dinsdag, mei 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieObed Kanape: "Voor mij is Asawini geen hero!"

Obed Kanape: “Voor mij is Asawini geen hero!”

-

Does Travel - naar Suriname

De fractieleider van de ABOP, Obed Kanape, zegt dat Regita ‘Asawini’ Edenburg geen schoonheidsprijs verdient voor de praktijken waarmee zij in Suriname bezig was. “Voor mij is Asawini geen hero!”, benadrukt de parlementariĂ«r.

Volgens Kanape moeten mensen oprecht zijn wanneer zij bezig zijn met een bepaalde strijd. Dat heeft hij helaas gemist bij de Nederlandse staatsburger Edenburg die naar zijn zeggen bezig was een eigen Staat voor de Saramaccaanse gemeenschap in Suriname te stichten.

Vooral het grondenrechtenvraagstuk zal volgens hem niet worden opgelost, wanneer het binnenland tot een aparte staat in Suriname wordt verklaard. Kanape schaart zich hiermee achter de verklaring van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Ondertussen heeft de Nederlandse Ambassadeur Henk van der Zwan vrijdag ook gereageerd op deze kwestie. De diplomaat zegt de situatie onbegrijpelijk te vinden en stelt dat Surinaamse autoriteiten zich niet hebben gehouden aan de regels van het Verdrag van Wenen bij de uitzetting van Edenburg door de Nederlandse ambassade niet op de hoogte te stellen.

Nadat de zaak via de media werd vernomen, is er contact opgenomen met het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken (BIBIS) en is er per diplomatieke nota gevraagd wat er precies aan de hand is. Echter, tot op dit moment is er geen concreet antwoord vanuit de Surinaamse autoriteiten ontvangen. Wel heeft BIBIS laten weten dat Suriname alsnog uitgebreid zal reageren.

Van der Zwan fronst wel zijn wenkbrauwen over de verklaring van minister Amoksi waarbij zou zijn vermeld dat Edenburg een gevaar vormt voor de Surinaamse staatsveiligheid. President Chan Santokhi heeft ook een uitgebreide rapportage van Amoksi gevraagd om na te gaan of alles wel volgens de juiste procedures is geschied.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Wat een gelul hier zeg over een k meid die dacht eventjes de aandacht nr zich toe te trekken.ASAKAKALASI GI ING HERI LIBI. BASTA EN HIERMEE UIT.


    gemodereerd
  2. Waarom moeten we weten wat deze man vind van Asawini?
    Wat is de toegevoegde waarde van deze man?
    Deze man vind het normaal om zichzelf grond van de staat toe te eigenen en ze later door te verkopen voor veel geld.
    Deze man is de laatste die iets over Asawini moet zeggen.


    gemodereerd
  3. Als Obed Kanapé één held kent die in de ogen van IEDEREEN een hero is, dan hoor ik dat graag van hem.


    gemodereerd
  4. Ik blijf ook deze mening toegedaan: Mevrouw Asawini denkt de Surinaamse overheid gewoon de les te lezen, zie de minister van ROM!

    Het betreden van andermans terrein en mensen dicteren daar te verdwijnen!

    Ik heb wel een foto van haar gezien met Security Saamaaka. Nog even dan lopen deze lieden met wapens daar rond.

    In oktober vorig jaar zag ik haar op de Surinaamse televisie een bord plaatsen: Dit is Saamaaka grondgebied: Voor mij is dit gewoon een Staat binnen een Staat.

    Ik zie dalijk ook de Aucaners, Matawai of Nduyka’s hun grondgebied komen opeisen waar de overheid niets te vertellen heeft.

    Dit zal betekenen dat deze groepen hun eigen leger gaan hebben op termijn.

    Is dit wat wij in Suriname willen? Ik denk niet dat dit de bedoeling is van de vonnissen die er zijn uitgesproken door de OAS.

    Let wel: In de case Asawini moeten er koppen rollen op de diverse ministeries. Een aaneenschakeling van STOMMITEITEN en BLUNDERS zijn er gemaakt bij het willen uitzetten van Asawini.


    gemodereerd
  5. Omdat jij maar een kijken bent ,en meer van je portemonee houd dan van je land en eigen volk


    gemodereerd
  6. Omdat jij maar een kuiken bent ,en meer van je portemonee houd dan van je land en eigen volk


    gemodereerd
  7. De regering van Suriname moet zijn aandacht vooral richten op het oplossen van de talrijke problemen in het land en geen woord meer vuil maken aan een persoon die geen enkele meerwaarde heeft voor de Surinaamse samenleving. Onbegrijpelijk dat hier zoveel tijd aan wordt besteed.


    gemodereerd
  8. De ware helden van Suriname zijn op 8 dec. 1982 door ddb omgebracht.
    Zij hadden kunnen zorgen voor welvaart en ontwikkeling in Suriname.


    gemodereerd
  9. Weg met die Nederlandse opruister. Geen Nederlandse terroristen in Suriname. We hebben zelf genoeg hier. Zelfs tot in de politieke arena . Zoveel aandacht voor asalasi, die Suriname wilde opdelen. Laat ze dat doen in haar eigen land. Dan wil ik die grote smoel van die ambassadeur horen. Donder op jo.
    Meneer de ambassadeur, je kan niet eens de kansloze gelukszoekers in je eigen land uitzetten. Dan wil je ons hier belerend komen vertellen over niet juridisch volgen en blabla.
    Tenminste hebben mijn autoriteiten ballen getoond om jouw Nederlandse terroriste uit te zetten, jo blaaskaak. Weg met asalasi, zero. Not hero.


    gemodereerd
  10. Meneer knippa van de grondroverspartij ABOP moet zijn klep dichthouden. Laat deze grondrover de beide percelen van het Sabaku project terug geven. De ABOP zit achter de uitzetting. Iedereen die kirsch is wordt gecriminaliseerd door de huidige regering. Weg met deze boevenpartij ABOP en PL.


    gemodereerd
  11. Ik ben persoonlijk ook van mening dat het land verdeeld moet worden in twee of meerdere staten. Ik geeft deze mevrouw groot gelijk.

    Mijn Afrikaanse zuster richt aub een eigen staat op laat al uw Afrikaanse broeders en zuster ernaartoe emigreren. Wat zou dat prachtig zijn.


    gemodereerd
  12. Kanape, wie hft interesse voor jouw domme mening. Tenminste is ze niet in de politien gestapt om percelen te gaan stelen. Jullie waren maanden bezig met deze vrouw maar niets negatiefs gevonden. Dat hinderd jullie.
    Wat heb jij gedaam voor de binnenland bewoners?? Geen ene malle moer. Als vorige regering geen stroom had gezet was dat oom niet gebeurt. Enige dat jullie naar binnenland brengen is Top ramen. Zie je dt VHP voor binnenland iets doet?? Ze roven alleen daar.


    gemodereerd
  13. Geen letter in de Nederlandse media over deze Hollandse, dat zegt genoeg. Oninteressant!

    Eigenlijk jammer dat ze nu al is geloosd. Nu mist ze de kans om verhaal te halen bij die “ghanese koning”, die straks Keti Koti komt vieren in su.
    Ben erg benieuwd hoe jullie die goedoe pa uit ghana zullen verwelkomen. Gaan jullie ook met pannen en deksels protesteren, of een diepe kniebuiging maken voor jullie bloedfamilie die jullie heeft verkocht.

    Neeee, doe maar niet Obed.
    Dat mens is een erg slecht voorbeeld voor jong suri.


    gemodereerd
  14. Helemaal eens ze is geen hero. Er is een vouce bericht van haar waar ze militairen oproept , hiersoor is ze staatsgevaarlijk! Wat klets ze in Suriname als NL staatsburger, ga daar vechten tegen de pvv , fbv en andere. Daar durft ze niet. Ze moeten haar nooit meer toelaten naar ons mooi Sranang


    gemodereerd
  15. Ja, een staat in een staat. Dan kunnen ze hun eigen bestuurders aanstellen, b.v:
    Money dagu president
    Piqette minister van volksmobilisatie
    Patty 1 minister van LVV
    Patty 2 minister van de ghetto
    Neusje minister van alcoholische zaken
    Tigri barba vieze president
    Waidu dc van Nickerie
    Makku minister van juspol
    Dada en dodo directeur/onderdirecteur communicatiediensten.
    Pakkikaw hoofd oproerpolitie.
    Sang a njang aka “ie sabi toch” woordvoerder president.
    Jerrel aka “mister dus dan” woordvoerder vieze president.
    De minister van handel en industrie (invoer aardappelen en knoflook) is ook al bekend.
    Abdullah hoofd valutazaken.
    🤣🤣🤣🤣🤣


    gemodereerd
  16. Latour buurt was nooit echt goed opgeleid. Er zijn regels en protocollen. Maar dat snap jij niet he latour posse. Weet je hoeveel hosselaars en kleine ondernemers in de stad geld verdienen van toeristen. Jou hersenloze denkwijze maakt dat Suriname nu in deze situatie verkeerd


    gemodereerd
  17. Of Asawini een heldin is, is niet relevant. Wat wel relevant is is dat deze Mini-ster zich heeft gedragen als een domme, incompetente dictator die daar niet thuishoort. Dat de rechtstaat in Suriname rammelt.


    gemodereerd
  18. Dit onzin verhaal vol onjuistheden lijkt verdacht veel op de leugens en onzin die Yuri Landloper ons tracht te verkopen op FB.


    gemodereerd
  19. persoon , 10 juni 2023 Bij 11:35 , kanape zegt de waarheid snotterbel uit de bijlmer , jij geeft geen ene malle moer om suriname , jij houdt alleen maar van jou afgod de massamoordenaar ddb , maar jou liefje is nooit surinamer geweest en zal het ook nooit worden , de brandende poorten van de hel staan wagenwijd open , dat is jullie land , maar daar verbrandt zelfs de as , de duivel houdt niet van stoffige gedrochten


    gemodereerd
  20. latour posse , jij durft , jij woont en profiteert van alles daar in holland , jij bent ook een van die klojo’s die aan de zijlijn zitten te schreeuwen , maar niet naar suriname durven te komen , echt jullie zijn allemaal blaasbalgen zonder ………..


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES