zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameDNA-lid Jogi uit vergaderzaal gezet wegens gebruik krachttermen

DNA-lid Jogi uit vergaderzaal gezet wegens gebruik krachttermen

-

Does Travel - naar Suriname

De voorzitter van De Nationale Assemblée in Suriname, Marinus Bee, heeft VHP-parlementariër Mahinder Jogi donderdagmiddag uit de DNA vergaderzaal gezet. Hij deed dit, omdat Jogi buiten de microfoon krachttermen heeft gebruikt

Oppositie en coalitie waren op dat moment in een discussie verwikkeld omtrent de grondconversieregeling, welke recent door president Chan Santokhi is geregeld. Toen VHP-fractieleider Asiskumar Gajadien aan het woord was, werd vanuit de oppositie de naam van Jogi enkele keren genoemd.

Dit viel niet in goede aarde bij Jogi, die vervolgens met krachttermen reageerde. Hij schreeuwde: “No kari mi kaolo nen”. NDP-parlementariër Melvin Bouva merkte toen op dat hij niet weet waarom Jogi boos is.

Bee greep gelijk in en vroeg Jogi om de vergaderzaal te verlaten aangezien hij zoiets niet gaat accepteren. Hierna werd een schorsing ingelast.

Toen de vergadering werd hervat, bood Gajadien namens de VHP-fractie zijn verontschuldiging voor het gedrag van zijn fractiegenoot. Hij benadrukte dat hij hoopt dat zoiets niet meer zal gebeuren.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
  1. Onterecht dat Bee het hinderlijke jochi Jogi uit de vergaderzaal heeft laten zetten; Jogi heeft toch gelijk als hij zegt dat hij een KAOLO naam heeft? Zijn moeder voelde direct na zijn geboorte aan haar P.olo dat zij met een dwarsligger te doen had. Het is niet voor niets dat ze hem Mahinder genoemd heeft.


    Maak melding
  2. Dit zijn de typische “fatsoensnormen” in een BANANEN REPUBLIEK……de onderlinge bejegeningen en omgangsvormen zijn van een bedenkelijk lage BAKKA BINIE niveau……..daarom helemaal niet zo verwonderlijk, dat niemand in zowel de BANANEN REPUBLIEK zelf alsook ver daarbuiten, enig respect heeft voor dergelijke niveauloze so called “volksvertegenwoordigers” die behalve wat hun scheldwoorden betreft, verder vaak nauwelijks uit hun (Nederlandse) woorden komen……..men vraagt zich in gemoede af, of het ooit nog goed komt met dat land aangezien ook het alternatief zowel parlementair in de huidige oppositie als ook buiten parlementair, voor het merendeel tot dezelfde categorie verderfelijk mag worden gerekend…….


    Maak melding
  3. @Henk,

    Hoe zit het met jouw moeder? Waar had zij allemaal last van na jouw geboorte? Hoe vaak is het in haar opgekomen jou te wurgen?
    Waarom haal je de moeder van een ander erbij wanneer die moeder niks met de topic temaken heeft?


    Maak melding
  4. Alleen maar rommel en morserij wat sommigen hier neerpennen. De laagste opmerking is wel van het sujet dat meent de moeder van Jogi erbij te betrekken. Net alsof Maria wist dat Jezus op zijn 40 Ste over water zou kunnen lopen. Nee een stoot laag onder de gordel van een lafaard.


    Maak melding
  5. Dit is Jogi zn niveau. Hij zit in de hoek gedrukt dus gaat rare sprongen maken.
    Arme mensen die een stuk perceel hebben gehad gaan de kosten vr grondconversie niet kunnen betalen. Het is voor de rovers om het duur te verkopen. De wet moet erbij komen dat je het perceel niet kan bezwaren en ook niet verkopen. Dan gaan we het merken.


    Maak melding
  6. Ronnie Brunswijk (Moengotapoe, 7 maart 1961), bijnaam Bigi Bravo, is een Surinaams-Aucaans politicus, ondernemer, oud-rebellenleider en veroordeeld bankovervaller en drugsdealer. Hij is sinds 2020 vicepresident van Suriname.


    Maak melding
  7. Ronnie Brunswijk werd 16 juli 2020 geïnaugureerd als vicepresident van Suriname. Hij is niet onomstreden, en er wordt ook kritisch gekeken naar zijn vicepresidentschap. Onder meer omdat hij in Nederland bij verstek is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf vanwege drugshandel. In Frankrijk werd hij ook bij verstek veroordeeld voor drugshandel.


    Maak melding
  8. Die man was een boos hij ging schreeuwen. Wat een honds dolle 🐶reacties triest maar waar ik wordt ook gegrepen door dolle honden van wkn maar bijten kunnen ze niet wel ziek schelden auw! gebeten door dolle honden. Fijne middag.


    Maak melding
  9. In het westen moet men de balk in eigen ogen niet zien, oa het Congres in het Capitool in Washington DC USA en kijken naar het Huis van Afgevaardigden hoe het daar aan toe gaat, afzetten vd voorzitter en met het kiezen ve voorzitter voor het Huis van Afgevaardigden.

    Niets anders dan enge persoonlijke belangen, geen landsbelangen en geen Internationale belangen.

    Suriname

    zie:

    – bruma wilde zo graag de onafhankelijkheid en Aron ging ea gingen als schoothondjes op zijn dijen zitten om dit zonder overleg met “het Surinaamse Volk”, andere politieke partijen in de oppositie, ” het Volk” andere actoren te bespreken, voor te bereiden. In 1973 schreeuwde Aron dat Suriname uiterlijk op 25 November 1975 onafhankelijk zou zijn.

    Het volk was verrast, er was geen plan, niet van het leger, niets over buitenlandse zaken, betrekkingen, niets over diverse infrastructuren, niets over productie en niets over export van Surinaamse ondernemingen, niets over scholing/universiteit, niets over de mentaliteit vd Surinamers, nada, notie, niets, nul, negatief.

    Die man was gewoon uit voor zijn eigen onafhankelijkheid en zich daar op de borst willen gaan kloppen net als Soekarno dat hij de man was die het tot stand heeft gebracht.

    Surinamers in Nederland moesten terug komen, ze hoorden hier niet thuis. ddb,ea kwamen terug en zij hebben Aron gewezen hoe zij Suriname tot grotere hoogten zouden brengen.

    Zie het resultaat en gevolgen.

    Het beeld van Henk Aron moet daarom worden verwijderd en in de Surinamerivier worden gegooid. Die man was niet goed bij in zijn hoofd.

    amnestiewet, gewijzigde amnestiewet, enz.

    Waar waren jullie toen?


    Maak melding
  10. Groot gelijk van Bee helemaal mee eens.
    Maar hij moet wel één lijn trekken.
    Die aanstichters moeten ook aangepakt worden.
    Ontruiming die schreeuwers uit de DNA zaal.
    De ndp-ers doen daar als wilde dieren.


    Maak melding
  11. Dat iemands moeder, bij betrokken wordt bij. Is zijn/haar zwakte.
    Ook Jogi, moet moeders leren repeteren.

    Hij is weliswaar hooggeschoold, maar heeft geen moraal.
    Moeder respecteren, leer je bij de geboorte.


    Maak melding
  12. Jogi werd zelf door zijn partijgenoot Gajadien grondrover genoemd. Wat doet deze jogi nog in de DNA. Wat is zijn toegevoegde waarde voor het Surinaams volk. Voor nu is duidelijk dat geen van de mislukkelingen van de VHP een toegevoegde waarde hebben voor land en volk. Ze proberen wat roven en liegen betreft elkaar te overtreffen.


    Maak melding
  13. Door Aron’s eigen onafhankelijkheid is het een rotzooi in Suriname geworden en is het nu niks no fout, zelfverrijking ve kleine groep mensen, armoede, grote schulden, dood en verderf, enz, enz.

    Verder kijken dan je neus lang is en een je garnalen cel gebruiken. Dit is nog niet het einde en zal nog veel meer ellende en armoede komen.


    Maak melding
  14. Nederland had gelijk dat ze geen valuta wilden stoppen in het West- Suriname plan, dat de paradijs volgens henk aron van Suriname zou worden.

    Men moet henk aron van af zijn geboorte, schooljaren, voorzitters vd NPS, in de politiek, de onafhankelijkheid van Suriname, enz onder een vergrootglas moeten leggen.

    Ondanks dat Nederland wist dat het West-Surinameplan geen garantie zou worden voor de stabilisatie, ontwikkeling van Suriname, stopten ze wel valuta in.

    aron deugde niet.

    De nps moet maar een lezing geven over deze “grote leider”, koekenbakker.


    Maak melding
  15. VHP moet Jogi een schop onder zijn hol geven, alle gronden die hij heeft toegeëigend in beslag nemen. VHP moest/ moet een standpunt innemen. Geen rotzooi meer in de politiek. Stemmers moeten zich veel kritischer gaan opstellen. DR en RR leden moeten nu VHP tot orde gaan roepen.


    Maak melding
  16. Passant, we weten je standpunt inmiddels wel, je komt nu over als een gefrustreerde konijn. De onafhankelijkheid wordt nooit meer teruggedraaid, dus leer ermee leven. Waarom probeer je steeds de feiten te verdraaien. Je moet de echte waarheid leren vertellen, alle politieke partijen hebben uiteindelijk achter de onafhankelijkheid gestaan en er voor getekend. Al het andere is gewoon geleuter. Ook het volk heeft het geaccepteerd, alleen de weglopers (waaronder jouw familie) hebben het nooit kunnen verkroppen. Ik kan mij nog herinneren dat de meeste Surineds ook blij waren met onze onafhankelijkheid, helaas zijn de meesten in Nederland blijven wonen.

    Jouw familie heeft gekozen om te vertrekken, hun goed recht, dus blijf lekker in Nederland.

    Btw, je kunt niet blijven lullen over Sranan met een Nederlandse paspoort in je achterzak, hoe integer ben je dan🤮


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES