donderdag, mei 2, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieOM stelt verdachten van smokkel 260.000 euro in vrijheid

OM stelt verdachten van smokkel 260.000 euro in vrijheid

-

Does Travel - naar Suriname

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft vrijdag Sujata H. en haar oom Radjindra R. in vrijheid gesteld. Het tweetal was aangehouden op de JAP Luchthaven met 260.000 euro in hun bezit. Het geld was verdeeld in twee reiskoffers.

Na hun aanhouding werd het geld in beslag genomen door het Surinaamse Openbaar Ministerie. Ook werd er een onderzoek gestart naar de herkomst van het geld en of er sprake is van witwassen.

Sujata had eerst aangegeven dat het geld aan haar toebehoorde en dat zij dat zou gebruiken om een operatie in Brazilië te bekostigen. Daarna kwam ze terug op haar verklaring en gaf ze aan dat het geld aan haar broer toebehoort.

De broer heeft zich naar Waterkant.Net verneemt nog niet aangemeld bij de politie. Advocaat Maureen Nibte geeft aan dat ze vanaf de aanhouding van haar cliënten het verzoek had gedaan aan het Openbaar Ministerie om de zaak buiten proces af te handelen, zoals gebruikelijk is bij een Economisch Delict.

Het OM gaf echter aan dat het onderzoek naar de herkomst van het geld moest worden afgewacht. De zaaksofficier heeft vrijdag echter besloten om de twee verdachten in vrijheid te stellen.

Ze krijgen wel een dagvaarding om zich alsnog te verantwoorden bij de strafrechter. Het geld wordt vooralsnog niet teruggegeven, het onderzoek op de strafzitting zal hierover uitsluitsel moeten geven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

10 REACTIES
  1. Vooralsnog? Het geld moet in de staatskas komen, ook al is het crimineel geld. Het is een fors bedrag, dus zeker weten dat er hoge tjoekoes geschoven gaan worden. Nintendo kan al bij voorbaat haar deel uitgeven.


    gemodereerd
  2. Door deze soort Surinamers gaat de koers omhoog !
    En dit loopt in de miljoenen.

    Houd strengere controles !

    Surinamers maken hun eigen land en hun eigen economie kapot maar geven een ander de schuld.

    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  3. Waarom deze zaak buiten proces af te handelen? is er hier sprake van coke handel?
    OM moet zeker doorgaan want dan kunnen ze dus ook een grotere boy onschade;\lijk maken


    gemodereerd
  4. de naam van de advocaat zegt al dat er hier iets aan de hand is
    blijkbaar kon de ovj het niet weg moffelen anders was deze zaak allang afgehandeld
    je mag niet meer dan 10k bij je hebben
    dus gelijk al 250k confisqeren


    gemodereerd
  5. Zo gaat het indien family and friends en partijgenoten opgepakt worden en dan vrijgelaten worden. Is toch een misdaad dat terwijl er een schaarste is aan deviezen in Suriname, criminelen deze dan meenemen naar het buitenland zonder de nodige papieren.


    gemodereerd
  6. In andere landen krijg je ook nog boetes en naheffingen want je hebt het niet opgegeven bij de BELASTINGDIENST. Alleen in Wild West Suriname kan je je Joe Dalton wanen en zulke streken uithalen.


    gemodereerd
  7. Die slappe sheriff zou toch ook een Surinaamse FIOD in het leven roepen. Wat is daarvan terecht gekomen. De kartelondernemers zullen het wel hebben tegengehouden.


    gemodereerd
  8. nou mensen met geld , u kunt het gewoon proberen , wordt u gepakt dan krijgt die nibte u vrij , maar wie betaald die nibte , of doet ze het gratis en een knipoog naar de rechter en klaar is kees


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES