vrijdag, mei 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameRusland: "In afgelopen 2,5 jaar slechts 25 tot 50 namen bijgekomen bij...

Rusland: “In afgelopen 2,5 jaar slechts 25 tot 50 namen bijgekomen bij schoolvervoer”

-

Does Travel - naar Suriname

NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft tijdens de openbare vergadering vrijdag in De Nationale Assemblee van Suriname (DNA) een beroep op Onderwijsminister Henry Ori gedaan om de lijst met namen van de zogenaamde friends & family, die betrokken zouden zijn bij de vermeende gesjoemel bij schoolvervoer, te publiceren.

De NPS’er toonde daarbij een lijst waarop naar zijn zeggen 850 namen van personen staan die de verschillende schoolbustrajecten voor het MINOWC onderhouden. “Ik wil direct wel opmerken dat ik een lijst hier heb van 850 namen. En ik denk dat in deze afgelopen tweeënhalf jaar ongeveer 25 tot 50 bijgekomen zijn. Dus de rest is van de periode voor 2020”, zei Rusland.

De afgelopen 2,5 jaar was het Marie Levens die namens de NPS de scepter zwaaide op het MINOWC. Zij leverde uiteindelijk haar portefeuille in bij de president nadat de groene partij in februari dit jaar besloot om uit de coalitiesamenwerking te stappen.

Eerder op de dag waarschuwde Rusland tijdens zijn betoog ook voor het onterecht criminaliseren van ambtenaren, terwijl er nog onderzoek plaatsvindt. Hij doelde daarmee op het besluit van minister Ori om Dorothy Hoever en Gracia Valies-Ormskirk, beiden toppers van de NPS, te ontheffen. Nadat de bewindsman enkele weken terug in het parlement aangaf dat onderzoek wordt verricht naar onregelmatigheden met schoolvervoer, diende Hoever als onderdirecteur Technische Diensten hem in de media van repliek.

“We begrijpen het, want we zijn in de politiek. En we beseffen dat wanneer er een minister komt dat hij zijn eigen omgeving, eigen entourage, wil inrichten naar zijn inzichten. En we kennen de inzichten van deze minister. Dus we verwachten niets anders”, stelde Rusland.

De NPS-fractieleider merkte op dat de bewindsman niet eens met de twee ex-directieleden heeft gesproken voordat zij zijn ontheven. “En dat is onbehoorlijk bestuur. Criminaliseert u mensen niet. Want wanneer u probeert om één vinger te wijzen naar mensen, wijzen drie naar u. Zorgt u ervoor dat u geen boze geesten in die samenleving oproept die u niet zult kunnen bezweren”, aldus de NPS’er.

Minister Ori zei zondag in het programma Welingelichte Kringen dat het onderzoek over schoolvervoer nog gaande is, waarbij er interviews met bushouders gevoerd worden en een accountant ook intern bezig is. Hij stelde ruimte nodig te hebben om zaken goed te organiseren en daarom geen tijd te hebben voor de personen die steeds naar bewijzen vragen. Ook zou hij geen heksenjacht zijn gestart tegen NPS’ers.

“Op mensen hun voorhoofd staat niet of ze NPS’er zijn, het zijn Surinamers. Als je niet presteert vlieg je eruit”, aldus de minister.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
  1. Als je niet prestreert vlieg je eruit. Kunnen velen dan inpakken inclusief die minister. Ik snap niet waarom zaken zo lang nodig hebben voor onderzoek. Zit niet alles in de computer???
    Hoe worden de mensen uitbetaald?? Nu zie je waarom iedereen rent om polieke funktie..
    Hoe hft Rusland een lijst maar ministerie niet. Ook hij is niet te vertrouwen.


    gemodereerd
  2. Meneer verteld natuurlijk niet dat die 20 tot 25 nieuwe mensen, totaal meer verdienen dan die 650 ambtenaren omdat ze in de hoogste schalen zitten of ingehuurden zijn die in valuta worden betaald.

    De grootste mislukking is grandmother marie.
    Ze heeft jullie wijsgemaakt dat ze de klus kan klaren; mooi niet.
    Haar enige verdienste is publiekelijk te verklaren dat het niveau vd gemiddelde suri gaat tot de 4e klas.
    Maar…. wat heeft zij eraan gedaan?
    Helemaal niets. Had Shantie V daar geplaatst, dan was suri een stuk verder.

    Minister Orie maakt korte metten met mensen die onterecht een stoel bezet houden en die niet in staat zijn om simpele rapportages op te leveren.


    gemodereerd
  3. debby , al die corrupte school vervoeder zijn al van voor 2020 , goh van 2010-2020 was het toch jou lover ddb die de baas was , en in plaats hij corrupten ontslaan ging hij er nog duizenden nieuwe corrupten bij de overheid plaatsen , en dat kost nu nog maandelijks miljoenen SRD , maar die spookambtenaren zullen snel voor het gerecht komen nu de PG geïnstalleerd is , en al jou foute vrienden van de ndp ook , en de ndp valt dan uiteen , dus Rusland zal zeggen schrijf alvast afscheidsbriefjes naar jou corrupte ndp


    gemodereerd
  4. CITAAT: “We begrijpen het, want we zijn in de politiek. En we beseffen dat wanneer er een minister komt dat hij zijn eigen omgeving, eigen entourage, wil inrichten naar zijn inzichten. En we kennen de inzichten van deze minister. Dus we verwachten niets anders”, stelde Rusland.
    REACTIE: In het eerste deel keurt Rusland het ongewenste gedrag dat ambtenaren op politieke gronden worden benoemd en ontslagen impliciet goed. Een ongewenste denkwijze.
    Vervolgens sluit hij af met een sneer en onbewezen verdachtmakingen. Rusland is duidelijk zwaar besmet met het denken van de oude politiek.
    .
    CITAAT: Minister Ori zei zondag in het programma Welingelichte Kringen dat het onderzoek over schoolvervoer nog gaande is..
    REACTIE: Daarmee geeft Ori feitelijk aan dat hij nog geen harde gronden voor ontslag heeft. Hij had ze eventueel op non-actief kunnen zetten. Kunnen we nu de zoveelste rechtzaak verwachten waarbij iemand weer met TWK aangesteld moet worden? Begrijpt Ori wel dat hij niet als potentaat mag handelen?
    .
    CONCLUSIE: Veel politici begrijpen weinig van democratie en goed bestuur.


    gemodereerd
  5. Rusland loop niet te hard van stapel en praat vooral niet voor jouw beurt, maar wacht het onderzoek af.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES