zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenNatuur'Mensen worden doodziek van ernstige brandlucht in Paramaribo-Noord'

‘Mensen worden doodziek van ernstige brandlucht in Paramaribo-Noord’

-

Does Travel - naar Suriname

De parlementariërs Cheryl Dijksteel (VHP) en Melvin Bouva (NDP) hebben maandag dringende aandacht in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) gevraagd voor de ernstige brandlucht in Paramaribo-Noord, welke veroorzaakt wordt door de vele grasbranden in het gebied.

Volgens Dijksteel worden de mensen in het gebied er doodziek van. “We weten dat we een verouderde Hinderwet hebben, maar ik vraag van de uitvoering (regering) dat er harder wordt opgetreden tegen degenen die die branden veroorzaken. Want mensen worden er doodziek van”, benadrukte de VHP politica.

Bouva merkte op dat de rookoverlast in Paramaribo-Noord een ramp aan het worden is. Ook hij heeft er last van.

“Ik ben er ziek van geworden en me stem gaat eraan. Dus ik praat niet voor mezelf alleen. Ik doe een dringend beroep dat ernaar gekeken wordt. De minister van Justitie en Politie zit hier. De brandweer zegt niet te kunnen optreden vanwege gebrek aan mogelijkheden. Ik weet niet welke mogelijkheden er ontbreken om je volk te beschermen. Ik vraag dat er alles wordt gedaan dat er wordt opgetreden en dat daar de schade wordt beperkt. En als we hulp van het buitenland of de buurlanden moeten halen, dan moet dat gebeuren. Want het is nu een ramp aan het worden”, aldus de politicus.

In deze extreme droogte moet de brandweer frequent uitrijden voor vuil- en grasbranden. Veel mensen blijven het gras in brand steken. Het is volgens de brandweer van groot belang dat de boete wordt opgevoerd zodat mensen zullen nadenken voordat ze gras of vuil in brand steken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
  1. Gras en vuilverbranding zal echt niet stoppen. Het is de goedkoopste manier om van je afval af te komen ook al brandt de hele stad af.

    In de jaren 60 werden die Doti Hiepies achter op het erf lekker in de fik gestoken en niemand die daar last van had dus hebben ze geen reden om hiermee te kappen.

    Klagen heeft totaal geen zin want niemand die naar je gaat luisteren, sterker nog je gaat ruzie krijgen!!!!


    Maak melding
  2. Ik zou zeggen mevrouw en meneer Dijksteel en Bouva kom uit die luie stoel in de DNa. Jullie hebben meer aanzien dan de inspectie dus ga de wijk in en praat met de mensen misschien dat ze naar jullie luisteren en het begrijpen. Of wachten jullie om vlak voor de verkiezingen weer zieltjes te gaan winnen.


    Maak melding
  3. Heel veel mensen hebben last van deze branden. Tot in Munderbuiten, richting Uitvlucht en Zorg en Hoop dwarrelen roetdeeltjes de huizen binnen.Lakens in slaapkamers worden vies. Ook de was die buiten wordt opgehangen wordt vies. Mensen gaan ook slecht ademen in combinatie met de hoge temperaturen die het land teisteren. Kortom de ellende is groot.

    In radioprogramma’s is er aandacht voor deze problematiek. De veroorzakers trekken zich niets aan van de verboden. Het zijn niet alleen vuilbranden die er heersen.Mensen met geld steken ook braakliggende percelen in Noord in brand.Hierdoor hoeven ze minder geld uit te geven om de gebieden te ontbossen.

    Laten we eerlijk zijn en zeggen hoe het zit. Vanaf de corrupte regering Santokhi aan het bewind is houdt niemand zich meer aan geboden en verboden. Wetten worden overtreden omdat men connecties heeft bij de justitiële autoriteiten, het O.M en de Rechterlijke Macht.Deze regering gaat weggestemd worden.Dit is geen simpele corruptie, maar corruptie op hoog niveau.


    Maak melding
  4. Ach leny, neem het hem niet kwalijk. hij weet niet beter, ik weet niet of het een gevolg is van de roetdeeltjes die zijn spaarzame hersenen hebben aangetast

    De partij met een veroordeelde drugsman aan het hoofd, die veroordeelt is voor het moedwillig dood laten schieten van de intellectuelen? De partij toch waarvan de minister van financien op de vlucht is omdat hij honderden miljoenen gestolen heeft.
    Op deze partij van jochies die de rechtsgang belemmeren omdat ze deze voortvluchtige crimineel niet willen aangeven. Ook dit is strafbaar boy, ook dit is strafbaar
    Noh mang alles is beter dan deze kaolos.
    Weet wel rob dat je meer meelij opwekt dan dat je mensen kan overhalen. Als hetgeen je schrijft de positie van de VHP moet ondermijnen dan vrees ik voor je dat het effect van je reacties 0.0 is
    Ik voorspel dat de ndp straks 7 stemmen zal krijgen.


    Maak melding
  5. @Leny, het extreme weer is zeker niet de schuld van de zeer onbetrouwbare Chandrikapersad Santokhi. Mensen maken misbruik van de extreme weeromstandigheden.De extreme droogte biedt aan tuig de mogelijkheid om hun kavels in brand te steken. Dat is goedkoper dan het inhuren van zwaar materieel om te ontbossen.Maar het is de schuld van de lakse Santokhi dat de politie en/of inspecteurs geen poolshoogte gaan nemen in de gebieden die worden aangestoken.De gronden staan geregistreerd.De eigenaars zijn makkelijk te achterhalen.Maar Santokhi en zijn werkarmen vertikken het om actief te ondernemen omdat belangrijke vrienden aangepakt dienen te worden. In Suriname val je nu van de ene in de andere verbazing.Sedert deze regering aan de macht is wordt veel in de doofpot gestopt.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES