Gajadien: “VHP-achterban ontevreden over grondzaken”

12
Gajadien:

De achterban van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) is volgens partijtopper Asiskumar Gajadien teleurgesteld in het grondbeleid vanuit het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer. In het radioprogramma Welingelichte Kringen vertelde Gajadien, die ondervoorzitter tevens fractieleider van de oranjepartij is, dat hij vooral in het district Wanica gezien heeft hoe er barslecht gewerkt is met het inpikken van gronden van rechtmatige eigenaren.

“Ik zeg rechtmatige, omdat mensen vanwege omstandigheden niet voldaan hebben aan een aantal voorwaarden om de verlenging van hun gronden op tijd aan te vragen. Maar anderen die wel op tijd hebben aangevraagd, zelf hun gronden zijn ingepikt. Dat is onkan. Het is één van de zaken die vrij sterk speelt bij de VHP-achterban”, stelde de parlementariër.

De volksvertegenwoordiger heeft donderdag nog een vergadering met de structuren in Wanica en hij verwacht dat deze zaak weer aan de orde zal worden gesteld. Deze kwestie is volgens Gajadien ook onder de aandacht gebracht van de regering.

“De president heeft aangegeven dat we de tweede helft ingaan en dat er nu anders gespeeld zal moeten worden. Wij hebben de samenleving iets beloofd, dus we moeten aan de andere kant niet Oost-Indisch doof proberen te spelen. Het leven van de samenleving moet beter worden”, aldus de VHP-ondervoorzitter.

Het probleem met betrekking tot het grondbeleid is al geruime tijd een heet hangijzer binnen de coalitie. Zo heeft de VHP-fractie in het parlement in 2021 ook aan de president gevraagd om het departement bij vervanging van de toenmalige ABOP-minister, dan maar aan de VHP te geven. Het departement bleef uiteindelijk toch bij de ABOP.


12 REACTIES

 1. Het land zit in acute nood wat betreft leef omstandigheden armoede en honger alom en deze man maakt zich zorgen om enge partij politieke belangen,oprotten!!
  gemodereerd

 2. Als de pres niet luistert, gooi maar de handdoek in de ring.
  Het is onmenselijk om 7×24 onterecht belaagd te worden.

  Dus, ik stel voor;
  -De decembermoordenaar onmiddellijk vrijlaten of vrijspreken in mei.
  -Verkiezingen met de laatste centjes organiseren.
  -Niet meedoen met de verkiezing, geen draagvlak zegt men.
  -Nieuwe kieswet parkeren.
  -Schuldaflossing parkeren.
  -Salarissen parkeren.
  -Laat de boel maar (letterlijk) zinken.

  Kijk dan ben je ze voor, je luistert en vertrekt, niemand hoeft meer te klagen en protesteren.

  Achteroverleunen en het spel aanschouwen of inpakken en wegwezen, want het wordt Soedan11.

  Ik ben moe van het primitieve gedoe v abop; grondroof, houtroof, goudroof en drugs.

  Wkn wordt dan een party-site, kunnen ze meekijken hoe we hier genieten.
  Ik ben vóór 🤨
  gemodereerd

 3. Dit zag ik gebeuren in welgedacht b-weg. Grond van een kennis ingepikt door een marron. Plotseling zag ik een graafmachine een weg graven op een perceel van een kennis , de grond was goed onderhouden en de man was bezig zijn grondhuur weer te verlengen en dit duur jaren vanwege corruptie bij de dc te Leleydorp .
  gemodereerd

 4. Volgens de VHP en de ABOP zitten ze toch alleen in de regering om het Surinaamse volk te dien, het zou toch niets moeten uitmaken in wiens handen het ministerie van grondbeleid zich bevindt? Stelletje leugenaars. Deze figuren zeggen steeds weer de werken voor de hele samenleving, maar wanneer ze even niet opletten, bekennen ze kleur en blijkt het overduidelijk dat ze eigenlijk alleen voor hun eigen achterban iets willen doen. Dat hun achterban voor 95% uit mensen bestaat die op hen lijken is puur toeval en heeft niets met racisme in Suriname te maken.
  gemodereerd

 5. Dat slap beleid van de president zorgt ervoor dat er heel veel grondroof plaatsvindt door voornamelijk de ABOP. De president toont hier duidelijk geen daadkracht. Beste Asis, het zou ook goed zijn als je de heer Jogi de grondrover alvast aanspreekt om te stoppen met grondroof. Laat hij die twee stukken grond van het Sabaku project alvast teruggeven. Jij bent fractieleider, maar doet er niets aan dan alleen maar losse flodders richting het volk. Dien een motie van wantrouwen tegen het beleid van de minister van grondzaken en stuur de minister naar huis. Maaaaar uiteindelijk gaat de president die motie toch niet uitvoeren, want dat zal hij niet durven. Dus met praten los je uiteindelijk niets op. Dat weet het volk intussen ook al. Bij de komende verkiezingen zal het volk de ABOP en de VHP een flinke afstraffing geven.
  gemodereerd

 6. Bij grondzaken moet een grondig onderzoek komen van het beleid. Hoe is de uitvoering en wat valt op. En bij evt. misstanden direct maatregelen treffen. Vooral focussen op vriendjespolitiek.
  gemodereerd

 7. Het is toch verschrikkelijk om te zien hoe “import” te keer gaat over iets dat ze zijn komen aantreffen?
  Not ne go na sabana!
  In Nederland wonen er meer dan 17 miljoen mensen.
  In Suriname bijna 1 miljoen.
  Suriname is 4x zo groot als Nederland.
  Waarom krijgt niet iedereen een stukje grond.
  Wat zeurt de VHP? Hebben ze niet genoeg land?

  Land dat niet met hun voorvaderen uit India is gekomen.
  En ook niet met voorvaderen van die uit Afrika, Europa, Azië en waar dan ook ter wereld.

  Chan heeft toch de oproep van Ronny gezien? Hij heeft niet ingegrepen. Want aan de macht blijven was belangrijker dan morele waarden en principes.
  En het kwalijke van dit verhaal van Gajadien is dat de VHP, altijd gehamerd op het in het bezit hebben van land. Ging het niet goed schiks dan maar kwaad schiks.

  Met andere woorden, ze zouden precies hetzelfde of hebben precies hetzelfde gedaan als de ABOP. Of misschien nog erger.
  Want waarom bezit Jogi, de helft van Saramacca???

  Alleen de inheemsen, de rasechte Surinamers! Die moeten praten.
  En niet dit rovend, import!
  gemodereerd

 8. De achterban kan les volgen bij de “kritische” top politicus M. Jogi over hoe percelen te bemachtigen…
  gemodereerd

 9. Meneer Gajadien, het grondbeleid vanuit het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer, zal onder een VHP minister niet beter functioneren, geloof u dat of wilt u gewoon ook mee gaan profiteren.
  Gajadien, als jij bewijzen hebt ga dan naar het ministerie om deze zaken terug te draaien. Trouwens je hebt meerdere opties, een rechtsgang naar de rechter bijvoorbeeld.
  Gajadien, je zit toch in DNA, doe dan het werk wat je hoort te doen.

  Btw, onze president is nog steeds bezig dat “gedoe” met het Sabaku project recht te breien. Het wil maar niet lukken!!!!!!
  gemodereerd

 10. Kan een Ministerie zonder bevoegdheden van de DNA en Z.E. Excellentie Chandrikapersad Santhoki zijn eigen wil uitvoeren?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.