gestoorde opmerkingen over mij zieke hondelul xavier de lul.


    Maak melding
  19. @@@Boskowtoe
    Bedankt voor uw reactie. Ik stel het zeer op prijs en waardeer het.
    Ik hoef u niet breedvooerig uit te leggen, maar veiligheid van bedrijven en burgers moeten op plaats één te staan, wil je een vervallen land vooruit helpen. Dit is de basis waarmee niet getornd kan worden. En ik vind dat de regering Santokhi hierin op alle fronten heeft gefaald. En dit leidt in alle geledingen tot grote stagnatie. Ook qua investeerders vormt een drempel om in Su te investeren. Wat betreft Moksie-aleisi die heeft geen hersens. Je wil praten maar schiet verder geen milimeter op. Dus blijft maar één weg open, die van de president. Hij blijft als president van het land uiteindelijk verantwoordelijk over het gevoerde beleid van zijn regering.
    Hopelijk dat ik u met tevredenheid naar mijn visie heb kunnen geven!


    Maak melding
  20. Hoe vaak moet dat gezegd worden. Toerisme is één van de belangrijkste sectoren waarmee Suriname valuta binnen kan halen. En daar zie je al dat Abop niet bijdraagt aan de ontwikkeling van Sur. Waar zij wel aan bijdragen is hun voorzitter beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. De rest is onbelangrijk. Een belemmering voor Santhoki om dit land vooruit te helpen en een blok aan het been voor de hele Sur bevolking. Welke toerist heeft nog de durf om dit land te bezoeken. Als de eigen bevolking al met angst en hartkloppingen in zijn eigen huis zit, bang om beroofd te worden, hoe moet een toerist zich dan niet voelen. Het eerste waar een land zich sterk voor maakt, is veiligheid van zijn burgers en gasten om zodoende toerisme te bevorderen. Er zijn legio landen die als voorbeeld te noemen zijn.
    Blijkbaar is dit de reden waarom mensen met een strafblad zich niet verkiesbaar mogen stellen om lid te worden van DNA. Indien iemand met een strafblad wordt gekozen, zal deze persoon enkel en alleen maar zijn eigen hagie dienen en niet dat van het volk, met alle gevolgen zoals die zich nu voordoen in Sur. Mensen denk goed na wie en waarvoor je kiest. Éen ding moet duidelijk zijn: Geen NDP en ABOP meer. We leven in een hel en komen geen stap vooruit met deze gasten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES