VIDEO: Drukte en chaos op luchthaven na werkneerlegging personeel SLM

10

Op de internationale luchthaven van Suriname was er vandaag sprake van een enorme drukte en een chaotische situatie. Dit vanwege het feit dat de bond van personeel bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij het werk had neergelegd.

De staking kwam op het moment dat diverse vluchten moesten worden afgehandeld. Met name de vluchten van de SLM en van de KLM werden getroffen door de actie van de bond.

Uiteindelijk bepaalde de rechter in een kort geding dat de bond haar actie moest opschorten. Dit kort geding wordt volgende week voortgezet.

Journalist Horatio Indiaan was op de luchthaven en maakte dit verslag:


10 REACTIES

 1. Ik zou het hele perceel bestand naar huis sturen en ontslaan. Bij een failliet bedrijf kan je geen salaris aanpassing vragen, je moet blij zijn dat je een werk heb. Waarom wordt SLM personeel in USD betaald, het is toch een Surinaamse bedrijf.
  gemodereerd

 2. Terecht heeft de rechter het personeel teruggefloten. Ze moeten blij zijn dat ze nog werk hebben, want het had echt niet veel gescheeld of ze waren allemaal brodeloos. Nu willen ze meer geld want ze komen niet uit. Ze hebben wel allemaal een auto onder hun gat en klagen nu over de benzine prijs. Het moet een keer afgelopen zijn met al die subsidies. Als het SLM personeel niet tevreden is met de salariëring kunnen ze een andere baan zoeken waar ze veel kunnen verdienen, maar het lijkt wel alsof ze vastgeroest zijn op de SLM stoel, want dan heb je mooie voorwaarden. Ze hebben de passagiers gewoon opgefokt.
  gemodereerd

 3. ha ha , de bond van de slm , helpt juist mee om de slm te kelen , maar de kortgeding rechter , verbood de staking , veel reizigers die geboekt hadden bij de slm , zijn woedend dat hun vlucht vertraagd is , en slm dat zullen jullie merken , dat velen niet meer voor de slm gaan
  gemodereerd

 4. Het is schering en inslag, iedereen heeft de neiging om te staken. Niemand die zich afvraagt waar het extra geld die ze willen vandaan moet komen. Geld lenen, kan niet meer en op de pof leven kan ook niet meer. Eerst orde op zaken en je schuld aflossen. Iedereen moet z’n bijdrage leveren.
  Accepteer dat jullie dankzij de vorige regering in deze shit zijn geraakt.
  De groeten uit Langkawi
  gemodereerd

 5. Toe maar mensen ga door met staken want zo kan de SLM veel eerder naar het graf worden gedragen.
  Een balanspositie die een negatieve solvabiliteit vertoont is niet niks toch en dat voor de afgelopen 20 jaar dat het eigen vermogen negatief is als gevolg van de jaarlijkse verliezen.
  gemodereerd

 6. goed voor deze mensen.de Su en NL leren nooit……….nooit sommigen gaan 10 x naar su per jaar.
  Laat ze x 3 mnd niet naar SU reizen dan gaan we zien hoe Su mentaliteit gaat veranderen.
  Somminge gaan voor onzin. Goed de medewerker van SLM en zanderij hun pesten.
  gemodereerd

 7. Luchthaven!
  Dit noem je toch geen luchthaven. Het is je om te schamen!!!!!!!
  Bij vertrekhal is alles slecht en lelijk: de weg, het perron, het gebouw etc etc.
  Alles is vies en smerig. Vertrekhal is alleen bestemd voor passagiers. Heel erg PRIMITIEF!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.