Tas met wapen ontvreemd bij inbraak woning militair

6
wapen

De 36-jarige militair C.D. deed dinsdag aangifte bij de politie in Suriame, nadat hij ontdekte dat er in zijn woning te Leiding 19 was ingebroken. De buit betreft een militairen tas met wapen, een gascilinder, een bluetooth box en nog andere spullen.

De politie van Santodorp is na de melding ter plaatse geweest voor onderzoek. De benadeelde gaf aan dat de inbraak in de nacht zou zijn gepleegd. Niemand was ten tijde van de daad thuis.

De inbrekers hebben eerst getracht de voordeur van het huis te forceren wat hen niet is gelukt. Daarna werd een van de schuiframen stukgeslagen en via die ontstane opening verschaften de indringers zich toegang tot het pand.

Van de daders ontbreekt nog elk spoor.


6 REACTIES

  1. Hoe slordig is de regering en ministerie van Defensie. Waarom gaat een militair met z’n wapen naar huis als hij geen dubbele kluis thuis heeft? Om z’n wapen leeg in een aparte kluis te bewaren en ook de kogels in andere kluis, als het gestolen wordt heeft de dief alleen de kogels of de wapen. Niemand mag in het gezin weten wat de code zijn van het kluis. En de politie of hogere militair komt onaangekondigd kijken of de wapen goed opgeborgen is. Heeft de militair geen kluis thuis dan je wapen achterlaten op de militaire basis. Dan wordt er minder wapen gestolen. Als de ministerie van Defensie niet weet hoe het moet met de bewaring van de wapens. Waarom vraag ze aan de buurlanden of aan Nederland of een militair zijn wapen mee mag nemen naar huis en hoe moet ze opbergen dat derde niet aankomt? Vragen is geen schande, is een leer proces. Of caricom moet een beleid voeren of dat een militair zijn mag meenemen naar huis en opbergen in 2 kluizen of achterlaten op militaire basis.
    gemodereerd

  2. Geen dubbele kluis in huis, geen wapen in huis, ongeacht wie dan ook. Geldt voor de politie, militaire en vergunninghouders. Om de zoveel tijd zonder aankondiging moet door de staat onderzocht worden dat een lege wapen apart opgeborgen wordt en de kogels apart. Geen kluis thuis geen wapen thuis. Er zijn zoveel voorval geweest in het land en toch leren de hogere hand niet in te grijpen
    gemodereerd

  3. Iedereen in overheidsdienst moet zijn wapen op zijn werk achterlaten, zoals in elk normaal land. Inleveren achter de wacht onder toezicht van de wachtcommandant.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.