Dambreuk Saramacca legt landbouwpercelen onder water

10
Dambreuk Saramacca legt landbouwpercelen onder water

Als gevolg van een dambreuk vrijdagmiddag naast de sluis van de Patarokreek te Calcutta in Saramacca zijn landbouwpercelen onder water gelopen. Boeren hebben daardoor enorme schade opgelopen.

De oorzaak van de breuk is volgens het Burger Informatie Centrum onstaan vanwege de springvloed in de Saramaccarivier met zeer hoge waterstanden.

Districtscommissaris Sherin Bansi-Durga heeft vanwege de ontstane situatie direct medewerking ingeroepen van het ministerie van Openbare Werken (OW) en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om de dambreuk met spoed te herstellen.

De ministeries hebben terstond graafmachines gedirigeerd naar het gebied.


10 REACTIES

 1. De minister van OW gaat straks weer als een kip zonder kop kakelen en zal zeggen is het gevolg van achterstallig onderhoud en schuld van de vorige. Preventief onderhoud kennen ze niet.
  gemodereerd

 2. Nurhamed heeft zijn zin.Het volk moet gestraft worden. Deze gasten zijn van meet af aan bezig het land te vernietigen. Allemaal het gevolg van slecht onderhoud door de autoriteiten.Onder de vorige regering was het beter.Nu voelt het volk aan den lijve hoe diep het land is weggezakt door de handelingen van deze regering.Het komt met deze mensen niet meer goed.Alleen friends & family worden er beter van.Santokhi moet zich schamen.
  gemodereerd

 3. Laat Santokhi de kosten van de landbouwers dokken. De dam wordt toch niet hersteld.
  De schade wordt veroorzaakt door jaren lange achtergestelde onderhoud.
  gemodereerd

 4. Jogie is er. Hij lost het wel op. Niet de springvloed hft de dam vernielt maar onderhoud zoek. Als je geen hil gegeten heb van zaken schuif je ht op alles behalve je eigen falen
  gemodereerd

 5. Het ministerie van Openbare – en Lap werken. Bij elke regenbui of springvloed lappen ze de ondergelopen en beschadigde infrastructuur op en lappen ze de kritiek, die de samenleving over hen heenstort, aan hun laars. Lapswanzen bij elkaar.
  gemodereerd

 6. Gelukkig heeft men deze keer niet de schuld aan Chan gegeven, wat vaak zo in het spel zit.
  gemodereerd

 7. Dat kan alleenmaar gebeuren, wanneer je verkeerde prioriteiten stel. Deze minister is de slechtste ooit gekend op het ministerie van OW. Hij slaat adviezen van zij die het kunnen weten van de tafel en neemt een bus chauffeur als adviseur indienst om hem te adviseren v.w.b. ontwatering. Wat verwacht je dan anders? Ontwatering is geen Bus stuur en achterbank van de bus waar je dan kleine jongens verleidt.
  gemodereerd

 8. Het komt ervan als je als minister adviezen van zij die het kunnen weten en jaren ervaring hebben met ontwatering in Su naast je neerlegt en een bus chauffeur benoemd als onwaterings adviseur. Ontwatering is geen Bus stuur of de achterbank van de bus waar je kleine jongens verleidt!! Dan ga je dit krijgen ja,!!
  gemodereerd

 9. Dus door een wolkbreuk onstond een dambreuk. Gelukkig leed niemand een balbreuk.
  gemodereerd

 10. Een amoebe hier boven mij beweerd dat alles beter was onder de vorige regering. Dus nooit wateroverlast en kapotte wegen en gebouwen. Reminder, het hoofdbureau van politie moest ontruimd worden vanwege achterstallig onderhoud en instortingsgevaar en wat is er gebeurd met die geleende $4 miljard????
  Dus RobG, neem nog een trekje of een snuifje en ga lekker springen van de bosjebrug hor, want er is maar een die het land vernietigd heeft en dat is jou opa desie, de Landrover.
  De groeten uit Laos
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.