vrijdag, april 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameBrunswijk opvallend afwezig bij beëdiging ministers en behandeling grondenrechtenvraagstuk

Brunswijk opvallend afwezig bij beëdiging ministers en behandeling grondenrechtenvraagstuk

-

Does Travel - naar Suriname

Vicepresident Ronnie Brunswijk is de afgelopen week de grote afwezige geweest bij de vele activiteiten van de Surinaamse regering en het parlement. Tijdens de beëdiging van de ministers Henry Ori (Minowc) en Marciano Dasai (ROM) op dinsdag 2 mei schitterde Brunswijk door afwezigheid.

Ook tijdens de behandeling van de Wet Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken donderdag 4 mei was de tweede man van het land niet in ’s lands vergaderzaal. Het enige wat wij van de ABOP-topman hebben gezien, is een videoboodschap waarin hij de verkopers van de Vreedzaammarkt aan de Waterkant verzekert dat niemand hen van daar kan verwijderen.

Over de aanslagen te Pikin Saron en Maripaston in Para is Brunswijk echter muisstil gebleven.

Parlementsvoorzitter tevens ABOP-topper Marinus Bee werd afgelopen vrijdag door journalisten met vragen hierover geconfronteerd, maar die ging niet concreet daarop in. “Ik heb hem voor het laatst dinsdag jongstleden gezien. We waren samen in een coalitietop bij de president”, benadrukte Bee. Aangezien hij ten tijde van dit interview onder het dak van het gebouw van De Nationale Assemblee stond, stelde Bee dat hij zich in hoedanigheid van parlementsvoorzitter niet kan uitlaten over een eventuele djugu djugu binnen de coalitie.

Het is geen geheim dat Brunswijk niet blij is met de aangekondigde reshuffling van het kabinet door president Chan Santokhi. Het proces van reshuffling was vorig jaar reeds aangevangen, maar de ABOP-topman weigerde daaraan mee te werken. Binnen de regering ontstaat steeds meer onenigheid tussen de coalitiepartijen ABOP en VHP.

Bij de VHP-achterban richt de ontevredenheid zich vooral op het beleid van het kabinet van de vicepresident dat doorspekt is met ABOP-propaganda om bij de komende verkiezingen goed voor de dag te komen. Duurzame oplossingen blijven echter achterwege en worden doorgeschoven naar de president. Er zou daarnaast ook ontevredenheid zijn over de werkwijze op de ministeries van Grondbeleid en Bosbeheer (GBB) en Sociale Zaken (Sozavo).

ABOP-woordvoerder Humphrey Dundas zei afgelopen week tegenover radio ABC dat ondanks deze geluiden er geen sprake is van een breuk in de coalitie. “Mensen zijn gewoon kritischer geworden. Mensen durven nu openlijk iets te zeggen over wat misgaat en minder goed gaat. Zoals in elke relatie heb je soms ups en downs, maar voor de rest is de samenwerking zeker tot 2025 in stand”, aldus Dundas.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

25 REACTIES
  1. Alles wat Bouta deed, doet Brunsie een graatje erger; drugshandel, corruptie, lak hebben aan de Poppenkast. Brunsie is gewoon BAAS boven Baas.


    gemodereerd
  2. Misschien is Brunsie boos omdat hij niet zelf de minister van Onderwijs is geworden?

    Als eerste Boeskondre boi wil Brunsie geschiedenis schrijven door zowel parlementsvoorzitter, vice president en Mini-Ster te zijn geweest.

    Dat na zeker wan unicum yere. Ik hoorde de PLEESIDENT zeggen dat de wapens die zijn gebruikt in Piekin Poika worden gelinkt aan de handgranaat die werd gevonden onder de auto van de journalist Jason Pinas.

    Wie zijn de mensen geweest die Jason Pinas hardhandig hebben aangepakt terwijl de VP dit alles gade sloeg vanuit zijn LAMBORGHINI?

    De PLEESIDENT zegt soms alles wat los en vastzit zoals het licht aan het einde van de tunnel, ai go moro betre nanga a economie?

    En wat dacht je van de regering gaat een betere 2e helft spelen met slechts 2 nieuwe invallers die nog ingewerkt moeten worden.

    Ik lach me suf om de onliners van deze PLEESIDENT. Hij doet echt niet onder voor zijn voorganger als het gaat om COMEDIE.


    gemodereerd
  3. Ik weet zeker dat hij niet op een buitenlandse reis is of hooguit ff chillen in Frans Guyana.


    gemodereerd
  4. Kritiek ?
    Wat is de kwaliteit van de zgn. kritiek !

    Wie goed luistert en begrijpt ziet wat het doel is van die zgn. kritiek. Die kritiek is niet opbouwend met als doel het vekrijgen van betere inzichten en het maken van betere strategieën / keuzes.
    Die zgn. kritiek is merendeel aanvallend en destructief bedoeld !

    Blijven klagen en blijven staken terwijl men weet wat de status van Suriname is maakt duidelijk wie destijds de verkeerde poltikiek partijen aan de macht hadden geholpen en voor de ellende hebben gezorgd waar Suriname nu in zit !

    Wat er ondanks de Junk status van Suriname wel bereikt is wordt te weinig belicht.
    De koers is redelijk stabiel gehouden terwijl de banken op instorten stonden. Vergelijk dat maar met de jaren ’80 / ’90 na een desastreuze regeerperiode van de paarse plunderaars.
    Er worden toeslagen uitgekeerd, er wordt orde op zaken gesteld.
    Er wordt geïnvesteerd in hervorming, er wordt informatie verzameld en verwerkt (door de commissies) hetgeen belangrijk is om pur bruku weer bruku te voorkomen.
    Er wordt gewerkt aan een betere toekomst !

    De regering moet nu wel na 3 jaar duidelijk maken
    “Pe a moni gwe” .
    Waar is dat geld, wat is er met het geleende geld gebeurt, waarvoor was er überhaupt zoveel geleend !
    Hoe zit het met de foute contracten !
    Waar is Hoefdraad en de blackbox !
    Etc.

    Hoe zit de vork werkelijk in de steel ?
    Justitia Pietas Fides. Krakti !


    gemodereerd
  5. De vice-president heeft geen tijd en ook geen verstand van hoe je daadwerkelijk een land moet besturen. Het enige waarmee hij zich bezig houd is campagne voeren. Chan is ook bezig met de presidentiële commissies de werkzaamheden van de meeste zwakke ministeries naar zich toe te trekken. De taken van de vice-president is overgenomen door superminister Ramdin. Ik ben toch wel benieuwd of de president genoeg lef heeft en daadkracht toont om de zwakke ministers te vervangen. Stuur de zwakke schakels naar huis beste Chan en zet op die posten academisch geschoolde personen en een behoorlijk dosis aan ervaring. Bepaalde van de huidige ministers zou ik niet eens een viswinkel laten runnen. Hoe kon Chan deze incompetente ministers zijn dreamteam noemen. Het zijn gewoon kuikens die geen enkele verstand hebben van landsbestuur.


    gemodereerd
  6. Vp Brunswijk is zich ervan bewust dat hij veel Staatseigendommen heeft toegeëigend en ook voor zijn familie en vrienden. Hoogste tijd president Santokhi om al het onrechtmatig togeëigende Staatseigendommen terug te halen. Daarom is de vp zo huiverig van.


    gemodereerd
  7. Ik vermoed dat Brunswijk gewoon is teruggefloten door de president en de VHP. M.b.t. de Brunsie wojo is hij mijn inziens voor voldongen feiten geplaatst.


    gemodereerd
  8. Ronny is opvallend afwezig? Chan durft zijn valse klep niet open te trekken. Als Brunswijk uit deze zogenaamde regering stapt dan moet Santokhi met zijn rovende familie en vrienden opkrassen.
    Niet dat gekke Ronny de oplossing wordt. Maar dan kan er hopelijk een nieuwe mens vriendelijke wind door het land waaien. Als kiezer kun je alleen maar hopen dat je deze keer niet weer dieven, leugenaars, prutsers en onbenullen aan de macht helpt.
    De leuze “stem verstandig” in 2019 is hier een voorbeeld van. Het werd door iemand gepropageerd die bij de Creolen zou moeten horen om zo stemmen van de NPS etc ten gunste van de VHP af te snoepen. Die vrouw is daarna ook door Santokhi rijkelijk voor beloond met een hoge functie bij de SLM. Maar niet voor lang. Ze ging daarna vanwege de door haar bedachte valse plannen bij de SLM totaal op haar Judas smoel en sleepte de SLM ook mee naar de hel.

    Brunswijk wordt verweten alleen propaganda te voeren i.v.m. de 2025 verkiezingen. Santokhi doet dit sinds zijn mislukte bezoek aan Nederland waarbij hij machteloze Alexander en niksnut Rutte de kont kwam kussen. Ook liet Chandrika toen zijn ware verraders bedoelingen zien.
    Een totaal koelie hindoe staat in Suriname opzetten door geld van de diaspora (lees rijke hindoestaanse drugs exporteurs) los te peuteren. In Suriname investeren is gelul.
    Je zult er niets verdienen. Alleen als je de te kleine bevolking opnieuw in slavernij stopt zoals de voorouders van Rutte en bolle Alexander hem voordeden.
    En dat doet Santokhi de gewetenloze ook.
    Marinus Bee weet niets over Brunswijk’s afwezigheid tijdens de vergader dagen? Logisch Ronny is degene die hem uit de partij schopt als Bee zich als een eerlijke en rechtschapen parlements voorzitter zou gedragen.
    Bee kan in tegenstelling tot de kiezers die hij zou moeten vertegenwoordigen nog uitgebreid vreten, drinken, feesten, reizen, neuken etc. Al de voordeeltjes en privileges van nu wil Marinus Bee die zijn (toen hoge) normen en waarden heeft laten vallen voor een domme bruut als Ronny niet kwijt raken.
    Dus verkoopt Bee (man zonder moreel compas) zijn eed en trouw voor land en volk voor een bord linzen soep aan de hoogste bieder.
    De zogenaamde reshuffling in de huidige kleuterklas regering gaat Brunswijk ook weer tegenwerken en niemand gaat en kan er wat aan doen.
    Chandrika zal Jogi en Gajadin weer opdragen om zogenaamd verontwaardigd in het poppenkast assemblee te gaan klagen, zeuren en heel veel nonsense te roepen.
    Iedereen in Suriname, Nederlander en waar ook in de wereld er Surinamers zitten, weten allang van het misleidende gebraak van deze en andere VHP misleiders.

    Abop woordvoerder Dundas zegt: “Mensen zijn gewoon kritischer geworden. Mensen durven nu openlijk iets te zeggen over wat misgaat en minder goed gaat”
    Geklets Dundas. Iedereen weet dat zowel de VHP/Santokhi en de Abop/Ronny je de mond snoeren middels rechtstreekse of via-via bedreigingen als je hun leugens, bedrog en criminele handelingen naar buiten brengt.


    gemodereerd
  9. Hij zal wel moeten blijven. De justitiële banden met belangrijke spelers zijn aangeknoopt, hersteld en vernieuwd.

    Dat hele gedoe ligt bij de kiezers!
    In plaats van die mensen in een hoekje te dauwen met jullie nieuwe kieswet, geef ze scholing, opdat ze de juiste leiders kiezen.
    Normen en waarden zijn vervaagd door de drang naar geld.

    De zwakste schakel is vaak de sterkste schakel.


    gemodereerd
  10. Wat niemand weet is het volgende: Brunsie zet gewoon mes op de keel van Chan achter de schermen!!! Hij wilt gewoon zijn zijn wat er moet gebeuren en Chan MOET gehoorgeven anders heb je inderdaad de breuk!!

    Dit keer moet Chan alleen de 26 zetels proberen te halen, dan zal het harmonie in het land zijn!!!!

    Denk na wat er dan zal gebeuren als Brunsie of DDB komt. denk a tori bun!!!! Alle ontwikkelingen en steun vanuit het buitenland wordt stop gezet. De Chinezen en de Cubanen willen dat graag!! En de Surinamers wordt de 2e rangs burger in je eigen land!! Mi bar yu k’ba!!! Denk goed na wat je gaat doen!!


    gemodereerd
  11. De bijdrage van ABOP is slechts een: dat de NDP niet in de regering zit. Verder zijn ze vooral met eigen belang bezig.


    gemodereerd
  12. 🤨 Natuurlijk is hij niet aanwezig,☝hij is de grootste grondbezitter in Suriname. Allemaal illegaal verkregen, door corruptie en graaien. 😠 Zijn pionnen zitten er wel om het in de gaten te houden🧐 En een videoboodschap kan je niet tegenspreken. Hoezo kan hij alleen bepalen wie op welke post blijft zitten. Ze moesten hem als eerste eruit gooien.
    Zolang deze parasieten er zijn zal Suriname nooit voorruit komen.


    gemodereerd
  13. A moro bigi landverrader na ini unu kondre. Afstammeling fu den redi musu nenge.


    gemodereerd
  14. Brunswijk is in paniek. Dea en fbi doro sranang foe boel lonnie in ing go olo. Brunswijk dea gaat je klaren. Je gaat naar amerikaanse cel. Vp of geen vp uncle sam doro kaba. Je kaat niks kunne doen.


    gemodereerd
  15. Strategisch worden bepaalde kopstukken geëlimineerd ( lachend )
    Ala pier tieffie a no lafoe ( check de coalitie posten)
    Wanneer houtluizen bezig zijn merk niets op tot de dat fundering begin onstabiel te worden dan pas ga je dat merken dat jouw huis instabiel is👻🙉🤷.
    Politiek is geen makkelijk easy job jij moet stalen hersen hebben om het te begrijpen cq uitvoeren.
    Als dat niet het geval is ga SOON OR LATER ZAL JIJ DE PRIJS DUBBEL EN DWARS BETALEN.
    ELIMINATIE GAAT JOUW BEST VRIEND WORDEN.
    IT’S AN EXPRESION / UITDRUKKING .
    bigie sma takie jompo graboe a no ala ette tang horie is the SOLUTION 🤷🫵.tranga yesie no bong .
    Als goed met 5 gulden goed kan leven waarom moet je miljoenen hebben ???🤷🤷🤷 .
    Ga na ” iedereen met grote vermogens zijn geïsoleerd zij kunnen niet overal vertoeven zonder begeleiding en beveiliging ” GOLDEN PRISON MY MAN ” CHECK 🌐🌍 ARROUND THE WHOLE WOLRD.


    gemodereerd
  16. Brunswijk kan aanspraak maken op de rechten van zijn broer te Blijdorp, die is er helaas niet meer, maar de eigendom kan hij erven, en zelf gaan wonen in het verblijf van zijn helaas heen gegane broer.


    gemodereerd
  17. MASRA SPEK & BVONEN HEEFT NIKS BIJ TE BRENGEN,A NO SABIE NEKS,4 de KLAS LO.,,NOMMO !!🤣🤣🤣🤣🤣.


    gemodereerd
  18. als de zwakste schakel vaak de sterkste schakel is , dan zal er nooit een ketting breuk zijn


    gemodereerd
  19. nou laat brunswijk zien dat hij de domste van de coalitie is , en die wil president worden in 2025 , nou als hem dat lukt , dan is dat het einde van suriname


    gemodereerd
  20. Dat hij tijdens zo’n belangrijk onderwerp schittert door afwezigheid, geeft zijn betrokkenheid aan. het zijn juist deze kwesties waarmee hij zou moeten scoren, maar is te dom om dat te beseffen. Het is een feit, domme mensen keizen domme leiders
    De groeten uit Laos. Waar het leven als pensionado is goed is.


    gemodereerd
  21. Waarom draagt hij niet een traditionele marron kleding ( Adam).
    Hij draagt een driedelig westers pak, heeft hij zijn stropdas zelf vastgeknoopt?
    Kijk goed naar zijn profiel, zijn platte neus met grote gaten getuigt dat hij flink sneeuwstof heeft gebruikt !!!. Hij is de “Einstein van de marrons, met een cumulatief IQ van een schoenmaat !!!!!!!!!!


    gemodereerd
  22. Whahahaha @Wat

    Moet zijn;
    ‘De sterkte van een ketting wordt bepaald door de zwakste schakel’.
    Of
    ‘Het geheel is niet sterker dan het zwakste onderdeel’.

    Je snapt wel wat ik bedoel.


    gemodereerd
  23. @ronnie,

    Is het de of het bankrover???
    Is het de of het paprika?
    Is het de of het skalian?
    Is het het of de stadion?
    Is het de of het pistool?
    Is het het of de opsporingslijst?
    Is het geschopt of geskopt????


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES