dinsdag, mei 7, 2024
HomeNieuws uit Suriname'Komst van cruiseschip is teken van positief resultaat baggerproject'

‘Komst van cruiseschip is teken van positief resultaat baggerproject’

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse regering noemt de komst van het Cruiseschip Seabourn Persuit, een bewijs van een positief resultaat van het baggerproject.

In 2021 startte men met het baggeren van de Suriname rivier, waarbij in maart 2022 de diepte van 4.5 meter werd bereikt. De tweede fase van het baggeren tot een diepte van 5,5 meter is in juli opgeleverd.

De waterweg van de Surinamerivier is nu over een totale lengte van 68 kilometer uitgediept tot een diepte van 5,5 meter.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken had eerder aangegeven dat het baggeren zal zorgen voor een diepere en veilige doorgang van schepen, die zal leiden tot economische voordelen; vermindering van transportkosten en het verhogen van de efficiëntie van de scheepvaart.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Nu moeten we alleen nog de binnenstad ‘uitbaggeren en opkalefateren’, want als de toeristen denken een wandeling te maken in de hisorische binnenstad, rennen ze, na het zien van zoveel troep en verwaarlozing, meteen terug naar het schip. En als de binnenstad geschrapt wordt van de werelderfgoedlijst, kunnen we alle Surinaamse rivieren uitbaggeren, geen enkel kapitein van welk cruiseschip ook, zal het nog in zijn hoofd halen Suriname aan te doen.


    Maak melding
  2. Hahajaj……wat een onzin…..!Bull shit….deze mensen die leugens zaken zijn niet ban voor de.karma……


    gemodereerd
  3. Wat voor meerwaarde hft dit schip gehad vr Su. Was voor vrachtschepen zodat we goddkoper onze spullen tot Su zouden krijgen.
    Buitendien was baggeren tot 5,5 meter al gepland. Die rat hft het tot 2 projekten gemaakt om zn zak te vullen.


    gemodereerd
  4. @Henkes.. ik ben het helemaal eens!! Misschien kunnen die toeristen naar de bouw van de nieuwe Dna zaal gaan kijken. Een laatste blik werpen op wat ooit een stukje werelderfgoed was. Rondje centrum zijn ze in een uur klaar mee..! Veel heeft Paramaribo verder niet te bieden. En ze zullen met al die berovingen van de laatste tijd, enorm op hun hoede moeten zijn.

    Tuurlijk is het goed om die vaargeul uit te diepen.. maar het nut ervan ligt volgens mij ‘ voorlopig ‘ niet in de toeristische sector …! Suriname is hier niet klaar voor…


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES