maandag, april 29, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrug naar Frans-Guyana ter sprake bij ontmoeting Santokhi en Franse president Macron

Brug naar Frans-Guyana ter sprake bij ontmoeting Santokhi en Franse president Macron

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi heeft in Brussel een onderhoud gehad met zijn Franse collega Emmanuel Macron. De Surinaamse president liet het volgende hierover weten:

“…Suriname en Frankrijk zijn buren door het overzeese grensgebied Frans-Guyana en zij onderhouden goede vriendschappelijke betrekkingen. Het bevorderen van veiligheid en gezondheidszorg, met als doel duurzame ontwikkeling voor de bewoners in het grensgebied, is onze prioriteit.

Suriname heeft in dit kader nauwere samenwerkingsverbanden voorgesteld. Hiertoe zullen ministeriële teams verder in dialoog treden. Betere connectiviteit met Frans-Guyana door middel van een brug kwamen ook ter sprake. De olie en gas sector werd besproken en wij verwachten later dit jaar de directeur van de Franse energiegigant Total in ons land.

Ik heb onze Franse partners bedankt voor de goede samenwerking op het gebied van criminaliteitsbestrijding en heb voorgesteld om een geïntegreerde taskforce op te zetten tussen de Guyana’s met ondersteuning van de Verenigde Staten en Nederland. Om verdere vooruitgang te boeken, is het belangrijk dat we politieke consultaties op het hoogste niveau blijven voeren.

Ten slotte heb ik president Macron uitgenodigd voor een bezoek aan Suriname…”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Santokhi zou Haiti, Franstalig Africa en Frans-Polynesie moeten vragen hoe voordelig een samenwerking met Frankrijk in de praktijk is voor niet Europeanen. Haiti moest meer dan 200 jaar herstelbetalingen doen aan Franse slavenhouders omdat ze de Fransen uit dat eiland verdreven hebben. Franstalig Africa is tot vandaag eigenlijk een wingewest van Frankrijk en grote delen van Frans-polynesie zijn ontvolkt en onbewoonbaar gemaakt omdat Franrijk het nodig vond daar atoombom-proeven te doen. Zaken doen met Frankrijk kan voordelig zijn, maar je moet wel oppassen dat je niet onderaan een guillotine belandt.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES