vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameJennifer van Dijk-Silos: "Rishma Kuldipsing is nog dommer en erger dan Walden"

Jennifer van Dijk-Silos: “Rishma Kuldipsing is nog dommer en erger dan Walden”

-

Does Travel - naar Suriname

De jurist en gewezen Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos zegt geen hoge verwachting te hebben van de aangekondigde reshuffling van het kabinet van president Chan Santokhi. Zo heeft de vervanging van Saskia Walden vorig jaar bij het ministerie van Economische Zaken in Suriname (EZOTI) geen enkele verandering gebracht.

“Vorig jaar zou ook een grote evaluatie komen, maar de enige die slachtoffer is geworden is Walden. Terwijl ze bezig was in Dubai. Het is mevrouw Rishma Kuldipsingh die van haar heeft overgenomen. Is ze zo geweldig? Die is nog dommer en erger dan Walden. Die weet niet eens waar ze het over heeft”, zei Silos in het radioprogramma Bakana Tori.

De meeste consumenten in Suriname staan totaal machteloos, omdat het ministerie haar controletaken nauwelijks uitvoert. De afdeling Economische Controle Dienst beperkt zich tot het sporadisch controleren van winkels op prijsopdrijving. Ook bij het handhaven van de prijzen van basisgoederen is niets gebeurd.

Volgens Silos hebben zowel Walden en Kuldipsingh een jaar op EZOTI gehad en geen van hen heeft daar goed beleid kunnen maken.

“Is ze dan een super geniale minister? Mevrouw Walden kon ook geen beleid maken, maar het punt is of ze wel de ruimte krijgen om beleid te maken. En als ze de ruimte niet krijgen, wat doe je dan? Want die hele regen komt op jouw hoofd. Het is jouw verantwoordelijkheid. Dok ervoor en bedank”, aldus de jurist.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
  1. silos u moet in een spiegel kijken , je zal je rot schrikken , goh deze is nog dommer


    gemodereerd
  2. Suriname valt niet te controleren en te reguleren. Alles is net het Wilde Westen, alleen maar cowboys en een slappe sheriff.
    Ronny Dalton en zijn clan spelen boef in het land van melk en honing, hoogstwaarschijnlijk in samenwerking met de oude sluwe vos die woont op die ene berg van Leon…


    gemodereerd
  3. Helemaal eens met deze madam. Rishma is ongeschikt als minister. En er zijn er nog heel veel meer die vervangen kunnen worden. De hele club van nietsnutten van de ABOP/PL en de VHP kuikens Ramadhin en Nurmohamed. Durft de president dat wel of lost hij alle problemen in Suriname met de honderden commissies, met als eindresultaat gebakken lucht. Alleen Santhoki ziet steeds licht in de tunnel.


    gemodereerd
  4. Bakana tori nodigt alleen ndp criminelen uit voor interviews. Deze silo is vet gemest door tralala met gestolen gelden.


    gemodereerd
  5. ja, he saskia, daar wordt je wel even ter verantwoordelijkheid opgeroepen. de vraag is: had jij het idee dat jij het aankon en welke ervaring / opleiding heeft je hierin gesterkt? ik denk dat als je het besturen van een dorp kunt zien als het runnen van een bedrijf, desnoods een eenmanszaak en het runnen van een aantal dorpen tesamen als een middelgrote of grote onderneming, dan moet je het leiden van een land zien als een aantal dorpen/steden/bedrijven exponentieel. dwz dat je een wiskundige benadering kunt gebruiken om overal te komen. als je een opleiding op maat hebt gedaan, is niet gezegd dat je geschikt bent om een ministerie van een land te leiden. hoe hoger je komt op de ladder, hoe meer van je gevraagd gaat worden. je zult je minions moeten laten weten wat je wilt weten en dat moeten zij jou kunnen vertellen. je kunt als minister of president niet op winkel passen en wanneer het niet zo druk is je eigen zaken doen, omdat er even niets te doen is. maar goed, dit forum is alleen geschikt voor dommeriken.


    gemodereerd
  6. deze hypocriete paarse plofkip, was zelf heel geweldig toen zij in 2015 stembusfraude pleegde tfv de criminele organisatie NDP. En hoe geweldig was zij zelf als mini-ster??? Ze is er zelf ook
    uitgeflikkerd.


    gemodereerd
  7. Maar dat ben je toch ook niet dikke mevrouw want anders had de fascistische despoot Bouterse jou toch niet eruit getrapt ? Deed het pijn ? Je bent een walgelijk rancuneus persoon en daarom zoek jij je toevlucht tot een mediabron met een bedenkelijk niveau. Jij en Limbo passen goed samen. Relatie ?
    Trouwens het afgeven op anderen is kenmerkend voor Surinamers. Altijd maar denken dat een ander niets kan. Jouw walgelijk gedrag in de department store in de USA staat mij nog goed voor de geest.


    gemodereerd
  8. Deze vrouw is een keurig opgevoed zwijn. Ze voelt zich heerlijk thuis in drek deze speknek en gedraagt zich daar ook naar.
    Zo praat je over anderen. Mocht deze zeug ooit een frisling hebben uitgepoept dan zal ze haar of hem vast haar waarden hebben bijgebracht


    gemodereerd
  9. Ach moet je deze vrouw nog serieus nemen, en zo zijn er nog meerdere van in de Surinaamse politiek. Ik heb het al meerdere keren gezegd, na politiek e kier a kondre disi.
    en in de meeste gevallen geldt: Sommige mensen veranderen van partij omwille van hun principes; anderen veranderen hun principes in het belang van hun partij.
    Zolang men nog steeds blijft geloven in dit soort figuren, dan zal en is Suriname een failed state blijven, mooier kunnen we het niet maken. In Suriname geldt nu het principe, je komt niet verder met je kennis, alleen met je kennissen. Sari Tori baja


    gemodereerd
  10. Hahahaha… eindelijk iemand die dit durft uit te spreken!!!! Zomaar een reshuffling aankondigen en uiteindelijk zet je daar een nietsnut neer. Haar wapenfeit bij het aantreden op haar nieuwe ministerie was, dat de basis goederen zichtbaar in de winkel geplaatst moesten worden. Was dat het? Moest Walden daarvoor bedankt worden? Gim wan brick jere..

    Van dijk-silos u bent een kanjer en waardeer uw eerlijkheid.


    gemodereerd
  11. Miss piggy moet der grte snoet dichthouden,wat lult ze eigenlijk en wat heeft zij voor su gedaan los van der ziel verkocht te hebben aan ddb,heeft keihard meegeholpen su te vernietigen


    gemodereerd
  12. Als je lipstipt of op zwijn zet blijft het een zwijn. Deze paarse fatso is geen uitzondering van een advocate zou je een betere uitleg kunnen krijgen.


    gemodereerd
  13. Altijd gelul over andere personen. Alsof de minister zelf winkels etc moet bezoeken en zelf ambtenaren achterna moet zitten om hun werk te doen. Wat doen direkteur en onderdirekteur?


    gemodereerd
  14. zelfs een crimineel verteld weleens de waarheid.
    de reacties op jvds slaan nergens op en hebben niets met de boodschap te maken
    want wat ze zegt klopt gewoon, haar eigen verleden verandert daar niets aan en doet er ook niet toe.
    hier wordt alleen kortzichtigheid tentoongesteld van de gewone surinamer
    ipv reageren op de boodschap, de boodschapper aanvallen wat er totaal niet toe doet

    mi gado wat is dit volk dom


    gemodereerd
  15. @WAT, je bent een onnozele geit die totaal voor schut is gezet door ” wo sit ing ” en zijn beleid. Alles is fout gegaan met jouw ideale politieke halfgod die totaal ongeschikt zijn.


    gemodereerd
  16. Men onderschat wel eens de rol van ministers. De meeste zijn gewoon slaven van hun topambtenaren. Omdat ze vaak niet genoeg specialistische kennis hebben, kan de topambtenaar hen van alles door de keel duwen.
    Dit gebeurt ook regelmatig.
    Denk maar aan de toeslagenaffaire in Nederland waar de minister het advies van de topambtenaren heeft gevolgd wegens gebrek aan kennis. Vaak zijn ministers dossier lezers die op die inhoud hun goedkeuring geven.


    gemodereerd
  17. Ik ben het volledig eens met de conclusie van mevrouw van Dijk-Silos……eigenlijk is deze conclusie helemaal niet zo vreemd aangezien het fenomeen van gebrek aan o.a. kennis, integriteit, professionaliteit en leiderschap, vanaf de onafhankelijkheid van Suriname volledig zoek is geweest…….het gros van de kabinetten na de onafhankelijkheid werden bemenst door vooral labiele figuren en zéér zwakke broeders….een andere bijkomstigheid was de verdere verloedering in het land van ethische en morele normen en waarden……een groot deel van het volk werd letterlijk verblindt door een nauwelijks te stillen honger naar geld, geld en nog eens geld: zeg maar pure hebzucht!!!……de wijze waarop het geld werd binnen geharkt deed er totaal niet meer toe omdat er voorbeelden genoeg aanwezig waren in de maatschappij waarbij diverse personen zonder hard werken en zonder enige studie te hebben gevolgd, zich buitensporig hebben verrijkt ten koste van anderen en de staat……het bewijs was geleverd dat zonder studie en/of hard werken, materieel succes was verzekerd…… niet zo vreemd dat met name de jeugd, dergelijk ongedierte als hun lokale role models ging beschouwen……een (niet Westers!!!) wetenschappelijk onderzoek heeft enige tijd geleden uitgewezen, dat de bevolking van Suriname het allerlaagste kennis en ontwikkelingsniveau heeft in vergelijking tot het gehele Caraïbisch gebied……zelfs in landen als Guyana en Haïti ligt het gemiddelde IQ veel hoger……het is derhalve helemaal niet zo gek dat bij alle gehouden verkiezingen na de onafhankelijkheid van Suriname, er steeds weer wordt gevist uit deze incompetente vijver van leeghoofden en notoire uitvreters en nietsnutten wiens doelen uitsluitend gericht zijn op eigenbelang en vooral ook status!!!…..(zie de vp onlangs nog in het Suriname Stadion): zie mij eens belangrijk zijn en ik wil aangesproken met EXCELLENTIE….. de beruchte video over Brunswijk als trotse aap met 7 staarten direct na zijn installatie als vp , spreekt met betrekking hierop, werkelijk boekdelen!
    Wat de mens zaait zal de mens ook oogsten; dit geldt ook voor de Surinaamse mens!
    Alle goede initiatieven ten spijt, maar pas na een volledige mentaliteit shift bij de VOLTALLIGE Surinaamse bevolking, voorzie ik persoonlijk verbetering in de huidige belabberde situatie in vrijwel alle sectoren in het land. Suriname zal het tot dan toe, moeten doen met deze halfbakken en onnozele lichtgewichten als zijne beleidsmakers…….hun vele zichtbare gebreken en tekortkomingen zowel in woord als ook in hun handelen, zullen tot die tijd in vergelijking met de collegae uit het buitenland, helaas steeds vaker tenenkrommend door de hele wereld worden gadegeslagen.
    Ondertussen wordt de gemiddelde Suriname waar dan ook, (terecht of onterecht!) met de nek aangekeken.


    gemodereerd
  18. RESHUFFLING TIME!!!!!!!!!!!!!
    Wie mag blijven en wie moet gaan. En wie komt erbij.
    Ramdin, mag blijven, absoluut, hij is de olieman. Heel belangrijk, over zijn beslissingen mag je van mening verschillen, zonder Ramdin kan/mag Chan gaan vissen.
    Van Dijk heeft haar al genoemd, onze minister op Economische zaken, die met veel blablablabla binnen kwam en verder zweeg, bijna niets meer gehoord, wij merken alleen de uitwerking van haar onkunde in winkels en elders. Firma Fernandes wacht op een boze reactie van onze “domme” minister.
    Als je medische hulp nodig heb ga je eerst naar de huisarts (niet zeggen dat je familie heb zitten in ptata kondre hôr) dan naar de specialist met alle medische behandelingen, je wordt misschien opgenomen, bij de opname (hier ook niet zeggen hôr dat je familie in ptata kondre heb zitten) moet jij je eigen ‘spullen’ meenemen. Je brengt uiteraard ook een bezoek aan de Apotheker als het nodig is. Het oliemannetje die dit alles moet stroomlijnen zit regelmatig in de clinch met de partijen waarmee hij consensus moet zien te krijgen op basis van vertrouwen. Zijn naam is Ramadhin, een hork die de finesses mist om mensen mee te krijgen (zijn kennis staat buiten kijf). Je hebt weinig aan iemand die mensen hoort praten maar niet naar hen luistert.
    Aan Nurmohamed kom ik niet. Die doet weinig of niks, hij heeft geen geld, koopt wel dure auto’s voor andere ministeries, moet ook verklaren waarom zijn Quickscan niet altijd werkt, hij laat ons elk jaar weer lekker zwemmen, wie houdt niet van zwemmen, dus mag hij aanblijven, want een andere zonder geld kan ook niks doen dan alleen maar duimen draaien en kletsen uit zijn nek.
    De bewindsmlieden op Onderwijs en ROM, die mogen aanblijven, die zijn pas benoemd.
    De iron lady op defensie, die wel over heel veel geld blijkt te bezitten, zie de tig bevorderingen en salaris verhogingen van de militairen en veiligheidsdiensten mag aanblijven. Alleen de militaire vakbond vindt haar niet een serieus gesprekspartner omdat zij weinig oog en geld over heeft voor de wensen van de vakbond. De ministers van Financiën (pas benoemd) en LVV mogen wat mij betreft aanblijven.

    Over de ‘twijfelgevallen’ van het ABop/PL smaldeel, is men duidelijk eens, allemaal naar huis sturen, op een enkele na. Jubitana mag aanblijven, doet zijn best om van de SLM iets te maken. Bronto, kan inpakken, zijn enige daad was toen hij bij zijn aanstelling met briefjes liep te zwaaien van teveel beleidsmedewerkers, daarna niks meer gehoord. Hij laat tde ambtenaren opdraven om zich te laten registeren, wie niet geregistreerd staat krijgt geen geld, zijn overweging is bezuinigen op loonkosten, maar ondertussen zijn er weer nieuwe ambtenaren aangenomen, er zijn zelf meer dan voorheen. Btw, laat hij zich ook eerst maar als Surinamer registreren, lukt het niet dan wegwezen, ook geen salaris voor deze oelewapper.
    De vrouw op Grondbeleid en Bosbeheer, mevrouw Vorswijk, vervangster van Pokie. Zij heeft geen moeite het vuile werk voor de familie Brunswijk te doen. Heeft geblunderd inzake gronduitgifte op project Sabaku. Zal moeilijk zijn haar naar huis te sturen, anders wordt Ronny boos.
    Op ROS zit mevrouw Emanuel, heeft veel mensen mbt sport in dienst genomen, terwijl men moet gaan inkrimpen in het ambtenaren bestand, (overigens geldt dit ook voor de overige ministeries). De DC’s die verantwoordelijk zijn voor hun district worden niet effektief ingezet, ze passen op de winkel inplaats dat zij zich openstellen voor de problemen in hun district, rennen voor elk wissewasje naar de pres, terwijl zij het probleem, samen met de minister zelf kunnen tackelen. De minister toont weinig initiatief tot de nodige vernieuwingen in de districten, is weinig pro actief. twijfelgeval??
    Over de minister van Juspol is iedereen het over eens, weg ermee, zo vlug mogelijk.
    Minister Abiamofo van NH moet weg, doet eigenlijk niks om onze natuurlijke hulpbronnen te beschermen, in tegendeel onder hem is het vrij spel, niks wordt de ‘Rovers’ in de weg gelegd. Ik moet erbij zeggen dat de pres ook niet optreedt.

    Vergeet wat je net gelezen hebt, niks bijzonders, iedereen kan een reden vinden om te reshuffelen, de president zou eerder moeten proberen het claimen van ministeries door politieke partijen ongedaan te maken. Anders worden altijd futuboi’s van de leiders geaccommodeerd. Laat men om en om een ministerie kiezen, dat lijkt mij beter voor het land en geeft zo’n minister dan verantwoordelijkheid om zelf over zijn eigen initiatieven te beslissen. Een minister mag niet als onze pispaal worden gebruikt.

    RESHUFFLING is een middel om iedereen zand in de ogen te strooien, het leidt niet naar een beter beleid, een beleid uitgestippeld door de president. De minister is bij ons iemand die geen bal te vertellen heeft, hij/zij heeft uit te voeren wat de ‘baas’ zegt, ja, hij mag alleen zeggen wie koffie mag drinken/schenken. Jip en Janneke.

    Btw, de oranje helden (binnen-en buitenland, laten zich weer van hun beste (lees a-sociale) zijde kennen. A volk e pina, alle dei, iemand, niet geliefd maar slaat niet te min de spijker op zijn kop met haar kritiek op een incompetente minister, wordt gebasht, in plaats dat men nota van neemt. De oranje helden geven geen moer om Sranan, ook niet dat de prijzen ten onrechte worden verhoogd (wie zijn deze handelaren!!bewierookt om hun nobele vaardigheid)


    gemodereerd
  19. Silos zit alleen maar demagogisch en onkundig onrust te stoken. Een min van E.Z. is niet de (enige nog hoofd-) verantwoordelijke voor de enorme inflatie. Op korte termijn zij daarvoor de Min van Fin en de CBvS verantwoordelijk. Als Min van E.Z. is de aandacht op de langere termijn ontwikkeling van werkgelegenheid en economische groei de hoofdtaak.
    Controle op de prijzen in de winkels is dan wel iets wat het publiek direct raakt en waarop je als populiste makkelijk kan scoren, maar het is beslist niet de hoofdtaak van E.Z. en bij de huidige inflatie en regelgeving nagenoeg onuitvoerbaar. Daarvoor is de inflatie te hoog.
    .
    Silos moet beter weten en is de laatste tijd wel erg hard bezig met onrust stoken.


    gemodereerd
  20. Rishma Kuldipsingh heeft nooit beweerd dat Suriname een politiestaat is. Dikke Silo heeft meermaals dit soort krachttermen gebruikt zonder dat zij wegens smaad en laster is aangehouden. Zij maag in alle vrijheid haar mening verkondigen. Wie is nu werkelijk dom? Toch niet kuldipsingh.


    gemodereerd
  21. Deze vette vieze vrouw moet naar haar eigen kijken!! Als zij in de spiegel kijt, gaat de spiegel barsten!! Spiegel, spiegel wie is mooiste van het land? Hang Silos aan de wand!!


    gemodereerd
  22. Ben ook van mening dat de minister van EZ niet functioneert. Hoe kun je burgers opdracht geven om de prijzen in de winkels in de gaten te houden? Dat is toch een taak van EZ? De minister van OW vind ik ook niet goed functioneren. Had hem hoog zitten maar had niet verwacht dat hij zulke belachelijk domme uitspraken zou doen. En de VP mag ook verkassen naar functie elders wat mij betreft. Tot slot ook nog de minister van Volksgezondheid bedanken want die bakt er ook niets van. Last but not least: de minister van Juspol: totaal ongeschikt voor die positie. Heb ook een hard hoofd in de nieuwbakken minister van Onderwijs: totaal geen empathie en nu al weinig daadkracht getoond. Kortom: de gehele coalitie mag gereshuffeld worden.


    gemodereerd
  23. Een echte Combé Markt plofkip!! Spiegel spiegel, wie is mooiste van het land?? in elk geval deze todovlees niet!!


    gemodereerd
  24. Deze vrouw moet haar mond dicht houden. Wat heeft ze voor su betekend als mini ster nul komma nul. Dus houw je mond.


    gemodereerd
  25. Slimme zet om te plakken bij de ndp idioten, die ‘ptjing ingie boi’is straks in de bak en in de ndp arena breekt dan de pleuris uit voor de voorzitterstoel……een beetje promo via limboe kan misschien helpen in haar gevecht tegen jenny en adhin


    gemodereerd
  26. robg , nou je leest hier dat jou vriendin silos , door velen van alles en nog wat uitgemaakt wordt , jou vriendin is een plofkip , een zwijn , vieze vette , vet gemeste , speknek , miss piggy ‘, de rest vul zelf maar in idioot
    en robg , kijk ook eens in een spiegel dan zie je een dommer , de domste , neppert , en robg wij hebben al tig maal aangegeven dat wij geen oranje en geen geel-zwart en geen rood zijn , wij vallen alles wat ndp is en ook hun volgers met een pen
    jou afgod ddb heeft honderden echte Surinamers vermoord , en jij toont geen respect voor de nabestaanden , dus jij bent ook een duivel


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES