zondag, april 28, 2024
HomeNieuws uit SurinameObed Kanape: "Grote blunder bij uitzettingsprocedure Asawini"

Obed Kanape: “Grote blunder bij uitzettingsprocedure Asawini”

-

Does Travel - naar Suriname

De fractieleider van de ABOP, Obed Kanape, is niet van plan om zijn recente uitspraken over Regita ‘Asawini’ Edenburg terug te nemen. De politicus gaat nu zelfs een stapje verder en noemt Asawini een radicalist. Wel benadrukt Kanape dat er grote blunders zijn gemaakt bij de uitzettingsprocedure die door Surinaamse autoriteiten, waaronder ook partijgenoot tevens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, is opgevolgd.

“Als het aan mij lag, zou ik haar niet het land uitzetten. In mijn aanpak zou ik haar liever een ernstige waarschuwing hebben gegeven en haar gewoon in het land laten blijven. Uiteindelijk a Sranan-politiek nanga Sranan-gemeenschap emotioneel. Nu heeft men op zoveel verschillende manieren geprobeerd om die vrouw het land uit te zetten, maar men maakt zoveel grote blunders. Het is een grote blunder”, benadrukte Kanape in een interview met D-TV Express.

Hij stelt dat deze case één van de grootste lessen zal zijn op het gebied van internationaal recht. Kanape gelooft echter niet dat koppen zouden moeten rollen, omdat waar er gewerkt wordt er ook altijd fouten worden gemaakt.

Nadat Waterkant.Net enkele dagen terug een bericht publiceerde, waarin Kanape aangaf dat Asawini voor hem geen hero is, is de parlementariër vooral op sociale media flink onder vuur genomen. Kanape blijft erbij dat de zaken waarmee Asawini bezig was, niet door de beugel kunnen. Hijzelf ligt niet wakker van de kritiek. Ook maakt hij zich niet druk dat zijn kritische houding ervoor kan zorgen dat hij zijn zetel in het parlement in 2025 kan verliezen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
  1. Stoere taal van een over het paard gestilde …opblaas kikker.
    Kanape maakt zich geen zorgen niet weer gekozen te worden voor een periode als parlementslid.

    Daar zal het niet bij blijven. Kanape zal zich voor het gerecht moeten verantwoorden voor landroverij. We gaan hem en zijn lotgenoten “naakt” uitkleden.

    Obed Kanape … voor de groene tafel … joe sa pré kies’ winti.
    Na ambra foe a ambra basi e kowroe ala pré pre’ kies’ winti !!!!


    gemodereerd
  2. Vooropgesteld, ik ben absoluut geen fan van knappe obed. Hij is een omhooggevallen lul en probeert altijd zwaar gearticuleerd te spreken en deftig te doen. Bij de uitzetting van die vrouw zijn er zeker ernstige fouten gemaakt, maar ze heeft haar verdiende straf gekregen, nl. ze is gedeporteerd. Nu ze in Nederland is en daar een heldenrol toebedeeld heeft gekregen, kan ze proberen te doen wat haar in Suriname niet gelukt is. Volgende deportatie is naar Ghana.


    gemodereerd
  3. Ik noem Asawini een SEPARATIST. Als deze mevrouw haar zin krijgt zal Suriname na verloop van tijd in een spiraal van schermutselingen en binnenlandse oorlogen terecht komen.

    Degenen die Asawini zo bewieroken, is dit wat jullie willen hebben?

    De grondenrechten zijn niet bedoeld om Suriname te verkavelen waarbij de Centrale Overheid geen enkele bevoegdheid meer heeft zoals deze mevrouw beoogt.

    De staat Suriname mag niet uiteenvallen in kleine onbetekenende staatjes die oorlog met elkaar gaan voeren.


    gemodereerd
  4. Met afschuw heb ik gekeken en geluisterd naar Obed Kanapé in het actualiteiten program …To The Point.

    Ik heb me diep geschaamd … is deze man lid van ons Parlement en nog wel een fractie voorzitter.

    Dit zegt veel over het niveau van de overige fractieleden van ABOP/PL …. dommer dan dom kun je niet tegenkomen.

    De hr. Telgt zal zich tijdens het vraaggesprek afgevraagd hebben … had ik niet liever een willekeurige individu {man, vrouw van de straat} kunnen uitnodigen om een analyse te geven over de toestand in het land.

    De man/vrouw van de straat weet precies wat er in dit land gebeurd … waar de schoen wringt … dat wij opgescheept zijn een Waardeloze, Liegende, Bedriegende regering.

    In gedekte termen geeft Obed Kanape de regering, m.n. de ple-si-dent en zijn adviseurs …. de schuld van alles wat verkeerd gaat. SANTOKHI PRAAT TEVEEL …. BELOOFD ZAKEN … die niet waar gemaakt kunnen worden. Te weinig of geen transparantie vanuit de regering naar de bevolking.

    Positief is … dat Obed Kanape … zich er van bewust is dat het gedaan is met ABOP en dat hij straks als burger naar een baan kan omkijken … misschien lukt het in het bedrijfsleven … of als arbeider van voorzitter R. Brunswijk.


    gemodereerd
  5. Ik dacht dat er veel meer belangrijke zaken in Suriname aan de orde zijn, zoals de ARMOEDE, MEDISCHE ZORG, ONDERWIJS, VEILIGHEID, dan steeds maar het gezeur over uitzetting van Asawini. Politiek kom op, geef aandacht aan echte problemen


    gemodereerd
  6. Ooh, misschien kun je het effe uitproberen in Nederland, gewoon om te ervaren hoe het werkt.

    Demonstreren in Nederland met verlopen verblijfsvergunningen. Niet tegen het klimaat, maar tegen de regering. Dreigende voice’s inspreken, militairen oproepen etc etc.
    Geloof je echt dat de ieendee je vervolgens helpt aan verlenging van je verblijf 😅😂
    Maakt niet uit wie je bent, eerst detentie dan de rest.

    Ik vermoed dat je dan tss de I’s beland in de cel, as in iritrea, iesus, misschien een verdwaalde drugs-kondremang.
    “Verward persoon zonder verblijfsvergunning, die dreigende taal uitte, opgepakt door de marsmallows.” Niet eens breaking news, is dagelijkse kost.

    Allerlei waanideeën zgn afkomstig van internationale organisaties. Dit flik je niet in geen enkel land. Das de realiteit.
    Voorbeelden te over, die IO’s hebben geen power, anders zaten we niet in een oorlog.

    Dat mag nie hoor, stoute phoetinaa…..


    gemodereerd
  7. Zo zie je maar wat voor incompetente ministers en DNA leden uit de ABOP voortkomen. Deze meneer Kanapo alias grondrover van het Sabaku project weet duidelijk niet waarover hij het heeft. De ABOP minister van justitie Aloksi moet onmiddellijk met ontslag gestuurd worden door de president. Je kan onmogelijk iemand die kritiek levert op het beleid ontvoeren en uitzetten. En daarna komt Adoksi een hoop nonsens verkondigen. Weg met de troep van de ABOP. Schaamteloos.


    gemodereerd
  8. Obed praat graag en wilt volgens mij interessant gevonden worden. Zijn hoog Nederlands heeft dusdanig indruk gemaakt op zijn baas Bravo, dat die….. deze pas komen kijken politicus tot zijn fractievoorzitter heeft gebombardeerd. Dat Asawini op een onheuse manier is behandeld en uitgezet lijkt me allang duidelijk, het voorval heeft heel Suriname in de greep gehouden. De politici in ons land, hebben geen inhoud..! Het interesseert niemand wat Obed vind..


    gemodereerd
  9. Grote blunder bij to wijzing van domeingronden in het Sabakoeprojekt aan abop toppers.

    Idem veel van de functies in beleidsposities vh land waar ze de kwaliteiten, persoonlijkheid, competenties, ervaring, enz niet hebben en er ook niets vam bakken, (inter) nationaal.

    abop heeft geen kader en zijn zelf niet geschikt boor de functies, vanaf granman, kapitein, basja, vd dorpen in het dc, enz en zelf als vadrr deugen ze niet in hun gezin, bere, lo, in het oerwoud waar ze wonen.

    Alleen maar rotzooi dat ze uithalen met goud, hout, vervuiling vh oppervlakte water, grondwater, vervuiling met kwik, in de grond, water, lucht, om hakken van bomen, ontbiossing, hout voor een appel en een ei verkopen aan tussenhandelaren, Chinezen, dieren en planten laten uitsterven, erosie, maan landschappen door erosie, on leefbaargebied.

    Ook als ze naar Paramaribo komen can het zelfde laken en pak. Eigendomspercelen van derden bezetten en een getto maken, diefstal, criminaliteit, enz.

    marrons deugen niet, maar willen leiding geven in een land vol met uitdagingen, terwijl ze vd hoed en de rand niets weten op welk gebied dan ook. Ook niet van hun dorp, dorpsniveau, kroeoe.

    Ze zijn blijven steken in hun pangie, vuurdans, tamtam, en taalje van hun lo en bere, boslandonderwijzer, dominee spelen, enz.

    En ze willen met het beleid en bestuur van Suriname ( inter)nationaal zijn en leiding in het land geven.

    Bun sari tori.


    gemodereerd
  10. Die Kanape heeft ergens toch gelijk.Iemand het land uitzetten is wat anders dan grond stelen.Die vrouw moest dringend weg en dat is gebeurd.Laat die Frank King zijn grote woorden nu eens waar maken.Mi e wachtie ing.


    gemodereerd
  11. stadsgerillia , we gaan hem ” naakt” uitkleden , ha ha ha , jij wie zijn die anderen dan , zeker ook een hoopje poep , de uitwerpselen van de duivel ddb
    en wat dacht jij met jou vrienden , kanape zal jullie een poepje laten ruiken , niet op de groene tafel maar op de dorre grasmat die geschapen is door jullie duivel
    trouwens kanape heeft het goed verwoord wat die terroriste betreft , en holland kan deze terroriste ook oppakken , let maar op


    gemodereerd
  12. dus je wilt de stuwdam opblazen en was bezig een eigen legertje op te zetten en je was tevens bezig een gebied af te bakenen waar hun eigen regels gelden in de staat suriname? je bent niet kek zek!!!


    gemodereerd
  13. Iedereen is vrij zijn mening te geven. Op grond waarvan kom je tot de conclusie dat er grove blunders zijn begaan? Je laat ons in het ongewisse. Je maakt in een interview bij DTV het verwijt dat journalisten zaken eerst goed moeten onderzoeken alvorens in de publiciteit te treden. Heb jij dat in dit onderhavig geval ook gedaan?? Heb mijn twijfels.


    gemodereerd
  14. In een interview met Wayne Telgt in To The Point heeft Obed Kanepe een Voice laten horen van die brutale SEPARATIST Asawini waarbij ze zegt dat de DC van Brokopondo NIETS TE VERTELLEN HEEFT in dat District.

    SA A VROUW DIESIE E DENKIE FU ENG SREFI

    WELKE AUTORITEIT VERTEGENWOORDIGT DEZE BRUTALE SEPARATIST.

    IK BLIJF HET ZEGGEN: MINISTER AMOKSI HEEFT DEZE VROUW EEN PODIUM GEGEVEN DOOR ZIJN ONKUNDE EN STOMMITEITEN.

    Deze minister moet de laan uit worden gestuurd!!


    gemodereerd
  15. Weet je wat: De regering moet Asawini en haar Seperate Volks-Tribunaal hun zin geven om per direct zich af te scheiden van Suriname.

    Voortaan zal deze Volksrepubliek der Saamaaka zelf moeten zorgen voor hun eigen AOV’ers.
    Ze moeten voortaan hun eigen munteenheid gebruiken. Ze moeten ook zelf hun eigen ziekenhuizen beheren

    Als men naar Paramaribo afreist moet men een visum aanvragen.

    De Stuwdam zal beheerd moeten worden door een onafhankelijke commissie want anders vrees ik dat deze STUWDAM het gaat begeven.

    De Hoofdstad van deze nieuwe Volksrepubliek met de naam Asawini Town.

    Leve deze nieuwe Volksrepubliek der Saamaaka!!!


    gemodereerd
  16. Wat je een blunder noemt. Suriname heeft geen guerilla strijder nodig met een Nederlands paspoort, maar Suriname heeft opbouwende mensen nodig die het land vooruit helpen. Aub geen aandacht en energie besteden aan negatieve mensen met een Nederlandse paspoort…


    gemodereerd
  17. Aan alle Asawini aanhangers: Eindelijk heeft iemand de vloer aangeveegd met Asawini.

    Niemand minder dan Jennifer van Dijk Silos heeft dat gedaan. Ik heb steeds aangegeven dat Asawini zich een autoriteit waant die boven de Centrale Overheid staat.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES