Oom en nichtje proberen ruim kwart miljoen euro te smokkelen in reiskoffers

10
Vertrekhal Zanderij in Suriname

Op de JAP-luchthaven in Suriname zijn in de ochtend van 5 mei twee personen aangehouden op verdenking van geldsmokkel en witwassen.

Sujata H. en haar oom Rajindra R. stonden op het punt naar Brazilië te vertrekken. Bij visitatie van hun reiskoffers werd een geldbedrag van in totaal 260.000 euro aangetroffen en in beslag genomen.

In eerste instantie verklaarde de vrouw dat het geld aan haar toebehoorde en dat zij daarmee een grote operatie in Brazilië zou bekostigen. Ze viel echter bij ondervraging door de Surinaamse politie door de mand en verklaarde uiteindelijk dat het geld aan haar broer toebehoort.

Beide verdachten werden na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM) in verzekering gesteld. De zaak werd vervolgens overgedragen aan de afdeling Fraude. De herkomst van het geld wordt onderzocht.

Waterkant.Net verneemt dat het tweetal juridische bijstand krijgt van advocaat Maureen Nibte.


10 REACTIES

 1. In brazilie moeten ze je binnen 1 dag beroven. Ook de oplichter van het reisburo woont nu in braz
  gemodereerd

 2. Gewoon de boete betalen. Klaar is alles. Het geld verdwijnt op zeker moment natuurlijk.
  Wat zouden ze met dit geld doen? Ik denk uien en aardappels gaan kopen
  gemodereerd

 3. Het is leuk dat Waterkant oude berichten plaatst, het is echter wel wenselijk dat Waterkant op een of andere manier duidelijk maakt dat het om berichten uit de oude doos gaat. Men kan b.v. een rubriek genaamd de Oude Doos of Oud Nieuws maken. Alvast bedankt als u als redactie dit een goed idee vindt, zo niet dan is er wat mij betreft niets aan de hand.

  [ANTW: elk bericht heeft een datum – kwestie van lezen]
  gemodereerd

 4. Sorry dat ik mijn vorig cammentaar bij een recent bericht heb geplaatst, maar het is ook niet de bedoeling dat het geplaatst wordt.
  gemodereerd

 5. De doorsnee Surinamer verdient omgerekend nauwelijks een 2500 tot 3000 USD per jaar.
  MAAR, met doorzettingsvermogen en heel hard werken kan je meer dan 250 duizend Euro “verdienen” en met gemak in contanten in je koffer meenemen naar het buitenland.

  Je moet wel heel erg “connected” en creatief zijn. Je moet echt lef hebben, flink zijn, anders wordt je nooit miljonair…
  gemodereerd

 6. De oom weet blijkbaar dat de Euro binnenkort afgeschaft wordt. Alles wordt vervangen door de Digital Currency. Dus wie nog euro’s thuis heeft lliggen, kan het beter besteden, nu het nog kan.
  De Digital Currency wordt gekoppeld aan al je aankopen en wordt gemonitord door AI. Als je bijv. teveel toiletpapier in een periode gekocht hebt, dan volgt er automatisch een onderzoek en wordt jouw rekening geblokkeerd voor wat betreft het betalen voor toiletpapier.
  Zo gaat dat in de nabije toekomst. Waarom? Omdat de technologie het mogelijk maakt. Machthebbers gebruiken alle middelen – dus ook tecgnologie – om alles te beheersen en te controleren. Wie denkt dat dit niet gaat gebeuren ziet de tekenen niet.
  Je kunt het vertragen door zoveel mogelijk contant te betalen en niet te pinnen. Want dan blijft cash nog waarde hebben.
  Btw, heel veel mensen krijgen nu telefoontjes an banken omdat ze meer contatnt opnemen dan de gebruikelijke 1000 euro per maand. Ze worden zelfs verdacht van witwassen. Met name kleine ondernemers die hun dagelijkse cash opbrengst storten op hun bedrijfsrekening, worden telefonisch ondervraagt. Je ziet ook regelmatig vacatures voor fraude opspoorder bij de banken. Cash is gewoon het doelwit van de WEF.
  gemodereerd

 7. OMG, daar is nibte weer om te komen nippen. Ze heeft geld geroken. Sluit deze gasten op en neem het geld in beslag. De staat kan het geld goed gebruiken; medicijnen,bejaardentehuizen een leuke Moederdag bezorgen, enz.
  gemodereerd

 8. Maar hoe dan? Oom en Nichtje gesnapt en geld is van broer. Wat voor wax kost zoveel? Of was het een bruidsschat? Ik weet nog van jaren terug dat een hoge Piet met Cashewplantage plannen een strippenkaart had tussen Su en Brasjon. Ik Su was de wasserij cq het trefpunt in een soort resort of evenementencentre van zijn schoonmoeder in de buurt van Ma Retraite Mall.
  Ka Sjoe!
  gemodereerd

 9. Het OM moet grondig onderzoek vanwaar dat geld komt. Het lijkt wel een boevenbende. Maaaar, zoals altijd gaat het OM door de politiek beïnvloed worden en komen deze criminelen op vrije voeten.
  gemodereerd

 10. @Filia het hoeft toch niet altijd verkeerd geld te zijn. Misschien was het de bedoeling om het geld weg te sluizen omdat het in Suriname zo moeilijk wordt gemaakt om je geld te storten en op te nemen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.