Bee niet eens met dranghekken voor parlementsgebouw: “Iedereen die wil komen moet toegang krijgen”

10
Marinus Bee

Assembleevoorzitter Marinus Bee is het niet eens met het besluit van de regering om de wegen rondom het Onafhankelijkheidsplein in Suriname vanaf 3 mei tot nader order af te sluiten. Met de afsluiting en zware beveiliging kunnen bezoekers de openbare vergaderingen van het Surinaams parlement, dat bekend staat als het huis van het volk, niet meer bijwonen.

“De Nationale Assemblee is 1 maal 24 uur toegankelijk als u kijkt naar onze publieke tribune. Natuurlijk vanwege de situatie met wat richtlijnen, maar we staan ervoor open en gaan die instructie geven dat iedereen die wil komen de toegang krijgt tot De Nationale Assemblee”, benadrukte Bee donderdag tijdens de openbare vergadering.

Het was NDP-parlementariër Melvin Bouva die deze kwestie aankaartte. De NDP’er stelde niet te bemoeien met wat de regering wenst te doen bij het kabinet van de president en het presidentieel paleis, maar het parlementsgebouw moet toegankelijk blijven voor het publiek. Hij vroeg de medewerking van Bee om de dranghekken onmiddellijk te laten verwijderen.

“Als er inheemsen en leerkrachten daar zijn, laten ze komen. Als burgers naar mij of wie dan ook willen komen, mag dat niet beperkt worden”, aldus Bouva.


10 REACTIES

 1. De poppenkast verandert steeds meer in een besloten clubje van lanterfantende parasieten.
  gemodereerd

 2. Ook voor de brandweer en ambulance is dit een foute zaak.
  Mensen die last hebben van hun been moeten dan omlopen willen ze op openbaar terrein.
  Bee maak je mind dan ook open. Slechte mensen zetten dubbele beveiliging. Boter op hun kop.
  gemodereerd

 3. Bee krijgt het pas door als hij van de bezoekers een pakslaag krijgt.
  Hij heeft niet door dat de ex dictator met gevaarlijke dingen bezig is om zijn veroordeling te frustreren.
  gemodereerd

 4. Chan zijn schuld, stoer het Volk toespreken en je verstoppen achter een leger beveiligers en dranghekken.. Suriname is zwaar achteruit gegaan onder uw beleid. Tegenwoordig moeten we bang zijn voor elkaar…

  Triest, triest, triest…… in en in triest
  gemodereerd

 5. Alhoewel Bee gelijk heeft, moeten we niet vergeten wat zich in het recente verleden heeft afgespeeld. Gooi alles open en zorg voor ordening. Allen die hun boekje te buiten gaan, verantwoordelijk stellen voor hun daden (aanpakken).
  gemodereerd

 6. Mensen leren niet uit de ervaringen van anderen. Voorzitter Bee leert niet uit eigen ervaring (17 februari)! De beveiliging van het gebouw etc is noodzakelijk. Evenwel zal het publiek de vergaderingen moeten kunnen bezoeken onder geldende maatregelen.
  gemodereerd

 7. Bee, think twice, voor je naar bouva zijn gezwam luistert. Hij wil alles open houden voor zijn soortgenoten die het dagelijks leven willen ontwrichten. Natuurlijk mag men het “huis van het volk” bezoeken, maar stel regels in, waaraan de mensen zich strak aan dienen te houden en wie dat niet wil/kan moet oprotten.
  gemodereerd

 8. Als b een echte leider was dan had hij achter de schermen dit met z.e. president Chan Santokhi besproken en informatie over ingewonnen.

  Dit zo op straat brengen van b heeft veel weg van een kroetoe oso figuur in een dorp aan een van rivieren van het Surinaamse bosland zien/slaan.
  gemodereerd

 9. bee wij hadden u beter ingeschat , maar na bijna 3 jaren bent u niet de geschikte persoon om voorzitter van het parlement te zijn , want u bent niet 1 tot 24 daar in het gebouw , , en het doet u niets wat 17 februari is gebeurd , nou en u heeft niet in de gaten dat er in het hele land oorlog is die veroorzaakt is door de baas van bouva
  hint zet stroom op die dranghekken
  gemodereerd

 10. Bee de dranghekken zijn onbelangrijk.
  Om te voorkomen dat burgers 14 jr straf krijgen, zoals in de VS(bestorming 6jan) zijn de Dranghekken geplaatst.

  Wat vind meneer vd brief van de kamer van koophandel.
  En wat vind meneer vd roofpartijen op kleine goudzoekers gepleegd door goudroversbendes.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.