donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenSportLionel Messi wint achtste Ballon d'Or

Lionel Messi wint achtste Ballon d’Or

-

Does Travel - naar Suriname

ArgentiniĆ« en Inter Miami-aanvaller Lionel Messi heeft maandag voor de achtste keer de Ballon d’Or voor heren gewonnen. De 36-jarige werd tijdens de ceremonie in Parijs erkend nadat hij zijn land vorig jaar had geholpen het WK in Qatar te winnen.

De Engelse en Real Madrid-middenvelder Jude Bellingham won de Kopa Trophy voor ’s werelds beste speler onder de 21 jaar.

Messi won zijn recordverlengende Ballon d’Or-prijs vĆ³Ć³r Manchester City-aanvaller Erling Haaland. De Franse aanvaller Kylian Mbappe ā€“ die pas de tweede man werd die een hattrick in de WK-finale scoorde in de 4-2 penalty shootout-nederlaag tegen ArgentiniĆ« ā€“ eindigde als derde.

“Het is fijn om hier weer te zijn en van dit moment te genieten”, zei Messi. “Om het WK te kunnen winnen en mijn droom te verwezenlijken.”

De Ballon d’Or erkent de beste voetballer van het jaar en wordt gekozen door 100 journalisten van over de hele wereld.

Messi hielp ArgentiniĆ« niet alleen aan glorie op het WK, maar speelde ook een sleutelrol toen Inter Miami hun eerste trofee won – de Leagues Cup – en elf doelpunten scoorde in veertien wedstrijden voor de Major League Soccer-ploeg.

De Argentijn heeft nu drie Ballon d’Or-prijzen gewonnen dan wie dan ook, waarbij Cristiano Ronaldo hem vijf keer heeft gewonnen, voor het laatst in 2017. De Portugese international, die voor Al Nassr in Saoedi-ArabiĆ« speelt, stond voor het eerst sinds 2003 niet op de shortlist.

FC Barcelona-middenvelder Aitana Bonmati ontving de Ballon d’Or voor dames. De 25-jarige leidde Spanje vorig jaar naar de WK-overwinning in AustraliĆ« en Nieuw-Zeeland en Barcelona naar de UEFA Women’s Champions League en de Liga F-titels.

Manchester City werd bij de uitreiking voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot club van het jaar. De ploeg van Pep Guardiola werd pas het tweede Engelse team dat vorig seizoen de Treble van de Champions League, Premier League en FA Cup won.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Leuk voor Messi maar niet hij heeft Argentiniƫ de wereldtitel bezorgd, het is de keeper die in de laatste minuut de wereldredding op het schot van Mbape deed. Dus ook de wereldtitel heeft Messi aan deze keeper te danken anders had deze wereld voetballer nooit een wereldtitel gewonnen. En die gouden bal uitreiking is gewoon een vriendjespolitiek geworden. Ik ben geen Messi hater maar met al die verheerlijking doet men anderen te kort, en tegenwoordig speelt hij niet in een wereld competitie maar eentje die net een paar maatjes meer is dan de Surinaamse. En over al die andere geldmachines die het voetbal kapot maken hoeven we het niet te hebben.


    Maak melding
  2. Nooit Ajax fan geweest en zal het ook nooit worden, maar ben wel tegen deze geldwolven die een ploeg waarvan ze zeggen dat het hun meest geliefde club is kaal vreten en met krokodillentranen vertrekken naar een ander. Barcelona weet er alles van.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES