zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameKalloe: "Met reshuffling is Santokhi bezig zich vrij te pleiten van de...

Kalloe: “Met reshuffling is Santokhi bezig zich vrij te pleiten van de rotzooi die hij gemaakt heeft afgelopen drie jaren”

-

Does Travel - naar Suriname

“Wie wonderen verwacht van het reshufflen is een dromer. Er gaat niets veranderen”. Zo reageert oud-minister, ondernemer en ingenieur Richard Kalloe over de aangekondigde reshuffling van het kabinet Santokhi-Brunswijk. Kalloe stelt dat president Chan Santokhi na drie jaar regeren nu probeert om de verantwoordelijkheid van zich af te schuiven.

“Want het is niet hij die fout is. Straks ga je horen dat het de ministers zijn, want die presteren niks. Of het is de schuld van de vicepresident. Dus hij is bezig zichzelf vrij te pleiten van de rotzooi die hij gemaakt heeft de afgelopen drie jaren. Dus het gaat echt niet beter worden”, aldus de oud-minister in het radioprogramma Bakana Boskopu op Pipel FM.

Volgens Kalloe heeft de Surinamer het vertrouwen in Santokhi verloren. Dit is ook te zien in de houding van de VHP, die geen enkele politieke meetings met het volk organiseert. “De VHP houdt geen enkele meetings, omdat de ontevredenheid te groot is”, stelt hij. De oud-minister daagt het staatshoofd uit om een opiniepeiling te houden.

Volgens Kalloe kampt het land momenteel met een aantal problemen waarvoor concrete acties nodig zijn.

“Maar hij heeft het antwoord niet. We zitten met een kabinet dat in feite bestaat uit lammelingen. Men wilt reizen, want dat vinden ze ook zo geweldig. Want dan kunnen ze in hun businessclass zitten, daggelden verdienen en weg zijn van Suriname om in luxe, dure hotels te verblijven op kosten van de gemeenschap. Maar ze weten heel goed dat de gemeenschap geen waarde hecht aan al die zogenaamde geweldige gesprekken die ze in het buitenland voeren. Dus ze zijn gewoon bezig de tijd te bijten voor de resterende twee jaren”, aldus Kalloe.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Reshuffeling zal lood om oud ijzer blijken te zijn.
    Degenen die in aanmerking komen om gereshuffeld te worden zijn: Chan, de belachelijke koning en koning Albert en daarna de ministers.

    Chan: Je had een grote mond fa yu o go setin.
    Het enige wat je kunt regelen is Friends en Family en je verachtelijke etnische benoemingen.

    Je maakt geen schijn van kans bij de verkiezingen in 2025.
    Je dagen zijn geteld yu BEDRIEGIE MANG.

    Bij elke buitenlandse dienstreis gaat Melissa mee. Wanneer ga bezuinigen op je presidentiële kabinet? Wanneer ga je die glimmende VOLGAUTO’S van de hand doen?

    Het volk moet bezuinigen maar jij geeft geld uit als water. Mi edeh nanga yu yere Chan.


    gemodereerd
  2. Ja Kalloe, het land is in puinhoop gestort door de vorige regering. En een van de concrete problemen is de staatsschuld aflossen. Die vorige regering in bij verschillende landen bijelkaar heeft gesmeekt om het volk te voeden. Die man ruimt juist de puin die jullie hebben gemaakt op. Hulde aan Santokhi, die stimuleert het volk om te gaan werken voor de kost en niet handen spreiden voor de staat om eten. Bah Kalloe schaam je, je hebt geen recht om commentaar te geven op deze regering.


    gemodereerd
  3. “Wie wonderen verwacht van het reshufflen is een dromer. Er gaat niets veranderen”.
    ===============
    Helemaal eens met de heer Kalloe. Natuurlijk gaat er niets veranderen. Santhoki blijkt een draaikont te zijn. Veel praten en weinig doen. De meeste ministers van zijn “dreamteam” zijn inderdaad lammelingen. Hij gaat gewoon door met family and friends beleid. Melissa gaat mee naar Brussel op kosten van de belastingbetaler. Het is allemaal schaamteloos beleid van de regering.


    gemodereerd
  4. Reshuffle komt het land niet ten goede. Ontslaan oude minister maximaal 6 maanden behoud van salaris. En dan gaan ze maar plantsoenen dienst in misschien kunnen ze daar wel goed functioneren. En is het werk niet te uitdagend voor ze.
    Waarom maakt niemand zich hard hiervoor


    gemodereerd
  5. Deze tijd is een nieuw generatie spoorgeesten over geheel wereld.

    Het is gewoon al te laat of anders gezegd deze regering en dan nog, moeten wij ook niet vergeten hoe de vroegere tijden 1970 inspeelden, de kanalen , de bronnen de verborgenheids komen nooit in het licht, de duister blijft in duister , onze gedachten toendertijds waren groen als vrucht die nieteens weet waneer het rijp is, waneer de bestemmingstijd naderd, alsnog weten heel veel gedeelte niet waar de vruchten zijn tot de dag van heden, dus de bronnen is in het gedeeltelijk afgesloten ,terwijl er meerdere kanalen er zijn wat verborgen was moeilijk om achter te komen ,lastaan te vinden waar het precies ligt

    Dus dan word er een nieuw kanaal geopend , maar er zijn ook jakhalzen intussentijds en leeuwen van de vorige kanalen hun nageslacht die op wacht zijn en kijken rond waar ze kunnen slachten , en dat maakt het moeilijk voor ons volk, er is geen ware eenheid.

    Eenheid betekend geeft toe !!
    Eerlijk zijn ,open de kanalen ,laat de signalen zien en waar is het oude schriftelijk waar men kan zien hoe de opverte werd overhandigd en vanaf waneer en tot welk periode en dan kunnen wij verder , met allen vertrouwen terug zoals hoe het beginfase was oorspronkelijk.

    Wi na Sranan mang ,ma we kirie sma volk!!
    A no kang tok!


    gemodereerd
  6. Kalloe je ben een ezel, bij internationale vergarderingen moet je bij zijn. Chan mag gaan waar hij wil, uw president Bouta zit vast in zijn eigenland en wat heeft hij voor het land gedaan. Mensen als jullie is een vloek voor het land, want jullie denken alleen aan je eigen portemonnee.


    gemodereerd
  7. Kalloe heeft het laat ontdekt. Wij hinoestanen in Nederland wisten al dat die Koetta niet anders zou doen dan zijn eigen zakken vullen. Elke maand is die man op vakantie . Het is in Europa zomer. Hij plant zeker al zijn zomervakantie of is hij al met vakantie? Met geld van het volk. Hij moet aftreden en al het beroofde volk geld terug betalen!


    gemodereerd
  8. Helemaal met Kalloe eens mooi weer spelen in het buitenland en het volk heeft het zwaar, alleen het manier van praten van Chan merk je dat deze man geen verstand heeft om het land beter te maken dit is heel triest, een land met nog niet eens 1 miljoen mensen alleen maar bla bla bla ,set kong me hoela


    gemodereerd
  9. Kalloe heeft geen ongelijk, maar hij als president, zou het nog slechter gedaan hebben als Santokhi, omdat hij naast nepotisme ook super racisme een rol zou laten spelen bij zijn beleid. Het racisme van de huidige regering loopt tenminste nog niet de spuigaten uit.


    gemodereerd
  10. Deze heer Kalloe zegt o.m. : “ZE ZIJN BEZIG DE TIJD TE BIJTEN”…….wat dit precies betekent weet waarschijnlijk deze Kalloe alleen…….zo te horen behoort Kalloe ook tot het enorme Surinaamse legioen, dat slechts tot de 4e klasse LO heeft gevolgd en dientengevolge dus héél weinig inhoud heeft…….


    gemodereerd
  11. Het is jammer dat deze jongen zijn betoog eindigt met stompzinnige opmerkingen, anders zou je kunnen denken dat hij best wel een punt heeft.
    maar door te wijzen op reizen en daggelden verdienen en dure hotels begeef je je op het pad van jochies die iets gehoord hebben ergens op de centrale markt en dit vervolgens ook gaan verkondigen. jammer jongen jammer
    Het begin is dus niet zo slecht. inderdaad knelt het wegens een gebrek aan kennis, men had er meer van verwacht. heeft San Tokhi dan gefaald of waren de verwachtingen te hoog gespannen? het tweede zonder meer. het eerste is deels waar. verklaringen volop

    Kijken we naar deze jongen Ka Loe dan vraag ik mij af
    spreekt hij uit ervaring? Heeft bouters niet iedere maand een reshuffle doorgevoerd?
    Kijk Ka Loe daar zou je antwoord opkunnen geven


    gemodereerd
  12. De verkiezingen naderen, dus iedereen wil tegenwoordig van zich laten horen. Wie helpt mij aan de wapenfeiten van deze ex? Woonde ten tijde van z’n ministerschap niet in Su.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES