vrijdag, mei 10, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePL-parlementariër Karto ondanks kritiek toch blij met btw-verhogingen

PL-parlementariër Karto ondanks kritiek toch blij met btw-verhogingen

-

Does Travel - naar Suriname

Evert Karto, parlementariër namens de Pertjajah Luhur (PL), is ondanks kritiek vanuit de samenleving en de Vakcentrale C-47 toch blij dat hij initiatiefnemer is geweest van de wetswijziging waarmee vorige week een aantal verhogingen zijn doorgevoerd in de nieuwe wet voor de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW).

“Niet een ieder hoeft het eens met me te zijn, maar ik kijk naar de toekomst. Ik wil niet dat mijn kinderen of kleinkinderen later nog steeds moeten betalen, omdat wij de durf nu niet hebben om bepaalde maatregelen te treffen. Ik voel mee met de samenleving, maar soms moet je keuzes maken”, benadrukt de volksvertegenwoordiger. Hij stelt de storm aan kritiek al zien aankomen, maar dat deze maatregelen nodig zijn om de economische crisis in het land te kunnen overbruggen.

C-47 voorzitter Robby Berenstein zei afgelopen dinsdag op een persconferentie dat de regering bij deze wetswijziging een ‘sluiproute’ heeft genomen en de assembleeleden Ronny Aloema (VHP) en Karto als pionnen heeft gebruikt om een door haar geconcipieerde wetsaanpassing als initiatiefwet bij het parlement in te dienen. Hierdoor hoefde ze de sociale partners niet te consulteren, omdat in technische zin het wetsontwerp niet van haar is.

Karto stelt dat hij zijn handtekening onder dit wetsontwerp heeft geplaatst vanwege de urgente karakter hiervan. Wel heeft hij dat eerst samen met zijn deskundigen doorgenomen. Naar zijn mening zijn wel alle 26 parlementariërs, die goedkeuring hebben gegeven, verantwoordelijk voor deze wetsaanpassing.

De wijziging is cruciaal voor een positieve beoordeling door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) medio september. Met de nieuwe btw-wet zullen goederen en diensten nog duurder worden, ook die categorieën die eerder btw-vrij waren gaan nu stijgen in prijs. Karto begrijpt dat de samenleving al deze verhogingen niet aankan, maar stelt tegelijkertijd dat deze nodig waren om erger te voorkomen. Hij kijkt daarom uit naar de verlichtende maatregelen vanuit de zijde van de regering om zaken beheersbaar te houden.

“Alles is al duur en er is ook al voorspeld dat a libi o tranga. Het mag duur zijn, maar het moet beheersbaar zijn. Het sociaal programma moet gewoon verder gaan en er moeten ook middelen hiervoor vrij worden gemaakt. De brandstofprijs moet beheersbaar worden gehouden en de koers moet gestabiliseerd worden”, aldus de politicus.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
  1. Evert Karto …wil doen voorkomen als te zijn … knapste jongetje … van de klas. In werkelijkheid is hij DOMMER dan DOM.

    Karto stelt dat hij zijn handtekening onder dit wetsontwerp heeft geplaatst vanwege de urgente karakter hiervan. Wel heeft hij dat eerst samen met zijn deskundigen doorgenomen.

    Evert Karto … wie, welke deskundigen … wat is hun status.
    Zijn je top deskundigen de Somohardjo’s …. ik bedoel ” Back and Neck and Son”.

    “Alles is al duur en er is ook al voorspeld dat a libi o tranga. Het mag duur zijn, maar het moet beheersbaar zijn. Het sociaal programma moet gewoon verder gaan en er moeten ook middelen hiervoor vrij worden gemaakt. De brandstofprijs moet beheersbaar worden gehouden en de koers moet gestabiliseerd worden”, aldus de politicus.

    Hij kijkt daarom uit naar de verlichtende maatregelen vanuit de zijde van de regering om zaken beheersbaar te houden.

    Evert Karto …. is dat alles !!!!

    Je weet even goed als ieder ander dat deze regering niets beheersbaar zal maken en houden … ze zijn daartoe niet in staat … allemaal NON VALEURS !!!!!!!!!!!!!!

    Evert Karto wat is je allemaal beloofd:
    1. weer een plaats op de kandidatenlijst van ABOP/PL.
    2. Gratis winkelen in de “super” van je baas … Somo !!!!

    Evert Karto …. een kinderhand is gauw gevuld … noh !!!!!

    Evert Karto, waarom geen reactie van de mede-ondertekenaar
    van dit wetsontwerp ???

    De oud-goalkeeper van Inter Moengotapoe … voelt zich danig gebruikt … misbruikt … is misschien het juiste woord.
    Hij zwijgt daarom in alle talen. Tijdens de behandeling zat hij met gebogen hoofd over zijn zonden na te denken.


    gemodereerd
  2. Deze man kletst gewoon uit z’n nek. Deze wijzigingen zijn ons door het IMF opgedrongen. Welke deskundigen hebben hem bijgestaan? Allemaal je reinste b.s.


    Maak melding
  3. Aloema, op een voetbalveld het doel verdedigen en in DNA het belang van het volk verdedigen zijn heel verschillende zaken. Dat is je waarschijnlijk (hopelijk) reeds opgevallen. Kom in het vervolg met zinvolle wetten of wetswijzigingen, voorzover je daartoe in staat bent of klets liever over zaken het voetballen aangaande.


    Maak melding
  4. Als je als derdewereldland wil leven als in een eerstewereldland, dan moet je echt voor alles belasting betalen, zoals daar gebruikelijk is.
    Wil je geen of weinig belasting betalen, accepteer dan dat je in een arm land woont en accepteer dientengevolge ook een sobere leefwijze.


    Maak melding
  5. Aloema, goed advies. Misschien kun je adviseren/suggereren dat sportploegen ( met name voetbal/basketbal en volleybal) voorlopig niet deelnemen aan internationale toernooien. Ze zetten ons te schande en kraaien telkens weer een hoop rommel uit om hun falen goed te praten. Onze volleybalselectie (ik had het voorspeld) heeft na 3 wedstrijddagen nog niet 1 set gewonnen. Een speler geeft aan dat het gelegen heeft aan o.a.het minder “passen” terwijl de trainer de mindere conditie de schuld geeft. Hoe slecht is je voorbereiding dus geweest.
    Men vergeet dat je tegenwoordig met de vele “streamingboxes” de hele wereld kan volgen en veelal “live” alles kan zien.
    Bij Natio is een speler opgenomen die niet bij een club speelt. Met andere woorden: niet goed genoeg bevonden door een club, maar wel voor een nationale ploeg, in dit geval Natio.
    En…hij was heus niet de die zonder club zat.


    Maak melding
  6. Evert Karto heeft als één van de weinige begrepen dat Suriname alles moet doen om uitsluiting uit het internationaal betalingsverkeer te voorkomen en het land weer financieel gezond te maken.

    C47 bestaat uit onkundige figuren die uit zijn op macht en er alles aan doen om elke verandering tegen te houden omdat ze bang zijn voor hun luizenbaantjes.


    Maak melding
  7. @klaas
    Jouw reacties zeggen alles over jouw persoon.
    Ter verduidelijking tav jouw opmerkingen mbt het vliegtuigongeluk.
    1. Het betreft hier landbouwbesproeingsvliegtuigen
    2. Ze opereren vanaf een privévliegveld en hebben geen “toren” nodig.
    3. In de luchtvaart geldt het navolgende indien 2 vliegtuigen elkaar te dichtbij naderen : beide machines naar rechts uitwijken.
    Laat je in het vervolg goed informeren alvorens polderrommel uit te kraaien.
    Lees ook jouw commentaar alvorens die te posten (zat vol fouten)
    Groet


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES