vrijdag, mei 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRamautarsing: "Ik bespreek de gebakken lucht die door de president gebakken wordt"

Ramautarsing: “Ik bespreek de gebakken lucht die door de president gebakken wordt”

-

Does Travel - naar Suriname

“Ik verkoop geen gebakken lucht. Ik bespreek de gebakken lucht die door hem gebakken wordt. Hij is de bakker van die gebakken lucht. Alle mooie fantasieverhalen over hoe goed het gaat met de economie, over hoe hij de mensen hun koopkracht gaat versterken. Hij maakt ze elke dag armer. Iedereen die in Suriname woont weet dat deze president mooie verhalen vertelt.”

Zo reageert econoom Winston Ramautarsing over de kritiek die de Surinaamse president Chan Santokhi recent op hem heeft geleverd. Het staatshoofd gaf aan geen tijd te hebben voor mensen die de hele dag commentaar geven en gebakken lucht presenteren. Volgens Santokhi is kritiek leveren een beroep van Ramautarsing.

De econoom benadrukte in een interview op Stanvaste radio dat de waarheid niet in de buurt van Santokhi is te vinden. Vooral wanneer het staatshoofd stelt dat Ramautarsing vaker uitgenodigd is om zijn expertise te delen, maar daar niet op is ingegaan.

“De president liegt. Toen hij gekozen moest worden, hebben we hem bijgestaan en in kleine kringen uitgelegd wat hij moest doen om vertrouwen te winnen, zodat het economisch beleid beter zou zijn. Na de verkiezingen hebben we ook adviezen gegeven. Alles van de VES staat op papier en op de website van de VES. En als je dat gif noemt, dan heb je een probleem. Dan moet je ergens aan de Letitia Vriesdelaan zijn. Straks gaat hij het Ghaza-probleem oplossen, want Haïti heeft hij opgelost. Ik ben geen psychiater, maar er is iets ernstigs daar aan de hand”, aldus de econoom.

Wat de uitnodiging betreft om op het veld te komen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land, stelt Ramautarsing dat er daar geen ruimte is voor de VES.

“Als je het speelveld zo klein maakt, beperkt tot je friends, family, sponsoren en de spelregels iedere keer overtreedt, dan is er geen ruimte voor ons op dat veld. Op een normaal veld gaan we altijd meehelpen. Precies zoals we de voorgaande regeringen hebben geholpen”, stelde hij.

Ramautarsing benadrukt het oordeel uiteindelijk over te laten aan het volk van Suriname dat in 2025 naar de stembus gaat. Dan zal volgens hem blijken hoeveel geloofwaardigheid Santokhi nog heeft.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

40 REACTIES
  1. Ramautar ik snap jou nu even niet!! Santokhie heeft niet over gebakken lucht!! Hij had over gebakken prestatie idioot!! En als hij laat over 2025 waar jij over hebt, daan gaat gelijk de 3 nullen achter jou gelden weg of 3 komma’s terug!! reken maar uit jij econoom!! van al jou is straks ook niks waard!!

    En dan heb je over: Op een normaal veld gaan we altijd meehelpen.
    Neen zeg ik!! als je een spel speelt? gaat enkel om winnen of verliezen!! en als het gelijk spel is of wordt, dan moet elke partij zijn bel dichthouden, want geen 1 van hen waren beter!!!! onthoudt dat!! Ik zit ook in cijfers!! zeg niet wat je weet maar weet wel wat jij uitkraait!! hopende heb je een kop met wat hersens erin!! en als je die goed gebruikt, kom tot verstand!!


    gemodereerd
  2. Ramautarsing wat laat je je kennen jong. Een beetje instantie onthoud zich NU van commentaar, houdt zich bezig met feiten, Nu gaan ze mee in politiek en geschreeuw
    ja maar zij hebben en wij zijn en bla bla bla. Dit soort zaken doet het goed op de centrale markt. Ga je schamen jong. je doet de club meer kwaad dan goed
    Het is duidelijk dat jullie alleen uit zijn op macht en daarmee geld.


    gemodereerd
  3. Tell it like it is Winston!
    Hij gelooft in sprookjes.
    Vooral de nieuwe kleren van de keizer is favoriete.
    Hij ziet alleen de vooruitgang van Su.

    Één ding Winston, doen jullie aub je werk!
    We hebben niks aan lulmeiers van politici die hun zakken vullen, op reis gaan en alleen aan zichzelf denken.

    Zetten jullie alles op papier presenteer het aan het volk. 2025 is om de hoek.
    Geen woorden maar daden!!!


    Maak melding
  4. Team Santokhi is gewoon te slim voor dom-Suriname !
    Surinamers zijn kortzichtig en ongeduldig.

    Eerst alles zelf kapot maken en vervolgens de schuld bij de een leggen en de verantwoording bij de ander maar nooit bij zichzelf !

    Door het gevaar dat dom-Suriname na 2025 weer een foute politieke keuze zal maken leidt Suriname nu aan braindrain.

    God zij met ons Suriname !


    gemodereerd
  5. Winston is een grote jongen die dopt zijn boontjes wel.
    Een ding weet ik zeker en dat is dat liegende deze president en zijn aanhang geen vinger hebben uitgestoken om Bouterse weg te krijgen anders dan alleen in het stemhokje. Wij hebben ze nooit op straat gezien bij geen enkele buitenparlementaire actie- betoging tegen Bouterse en dan met de eer gaan strijken, bah bah 🙈🙈🤮, geldt ook voor Mor met zijn pietpraat en onze oranje helden in Ptata kondre.


    Maak melding
  6. meneer ramautarsing . je hebt de vorige regering geholpen???? mijn god DAAROM ZIJN WE IN DEZE BULLSHIT BELAND. geen wonder dat ze niet naar je luisteren. ik geef toe dat santoki lult. maar boooiii JIJ SPANT DE KROON.
    ps. je bent cker pissed off dat jij geen minister van financien bent.


    Maak melding
  7. Deze Ramautar hft chan toem geholpen met leugen en laster campagne.
    Ramcharan geeft eerlijk toe dat hij door Chan is gepakt. Nu zitten we met een super gestoorde narcist. Nu vriendjes met Canada en Canada hft ruzie met India.


    Maak melding
  8. Ramautarsing is een ras echte opportunist, eerst het beleid van Boefdraad de hemel in lullen om vervolgens deze President onderuit te halen.
    Het is meer als duidelijk dat de VES bij monde van deze Ramautarsing de vorige regering heeft geadviseerd. Zie maar de chaos en ellende waarin het land verkeerd na 10 jaar NDP.


    Maak melding
  9. @Oranje held Sabaku

    Waarom moet je zo liegen: Je lijkt LIEGBEEST Santhoki wel: In je reactie 23:44 uur schrijf je dat Ramautarsing een echte opportunist is, eerst het beleid van Boefdraad de hemel in lullen om vervolgens deze president onderuit te halen.

    Je gaat verder: Het is meer als duidelijk dat de VES bij monde van deze Ramautarsing de vorige regering heeft geadviseerd.

    DIT ZIJN KEIHARDE LEUGENS DIE JE HIER TE BERDE BRENGT:

    Ramautarsing heeft steevast kritiek geleverd op Boefdraad en het beleid van de veroordeelde drugscrimineel.

    Ramautarsing heeft nooit de regering van de veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte geadviseerd.

    Waarom moet je LIEGEN Oranje Held Sabaku??

    Je bent een gore LEUGENAAR net als Santhoki.

    Yu e meki Tori Spang!!

    Met jou ga ik niet meer in zinloze discussies.


    Maak melding
  10. @Mango 20 oktober 2023 Bij 22:22

    Je moet leren lezen ipv likken.
    CITAAT UIHET ARTIKEL: “Precies zoals we de voorgaande regeringen hebben geholpen”, stelde hij.”
    REACTIE: VES heeft meerdere opvolgende regering en ook deze regering altijd gevraagd en ongevraagd advies gegeven.
    Als Mango niet begrijpend kan lezen en de essentie van de meervoudsvorm “regeringEN” niet begrijpt is het te verwachten dat de mond van die likker vol met KA is.


    Maak melding
  11. Wat een ordinair, asociaal en banaal braaksel van deze charlatan. Bah!

    Heel goed van president Santokhi om niet met dit individu in zee te gaan.

    Breiclub ves geeft vrijblijvend advies, wat is dan je probleem. Had jij gedacht een positie binnen te halen, Woehahahahaha, zelfs die seriemoordenaar moest niets van je hebben.

    Niemand luistert naar je, al zit je dagelijks bij de media, gaat niks helpen.

    VHP, let op da1891, die continu de-constructief bezig is. Nooit mee werken.


    Maak melding
  12. ha ha ha de aanhangers van de boevenpartij ndp met nog aan kop die bouterse , vinden die ramautarsing een vriend , zou kunnen , maar stelletje nietsnutters , sabaku spreekt de waarheid , die ves dommerd gaf vele adviezen aan bouterse , en toen in mei 2020 met de verkiezingen bouterse verloor , hoorde je de ves niet , , en deze ramautarsing is geen voorzitter meer van de ves , Debipersad MSc is nu voorzitter , en ramautarsing zit er onder , robg , Debipersad heeft de titel MSc , zegt jou niets he , maar jij hebt tijdens bouterse aan gegeven dat jij de titel had dr. , robg dr. , dat was echt gebakkenlucht , en robg en jij kan opgepakt worden voor valsheid in geschrifte , nog een keer dr. achter je naam zetten en jij gaat 6 jaar de bak in


    gemodereerd
  13. Winston Ramautarsing heeft een hard en terecht oordeel gegeven over de leugenaar Santokhi.Ook de aanhang van de VHP die blijft geloven in de leugens van Santokhi, de Santokhisten, dienen ook in LPI opgenomen te worden.

    Deze vervuilde geesten dienen daar schoongewassen worden door een kundige staf. Zo simpel is dat. Alleen Santokhi ziet licht in de tunnel terwijl het volk elke dag verarmd.Waar haalt Santokhi zijn geestelijk gestoorde wijsheden vandaan?Santokhi heeft zich omringd met ja-knikkers die hem niet durven tegen te spreken.De one-way-thinking van Santokhi gaat zijn regering fataal worden.


    Maak melding
  14. Zoek het maar op.

    Er is groot verschil tussen advies en kritiek.
    Ves geeft advies, Winston geeft kritiek en dat is zijn werk niet, dan moest hij maar journalist worden.
    Maar goed, die paarse ridder henry snapt het toch niet, robgay al helemaal niet en debby, pffff…..moet al kotsen als ik eraan denk.

    Oranje henries held Boskoop man.


    Maak melding
  15. In het land der blinden, is slechts een oog koning.
    Terecht dat Chan stelt dat dit soort gasten alleen maar kritiek leveren.
    Waarom heeft hij als geweldige econoom geen kritiek geleverd toen het leenplafond werd verhoogd?? Hij wist donders goed dat Suriname nooit aan haar betalingsverplichtingen zou kunnen voldoen, zeker met het oog op de woekerrente op de leningen.
    Econoom van niks!


    Maak melding
  16. @Oranje Held Boskopoemang

    Als ik PAARS was dan zou ik toch niet steeds aangegeven: De veroordeelde drugscrimineel tevens moordverdachte die het land economisch naar de Filistijnen heeft gebracht.

    Ik merk op dat je een probleem hebt met goed lezen.

    Niet omdat ik kritiek heb op Santhoki, zou ik dan ook horen bij de NATIONALE DEPLORABELE PARTIJ.

    De VES geeft gevraagd en ongevraagd advies en als men de adviezen in de wind slaat dan schroomt de VES er niet voor om ongezouten kritiek te leveren op degene die aan de macht is.


    Maak melding
  17. Ik merk dat veel mensen hier geen hersen hebben, de een verwijd de ander dat je moet goed lezen en begrijpen. Het is dus duidelijk dat hier alleen maar hersenloze mensen op reageren. In plaats van werken en geld verdienen. Zij strijden hun handen voor de staat om geld in plaats van werken voor hun geld. Krijgen ze niet dan schelden ze de president. De mensen in Su doen als of ze in dubai wonen. De staat verzorg ze. Ze krijgen geld om te leven. Ze krijgen zorg wat moeten deze hufters nog, o ja, ze moeten nog geld hebben om te feesten en om bier te drinken. Meeste van deze hufters moeten gaan schamen. Er zijn mensen die elke keer maar met een woord gebruiken nl de president liegt en bedriegt. Mensen Su is geen Dubai verwacht niet te veel in korte periode. Maar ja als je zonder verstand zit dan kan je niet anders


    Maak melding
  18. Die boskopoe Mang moet wel dommer Dan WAT zijn, want deze zegt dat een journalist kritiek moet leveren.. dat is niet de taak van een journalist jij pannekoek. Blijf jij samen met je president maar boodschappen verkondigen hoor mafketeltje


    Maak melding
  19. Bijna alle Surinamers zien die Chan als leugenaar, bedrieger en volksmisleider en toch proberen sommige hier op wtk deze man te verdedigen. Wat bezield deze mensen toch, zit het wel goed in hun bovenkamer. Dat deze Ramautarsing zelf de vorige regering noemt waarmee hij goed overweg kon, zegt ons toch genoeg. Hij heeft zoveel kritiek geleverd op de vorige regering, hoe slecht is de huidige regering dan niet. Achteraf smacht iedereen naar de vorige regering, zo lijkt het. De valse beschuldiging dat de vorige regering voor alle ellende heeft gezorgd heeft de misleiden chan eigenhandig ontkracht. Die beschuldigingen bleken achteraf leugens en misleidingen te zijn. De huidige regering betaald geen schulden en heeft in 3 jaar tijd bijna zoveel geleend als de vorige regering in 10 jaar. Pe a moni de!!!


    Maak melding
  20. De mensen in Suriname moeten dankbaar zijn dat er critici als Winston de leugens van Chan ontmaskeren. Ik lees de stukken van VES heel graag, om zo een inzicht te krijgen wat er allemaal misgaat in Suriname op dit moment. Het volk wordt gewoon misleid door de huidige regering met de president voorop.


    gemodereerd
  21. Bijna alle Surinamers willen zitten eten en feesten. Willen geen handen laten wapperen. Wat bezield deze mensen. Werk en leer je kinderen werken zodat ze later goeie leven hebben.


    Maak melding
  22. Beste forumleden,
    hoe gaat het met u. Ik heb veel gelezen, vaak gescheld, dus dit kan snel worden overgeslagen. De laatste kweer dat ik hier was stelde ik een vraag aan de moderator, maar kreeg ik geen antwoord. daar zal vast en zeker een goede reden voor zijn geweest. Het is geweest. Ik kijk niet naar het verleden (te oud), ik kijk niet naar de toekomst (te oud), maar naar het heden. De site werkt weer zoals het altijd heeft gewerkt

    Ik lees hierboven
    “Deze vervuilde geesten dienen daar schoongewassen worden door een kundige staf”
    hahaha, dit is het nivo van de ndptopper. Een boeng wassie zal helpen hahaha
    Zo willen ze de surinaamse economie er weer bovenop krijgen.
    Met zulke aanhangers heb je tegenhangers nodig

    Onwetenden zijn de gelukkigen wordt wel eens gezegd, maar dat geldt niet voor iedereen hier.
    Eerst een vraagje; Ramautarsingh was toch geen voorzitter van de VES meer maar Debipersad? Of is hij weer voorzitter. Apart
    Ramautarsingh is ingenieur en (misschien) ook econoom. Ok
    van economen is bekend dat ze het onderling nooit eens zijn met elkaar. Logisch, economie is geen exacte wetenschap. Het is een sociale wetenschap, een gedragswetenschap.
    Ik heb eens een documentaire van Timothy Geithner (dacht ik) gezien.
    Obama trad aan en de economie had een ongelooflijke klap gekregen (bankencrisis, sub prime hypotheken ). Wat moest er gebeuren??
    Economen hadden allemaal een mening, maar niet allemaal dezelfde mening. Als het natuurkundigen waren geweest dan zou het anders zijn gelopen. (exacte wetenschap- zwaartekracht, laat iets vallen en het gaat omlaag,)
    Obama riep vooraanstaande economen bij elkaar en vroeg na 4 uur wat er moest gebeuren volgens hen. Helaas, ze waren het niet eens. Na 8 uur nog geen consensus Hij zei dat er dan door vergaderd moest worden totdat ze het wel eens waren. Een dag zonder slaap verder kwamen ze er tot een zelfde oplossing voor de kredietcrisis van 2008. Toen was Obama tevreden en kon men aan het werk.
    Wat de heer Ramautarsingh nu dus roept is eenvoudig; vanzelfsprekend moet je de overheidsfinanciën saneren, duh, natuurlijk moet het begrotingstekort omlaag. Maar
    op welke wijze? Minder uitgaven, maar welke departementen moeten dan hoeveel inleveren. Hierbij je niet moet vergeten dat dit het volk zal raken. Onbeduidende figuren zullen al gauw roepen ; we gaan staken enz
    Of moet je kiezen voor het verhogen van de (belasting)inkomsten.
    Hierbij moet je niet vergen … zie hierboven
    Economen, macro economen (de enige echte economen, hahaha) kunnen en moeten oplossingen bedenken
    MAAAAAAR economen moeten NIET op de stoel van politici gaan zitten. Politici moeten de beslissing nemen en zijn dan ook verantwoordelijk.
    Als economen op de stoel van politici gaan zitten oefenen zij op dat moment niet de functie van econoom uit maar van politicus. een heel andere discipline. Niet alles is geld, geld en nog eens geld of zelf in geld uit te drukken

    Dit verklaart waarom Ramautarsingh zowel onder de vorige regering alsook onder deze regering zijn licht mocht en mag laten schijnen over de economische situatie, zo je wilt de economische malaise, waarin Suriname zich bevindt.
    Hij maakt echter wel de fout dan hij op de stoel van politici wil gaan zitten. Zijn handen jeuken, snap ik, maar bedenk wat politiek een andere discipline is

    Tot zover mijn commentaar op dit artikel

    1Wat heeft deze regering tot nu toe gepresteerd?
    2. Wat is het alternatief?

    ad1. Suriname heeft weer een buitenland. Een groot buitenland. Hoera hoera
    Als je je gezicht niet laat zien, zal het buitenland je niet kennen. Moeten al deze dienstreizen plaatsvinden? Ik denk van wel. Alleen dan zal men je kennen, aandacht aan je schenken en kan je het vertrouwen proberen terug te winnen. (al ben je nog zo mooi, lief aardig enz, als je niet op straat gaat zal niemand dit te weten komen). Ik las hier lang geleden dat iemand schreef dat je kan vergaderen via Zoom of zoiets. Ik ben van mening dat lijflijke aanwezigheid veel meer oplevert dan via internet. (liefde op afstand is toch ook van weinig waarde in vergelijking met lijflijke aanwezigheid)
    Friends and family? Ik ben er van overtuigd dat overal ter wereld dit gebeurt, Dus ZEKER ook in Suriname. Bouterse gaf dit ronduit toe (als er mensen zijn die je geholpen hebben de verkiezingen te winnen enz. Santokhi geeft dit niet toe. Een zwak punt
    Het zou niet alleen naïef zijn, maar ook stom zijn als je niet onderkent dat “vrienden regelen” een gebruikelijke zaak is in de politiek
    De wisselkoers.
    Natuurlijk als een land meer uitgeeft dan binnenkrijgt zal de koers dalen beweert de ene vooraanstaande econoom, de ander vooraanstaande econoom zegt, ja en nee. Als het vertrouwen in het regeringsbeleid groot is kan de koers juist stijgen. Beide hebben gelijk.
    Waar deze regering in faalt is een oplossing te vinden voor het aantal verkeersongevallen.
    Ik vind het ONVOORSTELBAAR en schandalig dat zowel onder Bouterse alsook onder Santokhi/Brunswijk niets wordt gedaan aan de situatie rond de Wijdenbosch brug.
    Er is een oplossing die weinig hoeft te kosten, maar natuurlijk zal het wat pijn veroorzaken, met name over de brug. Het kan, maar ga dan aan het werk
    Twee ministereies moeten de koppen bij elkaar steken EZ en V&W

    Het alternatief
    Verkiezingen
    Het volk is niet vergeten wat ze heden ten dage raakt. Dit is een gevolg van het beleid dat gevoerd is onder bouterse. Zie het maar als langdurige lekkage in je woning. De schimmel en aantasting van je gezondheid vind niet direct plaats, maar pas na maanden, jaren. Als het al voor 1 huishouden geldt, hoe zal het dan zitten met een heel land.
    Bovendien heeft de vlucht van Hoefdraad de partij geen goed gedaan. Voeg hierbij dat zijn partijgenoten hem nog steeds niet hebben aangeven. Hoe wil je dan geloofwaardig overkomen?
    Enkele leden van de partij hebben de weg ingezet van mea culpa. Een nieuwe weg bewandelen
    iemand schreef “too little too late of woorden van gelijke strekking. Ook ik vrees dat je volledig schoon schip moet maken, wil je iets van betekenis gaan hebben in de toekomst. Dat betekent ook dat Hoefdraad zich moet melden.
    Ik ben er 100% van overtuigd dat de obligatieleningen bewust in Luxemburgzijn afgesloten. Dit is bedacht door heren die zeer zeer goed op de hoogte zijn van aansprakelijkheid , waarmee, in mijn ogen, Hoefdraad zich wilde indekken. Slim en niet onverstandig
    Ndp kunnen we afschrijven, al moet je natuurlijk wel rekening met de beer voor je zijn huis verkoopt.

    VHP dan
    Als het volk, ooit eens door rob, het labiele volk van Suriname genoemd, besluit dat het leed dat ze nu wordt aangedaan echt leed is en niet slechts leed dat door een handvol oproerkraaiers de wereld (Paramaribo eo) in wordt gegooid, en dan ook niet meer op deze partij stemt. wat blijft er dan over?
    Nps Abop.
    Als het volk dit wil dan moet zij daarvoor kiezen.

    Nog een opmerking, aangezien ik de heer Ramautarsingh terecht heb gewezen over zijn rol in de samenleving. wil ik er ook een opmerking plaatsen richting de heer Santokhi.
    Meneer Santokhi ga niet in discussie met derden, die geen politieke verantwoordelijkheid dragen en zeker niet via de media.

    Zo ik heb veel geschreven, niet eerst in word ofzo, maar direct op de site. Dus excuses voor taalfouten. Ik ga nu koken. Zoon gaat naar festival in Ziggo tot 8 uur morgenochtend (als ik wakker word. (als ik wakker word natuurlijk)
    Ik wens u allen een prettig weekend. Minder schelden op elkaar en meer aandacht voor hetgeen waterkant ons biedt


    Maak melding
  23. Santokhi de christen heeft de Hindoesaanse gemeenschap nog meer verdeeld. Bovendien loeren hij en zijn guru Harold Pultoo steeds maar op bekering van Hindoes.
    Hindoes moeten oppassen voor deze twee en natuurlijk mevrouwtje die een fanatieke christen is.


    Maak melding
  24. Paarse -propaganda-strategie, niets meer of minder.

    Ndp heeft 0,0 uit hun verkiezingsprogramma bereikt. Is er iemand die zegt dat ze liegen?
    Nee! “liegen & bedriegen” worden nu dagelijks ingestampt en de schapen nemen dit klakkeloos over. Simpele AI check.

    Besturen is niet zwart/wit of recht toe rechtaan. Besturen is vooral compromissen sluiten, er zijn meerdere partijen.
    Besturen is prioriteiten stellen als gevolg van gewijzigde beleidsinzichten en tegenwoordig ook klimaatverandering.
    Wat vandaag relevant is, hoeft morgen niet belangrijk te zijn.

    De gemiddelde suri weet heus wel dat verkiezingsbeloften niet in beton zijn gegoten. Ze beseffen dat de pandemie en de oorlog ook gevolgen hebben voor suri.
    Ze zijn niet kinderachtig en voelen zich niet bedrogen of beetgenomen omdat herstel langer duurt.
    Ze beseffen dat ze niet het centrum vd universe zijn en niet op een eiland wonen, maar dat invloeden van buiten een grote rol spelen.

    Besturen is geven en nemen!
    Evolve or repeat!

    Ha, die Pico, welcome back!


    Maak melding
  25. Wat een geleuter van meneer Pico. Waar haal je zoveel tijd vandaan. Samenvattend zou een korte alinea meer dan genoeg zijn. Winston heeft volledig gelijk als hij kritiek levert op de friends and family beleid van de heer Santokhi. Het is juist goed dat de VES mooie analyses maakt en kritisch kijkt naar het beleid van een regering. Het grootste deel van de samenleving kan dan zien wat voor leugens de heer Santokhi steeds verkondigt. Ga zo door beste Winston.


    gemodereerd
  26. Klaas 21 oktober 2023 Bij 00:45
    @Sabaku 20 oktober 2023 Bij 23:44

    Ook jij bent duidelijk een likker met een mond vol ….
    ===================================

    Kwestie van niveau…


    Maak melding
  27. @Pico, wat heeft de regering Santokhi Suriname opgeleverd?
    Meer buitenland.Laat me niet lachen.Nederland is het enige land waar de onderkruiper Santokhi kon gaan slijmen.Dit heeft Suriname niet veel opgeleverd. Nederland stopt liever miljarden in de oorlog van Oekraïne dan in de economie van Suriname.De Nederlandse regering heeft haar uiterste best gedaan om Oekrainers zonder visum een werkvergunning binnen Europa te geven.Santokhi heeft het niet voor mekaar gekregen om Surinamers zonder visum toe te laten tot Nederlsnd.

    Door de houding van Santokhi ‘m.b.t. de Oppenheimer leningen willen buitenlandse geldschieters geen leningen verstrekken aan Sutoname.De Surinaamse regering is in hun ogen zeer onbetrouwbaar.


    Maak melding
  28. Rob
    Je bent niets veranderd, althans niet wijzer geworden. Je gezichtsveld is zeer zeer beperkt. Je kan niet verder kijken dan wat levert 1 SRD/Euro mij NU op in de winkel. Echter als je gezichtsveld ruimer was geweest dan zou je meer kunnen zien. Jij, als econoom zou ten eerste het effect van die ene SRD/Euro moeten zien. De zogenaamde multiplier, maar niet alleen dat ook natuurlijk het effect op de arbeidsmarkt, voor de overheidsinkomsten. Maar dat zie je niet. Niet erg, niet iedereen ziet dat. Ik ga verder, veel verder. Je moet niet alleen naar het directe en daarmee op korte termijn zichtbare effect zien. Een beetje econoom weet dat effecten van maatregelen vaak veel later zichtbaar zijn.
    Een infectie neem je ook niet gelijk waar, de gevolgen hiervan al helemaal niet.
    Hetgeen de president nu doet, reizen ( door mensen met een beperkt intellect of zij die weigeren hun intellect te gebruiken als snoepreisjes) gezien zijn nodig. NEE, zijn noodzakelijk. In Suriname blijven en kijken hoe drempels worden aangelegd, of hoe ondergelopen gebieden weer leefbaar worden gemaakt kunnen we allemaal. Als de president slechts dit zou doen dan kan hij net zo goed een president zijn die nergens ter wereld welkom is.
    Nee, je gezicht laten zien. Praten en nog een praten. Ik neem aan dat je weet dat zodra er bijvoorbeeld een vergadering van het IMF is tal van bankiers (ABN, ING enz) ter plekke aanwezig zijn. Mocht je dit niet weten dan weet je het nu. Netwerken noemen die mannen het “tegenwoordig”.
    In gewone mensen taal, mocht het bovenstaande worden gezien als bijzondere mensen taal.
    Als er een feest is met veel mensen waar je opvalt (dat kunnen vrouwen en mannen zijn ea) en je hebt in je what’s app groep veel vrienden en kennissen, die je alleen via what’s app spreekt. Voor wie ga je. Zo ook de politiek. Als de EU middelen (geld, medicijnen ed) beschikbaar heeft. Wie zal ervoor in aanmerking komen? Het land waarvan de president persoonlijk zijn best doet om dit binnen te hengelen.
    Kijk dus verder dan
    1. Geld
    2. Korte termijn

    Onbetrouwbaarheid
    Ik ben er 100% van overtuigd dat zelf de meest die hard ndpér ervan overtuigd is dat al die leningen van Hoefdraad en het niet kunnen terugbetalen de Staat Suriname een slechte naam heeft bezorgd. Om dit vertrouwen terug te winnen zal er veel heel veel moeten gebeuren. Voortdurende stakingen, onlusten met plunderingen (ken je ze nog), het proces (wordt Bouterse gevangen genomen of niet) doen de zaak natuurlijk geen goed.
    Vertrouwen komt te voet en gaat te paard is niet voor niets een gezegde
    het was dus een ongelooflijke miskleun van je om de betrouwbaarheid van de huidige president aan de kaak te stellen. Immers je weet dat zaken altijd worden vergeleken.
    Dus de betrouwbaarheid van Santokhi zal tegenover de betrouwbaarheid van Bouterse worden gezet (en dan laat ik het feit dat de vorige minister van financiën op de vlucht is

    Wederom met zulke voorstanders van de ndp heb je geen tegenstanders nodig

    BTW, ken je de rechterlijke uitspraak over strafvervolging en financiële aansprakelijkheid van bestuurders die overal ter wereld, behalve in Luxemburg een obligatielening uitgeven

    Nu ik toch bezig ben
    Je weet toch wat Misiekeba gezegd heeft over het beleid van de ndp mbt de inkomensverdeling in Suriname? Als ik ndp aanhing zou ik mij verstoppen.
    Hij heeft daarbij niet eens gewezen op het superbeleid mbt de rente. Bouterse eiste van de centrale bank (governor was dus meer loopjongen dan wat anders) dat de rente voor hypothecaire leningen omlaag ging (ergens op de site van de Centrale Bank kan je dit terug vinden in het jaarverslag)
    De rente daalde tot rond de 7%. Daar zal het arme volk blij mee zijn geweest. Kunnen ze allemaal een woning kopen toch. Of slechts zij die genoeg verdienden.
    Wat een beleid……..prullenbak
    Of Ranmautarsing die ergens in 2018, toen ik wat meer interesse had in politiek dan recentelijk in een interview op Apintie doodleuk vertelde dat hij niet wist of de maatregel die Hoefdraad indertijd nam monetaire inflatie was of niet. Hij zei dat er binnen de VES ook stemmen zijn die menen van niet. Hij wees toen op een bekende econoom die dit ook zei. (Tulder. Nu ben ik slecht in namen, behalve als ik ze belangrijk genoeg vind om te onthouden)
    Ramautarsingh zou er op terug komen. Vijf jaar later nog steeds niets. Behoorlijk minpunt voor Ramautarsingh’s


    Maak melding
  29. correctie het moet geen monetaire inflatie zijn, maar monetaire financiering
    Immers monetaire financiering leidt tot monetaire inflatie en deze leidt weer tot prijsinflatie


    Maak melding
  30. Pico, je doet je uiterste best voor Santokhi om goed te praten wat hij krom doet.Die man heeft het Surinaamse volk verarmd.Hij en zijn regering en friends & family kader van de VHP kunnen het gewoon niet. Maak je borst maar nat. Santokhi wordt in 2025 weggestemd.


    Maak melding
  31. Wanneer je nietszeggende lappentekst nodig heb om een pathalogische leugenaar en bedrieger te verdedigen en het met 2 regeltjes onderuit wordt gehaald is wat we hierboven meemaken.

    Reizen als ontwikkelingsmogelijkheid so bun, waar was onze pres tijdens die heuze BRI forum waar 160 landen vertegenwoordig waren. Juiste keuzes maken en juiste prioriteiten stellen kan de vhp gewoon niet, ze zijn gewogen en te licht bevonden. Zelf Lazard is met de miljoenen noorderzon van Suriname vertrokken, waar is de vhp topeconoom Robby Makka nu?

    Suriname is juist onder santokie internationaal onbetrouwbaar gebleken, ze probeerden alle instellingen voor te liegen.

    Chan heeft doodleuk beweerd dat Surfin werd opgericht om de inkomsten van de staat daar te plaatsen voor het geval men beslag zou leggen op tegoeden van CBVS.

    Het gaat dus niet alleen om de economie, het is veel erger wat deze Chan totnutoe heeft gedaan, het hele democratisch bestel en al zijn apparaten heeft hij uitgehold. OM, rechterlijke macht, cbvs, DNA, alles wordt vanuit zijn kabinet van 3000 friends &family aangestuurd.

    Lees hieronder het bericht van 8-20-2020

    “De regering-Santokhi is een samenwerking aangegaan met het gerenommeerd internationaal Frans adviesbureau Lazard. Dit bureau zal de regering met advies bijstaan als het gaat om het herschikken danwel her structuren van de schulden van Suriname en haar ondersteunen bij de onderhandeling met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF), de Wereldbank en andere internationale instituten. Verder zal Lazard de regering professionele ondersteuning geven bij onder meer het aantrekken van investeerders. Het staatshoofd die de mededeling op donderdag 8 oktober 2020 deed tijdens de regeringspersconferentie, sprak van belangrijk nieuws.”


    Maak melding
  32. haha goedemorgen rob, nee ik hoef mijn best TOTAAL niet te doen. Het is net als ademen voor mij op een mooie niet te warme zomerse dag met een heerlijke pint en mooi gezelschap
    Ik las dat je nu al voor de tweede keer dit jaar in Suriname bent. Dat zijn mooie vluchten, hoog in de lucht. Wellicht dat je daarom een luchtkasteel bouwt: verkiezingen 2025. Er zal niets veranderen een zeteltje meer voor ABOP VHP NPS ofzo. Deze zetelwinst zal onherroepelijk van de ndp afkomstig zijn.
    Leuk geprobeerd van Abdoel en Adhin om te zeggen dat ze geleerd hebben en als bla bla bla
    Zo lang ze de voortvluchtige ex minister Hoefdraad niet aangeven zal het volk ze niet vergeven en ze daarom afstraffen.
    Het volk en daarmee bedoel ik niet de twee of drie mensen hier die het voor ndp opnemen is wijzer geworden


    Maak melding
  33. RobG
    Leuk weer eens uw kennis te nemen van uw ideeën.
    Dat het allemaal niet mee valt is duidelijk en dat verkiezingsbeloften en de werkelijkheid pijnlijk verschillen is geen nieuws zie wat Bouterse allemaal belooft heeft.
    Dat Santhoki minder charisma heeft dan Bouterse en wellicht minder geld heeft dan Brunswijk en Bouterse is ook geen nieuws.
    Dat er een failliete boedel aangetroffen is waarbij iedereen auto’s, computers, camera’s en harde schijven mee naam en het laatste geld van de staat overgemaakt werd naar de postspaarbank moet u genoeglijk bekend zijn.

    Dan een land uit het dal trekken valt tegen maar men komt langszamer dan ooit gedacht het dal uit en ja vooral de arme kiezers plukken de vruchten van hun NDP/ABOP keuze.

    Het is best knap dat men door kon gaan en het IMF (geen lieverdjes of erger) heeft weten mee te krijgen en dat is ook verre van perfect verlopen maar welke financiële instelling kan vertrouwen hebben in een land waar de vorige minister van financiën met het mee nemen van de harde schijven en het overmaken van de laatste middelen naar een bevriende bank verdwenen is.

    U schreeuwt over dat een $ 500 mio obligatie bij Oppenheimer $ 800 mio geworden is en dat Oppenheimer er bij Olie exploitatie als nog goed uit springt.
    U vergeet even het volgende het was totaal $ 675 mio en Hoefdraad kon de eerst betaling al niet doen of wel het oplopen incl. rente naar $ 800 mio is geen nieuws. u vergeet de haircut die, mij tegen viel, als mede de rente vakantie en de lagere rente’s waar dan tegen overstaat dat als het weer beter gaat Oppenheimer ook weer wat geniet van de ellende die Hoefdraad en Bouterse aangericht hebben.
    U vergeet de haircuts met de groep van parijs en india overeengekomen zijn en die van China die er aan zit te komen.

    Besef dat er nu geregeerd moet worden met een Blok (Brunswijk en Somohardjo) aan het been en dat dat met een evenredig kiesstelsel wel eens sterk kan gaan veranderen, omdat Somo weer voor een eigenkans kan gaan, de NPS dan minimaal goed zal zijn voor 6 zetels en wellicht meer als ze zich wat meer kan profileren. Laat de VHP wat verliezen maar de NDP zal door leiderschaps issues en een veroordeelde Bouterse niet sterk kunnen zijn en dat omdat de Bouva’s en Abdoelen het hardst schreeuwen en de wat doordachter mensen naar de achtergrond duwen.

    RobG het gaat pijnlijk langszaam maar het volk is niet helemaal gek.


    Maak melding
  34. Men leert snel, de nietszeggende lappentekst zijn verworden tot een paar nietszeggende regels oftewel het voegt niets toe aan de discussie.

    Mensen moeten oud minister Hoefdraad aangeven lees ik. Hoezo is dat hun taak. Wat heeft Interpol hierover gezegd, we doen niet mee aan politieke vervolging. Een minister die niet heeft gestolen en zichzelf niet heeft verrijkt kan je onmogelijk vervolgen in een democratische rechtsstaat, dit is mogelijk alleen in een bananarepuliek. Voor de grote mensen onder ons. Een ministeriële besluit goed of slecht aangenomen in de RVM en bekrachtigd door de President hoort ingedekt te zijn alszijnde een democratisch aangenomen beleid besluit. Mocht je iemand voor het gerecht willen slepen, zou je dus de hele RVM en de President moeten aanklagen.

    End jojo beweerd dat Chan IMF mee heeft gekregen, alleen iemand die de nodige kennis ontbeert kan zoveel onzin uitkramen. Suriname is na Pakistan het enige land geweest die zo aan het lijntje is gehouden door IMF, het 2e tracé is na 2 jaar pas goedgekeurd terwijl die arme Chan aan bijna alle voorwaarden heeft voldaan. Eén woordje die zelf de imf deze regering toedient is “onbetrouwbaar”. China wil niet herschikken ze houden hun poot stijf. India haircut dat beweerd Chan, van wie heb je dit verder vernomen? Elk zinnig mens weet precies dat Chan liegt zodra hij zijn mond opendoet. Waar is Lazard die zou helpen adviseren?


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES