Surinamer vast in zaak waarbij Franse agent stierf na drinken gevonden vloeistof

11

In de zeer merkwaardige zaak waarbij een Franse spoorwegagent vorige maand overleed, nadat hij een gevonden mysterieus drankje had gedronken op het station, heeft de Franse politie een 32-jarige man uit Suriname aangehouden.

Iemand had een zak met meerdere bidons met daarin een mysterieuze vloeistof, achtergelaten in het station Saint-Étienne Châteaucreux. De spoorwegpolitie werd gewaarschuwd en de 41-jarige agent besloot ervan te proeven. Een kwartier later kreeg hij stuiptrekkingen en begon hij te braken. Kort daarna raakte hij bewusteloos en stopte hij met ademen.

Het bizarre bericht van de dood van de man ging daarna de wereld rond. Uit onderzoek bleek achteraf dat de mysterieuze vloeistof die de man had gedronken sporen van cocaïne in vloeibare vorm bevatte. De agent was dus aan een overdosis bezweken.

De politie kon de verdachte die de vloeistof had achtergelaten, met behulp van bewakingsbeelden opsporen en arresteren. Het zou gaan om een 32-jarige man uit Suriname. De man is geen bekende bij de politie, maar is vermoedelijk een drugsdealer uit Suriname die banden heeft met cocaïnehandelaren in Guyana.

Hij zou de vloeistoffen hebben achtergelaten in een tas toen hij de trein naar Lyon nam. Tijdens een huiszoeking vond de politie ook enkele blikjes rum uit Guyana terug die identiek waren aan een blikje waarin ook de cocaïnevloeistof zat.


11 REACTIES

 1. In mijn optie is deze landgenoot niet schuldig, waarom gaat deze domme
  agent iets drinken, als hij niet weet wat het is dan ?????

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 2. Franse politieagenten zijn blijkbaar niet slim. Welke gek.neemt zomaar een grote slok van een onbekende vloeistof dat onbeheerd op een treinstation werd achtergelaten?
  gemodereerd

 3. Goed zo! Hij is in het juiste land opgepakt. Lui beest! Werken is een smerig woord voor deze mensen, maar ze willen allemaal rijk worden. Rot daar in je cel.
  gemodereerd

 4. laat die surinamer ook drinken uit een van die bidons , kijken wat er gebeurd
  gemodereerd

 5. Je bent niet gek om zomaar dingen te drinken die je hebt gevonden. Zonde dood.
  gemodereerd

 6. Nu krijgen wij de poppen aan het dansen. De Franse president Macron zal zeker het Vreemdelingenlegioen naar Suriname sturen voor een strafexpeditie.
  gemodereerd

 7. Wie is hier fout??? In feite heeft hij niemand vermoord…! Ik snap die agent ook niet, als blijkt dat je bent overleden aan een overdosis, dan heb je niet alleen geproefd!!

  Het enige dat men de verdachte kan aanrekenen is het in bezit hebben van verboden middelen..

  Ben benieuwd wat de rechter gaat beslissen
  gemodereerd

 8. Dat je zomaar iets gaat drinken die op station zegt alles over deze politieman. Hij was niet geschikt voor zijn vak of te fanatiek om zijn werk uit te voeren. Sorry .. mij zou het nooit gebeuren.
  gemodereerd

 9. Heel slimme actie van de politie. Koekoek, ben je bezopen om zomaar van een onbekend vloeistof te drinken🙄
  gemodereerd

 10. Eigen schuld dikke bult!! Had hij maar varkenspis erin, dan was het beter geweest!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.