zaterdag, april 27, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering pompt 7 miljoen USD in Surinaamse Waterleiding Maatschappij

Regering pompt 7 miljoen USD in Surinaamse Waterleiding Maatschappij

-

Does Travel - naar Suriname

De regering heeft een bedrag van 7 miljoen US dollar goedgekeurd, ter ondersteuning van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij, SWM, om dringende maatregelen te treffen in haar streven naar een oplossing in de waterproblematiek in bepaalde gebieden van Suriname.

De directeur van de SWM, Clifton Lienga, heeft tijdens de regeringsvergadering van woensdag 25 oktober 2023 een presentatie gegeven hierover. President Chandrikapersad Santokhi benadrukt de urgentie van de situatie.

Deze kwestie staat bovenaan de agenda van de regering en er zijn belangrijke beslissingen genomen om de watervoorziening in Suriname te waarborgen en te verbeteren. Lienga is opgedragen om een crisisplan voor de komende 3 maanden op te stellen, inclusief een gedetailleerde tijdlijn. Dit plan zal tijdens een gepland overleg met de minister van Financiën en Planning ad-interim, Albert Ramdin, de directeur van Financiën en Planning, Dharmradj Parohi, de directeur van de SWM, Clifton Lienga, en deskundigen op het gebied van waterbeheer worden besproken.

De SWM directeur benadrukte dat de vervanging en installatie van nieuwe pompen in bepaalde gebieden de hoogste prioriteit heeft en dat er dringend behoefte is aan een ‘crashprogramma’ om dit aan te pakken.

De regering van Suriname heeft als hoogste prioriteit de aanpak van de waterproblemen en zal nauw samenwerken met alle relevante belanghebbenden om dit doel te bereiken. Het welzijn en de veiligheid van de Surinaamse bevolking staan centraal in deze inspanningen.

Naast het beschikbaar stellen van budgetten, onderzoekt de regering ook financieringsmogelijkheden bij externe partners, waaronder de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), de Caribbean Development Bank (CDB) en Agence française de développement (AFD). Dit is bedoeld om de inspanningen van de SWM te versterken en ervoor te zorgen dat de watervoorziening in Suriname op de lange termijn duurzaam wordt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Lienga opgedragen?? Ik zou nooit mt zo’n omhoog gevallen figuur werken. Je kinderen moet je opdragen.
    Dus eerst SWM in een hoek drukken en ineens geld vrij maken en een lening nemen. Waarom spaart Sur op Surfin rekening om elke keer lening te nemen???
    Hft iemand dat antwoord??
    Opvolger van deze regering gt schijten met aflossen leningen


    gemodereerd
  2. En nu iedereen die verbruikt laten betalen en evenzo de tarieven “aanpassen”, zodat het bedrijf zichzelf kan bedruipen. Klagen om een waterrekening van Srd 200 pm maar 2X in de maand langsgaan bij de carwash (a Srd 300 per keer) is toch je reinste kolder.
    Klagen, ja daar zijn we heel goed in.


    Maak melding
  3. De werkelijke reden achter dit besluit is niet omdat de situatie van de pompen zo precair is. Nee.. Mr. Lienga is net terug uit Nederland en heeft steun toegezegd gekregen van de waterbedrijven aldaar. Om geen modder figuur te slaan tegenover Nederland, is dit besluit acuut genomen…


    Maak melding
  4. Het geld op Misiekaba verhalen.Hij heeft aangezet tot occupatie en de krotten van gratis water en electricteit voorzien.De zo ontstane tekorten moet misikaba uit eigen zak aanvullen.


    Maak melding
  5. en deskundigen op het gebied van waterbeheer worden besproken.

    dit land heeft op geen enkel gebied deskundigen
    kijk maar naar de rotzooi in het land
    dit land heeft alleen idiote opvreters met een grote bek die niet weten of kunnen
    daarom is dit land ook tot in de eeuwigheid gedoemd te falen
    omdat de bevolking te stom is, en stom wordt gehouden door leidinggevenden


    gemodereerd
  6. Inderdaad, ik ben het eens met de comments hierboven en nu IEDEREEN laten betalen voor ALLE diensten die geleverd worden. Pras’oso erfkranen weghalen, want omdat het gratis is, blijft de kraan lopen. Voor wat betreft SWM: check check driedubbel check, zodat er geen cent aan de strijkstok blijft hangen.


    Maak melding
  7. Misschien is het ook mogelijk om iets aan de KWALITEIT van het drinkwater te doen. Bij ons op Saramacca zit er verschrikkelijk veel ijzer in het water. Als ik mijn filter verwissel, kan ik er bij blijven staan om te zien hoe snel de filter roestbruin word. De spoelbak van het toilet helemaal bruin en ook de waterkoker. Fijn om overal in het binnenland de mensen te voorzien van water, maar wordt er dan ook op de kwaliteit gelet???


    Maak melding
  8. Die 7 mln US dollar is niets anders dan een druppel op een gloeiende plaat.De steun van de regering t.b.v. SWM komt bij mij over als amateuristisch. Deze regeerders houden geen rekening met volume groei in de samenleving.

    Aan de randen van het conglomeraat groot Paramaribo en de rand districten neemt de bewoning toe. Steeds meer mensen gaan zich vestigen in deze gebieden die ontbost worden. Al deze gebieden zijn ontstoken van water, terwijl in geheel Paramaribo in bepaalde buurten en wijken op bepaalde tijden geen waterdruk is.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES