zondag, april 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNederlandse medici voeren wederom succesvolle kinderhartoperaties uit in Suriname

Nederlandse medici voeren wederom succesvolle kinderhartoperaties uit in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een week lang opereerde de Nederlandse kinderhartchirurg Ryan Accord samen met Bram van Wijk van het UMC Utrecht samen met collega’s negen Surinaamse kinderen met complexe hartaandoeningen. De jongste patiënt was net één maand oud en amper 3 kilo, de oudste 16 jaar.

De operaties werden uitgevoerd met collega’s uit drie verschillende ziekenhuizen, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het UMC Utrecht en het UMCG.

“De samenwerking verliep soepel. Het was bijzonder om te zien hoe er al heel snel een hecht team ontstond. Het was in alle opzichten een succesvolle missie. Alle operaties zijn geslaagd en alle kinderen zijn ook al van de intensive care af,” vertelt chirurg Accord.

De kinderhartenmissie naar Suriname is belangrijk, omdat kinderen met een complexe hartaandoening niet in Suriname kunnen worden geopereerd: er is daar geen kinderhartchirurgie. Sommige kinderen worden wel naar andere landen gestuurd om daar geopereerd te worden, maar daar is te weinig geld voor.

De IC-verpleegkundige, anesthesist en IC-arts zijn voor de nazorg nog een paar dagen langer gebleven. De kinderartsen in Suriname nemen alle zorg voor deze patiënten nu weer over. Het team spreekt van een geslaagde missie.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
  1. Neen, het is niet, het herleven van de kolonialisme.
    Je, leest- en hoort wat, zonder te begrijpen, waarover het gaat!
    Opgekropte, negatieve gebeuren, neemt het over van je.

    Doe wat aan, en je zult zien dat het leven prettig wordt.


    Maak melding
  2. Waarom wordt het accent steeds weer verlegd, waarom moet etniciteit steeds weer met de haren erbij gesleept worden (is de witte man nog welkom enz.)? Wanneer mensen de mogelijkheid hebben andere mensen in nood te helpen, moet het normaal zijn dat zij dat doen, ongeacht ras, kleur of geloof. Tijdens de watersnoodramp in 1953 in Nederland, was ik een klein jongetje op de Oranjeschool a.d. Graven/Henk Aaron straat en ik weet nog dat een heleboel kinderen een stuiver/5 cent doneerden om de Nederlanders in nood te helpen. Dat doen vrienden in nood nu eenmaal voor elkaar en de volgende keer doet de vriend hetzelfde voor jou of voor je kinderen met hartproblemen.


    Maak melding
  3. @Henkes
    De vraag moet je aan Hooghart stellen. Hij zit toch constant te zeuren over kolonialisme en is faliekant tegen elke hulp vanuit de voormalige kolonisator. Wat is er verkeerd aan als we hulp krijgen van buitenaf bij zaken die we niet zelf aankunnen. Het zal jouw kindje maar wezen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES