zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenSportArgentinië wint Wereldkampioenschap voetbal in Qatar na strafschoppen

Argentinië wint Wereldkampioenschap voetbal in Qatar na strafschoppen

-

Does Travel - naar Suriname

In een zeer spannende eindstrijd tussen Argentinië en Frankrijk vandaag in Qatar, heeft Argentinië het Wereldkampioenschap voetbal binnengehaald. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist door penalty’s.

De Argentijnen wisten de stand heel lang op 2-0 te houden, door doelpunten van Lionel Messi (23ste minuut) en Ángel di María (36ste minuut). Tot de 80ste minuut, toen Kylian Mbappé een penalty voor Frankrijk benutte en de stand op 2-1 bracht.

Nauwelijks een minuut later scoorde de 23-jarige Mbappé de gelijkmaker voor de Fransen. Geen van de twee landen wist in de resterende 17 minuten te scoren, waardoor er een verlenging volgde.

In de verlenging waren er over en weer kansen. Lionel Messi wist in het tweede deel van de verlenging, in de 108ste minuut, de 3-2 te maken.

Even dacht een ieder dat het afgelopen was, totdat de scheidsrechter in de 118e minuut een penalty aan de Fransen toekende, die weer door Mbappé werd benut en de stand bracht op 3-3.

In de strafschoppen serie waren de Argentijnen uiteindelijk beter en gingen met de wereldbeker naar huis.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Fifa corrupte bende scheidsrechter ook

  Als ze terug kijken zie je de overtredingen van Argentinië

  Frankrijk is de eigenlijke kampioen.


  gemodereerd
 2. Messie! Gefeliciteert uit rotterdam in qatar met je goeie team! Ik heb en had argentinie ook gegund als zuid- amerikaans geboren en getogen en dit keer goed raak voor argentinie. Wegens overlijden van mij zeer dierbare familielid en de verdriet daarbij kon ik je niet eerder je feliciteren. Patagonie, argentinie straalt ik hoor de dans en gejuich tot hier. Mooi zo nogmaals gefeliciteert. Doei.


  gemodereerd
 3. Waarmee de vraag wie de grootste aller tijden ook beantwoord is.


  gemodereerd
 4. Sport verbroederd, ondanks dat heb ik nog nooit een donkere speler in het nationaal team van Argentinie gezien. Zegt veel over de inborst van de Argentijnen!

  Ondanks dit feit, erken ik Messi als een van de beste of misschien wel de beste voetballer, die ik in me leven heb gezien en meegemaakt. De wereldtitel is hem dan ook gegund.


  gemodereerd
 5. Goed dat nadat de laatste wereldkampioenen steeds Europees waren, Zuid Amerika de achterstand weer een beetje inhaalt.
  Het Europese voetbal krijgt overigens smaak vanwege de vele Zuid Amerikanen.


  gemodereerd
 6. Ik vind dat Frankrijk de terechte kampioen is, want veel tegengewerkt door de scheids. Snap niet dat Suri’s in SU voor de racistische Argees zijn. Jullie moeten de geschiedenis goed gaan lezen over Argentinië en Afrikanen: hoe de Argees de zwarte mensen hebben uitgemoord. Wist trouwens niet dat die Messie zo een omhooggevallen rascistische eikel was. Hij heeft zich goed laten kennen na de wedstrijd tegen Nederland: hij rende naar Van Gaal en Davids toe en begon Davids out of the blue uit te schelden. Hoezo wereldvoetballer? Wat een slecht en asociaal gedrag toonde deze eikel zeg.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES