vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameJenny Simons: "Vp Brunswijk heeft altijd hetzelfde scenario"

Jenny Simons: “Vp Brunswijk heeft altijd hetzelfde scenario”

-

Does Travel - naar Suriname

Het geklaag van ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk de laatste dagen in de media, is volgens ex-parlementsvoorzitter en NDP’er Jennifer (Jenny) Geerlings-Simons geen nieuw fenomeen. Ook de Nationale Democratische Partij in Suriname (NDP) heeft dit gedrag van Brunswijk moeten ervaren, toen de twee partijen in een regeercoalitie zaten tussen 2010 en 2015.

“De vp heeft altijd hetzelfde scenario. Hij heeft het met Nieuw Front (NF) en de NDP gedaan. Nu doet hij het met de VHP. Dat wil niet zeggen dat NF, NDP en VHP hun fouten niet hebben, maar het is altijd hetzelfde scenario dat er niet genoeg gedaan kan worden voor de achterban, althans voor de mensen in het binnenland en dat hij daarin gehinderd word door zijn partners”, zei Simons in het radioprogramma Bakana Tori.

Het enig verschil met nu is dat de ABOP van Brunswijk een veel betere positie binnen de coalitie heeft, doordat het voorzitterschap van De Nationale Assemblee (DNA) ook in handen van de geelzwarte partij is. Volgens Simons is het DNA-voorzitterschap in feite de sterkste positie binnen de coalitie.

En aangezien de ABOP twee van de drie topposities heeft, kan niet gesteld worden dat deze partij achtergesteld is in de regering. Dus de vicepresident zou zich moeten bezinnen op wat hij zegt. Zij benadrukt tegelijk dat de functie van vicepresident geen functie is van grote macht.

“In ons land heeft de vicepresident eigenlijk maar twee dingen te doen, namelijk de Raad van Ministers vergaderingen te organiseren en coördineren. Het tweede is dat hij gewoon daar moet zijn om de president te vervangen wanneer dat nodig mocht zijn. Verder heeft de vicepresident in ons bestel geen andere functie”, aldus de gewezen parlementsvoorzitter.

Ook onder het presidentschap van Desi Bouterse (2010-2020) bestonden er raadsadviseurs die belast werden met het mede helpen coördineren van het beleid op bepaalde ministeries. “Deze mensen keken misschien over de schouder van de minister, maar dat heel ministerie werd niet gebracht naar het kabinet”, stelt Simons.

Onder de samenwerking van de ABOP met president Ronald Venetiaan tussen 2005 en 2010 was er een heel andere situatie. De NDP-topper zegt dat Venetiaan zijn presidentschap meer als een ceremoniële president naar buiten toe invulde. Hierdoor liet hij alle ministers van de ABOP, PL, BEP en VHP in hun eigen koninkrijk op hun respectievelijke ministeries.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
  1. Dus, Lonny moet de raad van minister vergaderingen organiseren en coördineren en hij moet de President tijdens diens afwezigheid vervangen,..tog??
    Nou, ik pis in m’n broek van het lachen. A naai wooko…
    Betre a go har ksaba nanga taya..


    gemodereerd
  2. simons , jij had ook altijd hetzelfde scenario , maar opgelegd door jou baas ddb , zorg dat de oppositie de mond gesnoerd wordt , en ik bouterse verschijnt niet in het dna , en simons als de oppositie eiste dat president bouterse zich moest verantwoorden in het dna , had u altijd het zelfde smoesje , of beter gezegd ,, altijd het zelfde scenario ,,


    gemodereerd
  3. Dus Mevr. Simons heeft deze vicepresident heel goed door. Kan ook aan een stukje persoonlijkheid van deze vicepresident liggen, maar inderdaad in elke combinatie heeft hij het over hetzelfde ding. Zowel de ex-presidenten, Venetiaan en Bouterse hebben dit moeten aanhoren/ervaren. Spreekwoordelijk heet dat; “de aard van het……….”
    Prima!


    gemodereerd
  4. Volgende in de rij van de paarse mislijders, sidonia. U vergeet erbij te vertellen, dat de vp het van de beste scenario dirigent heeft geleerd. nl, jouw gotrofather opa D, de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname. De grootste vloek van Suriname vanaf 25 februari 1980. En natuurlijk bij bakba tori van limbo goebbels. Who’s next?


    gemodereerd
  5. Jenny is alvast bezig om de NDP tot geschikte bruid te maken van de VHP voor de aanstaande verkiezingen.


    gemodereerd
  6. Als ik kijk naar alle presidenten die de Poppenkast beheerd hebben, dan heeft alleen Venetiaan, die zich als ceremoniele president opstelde, het land een beetje vooruit geholpen. De andere presidenten, de een nog meer dan de ander, hebben er allemaal, stuk voor stuk, een grotere rotzooi van gemaakt.


    gemodereerd
  7. Het kan verkeren!

    Weer een bevestiging, notabene vd oppositie, dat deze president zijn eigen stijl heeft en keihard werkt.


    gemodereerd
  8. Ach….Simons, het afgeserveerde politieke paarse kuikentje. Had slechts 1 taak, de oppositie de mond snoeren / Jogi door de politie laten verwijderen uit DNA. En nu komt dit incompetente minkukeltje, het wijsneusje uithangen.


    gemodereerd
  9. Beste famiri, volgens mij is het blobleem van Lonnie dat hij niet genoeg scholing heeft gehad!
    Hij functioneert op een bepaald niveau, maar komt heel veel intelligentie en know how te kort.
    Dat is op zich niet erg, als hij zelf kennis had,… en dat is het nou. Die zelfkennis/zelfreflectie is bij lonnie niet goed ontwikkelt. Deze cruciale vaardigheid heeft hij niet.
    Hij heeft wat de positie betreft een te krotte broek aan!
    Maar ja, daardoor kan hij niet tot een briljante conclusie komen om andere rechtvaardige & deskundige marron leiders te faciliteren, zodat deze op hun beurt het land kunnen helpen ontwikkelen. Maar ja als alle spiegels waarin hij/Lonnie kijkt, aangeven dat hij zo een politieke briljante schoonheid is, dan leert hij nooit iets he.
    Lastig lonnie a kebrek aan scoro ai fong yu now!
    Tip : lonnie bouw goede scholen en neem deskundige leerkrachten aan. Die zich toe kunnen wijden om de inheemsen in het prachtig binnenland te kunnen helpen ontwikkelen.

    Gado de wi fesi mang.


    gemodereerd
  10. Jenny,jenny.jenny mi gado je laat je nog steeds misbruiken dood die oude skelet ddb!!!
    Jij, maKoe, aloe Baba,Aboel,Bouwval, paar missers en nog veel van die flying monkey van didibri.
    Jullie gebruiken mooie woorden.
    Maar jullie daden zijn slecht.
    Jullie maken Suriname kapot.


    gemodereerd
  11. Als je niet hoog geletterd bent en niet geschikt voor je functie dan kun je ook niet optimaal functioneren. Is ook niet de schuld van de vp want hij kan het gewoon niet beter. Was maar waar dat een ieder dit post zou kunnen ambiëren. Dan zou ook Jan alleman vp worden.
    Waarom laat men niet opnemen in de grondwet van Suriname ,,dat de functie van president en vp,, wordt omschreven waaraan die moet worden voldaan. Dan krijg je deze soort ezels niet aan de macht die het land te gronde maken.


    gemodereerd
  12. Jennifer (Jenny) Geerlings-Simons heeft al een paar jaar in stilte haar corrupte kappa vol kunnen proppen met het geld die zij en haar mede NDP rovers uit de Surinaamse staatskas hadden geroofd. Nu is Jennifer Simons weer in de startblokken en gereed om haar volgende rooftocht te vervolgen. Wat een kaka meeloper en Judas geval is dit wijf toch. Ze maakt zich zogenaamd druk om humptie dumptie Ronny zijn onbetrouwbaarheid.
    Maar toen deze incompetente, onbetrouwbare koemakoisie wijf assemblee voorzitter was, belazerden zij en Ronny het volk van Suriname met de ene na de andere met corruptie doorspekte wetgeving, uitspraken en daden waarmee zij familieleden, vrienden, de NDP, Abob en zichzelf materieel en financieel vooruit hielp.

    Leugenachtige dief Jennifer Simons, houdt je grote leugenachtige kappa dicht en vreet jezelf naar het einde.
    Suriname heeft geen trek in amoreel tuig.


    gemodereerd
  13. De heer Brunswijk is voor geen enkele bestuurlijke functie geschikt. Hij hoort samen met met zijn incompetente boevenbende in geen enkele regering thuis. Ik vraag mij alleen af waarom de heer Santhoki zo laag is gevallen om met zo’n roversbende te gaan gaan regeren. Ik hoop dat het volk bij de komende verkiezing de huidige regering een flinke afstraffing geeft en hoop dat de kleinere partijen en ook de NPS fors gaan winnen. Maar geen ABOP en PL meer.


    gemodereerd
  14. @Bower & Wilkens : beste analyse; NDP/Jenny gooien , inderdaad, de benen wijd open voor de VHP;…. Het moet je niet verwonderen als ze dat “vanwege gewijzigde beleidsinzichten” straks ook weer doen voor Ronny/ABOP…
    Het maakt hun echt niet uit hoe ze aan de macht (€/$) komen… Die “ptieng ingie boi ” moet straks ook kunnen rekenen op “gratie van de president”..:) 🙂


    gemodereerd
  15. Mevrouw Simons heeft gelijk, Lonny gebruikt altijd dezelfde tactiek, en het schijnt te werken ook. Waarom zou hij van tactiek moeten veranderen. Als de anderen de “hersens” niet hebben om zijn tactiek te doen mislukken.Mevrouw Simons geeft aan dat Bouterse, Santokhi en Venetiaan hun kop steeds hebben gestoten aan dezelfde steen (lees Lonny), wie is hier de ezel.

    Alle heisa over Lonny🤮 Is Lonny zelf op de VP stoel gaan zitten. Niet iedereen kan VP worden, wel kan iedereen tot VP worden gemaakt. Dat is hier gebeurt met onze Lonny. Santokhi, in zijn zucht om president te worden, heeft hem laten benoemen tot onze VP.
    En kijk, hij wordt nu door iedereen belachelijk gemaakt. Hij is de risee van elitair Paramaribo. Om Lonny stil te houden heeft onze eerbare president Santokhi hem moeten fêteren, eerst als voorzitter van DNA en later als VP.
    Het is misselijkmakend dat Lonny nu door het slijk wordt gehaald, omdat hij zgn geen “goede” scholing heeft gehad. Surinamers hebben een slechte gewoonte van onze vroegere kolonisator overgehouden. Namelijk neerkijken op landgenoten die van de goed Heer niet genoeg hersens heeft meegekregen. Dat Lonny de geschiktheid mist voor deze functie, heeft weinig te maken met zijn scholing, er zijn meerdere vaardigheden en competenties nodig voor deze hoge functie, die bij hem helaas ook schijnen te ontbreken.
    Onze pres Santokhi heeft een HBO politie opleiding genoten, dat maakt hem in vele ogen ook ongeschikt, omdat hij (misschien) een uitstekende politiefunctionaris is geweest waarbij zijn hoofdtaak was achter wetsovertreders aan te gaan, zowaar geen CV om president te worden. Ook Santokhi mist de nodige vaardigheden behorend bij de functie van president. Zie de vele missers van de door hem voorgezeten regering. Maar, mag je hem dat persoonlijk kwalijk nemen, neen, want hij had de gelegenheid daar toe niet.
    Dus, door de bal enkel op Lonny te spelen, riekt eerder naar animositeit tegen zijn achtergrond dan tegen de persoon zelf. Lonny achtergrond wordt gekenmerkt als zijnde iemand uit de bushbush, die alleen lijkt op iemand uit de bushbush, niet eens op de ‘stadse’ blakaman, zijn evenbeeld. Jip en Janneke.

    Btw, iemand die het Nederlands niet goed beheerst is een koekenbakker, iemand die het Sranan niet goed beheerst is een Kakker.


    gemodereerd
  16. De marrons/bosnegers waren altijd verwend geweest, sinds de jaren 60 kregen ze gratis, brandstof, electra, waspoeder, tampons, condooms, sardines, kleding, tandenborstel, tandpasta, pindakaas, boter, sigaretten, brood, beschuit, rijst, bruine bonen, zoutvlees, aardappelen, koffie, chocola, kostgrond, onderbroeken, nagelknipper, nagelvijl, zeep, tandenstokers, lucifers, toiletpapier, schuurpapier, enzzzzzzz,

    Maar nog steeds zijn ze niet zelfvoorzienend. De politiek van de aapbob is etnisch gestoeld.
    Steeds als deze partij in de regering zit, moeten enkel de marrons/bosnegers gefaciliteerd worden.
    Het zijn geen intellectuelen maar criminelen. Nooit zullen ze vooruit komen, de jaloezie en afgunst straalt op hun glimmende gezichten, daar anderen keihard werken en zelfvoorzienend zijn, is dit gespuis bezig met roven, en bedelen.
    Brunswijk de eencellige marron/bosneger is bezig met de verkiezingen van 2025. Hij prefereert een kunstgrasveld, terwijl er aan andere zaken de hoogste prioriteit gegeven moet worden. Hij heeft zelf zoveel concessies, Brunsi gowtoe, skalians maar betaalt hij belasting???
    Hij laat zich vervoeren met een helicopter, hij is de stinkrijke matador van de marrons/bosnegers, waarom legt hij geen kunstgrasveld voor zijn eigen soort???
    Hij strooit met dollars uit een helicopter.


    gemodereerd
  17. politiek, politiek, politiek,

    Politiek – Bram Vermeulen

    Ze wil bravo, abop uitschakelen en een samenwerking zien tussen VHP en ndp na de verkiezingen van 25 Mei 2025 of eerder.

    abop, bravo is ook niet mijn voorkeur in de regeringscoalitie omdat ze geen technocraten hebben, maar ondanks dit manco, zeg ik liever abop/bravo dan ndp. Alleen zullen ze wel moeten weten dat ze niet te veel willen, op grond van hun te korten.

    De VHP die dan als er weer een coalitie tot stand komt, NPS, PL, abop, ea, moeten bepalend zijn. abop en bravo moeten zich rustig houden in die coalitie en ook nu in de huidige coalitie. Laat de VHP haar werk doen en het zal het hele land ten goede komen.na deze moeilijke periode. Suriname zit in een periode waar orde op zaken moet worden gesteld in een zeer grote chaos. Er is geen tijd om geld te willen hebben of allerlei posities, waarvoor abop de kader niet voor heeft.

    jenny simons moet alles criminele daden van haar bij de politie en justitie in een proces-verbaal laten opmaken.

    Deze vrouw moet achter slot en grendel voor de rest van haar leven.

    Gelet op de omstandigheden, uitdagingen, tijd, plaats en het moment is er na 25 Mei 2025, maar één combinatie van, VHP, NPS, PL en ABOP, de beste mogelijkheid voor de republiek Suriname en de Surinaamse kiezers. Andere smaak is er niet.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES