zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameRusland wil niet vergeleken worden met Pengel, Arron en Venetiaan: "Mi de...

Rusland wil niet vergeleken worden met Pengel, Arron en Venetiaan: “Mi de fa mi de”

-

Does Travel - naar Suriname

Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), is het oneens dat hij in tegenstelling tot zijn voorgangers Johan Pengel, Henck Arron en Ronald Venetiaan, aangeduid wordt als een zwakke voorzitter van de groene partij.

“Alla sma san deh tap’ a grontapu disi a no srefi”, zei Rusland in het programma Bakana Tori. De NPS-voorzitter voerde aan dat er ook gekeken moet worden naar de periode waarop Pengel, Arron en Venetiaan leiding hebben gegeven aan de partij. Zo kunnen 1950 en 1960 niet worden vergeleken met 2023.

Pengel ontpopte zich in de jaren vijftig van de vorige eeuw als de onbetwiste leider van de creolen. “En alla man ben knapu na en baka. Er was geen concurrentie in vergelijking met het heden waar je 20 tot 30 partijen hebt waar iedereen zichzelf leider noemt. Dus het was een heel andere situatie”, aldus Rusland.

Volgens de NPS’er heeft de situatie uit de periode van Pengel zich tot 1970 verder ontwikkeld totdat Arron de voorzittershamer overnam. “Eigenlijk in een hele goede periode van de NPS. Arron nam over en werd uiteindelijk minister-president”, stelde hij. Na de verkiezingen begin jaren negentig werd Venetiaan door Arron voorgedragen als president.

Rusland meent dat Venetiaan eigenlijk ook in een periode heeft overgenomen waar NPS één van de grootste politieke partijen was. “Er was geen concurrentie. Dus Venetiaan nam de voorzittershamer over in de functie van president. Tot 2012 gaf hij leiding aan de partij. Daar zagen wij al dat door diverse ontwikkelingen de NPS haar achterban had verloren”, aldus de politicus.

Nadat Rusland voorzitter werd, heeft hij aan de hand van de opiniepeilingen toen geconcludeerd dat de NPS slechts 3% van de kiezers achter zich had. Overigens stelt Rusland dat hij een andersoortige voorzitter is en niet iemand die springt en schreeuwt. “Mi e denki fosi mi e taki. En als dat in sommige mensen hun ogen niet goed is, dan zeg ik dat we in een democratische land leven. Mi de fa mi de”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Rusland denkt eerst na voordat hij wat zegt en daar geef ik hem gelijk in. Rusland is niet het type die e meki wan lo barbari

    Rusland is een andere persoonlijkheid vergeleken met Arron en Vene of Pengel

    Vene vond ik ook een vrij rustige man die mooie gedichten kon schrijven en voordragen of vergis ik me?


    Maak melding
  2. Inderdaad yu de fa yu de.
    Maar met een DR titel wordt er meer verwacht. Dit geldt ook voor Etnel. Deze gedraagt zich soms als een echte woyo tanta,,past niet bij intellectuele bagage.


    Maak melding
  3. In de politiek draait alles om leiderschap en visie en instaat zijn om dat te kunnen uitdragen. Rusland mist dit en zit in de ontkenningsfase. De uitslag van de laatste verkiezingen was daar getuige van


    Maak melding
  4. NPS is een altijd een partij geweest van de mofina wang en niet van intellectuelen. Vandaar die 3 % maar van de kiezers. Wat doet het JAPIN hiertegen? Mooi weer spelen?


    Maak melding
  5. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

    Rusland wil niet vergeleken worden met Pengel, Arron en Venetiaan: “Mi de fa mi de”

    Natuurlijk kan deze Gregory Rusland, niet vergeleken worden als zijn Partij voorgangers van de NPS.

    Zo’n vergelijking kan hij ook niet maken.
    Maar deze Gregory Rusland is nog steeds niet de geschikte persoon om voorzitter te zijn van de NPS.
    De JAKNIKKERS en achterban van de NPS zijn nog steeds bang, om een nieuwe NPS voorzitter te kiezen.
    @Bileam: Wat doen de ‘deskundigen’ bij het JAPIN?
    Dat vraag ik mij ook af.
    Zelfs in Nederland klagen ze over het JAPIN, die niet echt als een (wetenschappelijk) instituut veranderingen teweegbrengt in de NPS.
    En ik heb het over de afdeling (NPS) in Nederland, het Platform Frambo Nederland.

    @KroFaya: Maar met een DR titel zegt nog geen moer.

    Ik zou deze man en overige zogenaamde politici, nogmaals verwijzen naar een recent intervieuw met Steven Coutinho.
    Ook de bange “JAKNIKKERS” bij de NPS moeten aandachtig naar dit intervieuw luisteren.


    Maak melding
  6. Tot nu toe zal een ongeletterde clown, die goed kan dansen en zingen en veel niet te realiseren zaken aan het kiezersvolk belooft, de verkiezingen makkelijk.winnen van een intellectueel, die het kiezervolk vertelt dat het niet makkelijk zal zijn en er eerst heel.hard gewerkt zal moeten worden, voordat het land uit de crisis komt zodat er betere tijden aanbreken. Ik ben daarom.bang dat wij in Suriname de komende 100 jaar opgescheept zullen blijven met figuren als Bouterse, Brunswijk, Somohardjo en Belfort. Met Julian With in gedachten zeg ik daarom; het komt de komende 100 jaar niet goed met Suriname. De meeste nu levende Surinamers zullen het tenminste niet meemaken dat Suriname, met of zonder olie, een welvarend land wordt.


    Maak melding
  7. NPS mi sabi leki a “Tai hori, libie dé” partij, fu den moro mofina wan. Wè, den mofina wan kon weri k’ba bika batjaw nanga zinkplaat no é prati moro te verkiezing é doro. Voedselpakket srefi no é du neks, now na SRD nanga helikopter é taki. Greggie no abi helikopter plus a mang na wan zwakke schakel san é waka nanga eng empi ini ing bruku, uitstraling mankeri. Pengpeng nanga Vene ben weri guayabera, Arrong ook tu en den ben stralen gezag uit. Greggie mag wai fu mi part, masra safri pú é kiri a partij.


    Maak melding
  8. Het grootste deel van nps aanhang is overgelopen/omgekocht naar de ndp. Als Rusland iets voor zijn achterban wil doen moet hij ook naar de ndp.
    Maar het blijft een zwakkeling door zijn vader in het zadel geholpen.Zijn vader was vakbondsleider en heeft ook veel kapot gemaakt vandaar dat wij nog steeds zitten met te hoge lonen zonder dekking.


    Maak melding
  9. Bedoelt deze zakkenwasser te zeggen dat zijn voorgangers niet nadachten, voordat ze wet zeiden. Rusland is in geen enkel opzicht te vergelijken met deze legendarische leiders. Deze man heeft de huid van een olifant, want vriend en vijand zijn het erover eens dat Rusland niet de geschikte leider is voor de NPS. Als hij plaats zou maken wordt de partij veel groter. Van de zogeheten wetenschappers in JAPIN verwacht ik niet veel, want niet zij, maar de vrouwen in de partij hebben voorkomen dat hij een jeugdleidster zou benoemen als minister van Onderwijs. Je merkt zijn ondeskundigheid ook bij de samenstelling van de DNA-lijst. Voor het eerst hebben we een dergelijke vertegenwoordiging in het parlement gehad.
    Ik verwacht daarom niet dat er protest zal komen uit JAPIN, maar dat de onderklasse hem de laan uit zal sturen. Ik hoop dat meer NDP’ers overlopen naar de NPS en de macht grijpen.


    Maak melding
  10. Wat een inhoudsloos Calimero-verhaal. Blijkbaar heeft hij maanden nagedacht over hoe hij de aandacht van zijn eigen falen en ongeschiktheid kan afleiden. Hij ligt al 13 jaar te dromen in zijn hangmat.


    Maak melding
  11. Een uitslag van een verkiezing waarbij een persoon deel heeft genomen en niet het resultaat heeft geboekt die de persoon had willen halen, heeft niks te maken met intellect.
    Wat Rusland wil duidelijk maken is, dat het makkelijker leiding geven is als je de wind mee hebt dan tegen, en dat hadden zijn voorgangers overduidelijk.
    Rusland heeft een partij overgenomen die sterk in verval was. De NPS heeft flinke klappen opgelopen, eerst van de NDP daarna van de VHP. Vanaf 2010 is het bergafwaarts gegaan, eerst zijn veel potentiële NPS kiezers overgestapt naar de NDP, omdat het beleid van Vene twee gezichten, had namelijk een goed overheidsbeleid, goed voor schatkist, maar voor de bevolking catastrofaal, men kwam nauwelijks rond.
    De NPS, (lees Rusland) krijgt nog steeds van de gefrustreerde NPS kiezers de rekening gepresenteerd.

    In de tien jaar onder regering Bouterse/Adhin, heeft de partij zich niet kunnen herstellen van de opgelopen schade. Lag het aan de persoon Rusland, het is goedkoop om deze conclusie te trekken aangezien niet hij alleen het beleid van de NPS bepaalt.

    Bij de verkiezingen van 2020, waarbij een groot deel van het volk genoeg had van het beleid van de NDP, heeft de NPS ook niet kunnen meeliften op de golven van de anti Bouterse sfeer. Door de stem slim beweging hebben de kiezers duidelijk gekozen voor de VHP en niet voor de NPS. Komt, doordat de leider van de NPS zich heeft laten piepelen door de andere coalitie genoten, Abop/PL en VHP, in de oppositie, bij gebrek aan politiek instinct.
    Over 19 maanden krijgt hij een herkansing. Santokhi doet het net als Vene, eerst de schatkist dan het volk, “eerst het zuur dan het zoet, het zoet dat nooit is gekomen. Dus, de NPS kan garen spinnen bij deze situatie als zij het slim speelt, met of zonder Rusland. Jip en Janneke.


    Maak melding
  12. Hahaha @pony spindoctor van Gregory.
    “Lag het aan Gregory Rusland?”
    Jazeker ten eerste heeft hij geen charisma en ten tweede is hij een bobo Jantje.
    Ga het nu maar in Jip en Janneke taal uitleggen “spindoctor”.


    Maak melding
  13. “Over 19 maanden krijgt hij een herkansing. Santokhi doet het net als Vene, eerst de schatkist dan het volk, “eerst het zuur dan het zoet, het zoet dat nooit is gekomen.”
    ================================

    Hahaha….“eerst het zuur dan het zoet, het zoet dat nooit is gekomen.”….had het volk nooit op chaos en ellende moeten stemmen in 2010 en helemaal niet in 2015. Het spreekwoord “een ezel stoot zich niet tweemaal aan denzelfden steen” is ze daar blijkbaar helemaal ontgaan?
    Dus per definitie doet Santokhi het goed als hij het net als Vene doet, alleen ligt het weer aan het volk op wie ze gaan stemmen in 2025. De Ndp en Abop/PL hebben inmiddels bewezen dat ze het land niet vooruit kunnen brengen. En de nieuwe (klienere) partijen zijn opportunistisch bezig en hebben geen voldoende capaciteit om het land te helpen op te bouwen.


    Maak melding
  14. Dèjà vu na Dèjà vu 6 oktober 2023 Bij 15:07
    Hahaha @pony spindoctor van Gregory.
    “Lag het aan Gregory Rusland?”
    Jazeker ten eerste heeft hij geen charisma en ten tweede is hij een bobo Jantje.
    Ga het nu maar in Jip en Janneke taal uitleggen “spindoctor”.@@

    “Jazeker ten eerste heeft hij geen charisma en ten tweede is hij een bobo Jantje”,
    Dèjà vu na Dèjà vu met alle respect, dit moet je niet tegen mij zeggen.

    “Ga het nu maar in Jip en Janneke taal uitleggen “spindoctor”.
    Nu geef je blijk ook nog over een ander eigenschap te bezitten, welke? Hem, je mag het zelf voor de lezers invullen.
    Eerst ben ik fan van Bouterse en nu ben ik de spindoctor van Rusland, je spoort niet, bro.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES